Skumringstimen

av (forfatter) og Kari Bolstad (oversetter).

Gyldendal 2009 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.67 (496 terningkast.)

1451 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

En liten gutt forsvinner på Öland i 1972. Tyve år senere får guttens mor en telefon fra sin far, som har fått en slitt barnesko i posten. Motvillig vender hun tilbake til barndommens øy. Dette er den første boka av fire hvor handlingen er lagt til Öland.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2009

Format Heftet

ISBN13 9788205388635

EAN 9788205388635

Serie Gyldendal krim

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Sverige

Språk Bokmål

Sider 411

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

85 216 147 41 7 0

Bokomtaler

På begynnelsen av 70-tallet forsvant lille Jens på 6 år mens han ferierte hos sin morfar. Tross intens leting i det lille lokalsamfunnet på Öland, finner man ikke spor etter gutten.

Etter hvert går det rykter om at Nils Kant, en mann som forsvant noen år før Jens, har vist seg ved flere anledninger i skumringstimen. Det ryktes også at det ikke var han som kom hjem i en kiste noen år tilbake.

En dag får guttens morfar en slitt barnesko i posten. Moren Julia blir bedt om å komme til Öland for å hjelpe til med å finne ut hva som egentlig skjedde i forbindelse med sønnens forsvinning. Slutten av boka var meget overraskende.

Jeg opplevde boka som godt skrevet, men skummel var den på ingen måte. Fordi jeg hadde hørt så mye bra om boka på forhånd, må jeg si at jeg ble temmelig skuffet. Jeg tror likevel at jeg vil gi denne forfatteren en ny sjanse.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Perfekt krim!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hør denne som lydbok! Fantastisk godt lest av Birgitte Victoria Svendsen. En spennende historie med en fin tvist på slutten. Nydelig fortalt. Skal absolutt høre mer fra Joahn Theorin!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når det nå nærmere seg påske er bøkene til Johan Theorin absolutt å anbefale, jeg velger nesten å kalle han en av de beste krimforfattere i nyere tid.Skumringstimen er hans debutroman, og den første av 4 bøker der handlingen forgår på öland . Theorin har tilbrakt mange av sine ferier der. Skumringstiden er utrolig spennende, og den er skrevet på en måte der ingenting blir som du hadde forventet. Forfatteren sitt kjennskap til Öland gjør at man ser for seg de forblåste strendene og får lyst til å gå tur på de øde slettene. Det som også gjør den spesiell er at den har to parallelle historier. For å bruke en kjent klisjè,:"en bok du ikke klarer å legge fra deg"!! Vet at den er filmatisert, så den skal jeg se akkurat nå!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tja... Eg forventa meir av denne boka, mykje grunna positiv omtale,prisar og høge terningkast. Heilt ok krim som aldri fenga. Sjølve historia er interessant nok, men eg blei aldri engasjert. Trur det skyldes at eg ikkje blei godt nok kjent med karakterane, dei blei liksom annonyme pappfigurar som eg ikkje kom under huden på. Eg syntest også at språket trekker litt ned - det er egentlig godt skrive, men litt for ofte er det overtydelig, gjentakande... Vi som lesarar blir fora med teskje. Ting som kunne blitt sagt enkelt med ein setning får ofte eit heilt avsnitt.

På syttitalet forsvinn ein gutunge brått og uventa og blir aldri funnen. Tjue år seinare mottar morfaren ein pakke i posten med ein sandal, kliss lik den guten hadde på seg. Kvifor no? Kven har sendt sandalen til han?Han kontakter dottera si og dei to forsøker å løyse den gamle forsvinningssaka.Som sagt likte eg sjølve utgangspunktet for historia, men klarte altså ikkje å engasjere meg og kjenne på spenninga som ein forventer å kjenne på når ein leser ein thriller.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Han visste ikke riktig selv hvorfor han stilte disse spørsmålene eller hvor de skulle føre hen, men han antok at han ville gjøre seg interessant. Håpet om å få være interessant er kanskje det siste som forlater mennesket.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Et lite øyeblikk kjente hun alle de bortkastede årene som et hardt trykk mot brystet - årene da savnet etter den forsvunne sønnen var blitt mye viktigere enn alle de lyse minnene om ham som kunne ha trøstet henne: et svart hull av sorg som hun sank inn i, mens hun slapp å ta tak i livet."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da hun hadde tastet inn alle sifrene på telefonen, ble hun koblet videre i telenettets labyrint, noe som var det samme som å bli koblet ut i tomheten.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

«Du vil bare gjøre deg interessant,» hadde Julia sagt til ham en gang. Og han trodde det stemte. Det var vel det allting handlet om, å føle seg viktig. Ikke gammel og bortglemt og halvdød.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var en seier for ham- han var seks år og var for første gang i sitt liv på vei over en mur.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

En kollega ba meg lage en liste over bøker jeg kunne anbefale akkurat henne og det resulterte i en liste som kanskje flere kan få glede av. Listen er en salig blanding av gammel og ny litteratur, lettlest og mindre lettlest, krim, spenning og skjønnlitteratur. Der bøkene tilhører en serie, så har jeg kun tatt med første bind.


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg liker ikke krim sånn helt uten videre. Men her er et knippe av de jeg har likt veldig godt!


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Her er ei liste over krimseriar, som følger same hovuderpersonen gjennom fleire bøker. Lista inneheld bøker eg har lese eller held på å lese. Kvar serie er representert ved den første boka i serien.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her samlar eg dei bøkene eg har i bokhylla mi. På denne måten kan eg sjølv få oversikt over kva eg har lese og kva som bør lesast før eg tar av hos bokhandlaren. Pensumbøkene tar eg ikkje med;)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Følger trenden og lager liste


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Gravrøys" av Johan Theorin
 • "Nattefokk" av Johan Theorin
 • "Sankta Psyko" av Johan Theorin
 • "Skygge" av Karin Alvtegen
 • "Anger" av Arnaldur Indriðason
 • "Svart sti" av Åsa Larsson
 • "Kvinnen med fødselsmerket" av Håkan Nesser
 • "En slags fred" av Camilla Grebe
 • "Til din vrede går over" av Åsa Larsson
 • "Glassdukkene" av Jorun Thørring
 • "Münsters sak" av Håkan Nesser
 • "Sommerdøden" av Mons Kallentoft
Alle bokanbefalinger for dette verket