18. november 2017: moira

Orker ikke tenke på Jul enda.Er på sjukehus i helga etter operasjon på torsdag,utsikt til 10uker med krykker.Så jula tror jeg passerer stille og rolig.Men til det positive,så får jeg lest mye.
Holder på med Richard Herrman og Livet med Elizabeth.Han skriver så fornøyelig og synes jeg hører han i det fjerne.Satt som klistret ved radioen og hørte på hans korrespondanse brev fra England.Men det er lenge,lenge siden.
God helg til alle bokelskere.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

17. november 2017: Hilda

Har lese halve boka...og likar for det meste godt det eg har lese til no. Må sei at eg nokre gonger opplever enkelte avsnitt som vel detaljerte, og at eg ikkje heilt forstår at katten skal få så stor plass. Men Ida og Useppe sitt opphald i "huset" der dei måtte bu etter jordskjelvet er fascinerande...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

16. november 2017: Karen Ramsvik

Slutten begynner å nærme seg. Det ser mørkt ut der hvor denne leseren befinner seg. Ulykke etter ulykke. Det er et slektskap med Ferrante her, er det en italiensk tone og holdning til livet? Spør bare; siden jeg ikke er så kjent med italiensk litteratur. Kan man kalle denne familien ulykkelig? Det synes jeg igrunnen ikke. Her får man velge sine øyeblikk, og den utslitte soldaten som fryser ihjel blir sittende, sammen med den jødiske kvinnen som kommer desperat løpende til jernbanestasjonen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

15. november 2017: Eivind Vaksvik

Skjønner ikke hvordan jeg kunne glemme den bokserien om Narnia da jeg startet denne diskusjonen i går. En av mine absolutte favorittbokserier som barn. På barneskolen leste vår lærer fra Narniabøkene i spisepausene. For noen år siden så jeg filmversjonen. Jeg kommer til å lese de bøkene om igjen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

14. november 2017: Marit Håverstad

Ikke "serie" akkurat, men Erik Fosnes Hansen kom for noen år siden med ei bok som het Beretninger om beskyttelse 1. Jeg fant den ganske fascinerende, men sørgelig ufullendt. Venta i noen år på oppfølgeren, men forfatteren har visst gitt opp prosjektet. Jeg skulle gjerne fått festet alle de løse trådene jeg satt igjen med etter denne leseopplevelsen. Men sånn er det av og til, man går høyt ut på banen og havner til slutt på benken. Det er vel sånn med forfattere også.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

12. november 2017: Jostein Røyset

Tilskodarblikket ja, der sa du det. Det er tankevekkande korleis Ida opplever jødeforfølginga, at ho skammar seg over å vere peika ut som mindreverdig. Dette er sikkert vanskeleg å setje seg inn i for den som ikkje har opplevd det sjølv, det er lett å tru at ein sjølv ville ha reagert med trass og sinne i staden for skuldkjensle og resignasjon.

Når det gjeld å kommentere handlinga i boka så er mi haldning at det må vere greit å kommentere så langt fram som ein jevn leseprogresjon tilseier, dvs at når ein slik progresjon for denne boka tilseier 20 sider pr dag og vi i dag skriv den 12. dagen i leseperioden så må det vere greit å kommentere fram til side 240 eller deromkring.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

11. november 2017: moira

Tja,her er det ikke mye som skjer, bokstavelig talt. Sitter på fjerde uka med avreven akilles og skal opereres til uka. I bøkenes verden er det det samme som forrige uke,Historien av Morante og Heinesens fortellinger fra Færøyene. Så det står litt i stampe på flere hold,men koser meg jo med bøkene. Ute er det grått og vått,så det er vel like greit å være inne.
God lesehelg til alle.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

10. november 2017: krira

Lesehelg, høsthelg, regn- og blåsehelg! Frihelg! Hurra! :-)

Ukeslutt igjen selv om det er en stund til jeg er hjemme fra jobb. På øret denne uken går det i Metro 2033 - en dyster dystopi hvor handlingen utspiller seg i Moskvas underverden - bokstavelig talt - i metrosystemet. Beskrivelsene og stemningen er det lite å utsette på. Derimot savner jeg mer handling. Vi får se om det tar seg opp. Har planer om å lese Historien av Morante, men har ikke kommet skikkelig i gang.

