21. april 2024: TanteMamie

Det er en stund siden jeg leste den, syntes den var forvirrende og uhyggelig, klaustrofobisk men fasinerende også. Vel verd men krevende å lese.
Ha en fin søndag!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

20. april 2024: Kirsten Lund

Jeg tar for meg en krimbok denne helgen. "Jenter uten navn" av Mikaela Bley.

Den tyske serien du nevner er den på NrK?

Ellers så har Librarything nettopp åpnet "TinyCat Birthday Treasure Hunt" som varer ut april. Så langt har jeg funnet 2 gåter og jeg er nå garantert en ny Badge.

PS! Det blir ikke lesing før i kveldinga pga nå felles der ned trær oppe ved veien og det skaper en skjærende lyd som går gjennom bein & marg. Så nå hører jeg på musikk på Spotify & gamle svisker.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

19. april 2024: Readninggirl30

Denne helgen har jeg flere bøker jeg kunne tenke meg å lese. Men jeg skal fortsette på boken jeg begynte på i kveld nemlig Frank Kafka Slottet. Det har nemlig kommet en tysk ny tvserie som jeg ønsker å se. Dermed tenkte jeg kunne starte med Kafka aldri lest noe av før. Har du lest Kafka før?

Hva leser du denne helgen?

Ønsker alle en god helg :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

18. april 2024: Piippokatta

Jeg har et, men av danske Benny Andersen - det lyder:

På høje tid

Det er på tide
vandet koger
jorden brænder
verden venter
da Alexander var på Cæsars alder
var han allerede Den Store
da Cæsar var i min alder
var han allerede færdig
de spildte ikke tiden
tiden spildte ikke dem
de brugte tiden som en skjorte
sov med den på
spiste med den på
blev begravet i den
og her sidder jeg
holder avis
holder jul
holder igen
lader bedrifter gå min næse forbi
i håbløs restance med opdagelser
verden venter ikke
da Mozart var fem år da
Jesus var tolv
da Columbus lettede anker
da Homer
da Rembrandt
da Pasteur
da Darwin
da Dalgas
da Vinci
da Gama
Damokles
det er på høje tid
det er oven tiden
min hat
min frakke
mine cykelspænder
det er nu eller aldrig

Godt sagt! (9) Varsle Svar

17. april 2024: Beathe Solberg

Det er et veldig påståelig utsagn å si at det er langt flere som ikke reagerer på dette enn det er folk som reagerer på det, noe verken du eller andre kan vite med sikkerhet.
Jeg har selv reagert på dette lenge uten at jeg har uttalt meg, samtidig syntes jeg det er fint at folk gir beskjed når det er noe man reagerer på og noe man bør få lov til.
Personlig syntes jeg ikke noe om å bruke en side for bøker til andre ting enn å snakke om bøker for som Tone sa så finnes det mange ulike forum man kan ytre seg.

Hadde "alle" gjort dette så er det lett for at bøker og praten om litteratur hadde "druknet" i mye annet og det hadde i det hele tatt blitt veldig uoversiktlig.

Når det er sagt så har jeg selvsagt full forståelse for Stenseths forferdelige situasjon,men synes ikke dette er rette forum å legge det ut på.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

16. april 2024: Ellen E. Martol

«Et av de store kvinneportretter i norsk litteratur – i hele verdens litteratur, kan man trygt si», siteres Kristian Elster på baksiden av min utgave fra 1972, - og det kan jeg si meg helt enig i! Jeg har nå lest dem for tredje gang, og jeg husker nok at jeg har syntes de var gode tidligere også, men jeg tror at jeg nå, femti år etter, er enda mer i stand til å se hvor gode de er! Denne sarte, såre, sære, stae, sterke ungpiken og kvinnen som sliter med livet sitt og det manuskriptet hun har tutlet med i alle disse årene, har krøpet under huden på meg, - jeg kan nesten ikke huske å ha opplevd maken! Cora Sandel klarer å skildre henne som en gjennomført hel og sann person i sin oppførsel, i sine valg (eller tilsynelatende mangel på sådanne) og i de sosiale relasjonene hun er en del av, og hele tiden er omgivelsene så klart skildret, - jeg har vært både i Tromsø, Paris, Bretagne og Telemark! Det er så mange kloke ord og gode observasjoner i disse bøkene at jeg føler jeg kunne lagt ut hver setning under «Sitater» her inne!

