16. mai 2022: Ellen E. Martol

Spoiler alert! Etter nå å ha gjensett filmen gikk det plutselig opp for meg at Scorsese i filmen har laget en annen og tristere slutt enn det var i boken! For det er da vitterlig sekretæren vi skimter i vinduet? Og det tilfører jo historien noe helt nytt, - i boken sto det at det var en tjener! Stemningen i avslutningen var også en annen, - i boken opplevde jeg at Archer på en drømmende og virkelighetsfjern måte fikk holde fast på deres forhold, riktignok uten å tørre å nærme seg det, mens dette i filmen ble revet i stykker av at sekretæren viste seg. Det tragiske ved situasjonen ble ytterligere understreket med musikkbruken, mens avslutningsstemningen i boken var mer aksepterende, slik jeg oppfattet den. Gjennom hele filmen hadde Scorsese fulgt boken utrolig nøye, men her la han altså inn sin egen vri, - interessant!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

15. mai 2022: Monica Carlsen

Takk for god omtale! Synes begge bøkene og de to filmene er særdeles gode, og enig i at de sammen belyser denne epoken på en glimrende måte.
Jeg har også stor sans for Daniel Day-Lewis. Husker at jeg så ham første gang i My Beautiful Laundrette, i regi av Stephen Frears og med manus av Hanif Kureishi, og har fulgt ham siden, selv om det dessverre har vært stille fra ham i mange år nå.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

14. mai 2022: Hanne Midtsund

Det blir nok ikke barnetog for min del, men sønnen min er russ i år, så russetoget skal jeg få med meg! Jeg har invitert foreldrene mine og ei søster til å bli med. Så tar vi middag og kake på verandaen hos meg.
I hælja jobber jeg netter, så jeg leser ikke mye, men det blir alltids noen kapitler. Leser Harpesang av Levi Henriksen. Dette er første bok jeg leser av han og jeg kjenner at jeg virkelig koser meg. Han skriver godt og samtidig er det ei fin historie han forteller. Jeg liker denne type bøker; de som handler om mennesker og ders liv og relasjoner. Kommer nok til å lese mer fra denne forfatteren.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

13. mai 2022: Readninggirl20

Helgen før 17 mai er rundt hjørne, ser dere frem til å feire 17 mai etter to år med ikke ordentlig feiring? Jeg ser veldig fram til å se tog og kunne feire sammen med flere folk også, det tror jeg blir veldig bra.

Jeg har hatt fri onsdag til fredag som siste feriedager jeg har krav på i år. Derfor har jeg handlet en del bøker to bøker av Ali Smith i sin årstid serie. Jeg har allerede lest vinter og likte den ganske godt. Begge er på engelsk så spent på om det blir vanskelig språk. I tillegg kjøpte en fin bok av Katherine Arden som også er på engelsk, veldig spent på denne også. Jeg lånte meg også noe bøker og jeg har også utsortert bøker jeg hadde i egen samling i telefonkiosk som jeg har lest, men ikke tenkt å lese igjen. Det er veldig fint opplegg, man kan legge opp, ta noen selv også, men det gjorde jeg ikke.

Hva leser dere denne helgen?

Ønsker alle en god helg og 17 mai når den tiden kommer :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

12. mai 2022: Nina

Jeg leste triologien på nytt for et par år siden, og den er virkelig bra!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

11. mai 2022: Harald K

Gleder meg til å komme i gang med Trygve Gulbrandsen straks jeg kommer hjem fra Italia.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

10. mai 2022: Lillevi

Trygve Gulbranssen var omdiskutert, både som forfatter og person. Det er nok riktig som du skriver at deler av «det gode selskap» vendte han ryggen. Men hvor har du funnet at han var nektet medlemskap i Den norske Forfatterforening?
Jeg har funnet to artikler som berører dette. Den ene er av Gulbranssens datter Ragna Margrethe Gulbranssen: Forfatter Trygve Gulbranssen på Hobøl gård i Eidsberg.

Hun skriver om farens 50-årsdag:
«Far fikk selvfølgelig flere telegrammer. Fra Forfatterforeningen kom dette: "Den Norske Forfatterforening sender Dem hjertelige lykkønskninger til 50-års dagen. Vi takker Dem fordi De gjennom Deres bøker har fremmet Norges navn verden over og takker Dem også for den gentilitet De så ofte har vist foreningen.»

Den andre artikkelen er Trygve Gulbranssen: En nesten mytisk skikkelse, Av Hans Rasmus Glomsrud. Glomsrud skriver om mytene rundt Gulbranssen:

«Noen av mytene er enklere å avlive enn andre. Gulbranssen var medlem av Den norske Forfatterforening, sågar et høyt skattet medlem. Blant de som utnevnte ham finner vi Olav Duun, Sigurd Hoel, Sven Moren og Nini Roll Anker.»

Godt sagt! (8) Varsle Svar

9. mai 2022: Eli Hagelund

Har faktisk lest hele trilogien i vinter, tror det var 3.gang. Det sier vel litt om hva jeg syns om boken. Gleder meg med dere som skal ta fatt nå og ser frem til diskusjon.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

8. mai 2022: Torill Elisabeth Revheim

Til Lesesirkel 2021: Her diskuterer vi boken vi leser sammen:

"Og bakom synger skogene" av Trygve Gulbranssen

Leseperiode:
Søndag 8.mai til 29.mai 2022

Når dere skriver innlegg, er det en fordel om dere angir i begynnelsen av innlegget hvor langt dere er kommet i boka.