Ellers oppdaget jeg et par "nye" podcaster som jeg vil sjekke ut; Myths and Legends (https://podtail.com/podcast/myths-and-legends/) og Svenska mordhistorier (https://www.radioplay.se/podcast/svenska-mordhistorier). - Kanskje noen her kjenner til disse poddene og har en spesiell episode å anbefale?

Hva leses rundt omkring? Hva opptar deg mellom permer eller på øret? Noen anbefalinger? - Vi hører gjerne fra deg :-)

Lev vel i og utenfor litteraturens verden!
Riktig god helg til alle bokelskere :-)

Godt sagt! (10) Varsle Svar

9. november 2017: Kristine Louise

På side 98 er det jo en kryptisk kommentar fra forfatteren: ....at jeg selv ville hatt vanskelig for å tro det, hvis jeg ikke på sett og vis hadde delt hans skjebne.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

8. november 2017: Laila

Jeg har lest litt over 150 sider i boka. Jeg hadde sett for meg å lese ca 30 sider pr. dag over ca 20 dager, fordi erfaringen min er at ikke alle dager er lesedager. Så langt har jeg lest mer hver gang jeg har satt meg ned for å lese. Boka er uventet lettlest. Boka gir interessante perspektiver på Italia, krigen, fascismen og nazismen. Gleder meg til å lese mer om hvordan Useppe utvikler seg i boka.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

7. november 2017: ingar h

Jeg fikk også assosiasjoner til samme, vidunderlige film.

Er nå kommet til 1944, svært dårlige forhold, og sterkt beskrevet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

6. november 2017: Quijote

Dei fyrste sidene av forteljinga inneheld mykje interessant stoff. Ikkje så rart; vi er jo «nel quartiere di San Lorenzo», med all si historie. Og forteljaren opptrer som ein kronikøren, slik den fyrste delen av boka, den med oversynet over den politiske og økonomiske utviklinga, legg opp til. Av og til blir brottstykke av lyriske tekster siterte; eg har ikkje klart å finne ut kvar dei stammar frå, om dei er henta frå verk i italiensk litteratur. Men det mest interessante for meg er at det som står om jødane, trekker trådar til ein av favorittfilmane mine, La vita è bella, av og med Roberto Benigni. Jo, boka er verd ein gjenvisitt!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

5. november 2017: Geir Sundet

For noen uker siden var det en diskusjon om lange bokanmeldelser. Et av poengene var at svært lange innlegg tar plass på sida, og fører til mye blading for dem som ikke ønsker å lese hele. Mange nettsteder og de fleste aviser har løst denne problemstillinga med en teknisk løsning, og jeg lurer på om administrator André kan fikse en slik løsning på Bokelskere? Man kan for eksempel vise 15 linjer av et innlegg, og deretter teksten les mer... De fleste innlegg vil da stå som de gjør i dag, mens de som gjerne vil skrive langt kan boltre seg uten å plage andre. Og de som blir trigga av de første linjene kan trykke les mer og fordype seg i den utvidede teksten. Er det en ide? Og er det teknisk overkommelig?

Godt sagt! (7) Varsle Svar

4. november 2017: Steinar Sæther

Det blei ikke meg og Maja Lunde og hennes bier denne uka. Fant ut at den ble for tung i en allerede tung bag når jeg reiste til lagmannsretten i Bergen seint søndag kveld. Kjøpte heller ei bok på Galleriet på Torgalmenningen så ikke kveldene ble for lange. Mads Drange har tatt for seg historien om doping, med ekstra vekt på Medaljenes Pris, som er navnet på boka. Kan en del fra før om temaet, men denne er nyttig med sine ekstraopplysninger som jeg hittil ikke har fått med meg - eller har glemt..?

