20. januar 2021: Lillevi

Jeg leste Gå aldri fra meg uten å vite noe om den på forhånd. Det gjorde opplevelsen kanskje enda sterkere. Disse små dryppene som hinter om at noe ikke er som det skal være; «donasjoner», «omsorgspersoner» (som åpenbart ikke er vanlig helsepersonell), «formyndere» (ikke lærere), «den mulige», mv. Den langsomme og gradvis avdekkingen av hva disse tilsynelatende normale ungdommene er utsatt for. Kontrasten mellom det vi lenge tror er et vanlig dagligliv på en kostskole på den fredelige britiske landsbygda, og dette grøssende vi tidlig skjønner er under oppseiling. Hadde jeg på forhånd visst at boken var klassifisert som en dystopi, hadde jeg gått glipp av noe av denne spenningen, og sannsynligvis ikke lest den (en sjanger som ikke tiltaler meg).

Tusen takk for din fine omtale, Randi. Enig med deg - nydelig, presis og øm skildring av et tett mellommenneskelig samspill. Og en advarsel. Terningkast 6.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

19. januar 2021: Tralte

De som ikke er religiøse tror stort sett på evolusjonsteorien. Den er mer trangsynt enn religion.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

18. januar 2021: Randi

Beklager, det var ikke mening å foreslå en bok som var umulig å få tak i. Selv plukket jeg den med meg i et salg, men jeg finner den ikke i bokhyllen. Jeg får lete en gang til, eller så må jeg vel følge dere andre og skaffe den (igjen)! Tror det er første gang en bok jeg har foreslått har nådd opp, så jeg må jo være med! Håper selvsagt at vi blir mange.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

17. januar 2021: kjell k

Søndag 17. januar 2021, kl. 18.03

Valg av Ev11 er avsluttet og vinner ble

Allesjele av Cees Nooteboom (5 stemmer).

Gratulerer!

På de neste plassene fulgte (antall stemmer i parentes)

Alt blir klart og betydelig (4)
Vanære (4)
Årene (3)
Gå aldri fra meg (2)

Felleslesing starter om en uke.
Hvor lang skal leseperioden være? Tre uker? Boka er visstnok på ca. 300 sider.

Jeg lager diskusjonstråd for Nv11 om seks-sju dager.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

16. januar 2021: Lillevi

Takket være ditt forslag i lesesirkelen, Hilda er jeg også i gang med Gå aldri fra meg av Ishiguro. Jeg har ikke lest mange sider, men noen bøker griper nesten umiddelbart fatt i deg og holder deg fast. Dette er en slik bok! Jeg ønsket meg den i bursdagsgave og håpet den skulle gå seirende ut av avstemningen. Bare ett av ønskene ser ut til å gå i oppfyllelse. Synd.

Vi har tidligere lest Resten av dagen av samme forfatter i lesesirkelen. En meget god bok! Dette er en forfatter jeg vil lese mer av.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

15. januar 2021: Readninggirl20

Enda en helg som står for tur. Denne helgen skal jeg forsette på Jeg heter Lucy Barton av Elizabeth Strout og jeg skal forsette på Huset av Dilberne av Fay Weldon, som ikke har kommet helt inn må jeg si, jeg vet ikke om det er skrive måte som gjør meg lite engasjert, eller om det er selve boka. Jeg gir den en sjanse til. Egentlig er vel glad i den type ting som engelsk overklasse, eller engelsk samfunn på 1800- tallet, men så langt har det ikke klart å overbevise meg eller kommet meg helt til hva jeg skal synes om det.

Hvor fort gir dere opp en bok?Jeg prøver alltid frem til halvvis, er boka ikke god da, avsluter jeg.

Og hva leser dere denne helgen?

