Mulig dette kan kalles Krim, men særlig spennende var det ikke.
Og da hjelper det ikke med Jacobsens nydelige lyriske språk eller hans store fortellerkunst.
Personene forblir litt fjerne og handlingen nesten som for et "sakte TV å regne". Ikke en eneste en av bokas sider klarte å engasjere meg. Og dette i skarp motsetning til hva jeg tidligere har lest av hans rene romaner.
Jeg gir terningkast to for innhold men gir ett ekstra for RJs måte å skrive på.
(Selvom det liksom ikke helt "passer" i en krim.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis noe er for utrolig til å være sant, så er det som oftest ikke det - for å omskrive en floskel.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og jeg tenker ikke på deg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Der det før var viktig å finne sannheten, er det nå blitt en skam.

Selve sannhetsspørsmålet er snudd på hodet: I dag synes det
vedtatt at "troen på sannhet skaper krangel og krig",

spesielt hvis jeg skulle driste meg til å mene at noe også bør
holdes for sant av andre.
Nei, her gjelder det å rendyrke sin usikkerhet - for vi kan vel
ikke vite noe om åndelige saksforhold?

Det er lov å søke sannheten, men stakkars den som finner -
og vil kalle det sant.

_

(fulltekst)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hadde store forventninger grunnet gode anmeldelser, men denne grep meg likevel ikke helt. Kanskje for mye familesaga og for lite white trash-sosiologi?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sjelden har beskrivelsen "manglende empati" vært mer berettiget. Hvordan kunne en ganske kunnskapsløs, sadistisk posør og hans vekslende hoff herje med verdens mest folkerike land gjennom flere tiår?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fear: what did those who inflicted it know? They knew that it worked, even how it worked, but not what it felt like. "The wolf cannot speak of the fear of the sheep", as they say.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fikk høre at denne boken var sååå spennende, og tenkte jeg ikke skulle dømme den etter omslaget, men.... Jeg er for gammel til denne boken. Det er en klisjè av en debutroman, som trolig vil falle mer i smak som strandlektyre hos en 20 år gammel jente enn hos meg.
Men skildringen av søskenforholdet var ganske bra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

....." Hjernen er som en fallskjerm.........
den virker bare når den er åpen".....

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jo Nesbøs tredje bok i Harry Hole serien. Boka legger opp til en kompleks fortelling hvor vi er i skyttergravene ved østfronten i 1944, og i Oslo i 1999. Boka er den beste så langt i Hole-universet, men den møysommelige oppbygningen faller litt i fisk i en litt snedig avslutning. Det kan virke som Nesbø malte seg litt inn i et hjørne og måtte finne en overdrevet kreavtiv løsning for å komme seg helskinnet ut. Totalt sett en fornøyelig bok og en forstår hvorfor Nesbø og Harry Hole ble en suksess

Godt sagt! (0) Varsle Svar

. Trenger ikke gjenta alt alle andre har fortalt om handlingen, men kan bekrefte at jeg fikk gåsehud undervegs her. Ikke fordi jeg ble berørt mot det triste eller klissete, men av ren grøss og gru. Teknologi, sosiale medier, medmenneskelighet, behovet for å bli sett og anerkjent, kjærlighet, sannhet, makt, ansvar og hemmeligheter er bare noen av temaene som tas opp her, på mesterlig vis i en for tiden meget relevant bok. Gleder meg enormt til å se filmatiseringen av denne når den må snart kommer ut

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Man blir nærmest hektet på Harry Hole - men denne var vel nesten for rå, brutal og voldelig -
Ikke særlig snill krin i hvert fall. Kommer det en oppfølger, velger jeg vel å lese den også - selv om dette er i råeste laget for meg. Mer om denne i Reading Randi

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Olga blir forlatt av ektemannen. Dette har skjedd noen ganger tidligere, så Olga tror ikke helt på det i starten. Etterhvert skjønner hun likevel at hun nå er alene om ansvaret for de to barna og hunden Otto.
Olga blir først rasende sjalu,så likeglad, og mister til slutt taket på livet sitt. Barna og hunden blir dratt med ned i avgrunnen.

