Veldig hyggelig med besøk da. Håper du hadde en god helg og en har en god søndag og ha en fin uke :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

What I could never process was that each time I entered, I was visiting David Bowie as a friend. As a peer. Well, “peer” seemed absurd. Bowie was the greatest musician of the twentieth century, while I was a bald degenerate with an accidental hit record. He was a demigod; I was most likely a fluke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei;) denne helgen har jeg hatt besøk ig lite tid til lesing. Jeg holder på å lese Snøsøsteren av Maja Lunde og Gikeads Døtre av Margareth Atwood. Håper på noen lesetimer før helgen er slutt. Har leveringsfrist på Gikeads Døtre på tirsdag og har fortsatt et par 100 sider igjen. Men det skal gå;) håper dere har hatt en fin helg. Ha en god uke;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

På www.derekprince.no

Godt sagt! (0) Varsle Svar

He chided himself as a hopeless idiot, unable to see how dangerous a denunciation could be. But this denunciation not only failed to worry him, it seemed to him that he secretly desired it.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi er i London på 80-tallet, men ikke det 80-tallet vi kjenner. Den tekniske utviklingen har nemlig gått en smule raskere, og det eneste gjenkjennbare er Storbritannias statsminister og Falklandskrigen.

Charlie er er livredd for å ende opp med en intetsigende kontorjobb. I stedet spekulerer han i diverse aksjer, og taper mer enn han vinner. Så havner en arv fra moren i Charlies hender, men pengene forsvinner like fort som de kom. Han investerer nemlig i en av tidens nyeste oppfinnelser - et fabrikkprodusert menneske med kunstig intelligens.

Miranda er 10 år yngre en den trettiårige Charlie, og bor i leiligheten over hans. De har et slags forhold, men Miranda bærer på forferdelig hemmelighet, som Charlie ikke vet noe om. Miranda går med på å programmere det nye mennesket i Charlies liv - Adam. Adam blir tilnærmet perfekt, men forholdet til Miranda og Adam utvikler seg ikke helt som Charlie hadde håpet.

For hva er egentlig menneskelighet - vår fysiske kropp, eller vårt indre liv? Kan maskiner ha følelser som oss?

Nok en bok med uvanlig tema fra McEwan. Språket er, som vanlig, meget godt, og det er en uhyre interessant historie.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hva har The Thief of Always og Hellraiser til felles? De ble begge skrevet av samme mann, nemlig Clive Barker.

Hellraiser er en "klassiker" fra åttitallet og flere oppfølgere fulgte med, men den første er selvfølgelig den beste. Grunnen til at jeg nevner den i denne anmeldelsen, er fordi Clive Barker har både regissert og skrevet den. Siden jeg har sett Hellraiser mange ganger og sett mange intervjuer av ham, har jeg alltid hatt lyst til å lese noe av ham, og valget falt på The Thief of Always, som muligens er hans mest kjente bok. Boka inneholder også illustrasjoner som han har tegnet selv. Hva er det han ikke får til?

For godt til å være sant?
The Thief of Always er en spesiell og liten bok. Man får kanskje litt sjokk over at samme mann som har laget Hellraiser har skrevet The Thief of Always, fordi dette er to helt forskjellige ting på mange måter. Denne boka inneholder en myk historie om en ung gutt som kjeder seg en dag det regner. Han får besøk av noen utenfor vinduet, men Harvey aner ikke hvordan han er kommet dit, og han vet ikke helt hvem det er. Han blir fortalt om et hus, ikke hvilken som helst hus, men Mr. Hood's Holiday House. Det er et hus hvor man kan leke hele tiden og spise mye deilig mat. Det som også er spesielt med dette huset, er at dagene er lagt opp litt annerledes enn man er vant til. Alle årstider blir skiftet inn i en dag, hver dag, og både Halloween og jul blir skviset inn. Det er som om hver dag gjennomgår et helt år. Det høres ut som et drømmehus for barn som ikke liker å kjede seg. Men dette har også en konsekvens som Harvey ikke kjenner til, men hva? Han føler også et ubehag etter å ha vært vitne til noe. Etter hvert begynner han også å kjenne på en hjemlengsel, og får en forståelse av at noe er galt med dette huset, men hva?

Lite grøssende
Jeg har lenge hatt lyst til å lese noe av Barker og utforske forfatterskapet hans, men kanskje The Thief of Always ikke er en bok jeg burde begynne med. Jeg valgte å lese den fordi jeg hadde hørt mye om den på forhånd, og den var for meg, den mest kjente boka av ham. Boka byr på en fin og sår historie, og den har noen uhyggelige øyeblikk, men den er ikke spesielt grøssende, og boka har noe barnslig over seg, noe som kanskje ikke er så rart siden det er fortalt fra et barns perspektiv. Boka er ment først og fremst for barn, men også voksne, men likevel er ikke språket helt troverdig. Boka inneholder også som nevnt illustrasjoner som Barker selv har tegnet. De er enkle, sjarmerende og fine, og må nok innrømme at jeg likte dem noe bedre enn selve innholdet.

