Hei, bokelskere! Jeg planlegger en artikkel om bibliotekets sommerbokbingo og trenger andres boktips for noen kategorier jeg spesielt vil nevne: "Klassiker", "Humoristisk roman", "Biografi", "Sakprosabok", "En bok med handling fra sommeren". Noen av dere storlesere som vil komme med gode tips? :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 25 svar.

Kommer til å tenke på det - du er egentlig fremmed for oss. Ikke misforstå, men du står oppført med 0 bøker mao du følger ingen bøker. I tråden hentyder du til egen bokhylle. Mange låner bøker på biblioteket og alle har sitt navn på den - jeg kaller den "Lånte fjær".
Dette er ikke noen kritikk av noe slag, nei tvert imot, det framkaller en nysgjerrighet på hvem du er. Slik jeg ser det er du også bokfrelst - som vi andre på Bokelskere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det har du rett i, takk for at du påpeker det. :-) Skal få på plass en profil og begynne å omtale bøker jeg leser. Gøy å dele bokopplevelser med andre bokfrelste. Før kjøpte jeg bøker og har mange uleste i bokhylla hjemme, men så gjenoppdaget jeg biblioteket og er en hyppig låner. Blogger litt om bøker jeg leser også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kom plutselig på - Den svarte vikingen av Bergsveinn Birgisson. Den var både interessant & spennende. Den er å få lånt på Bergen Offentlige Bibliotek i allefall.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne pirrer nysgjerrigheten, merker jeg. :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Etter Den svarte Viking kom en oppfølger av boken Soga om Geirmund Heljarskinn av Bergsveinn Birgisson

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva gjør man når man skal lage en liste over sommerlesestoff. For der ute er der tusenvis av bøker. Man kan ha lest noen, mens andre er ukjente. Man spør, for bokelskere vil automatisk nevne bøker man sannsynlig har lest og som vi liker eller noen vi ønsker å lese i fremtiden. Summen andre Bokelskere får underveis er inspirasjon til å lese - om de står på ønskelisten allerede eller ei.
Det som skjer når man har tatt på seg en oppgave - at man møter veggen pga de tusener bøker som skrevet - nye / gamle av årgang. For en Bokelsker er biblioteker "bok heaven", med mindre at man må bestille bøker fra andre biblioteker - man vil jo helst få dem rett i hånden.

Bøker om sjørøveri - Torbjørn Ødegaard, vil gjerne appellere til gutter / menn

  • De fangene i Tyrkiet vedkommende: kilder til løskjøp av norske, danske & islandske slaver fra
    Algier
  • Jeg manglede intet uden Friheden. Om Bergensmatrosen Hans Jochum Schrams Slaveri i
    Tunis ) (47-1750)
  • Tyrkerranet

Andre bøker av Torbjørn Ødegaard:
- Hvalfangere i Sydishavet og Sør-Afrika, 1910-1970
- Alonso de Olmos' etterlatte dokumenter : om det spanske armadaskipet "Santiago" som
forliste i Sunnhordland i 1588
- Den spanske armada og Norge
- Sjøkartdirektør Jens Sørensens norske reiser - Om den første offisielle oppmålingen av
Norskekysten.
- Oppgjøret med røverstaten Algier 1769-72 : et temahefte

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette var en spennende liste over – for meg – ukjente bøker. Jeg noterer meg "Alonso de Olmos' etterlatte dokumenter" og "Den spanske armada og Norge". Håper de har dem på biblioteket. Takk for tipsene! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hva går sommerbokbingo egentlig ut på? Mitt svar var nok helt generelt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei! Det er flere biblioteker som arrangerer sommerbokbingo. De har laget et bingobrett med ruter der det står forskjellige bokkategorier (klassiker, favoritt, ligget på vent osv.). Brettet fyller du ut vannrett, loddrett eller diagonalt etter hvert som du leser, og leverer inn når konkurransen avsluttes. Har du en eller flere utfylte rekker, kan du vinne en bokpremie. Kanskje ditt bibliotek også har bokbingo? Mitt brett har 5 x 5 ruter, med en frirute i midten. Så 24 bøker i alt. :-) Jeg rekker kanskje én rekke i sommer.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Tok en sjekk på Bergen Offentlige Bibliotek og fikk opp 3 bøker inkludert de som du har notert deg

PS! På Nasjonalbiblioteket fikk jeg flere av Torbjørn Ødegaard

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er litt usikker på hva du er ute etter. «… en artikkel om bibliotekets sommerbokbingo» - hva ligger egentlig i det?
Her er i hvert fall noen tips fra meg.

