27. mai 2017: Randi

Jeg er veldig usikkker på om jeg har eller har hatt rundens valg i besettelse. Boken virker kjent, men jeg er helt sikker på at jeg ikke hat lest den (nesten i alle fall!). Jeg blir selvsagt med om jeg får tak i boka, men har skjønt at en nyervervelse kan være krevende!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

26. mai 2017: Jostein Røyset

Nome antikvariat har også eit eksemplar av boka. Hyggeleg dame der også. Eg trur generelt at folk blir hyggelege av å ha dagleg omgang med bøker.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

25. mai 2017: kjell k

Torsdag, 25. mai 2017 kl. 21.02

Da har vi valgt Hvis en reisende en vinternatt av Italo Calvino som Nv6

Jeg skal lage diskusjonstråd for denne felleslesingen i løpet av neste uke.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

24. mai 2017: Geir Tangen

Så kjekt :) Tusen takk!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

23. mai 2017: Bjørg L.

Jo da, tur til Russland for å få i stand en samarbeidsavtale med et universitet der. Kunne ha blitt morsomt, men det traff ikke meg helt. Tror nok denne blir fort glemt av meg også. Det er i grunnen veldig vanskelig å finne morsomme bøker. Er det mye lettere å skrive godt om tragiske tema enn å være morsom, tro?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

22. mai 2017: Lillevi

«Jeg ber også alltid andre om å stryke «og» hvis det står først i en setning. Hva har det der å gjøre?»

Og bakom synger skogene – av Trygve Gulbranssen.

Skape en poetisk tittel for eksempel.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

21. mai 2017: Lene Andresen

Nå kan vi vel endelig si at våren har kommet hit til Hammerfest også! Snøen smelter godt om dagen, og endelig er alle veiene frie for snø. Jeg er hjemme i mammapermisjon med vår sønn på 5 uker, så her går dagene i ett. Ingen forskjell på hverdag og helg akkurat nå, og det blir heller ikke så mye tid til lesing. Jeg leser derfor fortsatt Jeg vet hvor du bor av Unni Lindell, og siden jeg ikke fikk fullført boken under forrige lesesirkel leser jeg også på Profetene i Evighetsfjorden av Kim Leine.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

20. mai 2017: Marte

Er i gang med fjerde og siste bok (Dans, dans, dans) i Murakamis serie "The Rat"
På lydbok er jeg ca 2 timer inn i den dystopiske klassikeren The Handsmaids Tale som jeg lenge har hatt planer om å lese. Nå som TV-serien er kommet måtte jeg rett og slett bare hoppe i det, for jeg vil se serien men det er uaktuelt å gjøre uten å lese først!Noen leveregler må man jo ha... Hehe! Så langt en tankevekkende og original bok som jeg ser frem til å dykke dypere inn i.

I dag kjøpte jeg forresten den nye boka: "Make Poetry Great Again" ... Perfekt lektyre i kveld da jeg hele dagen har ligget til sengs med migrene.. Altså lite lesing i dag.. Frem til nå.. Og nå blir det med denne lettfattelige boka som jeg ikke helt klarer å le av uten å samtidig kjenne noen grøss krype nedover ryggen

Godt sagt! (5) Varsle Svar

19. mai 2017: Bjørg L.

Er ikke det viktigste med dette nettstedet at vi på hver vår måte kan uttrykke hva vi har fått ut av våre leseopplevelser?

Godt sagt! (9) Varsle Svar

18. mai 2017: Marit Håverstad

Man starter ikke en setning med ''Og''.

Hvor i all verden har du det fra?

Godt sagt! (7) Varsle Svar

17. mai 2017: Steinar Sæther

Hei Eivind! Du kjenner antagelig til Bill Bryson, han som har skrevet flere bøker fra ulike kontinenter. Australia, Amerika mv :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

16. mai 2017: Anniken L

Denne gang slår jeg et slag for en japansk forfatter, nemlig Haruki Murakami med boken Menn uten kvinner. Det er en bok med syv noveller utgitt i 2016, noe som vil være nytt i leseringen, ikke novellene, men så ny utgivelse...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

15. mai 2017: Jostein Røyset

Løfter denne tråden litt, eg.

Litt statistikk;
Lavast antal bøker i ein avstemmingsrunde hittil har vært 6. Dette har skjedd tre gangar:

  • Ev1, der Middlemarch blei valt.
  • En3 der Sin egen herre blei valt
  • Nn 5 der Renhetens pris blei valt.

I den grad det er nokon systematikk i dette burde neste tilfelle inntreffe ved Nv7. Inneverande runde er Nv6. Prognosen seier derfor at det kjem minst 2 nominasjonar til innan tidsfristen. Vi får sjå.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

14. mai 2017: Jostein Røyset

Og der. Der, var eg ferdig med Ringenes herre. Det tok meg altså 3 månadar, med alle tillegg og slikt. Heilt grei bok, men som nevnt i ein annan tråd så drøya eg nok 20-30 år for lenge før eg las den, eg hadde nok likt den mykje betre som yngre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

13. mai 2017: Marit Håverstad

Jeg har lest Profetene i Evighetsfjorden for andre gang, og min sekser fra forrige gang står fast. Boka framkaller sinne, grøss, kvalme, hoderisting, tvil og undring, og gir et tidsbilde som iallfall jeg finner troverdig.