Man kjenner igjen Ferrantes stil, og jeg likte boka ganske godt. Ser at mange sammenligner den med Napolikvartetten, og det blir litt urettferdig. Selv om temaet kan ligne på enkelte ting fra disse bøkene, så står denne godt på egne ben.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Life is too short for all these ifs. We could go on and on with the ifs and still not arrive at a satisfactory conclusion. We need to go on with our lives and put the past behind us.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå må jeg igjen høre på Claudes sedvanlige uttalelser om ord og uttrykk i menyen, som om han er den første som noen gang har oppdaget disse uviktige absurditetene. Han dveler ved pannestekt. Hva er panne er, om ikke en løgnaktig skjønnmaling av det vulgære og usunne stekt. Hvor ellers skulle man steke hans kamskjell med chili og limejuice? I et timeglass?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ååååå, holder på med bok 2. Det gjør vondt å lese; rus, incest og annen fysisk/psykisk terror. Konteksten er britisk overklasse og forfatter tar et litterært, elegant kvelertak på motsetningene mellom perfekt fasade og til dels, eller kanskje helt, ødelagte liv. Meget velskrevet, skal derfor prøve å komme gjennom alle fem bøkene

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Selv om det er ei tynn bok, er den slitsom nok å lese. Ikke fordi den er dårlig, men fordi stresset og presset som butikkansatt er så godt skildret. Paller som skal pakkes opp og ned, og sendes tilbake til hovedkvarteret. Stadige direktiver fra ledelsen, hele tiden nye kolleger, ubetalt overtid og så videre. Målstyringen og overvåkningen i moderne butikkdrift ga i alle fall meg svettetokter.

Mersalget plager forfatteren mest. Mersalg er å selge kunden noe han ikke hadde tenkt å kjøpe før han gikk inn i butikken, og alle bransjer gjør det hele tiden.

Mersalget i butikken styres fra Nille-ledelsen, og administreres i butikken av bokens hovedperson: Britt. Hun er butikksjef, og lever for å slå de andre Nille-butikkene ned i støvlene i konkurransen om å selge mest av kampanjevarer.

Britt er like magnetisk som den mest minneverdige sjefen du har hatt: Blid, støttende, hardtarbeidende, smart, streng, innsmigrende, oppfarende, lett uforutsigbar, målrettet og hundre prosent dedikert til oppgaven. Som er å selge, selge, selge.

Mersalgsdronningen er et velskrevet dokument fra livet bak kassen, mer undrende enn utleverende. De utmattende passasjene fra Nille-kassen brytes opp av historien om hvordan moderne varehandel tok form, med eksempler fra Walmart og McDonald's veksthistorier.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bok nummer åtte i serien om politimannen Armand Gamache foregår for en gangs skyld ikke i landsbyen Three Pines, men i et kloster, som ligger gjemt i villmarken utenfor Quebec. Nesten ingen visste at klosteret eller ordenen som bor der eksisterte før de ga ut en CD med Gregoriansk sang for noen år tilbake. Fortsatt lever munkene isolert og ingen får slippe inn i klosteret, men en dag blir en av beboerne funnet drept og de blir tvunget til å slippe politiet inn for å etterforske. Gamache og Jean-Guy Beauvoir blir satt på saken.

Selv om dette er en krimbok der noe så grusomt som et drap har skjedd, vil jeg allikevel si at dette er en vakker bok. Beskrivelsene av klosterlivet, sangen og arbeidet som gjøres for at munkene skal kunne leve der, som for eksempel grønnsaksdyrking og dyrehold er skrevet på en slik måte at jeg får lyst til å flytte inn, om så bare for en kort periode for å få slippe unna vårt eget moderne mas og tjas. Dette går igjen i bøkene til Louise Penny, hun er en mester i å skape stemninger og formidler en varme jeg sjelden ser i denne typen bøker.

Som i de andre bøkene i serien blir man kjent med menneskers svakheter og hemmeligheter, både de som er mistenkt og politimennene har ting de vil skjule. Jeg liker at ingen blir beskrevet som perfekte eller ufeilbarlige.

Dette var en bok som bare kunne vart og vart for min del, jeg trives veldig godt i selskap med Armand Gamache og kompani. Måtte serien vare i mange bøker til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I realiteten er flogiston et av de grunnemner som Gud benyttet da han skapte verdensaltet, det er til og med tenkelig at han selv består av flogiston i dets reneste form. Flogiston finnes som en bestanddel i all materie.
...
Den som ikke har sett flogistonet, har ikke sett Faderen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågalpakkaLinaMaBjørg Marit TinholtLotteTony BjerketveitAlice NordliMorten JensenBenedicte Sønsteby AndreassenRogerGGeir SundetIris ElisaIvar SandBerit RLibrosaurus vSissel ElisabethBirkaNick AdamsHeidi HoltanMonica CarlsenJakob SæthreMarit Høvdesethingar hIngeborg GDolly DuckPrunellaTor MjeldeElin FjellheimAnneHeleneBoktimmyVigdis VoldMarit HåverstadtuhamreØyvind BerekvamChristenBjørg  FrøysaaMaiken BolsetStian B. HopeMonica  Skybakmoen