Med handling fra sommer:
Sommerboken av Tove Jansson
I sommer av Gunnar Larsen
Syndere i sommersol av Sigurd Hoel

Sakprosa:
Havboka av Morten Størksen

Biografi:
Billedhuggerens datter av Tove Jansson

Humoristisk roman (med alvor):
Gjestene av Agnes Ravatn

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er frilanser og planlegger å skrive litt om sommerbokbingoen, inkludert aktuelle tips fra andre lesere og meg selv, som en inspirasjon. Takk for tipsene dine! :-) Veldig bra.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sommerbingo..skal det helst være litt lettlest lektyre?

Klassiker : den gamle mannen og havet
Humoristisk: hundreåringen som..av j jonasson
Biografi: vet nesten ikke om det gjelder som biografi, men triologien Simen, bonden, bror min -+ slipp ham inn- kjell aukrust

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bra valg. Fint med litt lettlest om sommeren. Jeg kom meg gjennom "Ulysses" på den første sommerbokbingoen, men det holdt hardt. "Den gamle mannen og havet" er det mange som trekker frem når de blir spurt om klassikere. Artige "Hundreåringen som ..." hadde jeg nesten glemt, har den i bokhylla. Takk for at du svarte! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ulysses høres tøft ut! Wow!
Andre klassikere (som ikke sliter ut hjernen og ødelegger leselysten for all framtid)

Sult- Hamsund
Pan- Hamsund
Is slottet- vesaas
Lillelord- Borgen

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Sult" er fantastisk. Den fås som tegneserieroman også. De andre norske klassikerne du nevner, hadde jeg nesten glemt. Setter opp "Isslottet" på leselisten. Takk for gode tips! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når det kommer til tegneserier/biografier kan jeg nevne Steffen Kverneland

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så du mener at vi skal gjøre jobben din for deg?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Noen som våknet på riktig side idag ja ! :) Det står jo tydelig at hun lurer på om noen har tips... så unødvendig kommentar.

på den andre siden, så skal jeg tenke over det @Solveig Hansen ! Spennende med sommerbok bingo :))

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå vet ikke jeg hvem du er, jeg har aldri sett deg kommentere på noe her inne før.

Når det er sagt - dette er en tråd laget av en som jobber på (eller for) et bibliotek. Det er merkelig at vedkommende lager flere tråder her (den første er slettet) hvor det bes om hjelp til å finne bøker i flere kjente sjangre til en artikkel som skal lages om en sommerbokbingo. Skal man ikke gjøre denne jobben selv når man skal lage en artikkel?! Jeg ville tro det. Det er min mening, og jeg forstår ikke hva kommentaren din om "noen som våknet på riktig side i dag" har å gjøre med dette temaet. Du vet, det er lov å ha forskjellige meninger og å uttrykke dem. Min mening er altså at det kan se ut som vi skal gjøre jobben for en som er satt til å skrive en artikkel.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det er veldig lov å ha forskjellige meninger, det er jeg enig i :) Derimot mente jeg st det var en litt ufin og egentlig urelevant kommentar til spørsmålet, bare. Beklager om det sårte deg, jeg er helt enig i at om det er blitt postet flere innlegg om hjelp til en jobb så er det noe annet. Det får vi håpe hun har samvittighet til å innrømme eller fikse opp i selv, så stemmer jeg for st vi oppmuntrer og støtter og gir en konstruktiv hjelpende kritikk istedenfor (som jeg syns du gjorde her nå) Igjen, beklager for unødvendig ordbruk i min kommentar. Ha en fin dag 🥰

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk! :-) Ja, det er interessant å høre tips fra andre, spesielt fra superlesere som dere her i forumet. Bokbingo er gøy. Jeg har deltatt flere ganger og greid mellom 3 og 5 rekker. Fin sjanse til å lese bøker man kanskje ikke ville lest ellers.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Absolutt ikke. Ville bare ha andres tips.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

TanteMamieVannflaskeRandiALailaEileen BørresengretemorTor-Arne JensenElla_BOlaugAnne-Stine Ruud Husevågella76Therese HolmKirsten LundBerit B LiePiippokattaNinaGrete AastorpIngunn SHeleneingar hWilliam BillisonReadninggirl30BenedicteNabodamaHeidi HoltanIngeborgHarald KMarenTone R BFindusWenchekriraEster SStine AskeJoakimmgemarithcBjørg Marit TinholtIreneleserLise Munthe