24. april 2018: Torill Elisabeth Revheim

Så bra. Vi leser høyt for våre elever (ungdomsskule)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

23. april 2018: Eivind Vaksvik

Min lærer på barneskolen leste for klassen min i alle spisepauser fra 2.- 4. klasse. (1981 - 83) Jeg er ikke i tvil om at denne rutinen, pluss at min klasse et skoleår hadde ansvar for skolebiblioteket, stimulerte både min og flere andre i klassen sin leseglede. Gjorde din barneskolelærer dette, og hvis ja, husker du noen av bøkene det ble lest fra ? Selv husker jeg spesielt bøkene fra Narnia - serien og flere av Astrid Lindgren.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

22. april 2018: kjell k

Mister Pip av Lloyd Jones

Godt sagt! (6) Varsle Svar

21. april 2018: Steinar Sæther

Du kan få sagt det i verseform du, Jostein! For min egen del har uka vært hektisk med politikk og fotball. Men når klokka tikker mot 11 på kvelden skrus all elektronikk av og ei bok hentes fram. Har avslutta Jakten På Thunder av DN-journalistene Engdal og Sæter, om den hensynsløse fangsten av tannfisk i Antarktis. Enorm fortjeneste for eierne av båtene og mannskapene som utfører disse kriminelle handlingene. I boka følger forfatterne "the bandit six", via skipper på Sea Shepherd-skuta Bob Barker, Peter Hammarstedt. Hovedfokus er på den norskbygde skuta Thunder. Et drama til havs som forteller mye om kriminalitet vi kjenner lite til - og greit å ha som bakgrunnsbilde når en snakker om Scandinavian Star. Det skjer mye på sjøen!

Nå leser jeg om igjen Toni Morrison si bok Jazz fra 80-tallet. Som skrevet før, Morrison får jeg aldri nok av! Fotball i sol og regn denne helga - og en runde natteravning i mellom to kamper :-)

Ei god helg og uke ønskes alle. Ikke les ei bok jeg ikke ville lest, he-he!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

20. april 2018: Jostein Røyset

Det er fredag og regnver, ein makelaus sjans
Til å mure seg inne med bøker til gagns
Heile helga til endes med lesing i fred
Kan ein tenke seg likare lagnad enn det?

Eg har Sjarmen med tarmen på nattbordet no
(Men den burde vel helst vere lesnad på do?)
Og derpå skal eg inn i Camus sitt gebet
Om Sisyfos og livet sin absurditet.

Enn i bokelskarflokken, er planane klar
For ei god-helg med lesing i bøker og blad?
Måtte roa få senke seg utan problem
Slik at jamvekta er der når mandagen kjem

Godt sagt! (12) Varsle Svar

19. april 2018: Lillevi

Mitt forslag er Når tiden er inne av Michela Murgia.

Boken tiltalte meg umiddelbart -- beskrevet som en poetisk og uttrykksfull bok om tankevekkende og aktuelle problemstillinger. Handlingen er lagt til Sardinia i 1950-årene. Hovedtemaet virker lite kjent og vekker min interesse. Mer her.

Jeg får inntrykk av at dette både er god bok, og en bok godt egent for samtaler og debatt. Bare ikke riktig er oppdaget enda, hverken blant bokelskere eller i pressen. Med tanke på kjønnsbalansen er den skrevet av en kvinne.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

18. april 2018: Gabriella

Hvorfor skriver du nyheter her på bokelskere?

Godt sagt! (7) Varsle Svar

17. april 2018: annelingua

Å, men da kan jeg gi deg et tips: Miljøhuset, som drives av Halden Gjenbruk og Vekst, tar i mot bøker - ikke bare dét: de henter også! Følg lenken, så finner du både kontaktinfo og kan se ved selvsyn bilde av (blant annet) hyllemeter på hyllemeter med bøker.

Dette er noe av det de skriver om seg selv:

På Miljøhuset kan privatpersoner og bedrifter gratis levere gjenstander til gjenbruk, som for eksempel møbler, sykler, sportsutstyr, klær, bilder, filmer, bøker, kopper og kar. Du er med på å spare miljøet ved gjenbruk. Vi tar ikke imot hvitevarer eller gjenstander som ikke lar seg reparere uten videre kostnader. Miljøhuset har som mål å medvirke til at avfallsmengden i Halden reduseres gjennom økt gjenbruk, og å gi nyttig arbeidstrening til mennesker som for tiden står utenfor arbeidslivet. Vi henter også dødsbo. Hente- og bringeoppdrag gjøres etter avtale.

