Jeg har ikke kommet så langt ennå, men jeg kjenner på det samme som deg allerede. At jeg er litt usikker på om jeg bryr meg. Jeg hang meg og opp i at denne fikk prisen for beste krim. Det må da være litt å velge i der borte, så dette virker som en overraskende vinner.

Men jeg får også en ganske bestemt følelse av boken, og den liker jeg litt. Det er følelse av de klassiske detektivbøkene, der en fyr sitter på ko toret sitt, en dame kommer inn med et oppdrag, og rommet er mørkt og har persienner. Ingen ting av det stemmer, men det er noe med en ensom ulv som drar rundt i byen og undersøker og etterforsker. Eller en western, det er noe ensomt og klassisk her synes jeg. Skal følge med på om det blir til noe mer håndgripelig underveis :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Noen morsomme og gjenkjennende elementer som jeg tror enhver kvinne kan kjenne seg igjen i uansett livståsted og sivil status som trekker boka opp. Likevel synes jeg denne boka blir lite troverdig i historien om legen som flytter inn på legekontoret og snakker med plastskjellettet sitt for å slippe unna både ektemann og elsker. Forholdet lege-pasient er nok noe mange fastleger vil kjenne seg igjen i, tenker jeg, men ikke resten av historien om Elin. Elsk-hat forholdet til mobilen, der man i det ene øyeblikket ikke kan være den foruten, til i neste øyeblikk ønsker å spyle den i do er nok noe mange også kan kjenne seg igjen i, tenker jeg... men tross noen morsomme og gjenkjennende elementer i denne boka blir totalinntrykket bare sånn litt over middels....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser ikke en bok for bokens skyld, men for min egen.

( Forord, E. Somerset Maugham )

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det kunne vel kanskje vera bra nok å bu i ein by, om berre ikkje så mange vart keidsame av å bu der. Til og med endene, som får alt opp i nebben på seg, misser glansen og personlegdomen sin.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det som heldt meg på føtene, var buskapen, det vil eg hevda, mi kjære, og ingen er einsam som har gjort islandsk fe til sine nære vener - kva slag det enn måtte vera.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg mener man skal se på livet som et eventyr, man skal gnistre som en diamant, og man skal våge noe og utsette seg for fare.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Trådheving

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nummer i serien: 546
Omslag-illustratør: Barbara Walton
År: 1961 (fifth impression in Fontana Books)
Språk: Engelsk

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvordan bestemmer man seg for hvilken bro man skal bruke for å reise fra en verden til en annen?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tyngdekraften er smertefull når den trekker ned en kropp som ikke er i stand til å kjempe imot den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne gangen er Astrid, farmor og pappa på juleferie i Brønnøysund og her skjer det mye rart! De bor hos farmors søster som kalles Søs, hennes datter Line som er mor til Astrids søskenbarn Emma og Egil. På lille julaften stjeler noen et krusifiks fra kirken, det tagges på flere statuer og inne i en hule og de finner en boks med spraymaling... Og det er noe med Emma?

Spennende og fengende, men jeg er usikker på om det et pluss for fortellingene med de blå lysene Astrid ser, akkurat den delen står på stedet hvil gjennom alle bøkene synes jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest hele serien om de syv søstrene, med unntak av den siste som knapt er kommet i salg. Denne var den minst gode. Jeg pleier og si at sånne bøker er eventyr for voksne, de er vanskelig og legge fra seg for hun er flink å bevare spenningen til slutten. Denne var imidlertid altfor masete, kunne halvert boken og fått bedre omtaler. Hun skriver boken som at leseren starter med denne. Verdt og få med seg, men skumles/hopp over mange av de første kapitlene hvis du har lest resten av bøkene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne vart eg positivt overraska over. Godt skrive av Førsund, ikkje spekulativ eller for privat, alvorleg og sprudlande på same tid. Til å bli litt klokare av!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne klarte eg ikkje å koma inn i, det er for mange fortellarstemmer, og hopp i tid som gjer det vanskeleg å halde tråden. Men Ulstein har godt språk og med betre redigering frå forlaget kunne dette blitt knallbra. Ulstein får vi nok høre meir til!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er utrolig mye fint å si om denne boka. Den er rå og ekte, den går rett inn i kjernen av folkemordet på indianerne og hvordan folkemordets armer strekker seg langt inn i nåtiden. Den tar oss med inn i en tilværelse preget av rus, rotløshet, rasisme, vold og sorg over å ha mistet seg selv som folk.

