Viser 1 til 10 av 11 omtaler

Jeg elsker disse krimbøkene til svensken, Johan Theorin. Skumringstimen er den første av bøkene i det som kalles Ølandskvartetten. Heldigvis er hver bok frittstående historier/ bøker med handling lagt til Østersjø-øya, Øland. Tidligere, ca et drøyt år siden, leste jeg boka, Nattefokk. Den kom etter Skumringstimen, men du behøver ikke, som jeg har gjort, lese disse bøkene i rekkefølge.

Uansett, dette er kvalitet! Topp underholdning og gode krimbøker. Terningkast fem eller seks. Og anmelderne er enig med meg. Suverene krimbøker. Og man får lyst å reise. Besøke øya Øland.

Både Nattefokk og Skumringstimen fant jeg på loppis. Jeg fant gull til ca 20 kroner pr bok. Nesten som nye og for skillemynt. Perfekt! 😁

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For en bok!
Beste jeg har lest på lenge. Nydelig språk, en utrolig fortelling men likevel troverdig.
Fikk dessuten lyst til å besøke Øland etter alle naturskildringene.
Bok no 2; Nattefokk i "kvartetten" ligger klar og jeg gleder meg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Boka inneholder alle krimelementer, også en overraskende slutt. Jens har blitt borte i tåken. Flere tiår etter drar moren tilbake for å finne ut hva som har skjedd. Boka får ikke toppkarakter av meg, mest fordi det blir for lite om nåtiden og for mye fortelling fra fortid.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hør denne som lydbok! Fantastisk godt lest av Birgitte Victoria Svendsen. En spennende historie med en fin tvist på slutten. Nydelig fortalt. Skal absolutt høre mer fra Joahn Theorin!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tja... Eg forventa meir av denne boka, mykje grunna positiv omtale,prisar og høge terningkast. Heilt ok krim som aldri fenga. Sjølve historia er interessant nok, men eg blei aldri engasjert. Trur det skyldes at eg ikkje blei godt nok kjent med karakterane, dei blei liksom annonyme pappfigurar som eg ikkje kom under huden på. Eg syntest også at språket trekker litt ned - det er egentlig godt skrive, men litt for ofte er det overtydelig, gjentakande... Vi som lesarar blir fora med teskje. Ting som kunne blitt sagt enkelt med ein setning får ofte eit heilt avsnitt.

På syttitalet forsvinn ein gutunge brått og uventa og blir aldri funnen. Tjue år seinare mottar morfaren ein pakke i posten med ein sandal, kliss lik den guten hadde på seg. Kvifor no? Kven har sendt sandalen til han?Han kontakter dottera si og dei to forsøker å løyse den gamle forsvinningssaka.Som sagt likte eg sjølve utgangspunktet for historia, men klarte altså ikkje å engasjere meg og kjenne på spenninga som ein forventer å kjenne på når ein leser ein thriller.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bra språk. Fine skildringer. Kjedelig historie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Øland 1

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når det nå nærmere seg påske er bøkene til Johan Theorin absolutt å anbefale, jeg velger nesten å kalle han en av de beste krimforfattere i nyere tid.Skumringstimen er hans debutroman, og den første av 4 bøker der handlingen forgår på öland . Theorin har tilbrakt mange av sine ferier der. Skumringstiden er utrolig spennende, og den er skrevet på en måte der ingenting blir som du hadde forventet. Forfatteren sitt kjennskap til Öland gjør at man ser for seg de forblåste strendene og får lyst til å gå tur på de øde slettene. Det som også gjør den spesiell er at den har to parallelle historier. For å bruke en kjent klisjè,:"en bok du ikke klarer å legge fra deg"!! Vet at den er filmatisert, så den skal jeg se akkurat nå!!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Perfekt krim!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Beathe SolbergMonica CarlsenRandiAHege H.Hanne Kvernmo RyesiljehusmorTheaflaTore HalsaEllen E. MartolTone SundlandConnieOda Marie HMarianne  SkageBjørg L.Daffy EnglundalpakkaMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHarald KLene AndresenIngeborg GAudhildLailaJulie StensethChristofer GabrielsenAnne-Stine Ruud HusevågEgil StangelandAlice NordliTine VictoriaAvaTor-Arne JensenRisRosOgKlagingJarmo LarsenFrode Øglænd  MalminGroSolEli HagelundAud Merete RambølBeate Kristin