Bilde av Miljøhusets bokhyller:

Bilde av Miljøhusets bokhyller

P.S.: I juni 2017 flyttet også NLM Gjenbruk til nye og større lokaler i Halden - de henter, de også, og fortalte ved nyåpningen at nå har de plass til (tar i mot) ALT! Du kan lese om det i Halden Arbeiderblad; artikkelen slutter slik:

Ønsker du å donere?
NLM Gjenbruk selger kun det de får donert. Det er slik at noen kommer til butikken med ting de vil donere. I andre tilfeller ringer folk på forhånd før de kommer. I tillegg, disponerer butikken en bil som kan komme og hente donasjoner. Alle donasjoner blir tatt imot med takknemlighet.
- Nå har vi plass til alt, sier Gerda Solerød.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

16. april 2018: Jostein Røyset

Det er sikkert mange som er begeistra for Charles Dickens, og kanskje spesielt Great Expectations som er ei av dei meir kjende bøkene hans. Denne boka spelar hovudrolla i boka som eg vil foreslå til neste runde, nemleg Mister Pip av Lloyd Jones.

Boka er frå 2006, forfattaren er frå New Zeeland (sjå der, geografisk spreiing må vi ha) og handlinga er lagd til Bougaineville i Papua Ny-Guinea på 1990-talet, under borgarkrigen der. Ein lærar på ein landsbyskule på øya introduserer ungane for Dickens og Great Expectations, og når krigen etter kvart kjem til den aktuelle landsbyen endar det med at soldatane blir overtydde om at det verkeleg gøymer seg ein Mister Pip der.

Eg ser at boka har fått overveldande gode omtalar her på bokelskere. Dette, saman med ein antagelse om at der er tett med Dickens-referansar, gjer at eg har stor tru på at denne boka kan bli ein slager i lesesirkelen.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

15. april 2018: Geir Sundet

Takk for samarbeid og kameratskap fra 1972.
Jeg har hatt mange fine stunder med bøkene dine, jeg har lest de aller fleste, og gleder meg til siste bind av En sjøens helt, som jeg forstår er ferdig skrevet.
Steppeulven er pseudonymet jeg skreiv under i Klassekampen, blant annet da Jon var redaktør fra 1997 til 2002, og dedikasjonen er fra 2017, da Jon holdt foredrag om bokserien "En sjøens helt". De fleste av oss har sjøfolk i slekta, og alle de gamle sjøgutta fra hjembyen satt på benken foran meg og lytta. En opplevelse!
skriv bildebeskrivelse her

Godt sagt! (19) Varsle Svar

14. april 2018: Sverre

Denne helga og den siste uka ha jeg overrasket meg selv stort. Jeg har for første gang lest en hel bok på engelsk. Det har tatt lenger tid å komme gjennom hver side og å finne tilbake til hvor jeg sluttet av, men jeg kommer gjennom. En stor seier for en som ikke klarte å lære engelsk på grunnskolen :) Boka er forresten Animal farm

I tillegg har våren kommet den siste uka. Trodde den skulle hoppe over meg i år. Men nå er både linerla og rådyret rundt ved verandaen. God helg alle sammen!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

13. april 2018: Jostein Røyset

Det er fredag den trettande, tenke seg til
Men at dette er uflaks, derom har eg tvil
For i vindstille solkrå i strålande ver
Les eg roleg om lyset som ikkje vi ser.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

12. april 2018: annelingua

Kan du ikke gi dem til Fretex eller en annen gjenbruksbutikk, i stedet for å kaste dem i søpla? Da blir de i alle fall til nytte i stedet for å bidra til søppelberget...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

11. april 2018: Jostein Røyset

Då er eg også ferdig, 4 dagar før skjema.

Der var ein bitteliten referanse til Selma Lagerlöf og En Herregårdssaga undervegs. Dette tykte eg var spesielt artig, sidan det ikkje er så lenge sidan eg las denne boka. Men Skrapelodd, eller heile Vargskinnet-trilogien for den del, inneheld jo ein god del referanser til litteratur, musikk, kunst, etc etc, det er vel stor sjanse for at dei fleste av lesarane har kome over eit og anna som dei kjenner att.