Dette er en kort og enkel bok å komme seg gjennom og ikke for skummel for de som ønsker å utforske mer av horrorsjangeren. Det er ikke en bok man blir mørkredd av, dessverre. Her må jeg nevne at det er avslutningen som gir et sterkere inntrykk enn selve handlingen, men det er ikke med på å gjøre boka "bedre". Fin bok, men ikke noe spesielt.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Innlevingsevne, seier ho. Å lese skjønnlitteratur er å leve seg inn. Einige? Folk som ikke les bøker, dei får rett og slett ikke nok trening i å leve seg inn i andre menneske. Resultatet? Dei forstår seg ikkje på folk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takker så meget. Fikk bokmerket meg denne tråden for fremtidig referanse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi har lest mange ulike dystopiske bøker. Det er som regel lite diskusjon, men samlesing og litt prat. Alle trådene ligger i diskusjonsforumet her. Kan søke på dystopisk lesesirkel. Skal se om jeg finner en lenke.
Etter medlemmenes ønsker har vi kun valgt bøker som er å finne på norsk så langt. Fordatterne har vært norske, amerikanske, svenske, russiske, tyske og sikkert flere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei. Hvor finner jeg denne eller disse tråden(e) her inne? Har gått meg hus forbi.
Fint initiativ med e-postliste, men er selv kun nysgjerrig på hva dere har drevet med så langt, og leser kun på originalspråk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei! Jeg er veldig glad for den dystopiske lesesirkelen vi har her inne! Kommunikasjonen er litt utfordrende her inne pga begrensningene på meldingstjenesten. Jeg tenkte det kunne være greit med en e-postliste for informasjon om nye lesesirkelbøker, avsluttet leseperiode m.m. Men at diskusjonene og alt det foregår her inne. Da blir vi mindre avhengig av at folk husker på å gå inn å sjekke og holde seg oppdatert. Er det en god idé? Vil du være med på en slik e-postliste?:-)

Send e-post til dystopisklesesirkel@gmail.com

Som alltid er lesesirkelen helt uforpliktende og åpen for alle :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kommer nok ikke til å lese denne. Er det noen som har lest og vil si noe om leseopplevelsen? Nå er det lov å spoile!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Redigere din nye baby?

Dr.Smith underviser i bioetikk og vet hvordan babyer nå skal
kunne tilvirkes, nemlig i et intelligent redigeringsprogram .

en vanlig sapiens-baby kan ha feil i gnomet som disponerer
for sykelighet i alderdommen.
Sånt kan de kloke nå pusse ut med nykloke tryllebrygg - -

det "vurderes tilstrekkelig trygt" av din bioniske etiker,
som ellers er sterkt skeptisk til "komplementær/ Alternativ"
medisin
(kjettere som tror det kan finnes veier til sunnhet utover de
autoritativt kartlagte) --
samt dømmer han at ingen religiøst funderte meninger kan ha noe i
etisk debatt å gjøre.
 
-illust-

 
"Scientists edited DNA in human embryos, which had been donated
by couples who no longer needed them for IVF .."

Som tidligere human-embryo har jeg reservasjoner for holdningen
til 'humant skrot-materiale' og klipp-og-lim hexbrygg-metodene.

Interesserte oppfordres til å bidra klargjøring av de detaljerte
fremgangsmåter - må brygg sprøytes inn i det utvalgte embryo på
sin ellers naturlige plass? - - Overflødige søsken bare kastes?

'the human gremline ' - det må vel være vårt nåGjeldende gnom ?
 

' Engineered Babies Only Two Years Away ' - skrue/mutter avd.

/ /

 

"Solcelledrevet solarium. Den grønne måten å bli brun på."
( Knut Nærum )

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En rungende firer må jeg gi denne. Forfatteren er inne på noe, men sporer av gjentatte ganger. Blant annet med et meningsløst intervju med en som faktisk heter Arve Strid, men som ellers ikke har noe med temaet å gjøre. Det er Donald Duck-humor. Kapitlene kunne vært lengre, flere av dem slutter noe brått.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg klarte å fullføre PopSugar sin leseutfordring i 2018. Det var gøy.
Ja, det er mulig å finne bøker til alle punktene, og overraskende nok ble det mange gode leseopplevelser av det både i 2018 og 2019, også i sjangre jeg ikke ville valgt selv, og bøker jeg ellers aldri ville tenkt på. Nå i år 2019, kommer jeg nok ikke til å bli helt ferdig, og grunnen er at jeg dropper noen få punkter som jeg ikke gidder å anstrenge meg for å finne bok til. Har klart å plassere 47 bøker, men alt i alt har jeg lest over 50 bøker dette året. Julen vil jeg heller bruke til å lese det jeg har lyst til enn å prøve å finne en "LitRPG book", en bok med Zodiac tegn og en bok med handling fra "a university camp". Disse dropper jeg i år med god samvittighet, tar det ikke mer alvorlig enn det. Og så starter jeg på PopSugar 2020 med godt mot, og så får vi se når året ebber ut om jeg har fått plassert bøkene som jeg har hatt lyst til å lese i løpet av året.
Det er uansett gøy å være med. På Facebook har vi en gruppe som for PopSugar - no pressure hvor vi kan diskutere bøkene og valg av bøker.

Godt nytt leseår til dere.

(mine lister:
2019
2020

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Minneverdige leseropplevelser fra året som har gått.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Favoritter blant barnebøker lest det siste året.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste den med barnebarn på åtte og ti og her likte alle den. Vi har ikke lest den første fordi vi ikke fikk tak i den, men vi skal prøve igjen. Boka er ikke for de minste, for her er det mye som er trist og vanskelig. Men det er også mye glede og humor. Boka er en hyllest til håpet. Og det er et fint budskap.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Readninggirl20Morten BolstadTor Arne DahlBjørg Marit TinholtMarte OnarheimAndreas BokleserIdaEngelinBjarne AashaugGitte FurusethLinn HaugThomas KlakeggAtmanSverreIngunn SHarald KTonje-Elisabeth StørkersenHilde H  HelsethEli HagelundAstrid Terese Bjorland SkjeggerudEli SeimTanteMamieToveKarin BergLisbeth Kingsrud KvistenBritt ÅseTorill Elisabeth RevheimRufsetufsaKathrineAjiniakraHeidi LWenche VargasMorten JensensomniferumMartinenTuridSigmundLibraritas vReidun SvensliNatalie