20. august 2018: Randi

Jeg foreslo den tidligere, og leste den. Utrolig sterk bok, helt klart verdt anmeldernes superlativer. Både jeg og flere bokelskere har beskrevet den i rosende ordelag her. Den vil nok egne seg godt for lesesirkeldiskusjoner.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

19. august 2018: kjell k

Godt sagt! (10) Varsle Svar

18. august 2018: Jostein Røyset

No til helga så blei eg visst grasenkemann
Eg held borna i taume og hunden i band
Og for øvrig så les eg så ofte eg kan
Gi meg himmelen, dokumentar av Xinran

Godt sagt! (8) Varsle Svar

17. august 2018: Karen Ramsvik

Jeg ble litt utålmodig, siden jeg egentlig har lest siden jeg kom hjem i dag og ingen spør meg om hva: Det er "Hva ville Gerhardsen gjort?" av Mimir Kristjansson. Nå skal vi se debatten fra Arendal som er blitt anbefalt av flere, fordi jeg prøver å bli mer oppdatert på nyheter og sånn, ha ha. Det er fra tirsdag, men vi har jo nrk.no. Vel, godtfolk; hva leser dere denne fine helga i august.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

16. august 2018: Jostein Røyset

Ein får halde oppe tradisjonen frå den første og den andre boka i serien med å presentere køyretya som blir omtalt. Men trass i at det refererast til bilar og bilkøyring i langt større grad enn i dei førre, så fann eg berre eit høve der ein spesifikk bilmodell blei nemnd; På side 351 kjem Enzo køyrande med Gennaro i ein kvit Fiat 500.

skriv bildebeskrivelse her

Godt sagt! (5) Varsle Svar

15. august 2018: Ava

Jeg er enig med deg i det du skriver om kommunismen i historisk perspektiv, men om Doris Lessing hadde behov for å tone ned sine politiske sympatier - er jeg usikker på. I hennes (Doris Lessing debuterte på 1950-tallet) samtid kom det fra Frankrike litteratur som ble lest og diskutert i hele Europa skrevet av bl.a Jean Paul Sartre og Simone de Beauvoir, begge hadde sterke kommunistiske sympatier. I England var Iris Murdoch en kjent intellektuell, forfatter, akademiker og kommunist. Flere kjente og mindre kjente forfattere med samfunnsengasjement sto på venstresiden etter andre verdenskrig - og de skjulte ikke sine sympatier. Derfor har jeg problemer med å forstå hvorfor Doris Lessing skulle skjule sine.
- Boka finner du sikkert på biblioteket. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

14. august 2018: Eli Hagelund

Biblioteket mitt hadde dessverre ingen norsk papirutgave. Er tross alt i norsk utgave jeg får best utbytte av bøker. Så det ble lydbok på engelsk. Går bra det og, og jeg er klar til den 19.
Jeg har forøvrig heller ikke sett filmen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

13. august 2018: Marit Håverstad

Takk for påminnelsen! Disse bøkene leste jeg da de ble utgitt i Bokklubben i 1978, og likte dem bare så måtelig. Det er nok grunnen til at jeg først nå registrerer dem i boksamlinga mi: De står ikke lenger i hylla her i heimen. Med jamne mellomrom har jeg måttet foreta utrenskinger for å få plass til nye bøker, og Dreiser er nok en av dem som havna på loppis e.l. lenge før Bokelskere så dagens lys. Jeg mener å huske at jeg fant "tragedien" nokså langdryg og kjedelig.

Alf Prøysen fortalte en gang at boka gikk som føljetong i et blad, sannsynligvis Arbeidermagasinet, og at hele bygda fulgte intenst med i handlingen og kommenterte og diskuterte hvilken skjebne Clyde gikk i møte. (På norsk het han "Glyde".) Det ble nærmest et kappløp om å få lest siste episode, og førstemann var raskt ute på bygda med nyheten: "Nå er'n Glyde kømmi i stol'n!"

Godt sagt! (3) Varsle Svar

12. august 2018: Ava

Doris Lessing blir intervjuet om Ben in the World
- håper at intervjuet er litt oppklarende. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

11. august 2018: Ajiniakra

Drømmer androider om elektriske sauer? Av Philip K Dick. 1968

Wow, dette blir spennende! Valget denne gangen falt på boken bak kultfilmen Bladerunner.