Apropos kunst, det var moro å lese om korleis Anand og Elis fann saman gjennom felles dragning mot å lage visuelle uttrykk.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

10. april 2018: Berit R

Er det noko ein bokelskar likar, så er det å kunna bidra med lesetips og bokforslag!

Eg vil nytta høvet til å tipsa deg om Hendelser ved vann av Kerstin Ekman: Ein psykologisk thriller, stillferdig, mørk og med mange lag, - litt tunglest, men velskriven. Tildelt Nordisk Råds litteraturpris og Glassnøkkelen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

9. april 2018: Kuboaa

Så utrolig hyggelig å se hvor mange som har tatt seg tid til å komme med forslag! Ikke bare det, men jeg ser noen har både undersøkt boklisten min og forfattet innlegg om igjen flere ganger pga svikt i teknologien. Skulle gjerne svart hver enkelt, men jeg prøver meg på dette fellessvaret her i første omgang. Håper alle får med seg at jeg setter stor pris på innsatsen!

Nå har jeg nesten motsatt problem; jeg vet ikke hvilken bok jeg skal begynne med :D Jeg skal sette meg ned og lese meg opp på bøkene som er foreslått og velge ut noen.

Takk igjen!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

8. april 2018: Ingunn S

Jeg har kost meg med "Sista rompan". Jeg liker de forskjellige dialektene og føler meg hjemme i tømmerfløternes rike. Der jeg vokste opp drev man tømmerfløting til 1985. Det er i dag museum og er ikke langt unna meg i luftlinje. Jeg kan ennå høre lyden av stokker som vaser seg og ropene fra fløterne. På våre harryturer kjører vi langs en lang tømmerrenne som går langs veien mot Sverige.
Jeg har vært på utkikk etter hva sista rompan betyr og landet også på at det er den siste tømmerfløten., men så også at den siste filla i veven var den siste rumpan, reinsdyrene og hestene var vel også forsvunnet, ingen ser rumpen på dem mer og jammen fikk Kristin et klapps der bak for første og siste gang sånn for ordens skyld.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

7. april 2018: Readninggirl20

Det finnes mange kvinnelige forfattere jeg kunne nevnt. En som jeg har synes har levert faktisk i mange år Joyce Carol Oates, vil virkelig anbefale å lese hennes bøker. Det er alt av Marguerite Duras som også er veldig fin. Og Half of yellow sun av Chimamanda Ngozi Adichie.

Håper du koser deg med bøkene som du skal lese :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

6. april 2018: Jostein Røyset

Då er helga i gang, og med strålande ver
Det kan passe, for no er det mykje som skjer
Slike dagar så finnst ikkje skugge av tvil
Eg vil gjere som Bjørnson og velge april

Litt å lese, de må ein då uansett ha
Og i Mytting sin ved-bok der har eg det bra
Etter den blir det Lars Saabye Christensen-tid
Då skal Stedssans-novellene gjere meg blid.

Og i furet & værbitt, kva steller de med?
Er det jobbing i hagen og kløyving av ved?
Eller satsar de heller på trim og natur
Samt ei vandring i våren sin litteratur?

Godt sagt! (11) Varsle Svar

5. april 2018: Jostein Røyset

Sommerboken av Tove Jansson. Denne trur eg både store og små har glede av.

Så såg eg nettopp at Gaute Heivoll får strålande omtale av den første av ei serie barnebøker (eller ein allalder-serie som forlaget kallar det) om dei sju dødssyndene, Rotterangeren fra Sorø. Om boka berre er halvparten så bra som omtalen seier så ville eg i alla fall ha sett nærmare på den.

Ei total avsporing til slutt; er brukarnamnet du har valt inspirert av ein replikk frå Fleksnes-episoden "Rotbløyte", eller er likskapen tilfeldig? (replikken kjem på 2:55 på dette videoklippet)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Andreas HenriksenKirsti Vettran NederhoelMaikenRosa99Ingrid Urdal StøleTillaMaren Hjelle AuneHelena ElizSivvaskeklutJan ChristensenBenedicte Sønsteby AndreassenFrøken HildreTorill Elisabeth RevheimKariStine AskeJulie StensethNorahRigmor HoddevikBjørn SturødbokxleserKristine DalaneAlice NordliAnn-Kristin Vik FløtreAnniken LBoktimmymoiraHilde H  HelsethHeidi LErikannelinguaThomas KihlmanVibekeKristinKorianderElinBeJorund KorbiKaren RamsvikBerit R