Folk med angst

av (forfatter) og Einar Blomgren (oversetter).

Cappelen Damm 2019 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.75 (133 terningkast.)

253 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

JBs eksemplar av Folk med angst

Lesetilstand

Leser denne nå

Hylle

Romaner

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2019

Format Innbundet

ISBN13 9788202549305

EAN 9788202549305

Genre Humor

Språk Bokmål

Sider 346

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

29 59 32 9 4 0

Bokomtaler

Litt av en røverhistorie! I denne boka blir en gjeng helt forskjellige mennesker stengt inne i en visningsleilighet. Den desperate gisseltakeren er mislykket bankraner, på flukt fra politiet. Det er også historien om en ung politimann og hans far og deres sorg over å ha mistet mor og hustru. Det er også historien om en mann som hoppet fra en bro og alle ringvirkningene det hadde. Denne boka er, i likhet med tidligere bøker av Backman, full av nydelige overdrivelser og latterfremkallende kommentarer og fine sitater fra forfattere og filmer. En humoristisk feel good til ren underholdning.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg likte ikke denne boka i begynnelsen. Syns historien virka kunstig, ingen av karakterene kom under huden på meg. Alle var, for å si det på backmansk, idioter.

Men så gjør han det han alltid gjør. Klarer å få dem til å krype under huden på deg likevel. Sakte, sårt og lydløst. Så man til slutt heier på alle karakterene, ler og gråter om hverandre. Over hvor sta og tverre mennesker kan være, men hvor mye det egentlig handler om å skjule hva som gjør vondt inni oss. Hva som skjer når vi gir slipp. Og hvor mye kjærlighet som finnes i hverdagene.

Nok en innertier fra Backman - selv om den skiller seg ut fra hans andre bøker. Han har nok latt seg inspirere litt av sin finske kollega Arto Paasilinna, men i stedet for kynisme er det en nysgjerrighet for og kjærlighet til mennesket med alle sine sider som preger Backmans fortelling.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Er litt overrasket over denne boken, for det som har karakterisert andre bøker jeg har lest av Backman, er nettopp det taktfulle og det tilbakeholdte.
Denne synes jeg rett og slett ble litt plump og søkt. Det var som om han prøvde for hardt å være morsom og rar. Litt forutsigbar var den også, og jeg synes slutten var sentimental.
Men boken er likevel underholdende og godt skrevet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En fortvilet person prøver å rane en bank, men banken er kontantfri. Vedkommende rømmer inn i nærmeste oppgang da det trues med politiet. En dør står åpen, og raneren havner midt i en boligvisning. Der inne finnes en broket forsamling - en høygravid kvinne, to eldre IKEA-misbrukere, en inkompetent megler, en tverr millionær, og en mann med kaninhode. Gislene frigis, men da politiet entrer leiligheten er den tom, men blodig. Det veksles mellom hendelsene i leiligheten og avhør av vitnene hos politiet.

Jeg digger Backman, men synes boka er rotete. Det er så mange digresjoner at man blir svimmel. De dysfunksjonelle avhørene gjør meg irritert. Det blir rett og slett for mye av det gode.
Boka skal diskuteres i Bokklubb med Marte og Malin neste uke, så jeg kommer til å fullføre, men hadde nok ikke gjort det hvis ikke så var tilfelle.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Alle som befant seg i leiligheten denne dagen, hadde sine egne komplekser, sine demoner og sin angst: Roger var såret, Anna-Lena lengtet hjem, Lennart fikk ikke av seg kaninhodet, Julia var sliten...Alle i leiligheten sloss med sine egne historier." Denne boken roper på å bli dramatisert. Som et kammerspill, en ABSURD komedie, med såre undertoner. Det er alltid en glede å lese Beckman, han har et ustoppelig galleri av mennesketyper som tar sin plass i lesehjertet mitt. Men den var litt slitsom å lese også. Handlingen går frem og tilbake i tid; selve gisseldramaet (vel, vet ikke helt om vi kan kalle det det..) og avhøret av de involverte etterpå. Og så er det frem og tilbake i de ulike karakterenes liv. Det blir litt mye, litt kaotisk. Og oppå det hele er det en overraskende slutt. Men fin, det er den! "For vi gjør så godt vi kan, vi også. Vi prøver å klare å bli voksne og elske hverandre og forstå hvordan pokker man plugger inn USB-ledninger. Vi gjør alt vi kan for å lære barna våre å svømme. Alt det vi har til felles, og likevel forblir de fleste av oss fremmede, vi vet aldri hva vi gjør hverandre, hvordan ditt liv påvirkes av mitt."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Morsom, sår og varm. Aldeles nydelig!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Folk med angst er en komedie om et gisseldrama på en visning. En mislykket bankraner låser seg inne sammen med en overentusiastisk eiendomsmegler, to bitre Ikea-misbrukere, en høygravid kvinne, en suicidal mangemillionær og et kaninhode. Til slutt gir raneren opp og frigir alle gislene, men når politiet stormer leiligheten er den tom …
Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Endelig ferdig med denne historien! Jeg fikk boken for et år siden….og jeg har virkelig forsøkt å komme meg gjennom. Det har vært en lidelse. Derfor lå den omtrent halvlest, - helt til jeg tilfeldig oppdaget at den var filmet, og lå som serie på Netflix! Jeg så alle episodene på en ettermiddag. Nå skulle jeg endelig finne ut hva som hadde fenget så mange lesere…! Jeg synes de første episodene var omtrent like meningsløse som i boken. Men den tok seg opp, og slutten var slett ikke så verst. Kanskje jeg hadde likt siste del av boken også hvis jeg hadde orket å fullføre? Men nå legger jeg som sagt denne historien bak meg.
De som likte boken vil sikkert like serien også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Da Jim var liten, straffet man barn ved å tvinge dem til å gå til rommet, nå for tiden tvinger man barn til å komme ut derfra. En generasjon fikk kjeft fordi de ikke kunne sitte stille, og neste får kjeft fordi de aldri beveger seg.