På onsdag hadde jeg gleden av å treffe felles bokvenn Eivind Vaksvik! Vi hadde avtalt på forhånd og fant tonen umiddelbart over et måltid. Eivind er samme fine "fyren" i levende live som her på boksidene :-) Vi ble raskt enige om å treffes seinere.

Helga og uka som kommer skal jeg naturligvis lese ferdig begge bøkene jeg er godt over halvveis i. Bier og doping, hah, litt av en kombinasjon...

Godt sagt! (8) Varsle Svar

3. november 2017: krira

Lesehelg! :-)

Det har vært, og er, litt av en uke - Halloween-feiring, barnebursdag og voksen barnebursdag, hu-hei! Denne og neste uke har jeg ikke all verdens tid til å lese da det er en del jobbing, men noe må det jo bli. På lyttefronten lar jeg meg suge inn i det spesielle dystopiske universet i romanen Metro 2033. Det er godt å lese om et fantasi-univers etter nylig å ha pløyd gjennom to mursteiner med solide doser hard realisme. Ellers planlegger jeg å prøve og følge Lesesirkelens felleslesning av Historien (Elsa Morante).

Ukens tips er at det søkes interesserte til juryen i P2-lytternes roman-pris. - Føler du deg kallet? https://www.nrk.no/kultur/bok/p2-lytternes-romanpris-soker-jury-1.13750533

Ha det god i hytter og hus. Nyt livet og litteraturen!
Riktig god helg til alle! :-)

Godt sagt! (10) Varsle Svar

2. november 2017: Lillevi

Da må jeg bare krype til korset og innrømme at jeg tok feil. Det er Else Munthe-Kaas selv som har laget hele omslaget, broderiet og sammensetningen med et "kaldt, teknisk fotografi". Bokklubben visste ingenting om omslaget, men designeren sendte meg et hyggelig og opplysende svar.

Tusen takk for opplysningene om Moberg-bøkene, annelingua.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

1. november 2017: Librosaurus v

aha, så de sapiente skapningene måtte finne opp Skaperen
til inntekt for behovet av sosial stabilitet.

De sosiale strukturenes sårbarhet gjorde autoritet og objektivitet
ønskelig,
så vi fant likegjerne opp hele Eksistensen.

Myndig gjort.. vi er gode på å finne opp helt nødvendige ting.

Sterkt prestert av oss amøbeyngel, tilfeldig generert ved sammenrysting
av essensielt unødvendige, så å si freidige molekyler..

En assosierer brått til Nordkorea, de har vel enslags dødsstiv
stabilitet - mer en 'asosial stabilitet'?
og lovene kan mer virke som resultat av menneskers innfall.

'øverste myndighet' har de så det holder, men
absoluttheten må de i selvgjorthet simulere.

'Vi fant på å autorisere oss Selv'. Sapient besluttsomhet.
Eksempel til etterfølgelse.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

31. oktober 2017: moira

"En mann som ser verden på samme måte når han er femti som han gjorde da han vat tjue,
har kastet bort tretti år av livet."
Muhammad Ali

Godt sagt! (5) Varsle Svar

30. oktober 2017: Eivind Vaksvik

Når skottene kaster ut juletrærne, da er det virkelig sommer.

Denison Flamingo

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Librosaurus vJohn LarsenLine DahleJostein RøysetRuneIdaJakob SæthreMari Nordø LommelunEivind  VaksvikBeathe SolbergSolveigBoktimmyingar halpakkakriraKetilLise MuntheConnieReadninggirl20RandiVibekeØyvind BjørnerudRosa99sangvinEllen E. MartolBertyKjell PSigrid NygaardannelinguaBerit B LieMy Criminal MindHeidi HoltanEster SRufsetufsaHedvigBjørn SturødElin SkjerengNatalieLillian WhitingTone H