Personene i boka har alle indianerbakgrunn, men noen av dem er knapt opptatt av det, for andre er det gjennomsyrende. Noen søker fellesskapet i ha en felles kultur og identitet mens andre mest er opptatt av at de kan tjene penger på indianerkulturen. Mange av karakterene går rundt med et raseri over det som er tatt fra dem, men som de ikke får uttrykt. Over alt som ikke er der. Den engelske tittelen viser dette godt: "There there". En setning som går igjen, fra en frase lånt av globetrotter og forfatter Gertrude Stein: "There is no 'there' there". Alle stedene som SKULLE ha vært der, indianernes steder, er borte. Og alt de har igjen er en tilværelse nederst på rangstigen i landet som ville utrydde dem.

Samtidig var det ting jeg syns ble forvirrende i boka - 12 er nok for mange karakterer. Jeg hørte boka på lydbok og da var det lett å gå i surr, det er vanligvis bedre i en vanlig bok der du kan bla fram og tilbake. Jeg syns også slutten var noe uforløst, samtidig føler jeg det var i tråd med boka - med de uforløste livene til den amerikanske urbefolkninga, som kunne vært noe annet, levd andre liv. De overlevende etter massakren, folkemordet. Som nå kan være sin egen verste fiende.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har også fått sansen for denne forfatteren - lettlest, underholdende og rørende. Koser meg skikkelig med bøkene hennes.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sjangeren VM-bøker er stor i Norge, EM-bøker noe mindre, og jeg visste ikke at denne fantes før jeg plukket den ut fra min egen bokhylle. Så ervervelsen av boka gjorde ikke noe stort inntrykk, og jeg var fortsatt usikker da jeg begynte å lese. Det skal som sagt handle om EM i 2000, men forfatteren begynner på 1800-tallet i England. Etter ei tid forstår man imidlertid hvor han vil med dette, og da blir de historiske trådene til sommeren 2000 interessante. Forfatteren får mye ut av sine intervjuer, men ettersom han snakker om hvordan enkelte journalister har bedre tilgang til enkelte, kunne han reflektert enda mer om hvilken tilgang han selv egentlig har som fotballoutsider.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Island var da de første landnåmsfolkene kom til øya, fra naturens side et mer gjestmildt land enn det er i dag. Sagaene forteller at det var store bjørkeskoger som dekket hele beltet fra fjæra og opp mot fjellene. Likevel var det å dra fra Norge til Island ensbetydende med at man forlot et land med forholdsvis gode vilkår for fe- og åkerbruk til fordel for ei øy der livsbetingelsene var mye hardere. Åpenbart gikk de første landnåmsmennene i gang med å hogge ned bjørkeskogen, ikke minst fordi de trengte trekull for å framstille jern. I løpet av det første hundreåret etter landnåmet var allerede mesteparten av skogen utryddet. Noen myndigheter som forbød innbyggerne å hogge i skogen, eksisterte ikke. I løpet av få generasjoner ble derfor Island forvandlet til et nokså skogløst land. Da også beitedyrene gikk løs på den sparsomme vegetasjonen, forsvant enda mer av det fra før tynne jordsmonnet. Dessuten hadde man, den gang som i dag, den vulkanske aktiviteten som i løpet av noen timer kunne ødelegge alt som var bygget opp gjennom tiår med slit og strev.
Til tross for alt dette var det altså et stort antall mennesker som forlot Norge og drog til Island.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vennegjengen; Vidar, Glenn, Henrik, Stine og Arne har ikke sett hverandre på tyve år. Noe skjedde som gjør at de avtalte å kutte ut all kontakt. Tyve år senere møtes de igjen på Hånes i Kristiansand. Det var der det skjedde noe, og nå skjer det noe igjen. Ingenting blir lenger som før.
Orginal historie som fanger deg inn fra første side, og slipper deg ikke ut før siste side er ferdig lest. Anbefales.

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

KariAjiniakraHegeMorten GranheimVigdis VoldDolly DuckFrisk NordvestMarieLars MæhlumIngunn SErika NJulie Stensethkjell kSynnøve H HoelKirsten LundKaren RamsvikNeda AlaeiHeidi Nicoline ErtnæsIvar SandGro Anita MyrvangBerit RLailaVibekeBerit B LieKjetil AudsenEivind  VaksvikBjørn BakkenAnne Berit GrønbechJane Foss HaugenLene Regine Kjølaasingar hTanteMamieJenny Dahl BakkenIngeborg GNorahStine_JAnne Lise JohannessenErlend Risvik PaulsenmoiraSigrid Nygaard