24. april 2019: Ava

Privat huskeregel

Du skal ikke klistre fine øyeblikk
opp på veggene i tankene
og forgylle dem med lengselen din.
Du skal kjøre spettet
hardt innunder arrete hverdager
og vippe dem opp.
En etter en.

Det er derfor
livet har deg på mannskapslista.

  • Kolbein Falkeid
Godt sagt! (3) Varsle Svar

23. april 2019: Ingunn S

Jeg er på side 25 i Bokklubbens utgave fra 1979. Selvom jeg leser norsk utgave fryder jeg meg over språket som er knapt og humoristisk men også veldig beskrivende. Det er fine illustrasjoner av Svenolov Ehren og det er fristende å finne fram fargeblyantene. Gleder meg til resten og klarer neppe å bruke hele leseperioden.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

22. april 2019: Torill Elisabeth Revheim

Forresten er det noen som har tenkt tanken å prøve å lese Lidman på svensk?

I slutten av denne artikkelen i VG står det følgende:
"Alle bøkene er oversatt til norsk, men skal du ha glede av Sara Lidmans språklige originalitet, våg denne vidunderlige bruken av svensk"

Ingen dum ide, egentlig. Den ligger som ebok på svensk på Storytel om noen har lyst til å utfordre seg selv på dette punktet :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

21. april 2019: Lillevi

For å utdype ditt resonnement, Jostein – vi opererer med to typer verdier: materiell verdi og affeksjonsverdi.

Bøker har i dag svært lav materiell verdi. De selges i utgangspunktet dyrt, men etter få år er de nærmest verdiløse. Jeg kan kjøpe en bærepose i en bruktbutikk for en hundrings og er nede på en pris pr. bok på 5–10 kroner. Et durabelig fall fra utgangsprisen på 300–400 kroner.

For bokelskere, derimot, har bøker en høy affeksjonsverdi. Vi elsker bøker, simpelthen for deres kvaliteter, og fullstendig uavhengig av den materielle verdien.

Jeg antar at tante Wikkis definisjon: «Samlemani som lidelse er ofte definert som det å anskaffe, og ha vanskeligheter med å kvitte seg med eiendeler som er ubrukelige eller av lav verdi.» er myntet på den materielle verdien. Dermed kommer definisjonen til kort.

Selv innrømmer jeg gladelig min samlermani (jeg kaller det det, Jostein) når det gjelder bøker – verdiløse i materiell forstand, verdifulle i mental og følelsesmessig forstand. Jeg elsker mine bøker, og ser ikke på denne lidenskapen som en "lidelse".

Tralte - ta vare på så mange bøker du vil og kan; gleden er det primære, antallet irrelevant.
Jeg håper du vil gi meg en tilbakemelding på mine synspunkter.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

20. april 2019: him

Er vel ikke noe krav til kompetansebakgrunn for å skrive bøker overhode. Jeg tenker at dette er en veldig aktuell debatt. Tidligere var nåløyet trangt for å være forfatter - nå er produksjonskostandene lave. Bøker er som instagram og blogger et lavterskelfenomen sammenlignet med tidligere. Jeg tenker at dette ikke er verre eller bedre, men definitivt anderledes.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

19. april 2019: Jostein Røyset

wikipedia les eg at

"Samlemani som lidelse er ofte definert som det å anskaffe, og ha vanskeligheter med å kvitte seg med eiendeler som er ubrukelige eller av lav verdi."

Av dette sluttar eg at omgrepet "samlemani" ikkje kan nyttast om bøker.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

18. april 2019: Leseaase

Jeg har sittet ute i sola og lest i dag :-) Så deilig :-)

Og nå i kveld leste jeg siste side, og avsluttet dermed Lewismannen av Peter May. Jeg synes denne var minst like bra som hans forrige, Svarthuset.

Og jeg lurer jammenmeg på om jeg fortsetter med trilogien, og går rett på den siste: Lewisbrikkene i morgen. Ja, jeg gjør det :-)

God påske alle :-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

17. april 2019: Ava

Summer 2011

He was trying to explain to her how he’d gotten to be where he was. The condition he was in. His state of mind, the state of his bank account. His heart, his soul, whatever.

The Maze at Windermere by Gregory Blake Smith.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

15. april 2019: Jostein Røyset

Sjølv bestilte eg frå Skrotnissen, dei har 10 til på lager, sjekk her.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

14. april 2019: Hilda

Då håper eg biblioteket kan skaffe meg boka. Har ikkje lese noko av Lidman før, så det blir ei ny erfaring - ei god erfaring håper eg.
God påske til deg og! ...og takk igjen for at du tek jobben med organiseringa! :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

13. april 2019: Lene Andresen

Endelig påskeferie! Jeg og lillegutt har reist på ferie til mine foreldre, mens samboeren må jobbe hele påsken. Det var helt fantastisk å reise fra vinter og snø i Hammerfest til sol og vår på Romerike. Denne helgen leser jeg Tusen strålende soler av Khaled Hosseini. Dette er en bok som har stått ulest i bokhylla i flere år, og endelig tok jeg meg tid til å lese den.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