Boken har kommet i mange utgaver på norsk og skal være lett å få tak i i butikk eller bibliotek. Den har også hat tittelen Livstyvene på norsk.

cover engelsk do androids dream of electric sheep

Felles lesetid er 19. august-22. september.

Alle er hjertelig velkommen til å hive seg på lesingen! Diskusjon, deling, kommentarer+++ foregår i denne tråden. Har du forslag til andre bøker lesesirkelen kan lese? https://bokelskere.no/tekst/331217/

Håper DU blir med! ;)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

10. august 2018: Hilde H Helseth

Det er fortsatt mye sport å se på, friidrett & turn først og fremst, så denne helgen har jeg valgt lett lesestoff; Felina På ville veier, 101 Reasons to have a Pint of Beer and a Barrel Load of Nonsense og 101 Reasons to have a Glass of Wine and a Vat Load of Nonsense. Og jeg også håper på å komme litt videre i VW CAMPER VAN for Halden biblioteks sommer-bokbingo.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

9. august 2018: Librosaurus v

Samme fobiske frykt vil (u)naturligvis kunne omfatte
et aldeles ikke-valgt, folkeforaktende maktapparat

som bestemte å legge endel nordiske land under sharia-
okkupasjon, å legge disse land flatt på et bønneteppe..

Krigen har bare endret metodene endel siden forrige
okkupasjon på 1940-tallet,
da folk mer besluttsomt skjønte hva som skjedde.

Taushet i terrorens tid, indeed.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

8. august 2018: Jostein Røyset

... men på ein måte så er jo alle bokhandlar i seg sjølv eit Eldorado ...

Godt sagt! (7) Varsle Svar

7. august 2018: Kristin

Har en ambisjon om å bli med igjen! :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

6. august 2018: Torill Elisabeth Revheim

Så bra - jeg blir med.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

5. august 2018: kjell k

Søndag, 5. august 2018.

Hei,

Jeg foreslår at vi fortsetter med lesesirkelen om to uker (20. august). Vi begynner med å foreslå en bok i kategorien Eldre nordisk litteratur (En7).

Opplegget blir det samme som tidligere:
Ca. én uke til forslagsstilling, én uke til å velge bok, og én uke til å anskaffe den utvalgte boka.

Hvem blir med videre?

Godt sagt! (8) Varsle Svar

4. august 2018: annelingua

Ja, der satte du fingeren på elefanten i rommet.. ;P - tiden strekker jo ikke til. Jeg vet det godt - men nekter å ta realiteten innover meg når jeg står der blant alt dopet. Ehm - blant alle bøkene. :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

3. august 2018: Jostein Røyset

Det er fredag og helg, det blir godt med litt fri
Og til lesing så blir det nok rikeleg tid
Når To Søstre av Åsne er ferdiglest snart
Blir det straks Arkitekten sin læregutt-start

Godt sagt! (14) Varsle Svar

2. august 2018: Lillevi

Du sier omtrent det samme om denne som jeg sa om «En himmel av brev» av samme forfatter, se her om du vil. Jeg endte på en 3-er, jeg også. Fin historie som ødelegges av språket. Jeg gir ikke denne forfatteren flere sjanser!

(Leste boken bare fordi det var den eneste jeg fant på et feriested til flyreisen hjem).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

1. august 2018: Eli Hagelund

Alle fem ser veldig lesverdige ut. De tre jeg har haket av for, setter jeg på leselista mi uansett. Beretningen om Blindhet har jeg lest forholdsvis nylig. Men om den hadde vært ulest, ville jeg nok satt den høyest på lista. Saramago er suveren.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

annelinguabjarnuRedgeofawordToveCamilla RødjeLilleviAlice NordliJostein RøysetHilde Merete GjessingLesevimsaRandiKristinMarteJulie StensethBoktimmyPaeoniaAvaJohn LarsenBjørner SandomgretemorMarie MKaren RamsvikBjørg Marit TinholtIngunn SArne SjønnesenJorund KorbiLine DahleIda KLailaLisevaskeklutGunillaLibrosaurus vAnita NessJakob SæthreIngvild SNorahAliceInsaneRade AlmudaffarKaldhussaeter