BOKOMTALE: Det sorte fåret av Jørgen Jæger. Leseeksemplar fra Strawberry Publishing

Bjørn er på vei hjem. Han bestemmer seg for å kjøre en annen vei enn den han pleier. Plutselig smeller det, og han kjører på en sau. Han vil ikke ha politiet og sauebonden på nakken, så han rydder raskt opp etter seg og skjuler sporene. Ved enden av veien, står likevel politiet, og de mener at han har kjørt på og drept ei jente, og det er mange bevis som peker mot han. Ole Vik tror på han, men han faller plutselig i koma, og Bjørn dømmes til to år i fengsel.

Dette er Jørgen Jægers aller første bok. Jeg tror ikke at det er mulig for han å skrive en dårlig bok. Jeg anbefaler den varmt videre.

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det tror jeg absolutt på.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er strålende sol her også, og jeg benyttet anledningen til å prikle småplanter i drivhuset, og beskjære frukttrærne, sikkert for hardt. Hvis du har bøker og hage, er det klart at enkelte dager er gaver, som denne. Jeg skal lese litt nå, før sola forsvinner. Da blir det mest sannsynlig Peter May og "Kritikeren" som handler om en vinblogger og anmelder som blir drept og funnet på en vingård i Frankrike. Fordi den er lettere enn "Hviskingens bok" av Varujan Vosganian, som har ligget urørt lenge selv om jeg liker den kjempegodt, tror det handler om at det er krevende å ta innover seg hvordan mennesker lider i generasjoner. Den er annerledes enn andre bøker med samme tema, som jeg har lest mange av. Har en bok om mikrovaner også, vi er flere i familien som synes det er kult å bli mer effektiv, i alle fall i teorien. Det beste jeg har lest om det, er at hvis du leser noe lurt om å trene, rydde, spise bedre eller jobbe smartere, så har det i seg selv en belønningseffekt fordi du har vært flink og satt deg inn i en strategi, eller lagt en plan. Denne dopaminutskillelsen gjør at du kan utsette alle forbedringene med god samvittighet, fordi du allerede er fornøyd med innsatsen. God helg til alle som elsker bøker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sitter i solveggen og leser ei bok jeg starta på onsdag. Det er I Skogens Dype, Stille Ro av Mikkel Soya Bølstad. Han tar for seg norges utskog, altså skog som ikke er (be-)rørt av menneskeredskaper. Men det er det jo ikke så mye av, så han skriver også om naturskog og områder der det har stått skog tidligere. Ikke et nytt tema for meg, men en ny forfatter - en ny ytring.

Ellers har jeg skrevet et dikt om nettopp dette. Kanskje jeg publiserer det seinere her...
Ha ei strålende helg i sol eller regn og vind. Været kan vi gjøre lite med, lesing bestemmer vi ofte sjøl :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det som ikke er stort nok til å skape medfølelse, men heller ikke lite nok til å feies under teppet. Det er pinlig!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke hadde de lest Karen Blixen heller: Den afrikanske farm, Syv fantastiske fortellinger - I Gråbbå leser man Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant og Alkymisten. Det vet jeg inntil det kjedsommelige, for jeg hadde sommerjobb på biblioteket i Gråbbå sentrum tre år på rad.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjekt med feelgood krim, den vil jeg tror sette på listen min. Gøy med kokeøker.

Ja håper alt er friske :).

God helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når man skriver i skrivende stund må man stadig regne med at noe uforutsett vil skje. Det er det eneste man kan være sikker på. Man må ta høyde for alt. Fortiden vet man stort sett hvor man har, hvis det ikke kommer noen idealister og vil omskrive den; fremtiden kan man gjøre hva man vil med, i det minste i tankene, men øyeblikket er umulig å kontrollere. Det er derfor så mange dessverre ønsker å leve i øyeblikket. De ønsker å miste kontrollen. De kaller det frihet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så fint å lese noe som engasjerer veldig da! Jeg har veldig lite kjennskap til ham annet enn det som har stått omtalt i aviser men er nok interessant.
Jeg leser torsdagsmordklubben av Richard Osman, en feelgood-krim...er artig det :)
Ellers har jeg lånt en dystopi på bookbites: "Jegere og sankere" av Per Schreiner som jeg skal begynne på i kveld, må jo være inne når jeg leser på ipad'en ellers ser jeg jo ikke mye!
Jo, en bok til "Mat for hjernen" som er en faktabok og kokebok som kom ut nå i år.
God helg til alle og nyt vårsola! Friske vel?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Lengter du etter noe

måtte det være ei snøvidde
som gnir hele fjeset sitt
inn med soloppgang og dagslys.