Ha en god helg :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

14. januar 2021: Eydgun Jacobsen

Hei, på nasjonalbibliotekets sider står det oppført 1950 som utgivelsesår :)

https://www.nb.no/nbsok/nb/85bd4a526b353d598e646d5ef98ecea0

Godt sagt! (1) Varsle Svar

13. januar 2021: Marit Håverstad

Jeg har gitt opp denne forfatteren. Friskt pust i norsk bokverden med Salme ved reisens slutt og Falketårnet. Og Beretninger om beskyttelse 1 ble jeg trollbundet av for mange år siden! Jeg så spent fram til oppfølgeren, som Fosnes Hansen hadde lagt opp til. Etter noen år og flere bøker begynte det å ane meg at Beretninger om beskyttelse 2 aldri ville se dagens lys. Omtalen din her minnet meg på det: Fascinerende opptakter fører ikke alltid til vellykka (om i det hele tatt noen!) fortsettelser hos denne forfatteren.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

12. januar 2021: Ellen E. Martol

Stor takk for denne oppsummeringen av Søsterklokkene! Jeg må jo innrømme at jeg hadde problemer med å huske hele handlingen, og nå som jeg har begynt på Hekneveven var dette veldig nyttig!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

11. januar 2021: Harald K

Synes sånne lenker som tar en ut av bokelskere.no er kjedelige. Legg heller bokbeskrivelsen din inn her, takk.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

10. januar 2021: TanteMamie

Jeg har kun et lite kapittel igjen av "The red pony" av John Steinbeck. Jeg må ha en liten pause for forrige kapittel var så trist at øynene mine flommet over. Og bare ett kapittel igjen av en kjær venn er også vemodig. Jeg har jo Greven av Monte Christo som en annen følgesvenn, der er jeg snart ferdig med bind én, jeg leser bokklubbens uredigerte utgave så det blir ca 900 sider med underholdende kvalitet.
Jeg har jo vært utendørs også, gåtur på glatta...er en spennende utfordring det og!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

9. januar 2021: Laila

En kald helg her i Østfold. Fint for å fyre i peisen og lese bøker :) Denne helgen leser jeg videre i Fugletribunalet av Agnes Ravatn. Det er første bok ut i en bokklubb jeg følger. Jeg driver også og leser bok to om Mummitrollene, Kometen kommer. God helg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

8. januar 2021: Readninggirl20

Da er det nye året er da i gang igjen og mange som trodde gjerne det nye året ville starte litt bedre enn det gjorde kanskje på grunn av nyhetene som ramler inn hele tiden som er stort sett mye trist og negativt. Dermed må jo nesten bøker bli våre beste venner, siden vi ikke skal være med venner og gi oss noe positivt. Jeg skal denne helgen fortsette med boka jeg begynte med i denne uka nemlig Det forbudte Barnet av Kathrine Webb, koselig bok litt ala Lucinda Riley møter 1800- tallet på en måte, men ikke noe jeg vil si er det beste jeg lest. Likevel er den boka underholding og gir litt glede delvis fordi den har noen fine skildringer i mellom slagene. Ellers vil jeg starte på en bok jeg skal lese med lesegruppe jeg er med i nemlig Jeg heter Lucy Barton av Elizabeth Strout , som også har lest før også, så blir spennende og se hvordan leseopplevelsen blir etter mange år med andre forskjellige bøker.

Hva leser dere denne helgen?

Ønsker alle en fin helg :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

7. januar 2021: tuhamre

Jeg foreslår en bok av en fransk forfatter, Annie Ernaux. Til tross for at dette er en gammel dame med et stort forfatterskap bak seg, er det først i de senere årene at hun er blitt ordentlig kjent i Norge. Boka hennes «Les années» (som jeg tror regnes som hovedverket) kom ut i 2008. Først i 2020 ble den utgitt her i landet under tittelen «Årene». Til orientering kan jeg opplyse om at boka fins ikke bare i innbundet utgave, men også som pocket. Den foreligger også som lydbok.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

6. januar 2021: Hilda

Har telt på knappane..og trur at Gå aldri fra meg av Ishiguro blir mitt forslag. Det er heilt sikkert mange som har lest den, men det er ei god bok som kanskje toler eit gjensyn...
Håper også at fleire blir med ....