Så til dem som ikke har lest den, kan jeg bare si «løp og les», - og til de andre vil jeg anbefale en gjenlesing!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

15. april 2024: Eli Hagelund

Har fått sans for Olive og skulle gjerne møtt henne. Skjebnen har ikke fart helt pent med henne, og jeg syns vel ganske synd på henne. (Men det hadde hun nok ikke likt)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

14. april 2024: Piippokatta

Ja, dette tok en uventet sving. Hvis dette skaper temperatur, tenk på uenighetene som vil kunne oppstå i en familie om hvorvidt mors, bestemors eller oldemors Bokelskerkonto skal slettes eller ei.
Det går helt fint å ønske slik informasjon slettet, eller at etterslekten sletter den uten å være følelsesløs. Personlig vil jeg ikke at innlogging og passord skal være tilgjengelig for etterkommere å bruke, spesielt ikke for å legge til noe jeg ikke selv har ønsket.
Dette synes jeg mest av alt ville vært uansvarlig av meg.
En ting er sikkert, vi har alle våre begrunnelser, og denne lille passiaren viser vel at dette er noe vi alle bør ta stilling til å formidle videre til våre slektninger.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

13. april 2024: Piippokatta

Jeg leser gjerne bøker om igjen, men det skjer ikke ofte.
Bakgrunnen er da alltid en erindring om at boka gav meg en spesiell følelse, lærdom, geniale formuleringer, bilder eller gjenkjennelse. Noen bøker er så absolutt verd det, for det dukker som oftest opp flere detaljer ved en ny gjennomgang, men ikke alltid det stemmer overens med mitt første inntrykk.

Denne helgen dykker jeg ned i myter og fortellinger om villkvinnen i «Kvinner som løpet med ulver». Er veldig spent på om den svarer til forventningene, her venter jeg nemlig å oppleve en viss gjenkjennelse :)

God helg alle bokvenner☺️

Godt sagt! (6) Varsle Svar

12. april 2024: Kirsten Lund

Navnet Ludvig Holberg er ofte brukt i forskjellige anledninger. Men noen samlede verker er ikke å se av nyere tid.

Sendte en mail til Cappelen Damm og fikk til svar at der var det ingenting på trappene.

Født: 3. des. 1684, Bergen (380 år siden)
Død 28. jan. 1754, København (270 år siden)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

11. april 2024: Ava

Av og til observerer jeg at avdøde bokelskere har evig liv her inne. De får fortsatt kommentarer på innlegg som de har skrevet som aktive medlemmer.
Dessverre finnes det ikke noe system som fanger opp avdøde medlemmer - utenom hos det offentlige.
Siden jeg ikke har noe ønske om evig liv på nettet (ikke bare hos bokelskere.no) - har jeg skrevet ned mine medlemskap, brukernavn og passord til ulike kontoer. Disse skal mine nærmeste slette etter min død, om jeg ikke selv har valgt å slette medlemskapet tidligere.
Jeg er muligens en kontrollfreak - men hvorfor ikke? :)

Godt sagt! (14) Varsle Svar

9. april 2024: Harald K

Olive Kitteridge.
Etter «Vinterkonsert» følger to gode, intense historier om tap og sorg. Både mann og sønn er utenfor rekkevidde; den ene på sykehjem og den andre i California. Olive oppsøker to situasjoner - bevisst eller ubevisst - der andre kvinner nylig har opplevd tap i nær familie. Deres sorgreaksjoner viser seg annerledes enn Olive hadde forestilt seg på forhånd.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