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Jo lenger man har vært sammen, desto færre ord trengs for å bli uvenner.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Det å bli foreldre kan føre til mange år der barnas følelser bruker opp alt oksygen i familien, det kan bli så emosjonelt intenst at en del voksne går i årevis uten å rekke å fortelle noen om sine egne følelser, og går det lang nok tid før man får sjansen, kan det ende med at man glemmer hvordan man gjør det.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det sies at et menneskes personlighet er summen av dets erfaringer. Men det er jo ikke sant, ikke helt, for hvis fortiden vår var alt som definerte oss, ville vi aldri orke oss selv. Vi må få overbevise oss om at vi er mer enn feilene vi gjorde i går. At vi er alle våre neste valg også, alle våre morgendager.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Man må ikke lyve, ikke stjele, ikke drepe, ikke kaste Stein på fugler. Det er vi enige om.
Eller unntatt svaner, da, kanskje. For svaner kan faktisk være passivt aggressive små drittsekker. Men bortsett fra svaner skal man ikke kaste Stein på fugler. Og man skal ikke juge. Eller... det kan man jo, iblant må man til og med, for eksempel når ens barn spør: «Hvorfor lukter det snop her? SPISER DU SNOP?» Men man skal i hvert fall ikke stjele eller drepe, det kan vi være enige om.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

For man kan elske hverandre til tross for hverandre.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jack: Ta det rolig nå.
Roger: Jeg er jævlig rolig.
Jack: Etter min erfaring er det nøyaktig det ikke-rolige personer pleier å si.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sannheten er naturligvis at viss folk virkelig er så lykkelige som det ser ut på internett, ville de ikke vært så forbanna mye på internett for ingen mennesker som har en skikkelig god dag, bruker halvparten av den til å fotografere seg selv. Alle kan dyrke myten om seg selv viss vi har mye nok gjødsel, så viss gresset virker grønnere på den andre siden av gjerdet, kommer det antakelig av at det er fult av møkk der. Men det spiller ingen rolle for nå har vi lært å kreve at hver dag må være spesiell, hver dag. Plutselig lever man ved siden av hverandre, ikke sammen med hverandre......

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Liste over bøker i utfordringen.


Godt sagt! (3) Varsle Svar
 1. Les en bok som er nevnt i serien eller en bok med en jente på omslaget
 2. Les en bok om et mor-datter forhold eller en bok med noe kaffefarget på omslaget
 3. Les en bok en venn har anbefalt eller en bok du ikke har lest av en favorittforfatter
 4. Hør en lydbok eller les en bok skrevet før man hadde mobiltelefoner
 5. Les en bok om et komplisert familieforhold eller en bok du har høye forventninger til
 6. Les en bok om en person som går på skole eller en bok satt til Paris
 7. Les en bok om kjærlighet eller en bok som begynner på "J" hvis du er team Jess og "D" hvis du er team Dean
 8. Les en bok med humor eller en bok med noe rødt på omslaget

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Business Insider Reviews. 10. januar 2022. Bare nok ei interessant liste. Det er mest bemerkelsesverdig at det er så mange klassikere på lista.

Det er litt tilfeldig om det er den norske eller engelske utgaven som er lagt til lista.
Noen mangler i Bokelskeres søkearkiv:

 • The Four Winds av Kristin Hannah
 • Beach Read av Emily Henry

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En leseutfordring med 25 bøker på Facebook

LESEUTFORDRING 2020

1. Bok utgitt i 2020: "Syng, gravløse, syng" av Jesmyn Ward

2. Bok anbefalt av lokale bokhandel: Henrik Falk av Vigdis Hjort

3: Bok på under 100 sider: "Verda er ein skandale" av Agnes Ravatn

4: Afrikansk forfatter: "Things fall apart" av Chinua Achebe

5: Vinner av Bokhandlerprisen: Tysteren av Jan-Erik Fjell

6: Bok du hadde tenkt å lese i 2019: "Stormfulle høgder" av Emily Bronte

7: Russisk klassiker: Idioten av Fjodor Dostojevskij

8: Favorittbok fra da du var barn/ ungdom: "To Kill A Mockingbird", by Harper Lee