Et sted
hvor tankene fortaper seg som trær
mot tregrensen.

(Kolbein Falkeid)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

[...]

Døden er ikke slutten på livet
Døden er en avgrunn under livet
gjennom hele livet. Et mørke
som det levende lyset veller ut av.

(Stein Mehren - fra Hjorten Brøler)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen skal jeg fortsette å lese bok nummer to av Jonas Gardell tørk aldri tårer uten hansker sykdommen. Jeg likte veldig godt første bok og så langt jeg har kommet blir nok veldig engasjert i bok to også. Har noen av dere lest triologien eller noe av dem? Hva synes du om de i så tilfelle?

Hva leser du denne helgen :)?

Her ser ut som blir strålende sol, ønsker alle en god helg :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

En psykologisk thriller vil jeg ikke påstå at dette er, men det er fullt mulig at den var det da den kom ut. Jeg er 99,9 % sikker på at jeg har lest boka før, men ligger den ikke i lista mi her på bokelskere.no, så "har jeg ikke lest den".
Sett med dagens øyne, synes jeg ikke boka er spesiell på noen måte. Den er langdrøy, den er ikke spennende, men den gir et godt innblikk i det jeg vil kalle mennesker høyt på strå på den tiden, og deres liv og gjøremål. Jeg klarer ikke helt å leve meg inn i noe som helst, og jeg ender opp med et terningkast 3. Kanskje jeg burde se både Hitchcocks filmatisering og Netflix-versjonen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Siri Pedersdatter mistet faren sin i en heftig vinterstorm på sjøen, og bare noen år senere ble moren hennes brent på bålet, beskyldt for å dyrke djevelen. Morens søster og ektemannen lar Siri bo hos dem; ektemannen ikke uten protester. En munn til å mette når fisket var så dårlig, og kornet var dyrt, ble til gnisninger mellom mann og kone. I tillegg ble Siri utstøtt av mange i det lille samfunnet i Vadsø fordi moren hennes var dømt som trollkvinne.
Som voksen har ikke Siri mange å støtte seg til, men Torvald står last og brast med henne. Det viser seg at Siri trenger hans støtte mer enn noensinne når bygdas bøddel er på jakt etter nye ofre til bålet.

På 1600-tallet var hekseprosessene i Finmark noen av Europas verste. Minst 92 av 3000 innbyggere endte sine liv på bålet. Boka er basert på disse hendelsene, men personene er fiktive.

Lettlest om en mørk tid i vår historie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Overraskende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

....At det hun forestilte seg, var reelt, stilte jeg ingen spørsmål ved; den eneste jeg kjente, var fortvilelsen over ikke å ha vært i stand til å forhindre at det skulle skje. Ennå skulle det ta mange år før jeg forsto at hennes vrangforestillinger, akkurat som konspirasjonsteorier, alltid har en liten kjerne av sannhet i seg som tillater tankene og bevisstheten å hekte seg på, å underkaste seg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk for svaret, selv om det ikke gjorde meg så mye klokere.
Ser ut som jeg må lese boken selv for å finne ut om den lever opp til mine forventninger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Harald KAstrid Terese Bjorland SkjeggerudgretemorVannflaskeHelena ESraDevoralibrosAnne Lise JohannessenGroElinBeHildeKaren RamsvikEivind  VaksvikMarit HøvdeDagfinn JakobsenKarin BergEli HagelundCamilla RødjeHilde H  HelsethTonje-Elisabeth StørkersenEllen E. MartolIdaTorAnn-ElinKristin71Rade AlmudaffarTanteMamieMarianne  SkageReadninggirl20Stine AskeBertyYvonne SandbergmirNorahmoiraJulie StensethHallgrim BarlaupAnniken RøilBjarne AashaugTor Arne DahlAliceInsane