Joda det stemmer at jeg leste "Elskede Sputnik" for om lag 10 år siden. Når jeg nå blar tilbake til notater jeg gjorde den gang, ser jeg at den gang falt boka i smak. Det gjør den for så vidt også da jeg nå leste den for andre gang. Men det er innblandingen av de unaturlige tingene i det ellers helt realistiske innholdet jeg reagerer på. Boka slutter jo nærmest som et spørsmålstegn. Er det en telefonsamtale fra det hinsidige, eller....?
Nå er leseperioden for denne boka snart ute. Rart at ikke flere har publisert sine meninger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er lenge siden jeg leste denne, men den sitter som spikra i hukommelsen. Slutten husker jeg spesielt godt - der man kan velge hvilken historie man vil tro på. Genialt og kreativt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig med deg og Gerd – en rørende vakker bok jeg absolutt anbefaler! Synes du gir en god beskrivelse, TanteMamie. Takashi Hiraide forteller en fin liten historie om det som skjer når en nabokatt tusler inn i livet til et ektepar på tomgang. Her er mange gode og presise observasjoner og beskrivelser av tilsynelatende små hendelser. Om katten, livet i en gammel hage og menneskers hverdagsliv. Som du skriver, det er mye som skjer på disse få sidene. Språket er elegant, bildeskapende og med overraskende vendinger.

Jeg leste for ikke lenge siden Karel Capeks Jeg hadde en gang en hund og en katt og ble svært skuffet. Takashi Hiraide viser en helt annen forståelse en katts personlighet; dens stolthet, egenvilje og vennlighet - når det passer den. Terningkast 6 fra meg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fantastisk bok hvis du ønsker å vokse som menneske med å hive deg utenfor komfortsonen fordi du ønsker endring av fastlåste tanker, med å tenke annerledes. Med å gjøre det du ønsker men egentlig ikke tør. Til nå :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Pi vokser opp i Pondicherry, som tidligere var hovedstad i fransk India. Faren til Pi eier en dyrehage, og eksotiske dyr er en del av hverdagen. Pi er en vitebegjærlig gutt, og dras mot religionen. Familien er hinduer, men ikke troende. Pi er nysgjerrig på andre religioner i byen; kristendommen og islam. Han snakker med presten og sufien, men han klarer ikke å velge en religion over en annen. Før han vet ordet av det, går han både i kirken, tempelet, og moskéen. Foreldrene er forundret, mens de religiøse lederne er i harnisk. Allikevel blir Pi døpt, og han får bønneteppe.

Faren synes etterhvert at det blir vanskeligere og vanskeligere å bo i India. Han er ingen tilhenger av Indira Ghandi, og han bestemmer seg for å ta med familien til Canada. Det blir ingen lett sak, for i stedet for å selge dyrene til andre indiske dyrehager, velger Pis far å ta dem med seg. I USA og Canada får de mye mer for hvert dyr. I juni 1977 er familien og dyrene på plass på en japansk lastebåt. Etter en todagers stopp i Manila, og på vei over Stillehavet, synker båten. Den eneste som overlever er 16 år gamle Pi. Han havner i en livbåt, men ikke alene. En hyene, en sebra med brekt fot, en orangutang, og en bengalsk tiger holder ham med selskap. Eventyret kan begynne!

Så filmen for flere år siden, men husker lite. Boka er et overflødighetshorn av eksotiske dyr, matretter, religion, og hvordan overleve langt til havs med livsfarlige dyr. Veldig godt skrevet. Den fikk Bookerprisen i 2002.

Leses i Elidas 100-lesesirkel, der mannlig forfatter er tema for september.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det vet jeg selvfølgelig. Men hvis du leser grundigere i denne tråden, for eksempel svaret fra admin, får du kanskje en bedre forståelse av hva denne saken dreier seg om,

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når man legger noe ut på internett kan selvsagt hvem som helst lenke til det. Det har ikke bokelskere.no noe kontroll på. Hvis Norli hadde importert teksten på sin side ville dette vært annerledes.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne anbefaler jeg sterkt, også til dere som vanligvis ikke leser/ikke liker dystopi. Boka er vanskelig å legge fra seg, språket flyter så lett. Det er både triste og nydelige beskrivelser av natur og dyreliv. En dystopi med miljøvern og ødeleggelsen av vår planet som bakteppe. Les den!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lettlest og fin bok. Karakterene var ferdigutviklet allerede i denne boken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvor sterk er smerten, tenkte Aksel, når den ikke kan lindres på annet vis enn ved å flytte den over på en annen. Gjøre den synlig for all verden, se her er den! I dette mennesket som skriker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

VILJE OG EVNE: Dag O. Hessen har en god penn og særs kunnskapsrik, men han lykkes ikke helt i denne boka. Hva er liv? eller snarere: Hvordan oppstod livet? er et veldig fascinerende spørsmål og Hessen argumenterer godt for at det faktisk ikke er så usannsynlig at det eksisterer både levende og komplekse organismer. Viljen til liv og evolusjonen gjør at livet over tid sprenger seg fram overalt. Dessverre fortaper Hessen seg i til tider i kjemiske detaljer og svært tungrodde resonnementer som sikkert er gangbar mynt i korridorene på Blindern, men gjør at allminnelige lesere mister gnisten.