9. Bok du ikke klarte legge fra deg: "Blodleie" av Johan Theorin

10: Bok av forfatter som har skrevet mer enn 20 bøkerKniv av Jo Nesbø

11: Bok med gult cover: "Dei vaknes løgnaktige liv" av Elena Ferrante

12: En bruktbok:: "Skumringstimen" av Johan Theorin

13: Bok der noen blir drept: "Gravrøys" av Johan Theorin

14: Bok med kart i: "Vestlandet" av Erlend O. Nødtvedt

15. Bok fra tiåret 2010-2019: "Dei sju dørene" av Agnes Ravatn

16: Bok med kosedyr på coveretFolk med angst av Fredrik Backman

17. Bok som ikke har en lykkelig slutt: "Medmenneske" av Olav Duun

18: En fantasyroman: Presens maskin av Gunnhild Øyehaug

19: Bok med fottøy i tittelen: Italienske sko av Henning Mankell

20: Bok med terningkast seks på coveret: Berge av Jan Kjærstad

21: Bok om psykisk helse: Three women av Lisa Taddeo

22: Bok som inneholder et oppdiktet språk: 1984 av George Orwell

23: Bok om sport: Vi mot dere av Fredrik Backman

24: En vinterbok: Eit vintereventyr av Jan Roar Leikvoll

25: Bok om skeiv kjærlighet: "On Earth We're Briefly Gorgeous" av Ocean Vuong


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette leste jeg i 2019.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker lest i 2020


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er en bokklubb for alle som er interessert i bøker og lesing, og du er velkommen inn i gruppa uansett om du har tenkt til å lese bøker sammen med oss eller om du bare ønsker å være en del av gjengen vår.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker lest i 2021.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

I fjor klarte jeg 25 bøker med nød og neppe. Ville prøve 27 bøker i år. Det klarte jeg dessverre ikke med kortere reisevei til jobb, og mindre lydbok. Men jeg er fornøyd med det jeg fikk lest, og håper på et bedre leseår i 2022.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

A – «An American Marriage», Tayari Jones
B – "The book of dust", Philip Pullman
C – «Clap when you land», Elisabeth Acevedo
D – «Det mørke tårn 2: De utvalgte», Stephen King
E – «Equal rites», Terry Pratchett
F – «Folk med angst», Fredrik Backman
G – «Gideon the Ninth»
H – "Hollowpox: the hunt for Morrigan Crow", Jessica Townsend
I – «In the country of last things», Paul Auster
J – "Jeg tror du ville likt Ulrik", Jonas Sundquist
K – "Kabalmysteriet", Jostein Gaarder
L –
M – "Made things", Adrian Tchaikovsky
N – "The Nightingale", Kristin Hannah
O – «Over the top», Jonathan Van Ness
P – "People of the book", Geraldine Brooks
Q – "The queen's gambit", Walter Tevis
R –
S – «Speaking in Bones», Kathy Reichs
T – "Tollak til Ingeborg", Tore Renberg
U –
V – «Verity», Colleen Hoover
W – "The Wall", Marlen Haushofer
X –
Y –
Z –

Mini-utfordringer:
JANUAR – A book you purchased in 2020 but didn’t read: «Station Eleven», Emily St. John Mandel
FEBRUAR – A book with non-romantic love (siblings, parent-child, friendships): «The poet X», Elisabeth Acevedo
MARS – A book written by a person of a different race than you
APRIL – A book with an Autistic main character (April is Autism Awareness)
MAI – A book about a nurse
JUNI – A co-written book (2 authors): "Brevene dine legger jeg under madrassen", Astrid Lindgren og Sara Schwart Ikke lest i juni
JULI – A Christmas book (Jul i juli!)
AUGUST – A book by an Indie author (self-published or independent): Nnedi Okarafor - «Binti»
SEPTEMBER – A memoir/biography
OKTOBER – A book written by a new-to-you author: Joshua Philip Johnson - «The Forever Sea»
NOVEMBER – A book outside your normal genre: Rebecca Solnit - "Men Explain Things To Me"
DESEMBER – A backlist title (published BEFORE Jan 1, 2021): J. K. Rowling - "Harry Potter and the Philosopher's Stone"


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Vi mot dere" av Fredrik Backman
 • "Hevnen er søt AS" av Jonas Jonasson
 • "Og hver morgen blir veien hjem lengre og lengre" av Fredrik Backman
 • "Bjørnstad" av Fredrik Backman
 • "Ikke bare til jul" av Natalie Cox
 • "Hundreogettåringen som tenkte at han tenkte for mye" av Jonas Jonasson
 • "Sinnapsykologen - roman" av Synne Sun Løes
 • "Alt min sønn bør vite om verden" av Fredrik Backman
 • "Jul på øya" av Jenny Colgan
 • "Gjestelisten" av Lucy Foley
 • "Bortenfor stjernene" av Lori Nelson Spielman
 • "Akuttbjellen" av Karin Brunk Holmqvist
Alle bokanbefalinger for dette verket