Hva som rører seg i hodet og hjertet på Morten Falck, blir jeg – i likhet med flere andre – ikke riktig klok på i første omgang, men i siste del får vi en del hint, slik jeg oppfatter det. I løpet av reisen hjem og til København føler jeg at han «gjør seg ferdig» med sitt tidligere liv og slår fast at det er på Grønland han skal være. Siden taper vi han av syne, men helt til slutt tolker jeg Bertels gravskrift i retning av at Morten må ha vært gjennom en radikal forvandling, fra sjølgod «koloni-geistlig» til «tro venn».

Bertel er for øvrig den i persongalleriet som framstår for meg som en likandes kar helt fra jeg lærer han å kjenne. At han tidlig på 1800-tallet er blitt presteordinert, tyder vel også på at «blandingsbarna» er akseptert som fullverdige borgere. (Men hva med de fullblods innfødte?)

Jeg observerer at mange av dere har kommentert Kim Leines tilnærming til en del kroppslige funksjoner, men jeg får ikke helt tak i hva dere egentlig mener om det. Positivt eller negativt? Noen skriver at det blir for mye og for detaljert; men uten alt dette tror jeg ikke vi hadde greid å fornemme hvor ekstreme forholda faktisk var. Sjøl synes jeg det er befriende at han ikke legger fingrene imellom, men omtaler alt menneskelig uten å pakke det inn i eufemismer. Livet har alltid vært fullt av motbydeligheter og styggedom, - og ikke bare i primitive samfunn.

Jeg må forresten komme med en pinlig innrømmelse, siden det var jeg som først moret meg litt over forfatterens storfe-kunnskap. Den elskelige Roselil kan faktisk ha vært ei kvige. Jeg er nemlig kommet under vær med at i enkelte jordbruksdistrikter i Norge omtales hunn-storfeet som kviger helt til de har fått sin andre kalv. Unnskyld, Kim Leine!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

12. mai 2017: Librosaurus v

Ivar Lo fortalte engang at han var kommet i tvil om ett
bestemt ord, hvordan skulle det skrives?
Så tok han seg bryet å ringe til en bekjent som eide en
Akademiordbok.

Akademiordboken hadde en hovedform av ordet, og nevnte
også at en kilde var notert for en variant.
Den kunne melde at variantformen var funnet hos
forfatteren Ivar Lo-Johansson

Godt sagt! (5) Varsle Svar

11. mai 2017: Hilda

Eigentleg hadde eg tenkt å foreslå Forelskelsene av spanske Javier Maras. Det er bok som skal ha fått kjempegode kritikkar. Men, den er på over trehundre sider, så derfor blir også mitt forslag ei bok frå Brasil, Jostein :-) Den er kort nok for ein kort leseperiode.

Snø fra Brasil av Adriana Lisboa vert presentert som ei bok med variert innhald, både på personleg og historisk plan.

"Sammenvevd med Vanjas fortelling, er Fernando og hans hemmelige fortid i geriljabevegelsen i Amazonas skoger. Romanen gir oss et innblikk i Brasils historie, kultur og mennesker, men mest av alt er Snø fra Brasil en gripende fortelling om hva familie er og hvordan vi skaper oss et hjem."

Godt sagt! (3) Varsle Svar

10. mai 2017: Marit Håverstad

Jeg foreslår Kain av José Saramago. Begrunnelse: Den setter punktum for et særpreget forfatterskap; den er er kort og kan leses før vi tar sommerferie, og den er på vårtilbud hos bokhandlerne (riktignok bare i pocketutgave). Men framfor alt: Saramago er en av mine yndlingsforfattere - og denne boka har jeg ikke lest. Skrivestilen kan virke litt sær for dem som ikke har lest noe av denne forfatteren tidligere, men min erfaring ar at man forbausende raskt kommer inn i "rytmen".

Godt sagt! (6) Varsle Svar

9. mai 2017: Tor Mjelde

....." Du er din største resurs......
Du er det beste du har".....

Godt sagt! (3) Varsle Svar

8. mai 2017: Hilde

Hei Ajiniakra! Det var leit å høre, men tusen takk for at du har har bidratt så lenge. Du har gjort en kjempejobb. Jeg har fått kjennskap til mange bøker jeg ellers ikke ville lest, og har hatt mange gode leseopplevelser i dystopiens verden det siste året :-) Så er det bare å krysse fingrene for at noen kanskje har anledning til å ta over etterhvert. Håper vi vil se deg her inne fremover selv om lesesirkelen kanskje ikke lenger vil eksistere.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

SolveigRosa99BertyKristine LouiseMartin Aasbrennkjell kJostein RøysetmoiraLilleviTony BjerketveitHilde H  HelsethLine TrulsensethMarteMarteNabodamaHildaalpakkaBoktimmyRandiVibeke NymoenVigdis VoldAne MagelssenEvaTine Victoria HalvorsenTone Maria JonassenEllen E. MartolIdaEivind  VaksvikTone HLesevimsaNorahDolly DuckTuridAne MartheTonesen81VersionMarianneSteinar JøsokTor Arne DahlJohn Larsen