Lenke til hovedtråden

Godt sagt! (3) Varsle Svar

7. mai 2022: TanteMamie

Jeg misunner deg regnværet :), det kom riktig nok litt regn i går kveld men bare nok til å fukte asfalten...
Jeg startet på Troyat sin Amélie først i går kveld og er sugd inn i handlingen, litt gammeldags i språket ( oversettelsen?) men det glemmes fort. Koser meg!
Så har jeg fått «Karavane. Mesternoveller i utvalg av Gordon Hølmebakk» 26 noveller utvalgt i tidsperioden 1860- 1990 i hus. Vakre illustrasjoner av norske kunstnere også. Så jeg har mye å hygge meg med!
Ha en herlig helg i bøkenes verden 😃

Godt sagt! (6) Varsle Svar

6. mai 2022: Readninggirl20

Denne helgen skal jeg lese et Merkelig vær i Toyko av Hiromi Kaakami, jeg har noen sider igjen, fikk begynne for noen dager siden og liker den så langt ganske godt. Stemmingen i boken er rolig, langsom historien, men samtidig labær stemming eller rolig ja. Men jeg liker skildringene, karakterene og ja jeg liker å lese om Japan generelt siden handlingen spiller der. Ellers har jeg lånt meg De tibetanske ritene av Audun Myskja. Været er regnfull, så perfekt innevær til lesning.

Hva leser dere denne helgen?

Ønsker alle en god helg :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

5. mai 2022: Piippokatta

Heihei
Noen som har lest denne og kan gi noen innspill om handlingen?
Jeg lurer på hvordan jeg bør tenke når jeg leser, er dette en «samtale» som skjer inne i hodet til en person?
Det er så hoppende og usammenhengende og helt annerledes enn noe annet jeg har lest, det i seg selv er spennende, men foreløpig sliter jeg med å forstå hva jeg skal forstå.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

4. mai 2022: Tao

Det var en som ble påkjørt og drept av en bil. En psykisk utviklingshemmet mann finner liket og tar det med seg hjem. Noen som vet hvilken bok det er?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

3. mai 2022: Hanne Midtsund

Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (2) Varsle Svar

2. mai 2022: Torill Elisabeth Revheim

Resultatet fra avstemningen i Lesesirkelen 2021 - valg av samlesingsbok En13

Og bakom synger skogene av Trygve Gulbranssen vant med 6 stemmer.

Da bruker vi en uke på å skaffe boken. Jeg lager en diskusjonstråd etter hvert.

De andre bøkene fikk følgende stemmer:

Allis sønn av Magnhild Haalke 5 stemmer
An-Margritt av Johan Falkberget 4 stemmer
Hedda Gabler av Henrik Ibsen 3 stemmer
Johan Borgens Lillelord 3 stemmer

Godt sagt! (3) Varsle Svar

1. mai 2022: krira

Billy Summers sits in the hotel lobby, waiting for his ride. It's Friday noon. Althoug he's reading a digest-sized comic book called Archie's Pals 'n' Gals, he's thinking about Émile Zola, and Zola's third novel, his breakthrough, Thérèse Raquin. He's thinking it's very much a young man's book. He's thinking that Zola was just beginning to mine what would turn out to be a deep and fabulous vein of ore. He's thinking that Zola was - is - the nightmare version of Charles Dickens. He's thinking that would make a good thesis for an essay. Not that he's ever written one.

Fra Billy Summers (Stephen King)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

30. april 2022: Karen Ramsvik

Her er ganske dårlig vær og dermed kan jeg lese med god samvittighet, hele dagen om jeg vil. Men det gjør jeg aldri. Jeg har kommet halvveis i "spenningsboken" Den nye fisken, av Simen Sætre og Kjetil Østli. Det er en engasjerende bok, både respektfull og kritisk og litt ironisk på samme tid. Jeg har vokst opp midt i dette industrieventyret, og visste at det var mye prøving og feiling, og penger i massevis, så mye at det var vanskelig, men mulig, å sose dem bort. Det er ikke økonomien som er forfatternes agenda, men konsekvensene for miljøet, andre arter i sjøen, ikke minst villaksen. Her i dette landet, hvor vi hater de synlige vindmøllene, har vi ikke hatt mye omsorg for livet i sjøen. Denne industrien har vel også vært mindre regulert enn mye annet, og har gitt arbeidsplasser langs kysten, i Stortingets haller og i Japan osv. Så da så.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

29. april 2022: Readninggirl20

Mange mener vi blir fratatt en fridag for arbeiderne siden 1 mai er søndag, men men kalenderen kan vi vel ikke styre. Jeg er på siste ferie uke og neste uke er full rulle igjen. Jeg har lånt meg tre bøker på biblå i dag. Jeg er litt usikker på hva jeg skal lese nå til helgen, får se hva blir til.

Hva leser dere denne helgen?

Ønsker alle en god helg.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

27. april 2022: Eivind Eriksen

Hvis du leser boka, så skal du ikke se bort i fra at du kan kjenne deg igjen i Christian Humle...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Jakob SæthreTom-Erik FallaBeathe SolbergHilde H HelsethBookiacJulie StensethElisabeth SveeKarin BergGitte FurusethJoannandreas h. o.Ingeborg Kristin LotheBertyHarald KAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAvaIrene StrømlandHilde AaLene AndresenMonaBLRuneKristine LouiseSynnøve H HoelHege H.Ingeborg GEllen E. MartolTurid KjendlieHanne MidtsundMonica CarlsenAnne ØverkilHanne Kvernmo RyePia Lise SelnesToveEvaBjørg  FrøysaaHeidi Nicoline ErtnæsBård StøreTanteMamieIngunn STatiana Wesserling