PS- eg trur at eg berre står ved forslaget mitt..

Godt sagt! (6) Varsle Svar

5. januar 2021: Marit Håverstad

Jeg har vært i tenkeboksen ei stund og har ikke greid å bestemme meg før nå. På den ene sida vil jeg gjerne lese mer av det jeg har i "ulest-hylla", men så har jeg altså en del bøker jeg har lest tidligere (og likt godt) som jeg gjerne vil gjenlese fordi både innhold og persongalleri er kommet litt på avstand i løpet av en del år.

Nå har jeg tenkt ferdig og landa på det siste alternativet. Mitt forslag er Jonathan Safran Foers Alt blir klart og betydelig. Det jeg i særdeleshet husker fra denne boka er språket, som fikk meg til å le høyt flere ganger. Men selve problematikken som tas opp, er ikke spesielt morsom. Ei god bok som jeg tror kan føre til gode diskusjoner.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

4. januar 2021: Lillevi

Jeg ligger litt på været. Tok en rask oppsummering: Jeg har vært med fra starten av for 7 år siden, har fullført 36 av de 42 bøkene vi har lest (i realiteten flere, siden for eksempel «Vargskinnet» er en trilogi), har avbrutt 1 og stått over 5. Dette har gitt stor glede, men nå kjennes det som jeg har nådd et slags metningspunkt.

Jeg ønsker å stå friere til å lese det jeg ønsker, når jeg ønsker det, i hvert fall for en periode. Det er så mye som frister, og tiden strekker ikke til. Jeg kommer derfor ikke med noe forslag i denne omgang og vil nok ikke være like aktiv som før. Men jeg kommer fortsatt til å følge med og delta etter innfallsmetoden!

Lykke til, til dere!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

3. januar 2021: Torill Elisabeth Revheim

Hei og godt nyttår.
Jeg har planer om å lese "Vanære" av J.M. Coetzee, og forslår derfor denne boken som årets første samlesingsbok i lesesirkelen.
J.M. Coetzee er en prisbelønnet forfatter. Mener han fikk booker-prisen for denne, og boken er blant 1001 bøker du bør lese før du dør.

Nobelprisvinner, to ganger Bookerprisvinner, og 15 romaner.
Jeg har ikke lest noe av ham tidligere. På tide kanskje 😊

Godt sagt! (7) Varsle Svar

2. januar 2021: Steinar Sæther

Leser videre i Hans Børli sine samlede dikt. Det er så mye gull mellom permene at jeg aldri blir lei av å pløye rundt hver eneste julehøytid. Men om litt, kanskje i uka som kommer, starter jeg på Der Villgraset Gror av Marie Aukrust. Den handler kort oppsummert om gårdsdrift hvor hovedfokuset er på den marka som ikke blir brukt, i hvert fall ikke godt nok, kulturlandskapet.

Ellers går tankene hele tida tilbake til Gjerdrum hvor jeg jobba fra 81 til 84 på en gård som ligger rett i utkanten av jordraset. Kjenner heldigvis ingen av de berørte eller savnede selv om jeg har kjente på Ask.

Ønsker hver og en her på nettsiden et 2021 som ved årsslutt vil være verdt å minnes med glede.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

1. januar 2021: Torill Elisabeth Revheim

For min del kan vi godt komme i gang med å velge :) Er klar med bok :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Mangosaft45Jan Arne NygaardNabodamaIngebjørgBjørg L.Anne-Stine Ruud Husevågingar hSynnøve H HoelLeseaaseHelene FagerhusPirelliVannflaskeMonica CarlsenTralteKareteRufsetufsaLilleviIngunn SIngunn ØvrebøAnne Lise JohannessenMartineHildeRandiLibraritas vgretemorAjiniakraMonoiskMcHempettAstrid Martetove NessEster SGro-Anita RoenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudKine Selbekk OttersenMorten JensenRoger MartinsenJulie StensethHilde H  HelsethKaroline RøsandAnne Berit Grønbech