8. april 2024: Kirsten Lund

De står der tett i tett

De står der tett i tett
noen pyntet, andre slett
en hage fylt med sorg og savn
Alle minnes vi den gang
Da de gikk på denne jord
hånd i hånd, med far og mor
her vi planter blomster pene
Slik at alle sammen ser det
Lys det har vi også tent
ingenting har vi her glemt
minner strømmer hastig på
Står en stund før jeg må gå

av Marit Irene Jensen

Godt sagt! (3) Varsle Svar

7. april 2024: TanteMamie

Påsken er over og først nå leser jeg krim. «Dødsklokkene» av Dorothy Sayers. Koser meg veldig men har ikke kommet til vekselringningens finesser som er utførlig beskrevet til kjedsommelighet ifølge andre her på bokelskere som har lest denne. Jeg har hatt den på ønskelisten lenge, helt siden en bibliotekar fortalte den var på topp 5 listen hans om beste krim….jeg er blitt fan av Lord Wimsey!
God helg…søndag nå da. Les og kos dere!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

6. april 2024: Ingunn S

Jeg har lest alle novellene og har etterhvert blitt Olive-entusiast. Til å begynne med streifet tanker som ukebladlitteratur og dameroman meg, helt til jeg innså at jeg deler noen av Olives heller dårlige sider. Historiene har vokst seg til og selvom jeg har litt følelsen av engelsk landsbyidyll, så liker jeg dem veldig godt. Så godt faktisk at jeg allerede har begynt på neste bok : Olive, igjen.
Jeg synes Strout er en god observatør og viser stor menneskelig innsikt - også skriver hun godt!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

5. april 2024: Kirsten Lund

Denne helgen velger jeg Mannen som ikke var en morder av Hjort Rosenfeldt.

Kommer meg til hektene etter gårsdagens snøkaos. Kom meg til Aksdal, men da jeg skulle reise hjem igjen var alle bussene til Kolumbus innstilt og begynte ikke å kjøre igjen før etter kl. 1800. Det ble siste buss hjem og var hjemme ca. kl. 2015. Måtte kave over en fonn ett stykke fra inngangen. Snøen er nesten borte nå. Håper det blir det siste vi ser den for ennnnn lang stund.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

4. april 2024: Morten

Som andre bøker om år og tiår fra Vega forlag, holdes det i en overflatisk stil. Boka, som nærmest er av brosjyre-størrelse, skrives uten forfatter, men holder seg i en vi-form som virker anmassende. For nerder er det også noen rare feil.

Doom "spilles på Sonys PlayStation", står det. Lykke til med det i 1994. Playstation ble lansert 9.12.94 i Japan og 29.9.95 i Europa. Det står om 5. sesong av Mot i brøstet, den ble også sendt i 1995 (veldig nerdete info...). Det påstås at floppydisker, disketter, kunne ha lagringskapasitet på 100 megabyte. Grensa for diskettene som folk kjøpte var snarere 1,44 megabyte, noen ganger 2,88 megabyte. Noe som het SuperDisk kunne ta noen hundre megabyte, men de kom ikke før i 1996.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

3. april 2024: Lillevi

Anbefaler begge varmt!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

2. april 2024: gretemor

Her har goodreads en lang liste med alternativer og mange av de er også oversatt til norsk

Hunden av Kerstin Ekman anbefales av mange.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Hanne Kvernmo RyeAnniken RøilHilde VrangsagenMarit HøvdeGrete AastorpRoger MartinsensvarteperPrunellaHarald KIngunnJAgnete M. HafskjoldÅsmund ÅdnøyOddvarGG LBente L.IreneleserMorten BolstadToveFinn Arthur JohansenMalinn HjortlandLabbelineMarit HåverstadMarenTove Obrestad WøienHallgrim BarlaupDaniel DuppskoRufsetufsaJakob SæthreCarine OlsrødNina M. Haugan FinnsonJulie StensethIngunn SAstrid Terese Bjorland SkjeggerudPer LundHarald AndersenVannflaskeMarianneNElisabeth SveeEmil Christiansenalpakka