12. april 2019: Hilde H Helseth

Denne helgen leser jeg på London Urban Legends - The Corpse on the Tube and Other Stories og Doctor Who - Character Encyclopedia. Den sistnevnte startet jeg på til frokosten idag, den første tidligere i uka. Har også tenkt å lese Draug denne helgen da den er et fjernlån som forfaller før påske, og jeg skal kanskje starte på påskekrimmen med Mysteriet Ingeborg Køber - en sann historie om spiritisme, kjærlighet og et mulig mord. Har lest en bok av Tor Edvin Dahl - Død - Hvor er din brodd? om samme sak for 4 år siden.

Her i Sarpsborg er det nydelig vårvær, ikke et snøfnugg å se.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

11. april 2019: ellinoronille

Helt enig. Fantastisk å kunne bære med seg alle bøkene man vil. Jeg som har vokst opp med Harry Potter føler meg som en ekte Hermione, når jeg farter rundt med et hundretalls bøker i veska! Og det med skjermen er omtrent det beste: Å lese på tlf/ nettbrett er langt fra det samme.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

10. april 2019: Hilda

Takk for det. Kjem sikkert til å lese boka om ikkje lenge, uansett kva som blir resultatet av valet. :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

9. april 2019: Marte

Einig, denne er fin! Har òg lese ALT av Murakami og er såpass fan at eg heller ikkje klarar være heilt objektiv. Om du likte denne trur eg òg du vil like Elskede Sputnik / Sputnik Sweetheart. Også ei tynn Murakami-bok som klarar formidle mykje på sine få sider =) likar i grunn veldig godt dei kortare bøkene hans, sjølv om det er dei som er minst kjende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

8. april 2019: Øystein Visth

Snart ferdig med boka til Petter Skjerven om Kroppsspråk. Mye rart der gitt..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

7. april 2019: Jostein Røyset

Hmm ... det blir litt stusseleg med berre fire forslag (sjølv om dei er gode), så eg skøyter på med Jenny av Sigrid Undset. Boka kom i 1911, og er reikna som Undset sitt gjennombrot. Frå det vesle eg har lest om boka så er det eit godt portrett både av ei ung dame og av kunstnarmiljøet i Roma på tidleg 1900-tal.

Boka burde vere grei å få tak i, den var m.a. med på mammutsalet nyleg, og finnest truleg framleis i div restkasser i bokhandlar rundt omkring. For ikkje å snakke om i bruktbutikkar.

Og så vonar eg at det ramlar inn enno fleire forslag dei nærmaste 100 minutta.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

6. april 2019: Steinar Sæther

Fotballsesongen har så vidt begynt, valgkampen det samme - som avslapning og kos innimellom slagene leses det. Vel, kos har det ikke vært med den siste boka. Fredsprisvinner Nadia Murad sin Den Siste Jenta er ikke for de mest sarte sjelene. Tungt lesestoff om hvordan hun opplevde ISIS og de forferdelige overgrepene, hvordan småbyen Kocho ble overtatt og alle menn og unge enn som ikke klarte å rømme ble massakrert, familer som ble totalt ødelagt. Videre flukten til Kurdistan og posisjonen hun er i nå. Fy fanken som jeg beundrer den jenta!

Kan være at jeg begynner på Tusen Strålende Soler av Khaled Hosseini. Ble anbefalt den nylig, skal være enda bedre enn Drageløperen av samme forfatter. Og hvis sola er med på det, sitter jeg litt ute etter arbeidstid, eventuelt tar jeg med boka på neste kamp og leser meg i form!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

5. april 2019: ellinoronille

Som flere andre steder i landet, er det nydelig vår-vær her jeg bor også. Helt herlig å høre breking fra nyfødte lam hvor enn jeg går. En av de beste tidene på året, spør du meg! Blir nok litt terasse-lesing, frokost-lesing, eller litt på senga likevel. Har lest ferdig Selfies av Adler-Olsen denne uka, og startet nettopp på Halvbroren av Lars Saabye Christensen. Den er jo definitivt en must-read! Jeg elsket Maskeblomstfamilien, så dette kan fort bli bra. Målet er å lese den ferdig før påskeferien, sånn at jeg kan lage plass til påskekrimen! God helg. :-)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

kakekjeksArcticDwarfThomas KlakeggSyntaksfeilLisabethJan Erik  OlsenToveLesevimsaIngunn SIna Elisabeth Bøgh VigreStian DalbergJohn LarsenEmilieskBjørg L.MarianneStjernekastKaren RamsvikTor Arne MyklebustelmeAvaAnjaGVSimenDun AenghusLaila StenbrendenJulie StensethLibraritas vGuro BThina NordtveitIngunn ØvrebøKjartanIvar SandBjørn  BakkenMalinNalaSiljeAstrid Terese Bjorland Skjeggerudmgekriratove Ness