16. juni 2021: Torill Elisabeth Revheim

Jordmora av Katja Kettu

Godt sagt! (2) Varsle Svar

15. juni 2021: Marit Håverstad

Et Kinderegg av ei bok! En fengslende repetisjon av Odysseen, med nye og uventa innfallsvinkler; interessante referanser til annen litteratur; og finurlig vevd inn i det hele får vi altså de rørende betraktningene rundt ikke bare ett, men tre far/sønn-forhold. Det beste jeg har lest på lang tid!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

14. juni 2021: Ingunn S

Jeg tråkler meg for tiden gjennom Edda-dikt med omlag 50 vers om gangen. Det er vanskelig å holde styr på alle guder og andre vesener som omtales, men vel verdt tiden.
I tillegg leser jeg Fiender - en kjærlighetshistorie av Isaac B. Singer. Det har dukket opp 2 koner og en elskerinne så langt og mannen virker som en fomlete, redd liten fyr, så jeg lurer egentlig mest på hva det er kvinnene liker med ham. Han skal visstnok gifte seg med elskerinnen også. Det ville jo være som utgjort å havne i fengsel for bigami i USA når man har unnsluppet jødeutryddelsesleirene i Europa.
Lydbøkene jeg hører for tiden er fortsatt lett og underholdende bakgrunnsstøy til huslige oppgaver og egentlig ikke verdt å nevne.
Hyggelig at noen holder tak i helgetråden - uansett hvem :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

13. juni 2021: Monica Carlsen

Savner helgetråden og tenkte: Bedre sent enn aldri :-)

Denne helgen leser jeg Mefisto av Klaus Mann. Har ikke kommet så langt at jeg kan si noe særlig om den ennå.

Så blir det antagelig en fabel i Once and Forever av den japanske forfatteren Kenji Miyazawa. Begynte på den forrige helg, og synes det er en helt fantastisk samling!

På øret har jeg Mødrene av Brit Bennett som dansk lydbok. Den engelske tittelen er The Mothers, men den er ikke oversatt til norsk. Storkoser meg med den, og gleder meg til den nye romanen hennes, som på dansk har fått tittelen Det der skiller os (norsk: Det som forsvinner).

Bennetts norske forlag, Gyldendal, skriver følgende om henne: «Brit Bennett (f. 1990) debuterte med den kritikerroste og bestselgende romanen The Mothers i 2016. I 2020 kom The Vanishing Half, på norsk Det som forsvinner (2021), som gikk rett inn på førsteplass på The New York Times’ bestselgerliste. Boken er solgt til 20 land, og HBO har sikret seg filmrettighetene. Bennett er utropt til en av de mest lovende amerikanske forfatterne under 35 år av The National Book Foundation, og Det som forsvinner var nominert til National Book Award i 2020. Bennetts essays har stått på trykk i The New Yorker, New York Times Magazine, The Paris Review og Jezebel.»

God helg!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

12. juni 2021: Kirsten Lund

Du?
Ikke gi deg selv opp,
okay

Du er så mye mer
enn valgene du har tatt.
For du har lært og
du har vokst.

Vær stolt av det

Stein-Roger Olsen

Godt sagt! (1) Varsle Svar

10. juni 2021: Harald K

Etter å ha lest The Midnight Library nylig er jeg enig med deg at Haig legger overmåte vekt på valgene vi gjør som enkeltpersoner og angeren som overmanner oss når vi tror vi har valgt feil. I midnattsbiblioteket finner Nora at alternativene gjennom utprøving likevel inneholder mangler. Andre enn Haig er opptatt av tilfeldighetene som avgjør hvilken retning livet tar. Den polske filmregissøren Kieślowski illustrerer det glimrende i «Skjebnens luner» fra 1981. Her blir spørsmålet om helten når toget på vei ut av stasjonen eller ikke som blir avgjørende for om han blir partipamp, opposisjonell eller rett og slett en partinøytral lege. Det frie valget hos Haig er satt i baksetet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

9. juni 2021: Torill Elisabeth Revheim

Jordmora av Katja Kettu

Godt sagt! (6) Varsle Svar

7. juni 2021: Karen Ramsvik

Å, glemte å hente den boka på biblioteket og må reservere den på nytt. Det er en fryd å lese "Forelskelsene" av Javier Marias, men den krever fokus, så den ble erstattet av en krimbok jeg fant i noens lest og ut-hylle, noe jeg ikke har, men fint for meg at andre har. Husker hverken tittel eller forfatter akkurat nå. Så nå kommer det en uke for å lese denne spanske romanen, som har fått veldig positive omtaler, også her. En god bok, regnvær og lavere temperaturer, men også en plen å klippe og andre gjøremål. Ønsker dere en fin uke for å lese, og gode bøker.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

6. juni 2021: Randi

Denne gangen vil jeg foreslå en roman fra finske Lappland, Jordmora av Katja Kettu. Romanen henter sin handling fra den siste del av andre verdenskrig og et kjærlighetsforhold mellom en utstøtt, selvlært jordmor og en tysk SS-offiser.

Både anmeldere (som foreksempel Cathrine Krøger) og enkelte av våre medlemer her på Bokelskere beskriver språket som forrykende, kraftfullt og nyskapende (og de som ikke liker boken sier vel også at det er nyskapende, men med mer negativt fortegn). Bakgrunnsteppet for romanen er spennende historiske hendelser som mange nordmenn kanskje ikke kjenner så godt. Med andre ord bør dette være en god kandidat for en samlesing, men et historisk bakteppe som kan belyses, sterke karakterer og et språk utover det vanlige.