VITENSKAP OG EVOLUSJON De partiene i boka som fungerer best er når Hessen kombinerer konkret vitenskapshistorie og interessante biologiske perspektiv, og viser hvordan vitenskapens også er gjenstand for evolusjon. Mot slutten av boka løfter han også hodet litt opp fra formelboka og anlegger et bredere syn, som knytter tilbake dagens aktuelle debatter slik han gjorde i forrige bok. Det gjør at boka lander stødig og godt, selv om det har vært litt formel-turbulens på turen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Boken begynte veldig bra og holdt seg lenge på en femmer, men slutten ble for usannsynlig og dro ned historien, desverre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det ser ut til at du også har lest denne boka for om lag 10 år sia!

tidligere innlegg

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Noen ganger når man er i ferd med å miste leselysten, noe som er vanlig når man leser mye, er det kjekt å ha noen uleste barnebøker i nærheten. Ikke fordi de er lettere å lese eller fordi det er snakk om korte bøker, men noen ganger frister de mer.

Og denne virket å være i min gate, både tittelen og coveret. Jeg har ikke lest noen tidligere bøker fra serien Edward Rubikons mysterier, men har lagt merke til den. Til tross for at det er en serie, kan denne boka fint leses som enkeltstående. Man får bakgrunnshistorier om hovedkarakterene, og regner med at det er ny mysterie i hver bok. Hadde ingen problemer å lese denne som enkeltstående uten at det ble hull i handlingen.

Hemmelig skattekammer for monsterjegere
Edward og hans to gode venner, Kasper og Nadira løser mysterier sammen, og de er de eneste som vet om det hemmelige rommet under Edwards hus. Der finnes det forskjellige ting som kan hjelpe dem til å løse mysterier og finne ting de eventuelt kan bruke mot diverse monstre.

Denne gang er det havet som er et stort mysterium. På bare en liten uke har det skjedd mange mystiske båtulykker. Det virker som folk for tiden holder seg unna både havet og brygga, bare for å slippe å være i nærheten av vannet. Under et besøk hos Kaspers besteforeldre, smuglåner de nøkkenlen til båten deres og legger ut på en liten båttur. De håper at de ikke blir tatt på fersken, men de har et mysterie å finne ut av. Men en tykk tåke tvinger dem til et ukjent sted, og nye farer dukker opp. Vil de komme helskinnet tilbake og uten at Kaspers besteforeldre legger merke til at båten deres har vært borte?

Kreativ og godt gjennomført mysteriebok
En intens bok med diverse sagn og folketro, som jeg alltid har vært interessert i. Den er en del spennende partier også for oss voksne, og synes forfatterne bruker en fin balanse mellom humor og grøss. Synes også at boka er veldig gjennomført siden deler av boka består av tekst og illustrasjoner (både med og uten farger), og tegneseriesider. Det gir en fin variasjon.

Dette er en ypperlig bok å lese en regnværsdag i denne årstiden, nå som det nærmer seg Halloween, eller om man er i den alderen når man begynnner å interessere seg for grøssere. Synes også at illustrasjonene er med på å løfte historien med sine detaljer og stemningsfulle uttrykk. Så Kirkwood Brown og Iversen er et godt team!

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Barn som er redde for å skuffe, som ikke føler seg bra nok, som lever med en regelbok med hva som er greit eller ikke istedet for nærhet, de kommer ikke til deg når noe er galt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den beste starten for et lykkelig voksenliv er tryggheten du opplever i barndommen. Hedvig Montgomery

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En fin bok av TV-personligheten, psykologen og familieterapeuten Hedvig Montgomery om hvordan møte de typiske oppdragelsesutfordringene som man som forelder før eller siden vil komme opp i. Boken legger vekt på det at barnet bør bli kjent med sine følelser for å få et godt fremtidig liv, samtidig som trygge voksne er en vesentlig del av en barndom som vil føre til trygge og lykkelige voksne. Med tanke på følelsene poengterer forfatteren bl.a. hvor viktig det er å komme følelsene i møte, og lære seg å se bak det barna gjør, og på hvor handlingen egentlig kommer fra. Her kommer også forståelse for barnet inn. Hedvig påpeker også viktigheten av å ikke bare gjøre ting for barna, men gjøre ting med barna, med andre ord at vi skal leve med barna, ikke for dem. Boken gir også et innblikk i hvordan vi skal bruke ordet "nei", noe også Jesper Juul baserer sin bok "Hvordan si nei med god samvittighet" på. En bok med flere gode sitater å ta med seg og noen magiske foreldretips videre på veien i barneoppdragelsen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

tuhamreTatiana WesserlingLesevimsaMarit HåverstadEileen BørresenTarjeiLillevileser42moiraRufsetufsaHarald KlillianerMarit MogstadKristine LouiseLisbeth Kingsrud KvistenVannflaskeLogikaNinaAkima MontgomerySol SkipnesGroOmpabopIngunn ØvrebøHanne MidtsundTom Arne MøllerbråtenKine Selbekk OttersenHilde H  HelsethBenedictePiippokattaEllen E. MartolVigdis VoldKarin  JensenEster SDemeterJulie StensethTone Maria Jonassenheidi stoklandrune røsteningar hIda