Boken kom for endel år siden, men er fremdeles å få tak i på nettbokhandlere.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

5. juni 2021: TanteMamie

Det er nesten for varmt jo Readninggirl20! Jeg må ty inn i skyggen...men det er jo helskjønt da.
Jeg leser en tegneserie/kollage- roman av Nora Krug som heter " Heimat, et tysk familiealbum" hvor hun utforsker sannheten om sin egen families krigshistorie i Nazi-Tyskland. Veldig fin og interessant. Men siden det var min tur på venteliste på bibben måtte jeg hente og starte på
"Klara og solen" av Kazuo Ishiguro og er der også revet med...og nå fikk jeg enda en melding om at bok var til avhenting, haha!
Ha en alle tiders kveld utover og søndagen i morgen.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

4. juni 2021: Readninggirl20

Da er det endelig litt mer sommer vær og sol i Norge og bedre dager foran oss forhåpentligvis. Jeg skal denne helgen prøve å bli ferdig med den kritikk roste romanen Shuggie Bain av Douglas Stuart som er sosial kritisk roman vil jeg si. Veldig sterk lesning om en gutt med en mor som har sterke alkohol problemer med omsorgssvikt på mange plan. Forfatteren er dyktig å beskrive både morens følelser, tanker og hvordan barnet opplever dette. Jeg liker den så langt godt, og har litt mindre enn 100 sider igjen.

Hva leser dere denne helgen?

Ha en god helg :)

Godt sagt! (10) Varsle Svar

2. juni 2021: TanteMamie

Hei Lillevi.
Jeg ser du lurer på hvorfor enkelte bokomtaler/ diskusjoner forsvinner. Som jeg har forstått det vil bøker som er lagt til av en bokelsker ikke bli registrert for søking og dermed usynlig. Om man googler boken derimot vil man få tilgang til den. Jeg har funnet flere sånne usynlige bøker og bokomtaler på den måten. Veldig synd og tungvint at det er slik.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

1. juni 2021: Monica Carlsen

Leste denne på engelsk, og likte den, for noen år siden, så jeg står over denne måneden. God lesing :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

31. mai 2021: canis

Tvang meg til å lese, så fikk pløyd igjennom: Tordenskyen, Poppy og Boken med glemte navn. Svært forskjellige bøker i svært forskjellig sjanger.
Merker at jeg må ta meg sammen for å lese nå. Sola skinner, det er varmt ute, sosiale plattformer frister osv. Og jeg klarer ikke å fordype meg sånn i bøkene som jeg gjorde når jeg var liten. Da forsvant jeg helt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

30. mai 2021: Bjørg L.

Det er en krevende tid for alle, og noen har det verre enn andre. Vi søker informasjon og prøver å orientere oss i ukjent landskap. Det er da både legitimt og nødvendig å stille spørsmål både ved vedtatte og mindre vedtatte sannheter. En viss skepsis er sunt, men ved sunn skepsis kreves også en dose kildekritikk. Dette gjelder både ulike myndigheters informasjon og konspirasjonsteoretikere og andre som bare rett og slett vil skape frykt på feil grunnlag.

Midt oppi dette er det også lurt å skape seg noen fristeder hvor man kobler av og tenker på/gjør noe helt annet. Avkobling er godt for både den fysiske og psykiske helsen. Mange ønsker nok å ha bokelskere som et slikt fristed.

Pandemien stiller oss overfor nye utfordringer. Jeg tror ikke bevisst manipulerte vaksiner er noe vi trenger å bekymre oss for og bruke energi på - vaksiner er faktisk det som kan hjelpe oss igjennom denne situasjonen!

Jeg håper du også har hatt en fin og avkoblende helg :-)

Godt sagt! (11) Varsle Svar

29. mai 2021: gretemor

Jeg skulle akkurat til å si det samme. Nå er det nok!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

28. mai 2021: Karen Ramsvik

"Krig og fred" av Lev Tolstoj har vært med lenge som lydbok (og den varer i mange timer), men i dag tok jeg en pause siden det ikke gikk som jeg ville, denne gangen heller. Så da er det ikke så mye nytt å melde, leser bare nyheter ved siden av, men har aldri vært en nyhetsfreak og ergrer meg over at Aftenposten likner mer og mer på et ukeblad med Klara Klok i massevis, som de hevder at vi vil ha. Jeg gleder meg til å holde i en bok igjen, selv om "Krig og fred" ser ut til å være min store kjærlighet på bokfronten. Tolstoj er litt mer kynisk enn mange andre, men han bruker den tiden det tar å forstå hvorfor vi gjør som vi gjør. Med det ønsker jeg alle som leser, en fin lesehelg, ute eller inne.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

andreas h. o.HildaSynnøve H HoelJoakimKay NilsentuhamreLama Diehl-DahlSolGodemineAlice NordliLars Johann MiljeEli HagelundTorill Elisabeth RevheimRandiAgnete M. HafskjoldJan Boris SteneIngeborg Kristin LotheBeathe SolbergJulie StensethIngunn SBjørg L.Readninggirl20Lars MæhlumBokambulansenKristinAnneWangElisabeth BækkenSigrid NygaardChristinaKristine LouisesiljehusmorLisbeth Kingsrud KvistenAmanda AIngunnJKarin BergTine SundalHarald KJane Foss Haugeningar hReidun Svensli