Spennende fra start til slutt. Slet litt med skiftene mellom personene i boka, og skjønne hvem som var hvem. Absolutt bra plott og verdt å lese.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det vel også en form for leselisten på en måte jeg vil jeg. Hørtes ut som spennende bøker du leser, ønsker deg god lesning og en god helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ingen leseliste, men siden det ligger en god del bøker fra biblioteket i hylla til enhver tid, fungerer det jo som en liste, eller kanskje heller en kø, uten orden. Av og til dukker purringer opp, og i dag leser jeg for å bli ferdig med de gode bøkene før gebyrene ruller inn. Her er det bare 14 ganger lånetid på de mest populære bøkene, så da må det disiplin til. Denne helga skal jeg bli ferdig med "Krig i vår tid" av Halvor Tjønn, basert på artikler bl.a i "Dag og tid" som jeg har abonnert på før, savner den litt. Så er det "Passasjeren" av Cormac McCarthy, som virker lovende, men jeg lurer på om jeg burde lese hans tidligere bøker først. Så er jeg nær enden av Michael Connelly-maratonen, og det er også fint. Det er en stund til våren kommer, men det er allikevel tid for å så. Og ikke minst, vi får en valp i uka som kommer. Han skal hete Mio (min Mio). Alternativet var Bailey (Bailey, Bailey).Faktisk er det mange timer da de bare sover. Så det blir tid til å lese. Ønsker alle en god lesehelg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fantastisk bok. Ganske tunglest syns eg, men eg føler nesten den har endra meg. Trist at den tok slutt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Interresant å høre at du ikke driver med leseliste. Ja du har et poeng der, er veldig vanskelig å gå fra god bok og begynne på ny. Ja av og til trenger man litt tid å tenke over det man har lest. Håper du får en god helg og god lesning :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Bygda stikker dypt".
"Det er praktisk talt umulig å vri bygda ut av bygdefolket".
"Bygda er ikke en dans på roser. Eksbygdinger som feks hater bygda si over alt på jord gjør selvfølgelig dette fordi bygda har kloa i dem. De greier ikke å forlate bygda, selv om de prøver. Det blir umulig å være nøytral eller likegyldig til bygda".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg opererer ikke med leseliste. Det er vel noe med stemninga i boka man leser nå, den setter føringer for hvilken type roman jeg velger neste gang. Grunnen er vel at jeg ikke alltid klarer å nullstille meg hvis boka er veldig god, da har jeg har en tendens til å velge noe i samme gate. ELLER stikk motsatt!
Jeg fullførte Matias Faldbakkens Vi er Fem i går. Hørte den på lydbok. Jeg tenkte på boka hele kvelden i går, og det var det første jeg tenkte på da jeg våknet i dag. Kanskje jeg trenger en dag til å fordøye den før jeg begynner på noe nytt.
Men for å underbygge min egen teori om hva det neste kan være, så tror jeg at noe av Carl Frode Tiller står høyt oppe på TBR "lista" mi :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Spennende framgangsmåte. Jeg kan bare tilslutte meg det du skriver om Lucy, veldig god bok. Ønsker deg en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Spennende med middelalder historie, håper du får en god lesing med fjerde bindet. Ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ferietid kan være en utrolig travel tid 😊 Jeg vil bare kort vil jeg si at jeg har lest ditt lange, vennlige og opplysende innlegg med interesse og skal komme tilbake med et ordentlig svar. Som du selv skriver, et gjennomtenkt innlegg fortjener er gjennomtenkt svar.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Akkurat nå er leselisten på noen-og-førti bøker, og ønskelisten omtrent like stor. Jeg planlegger en del rundt årsskiftet, kjøper og bestiller bøker - og har en del liggende fra før. Et par måneder fram blir jeg nok å lese bøker jeg har, men nye bøker har en merkelig evne til å komme seg inn :)

Denne helgen leser jeg Lucy, av Jamaica Kincaid. Det er boken som leses felles her på Bokelskere akkurat nå. Jeg hadde faktisk boka før den ble valgt her, den ble innkjøpt i forbindelse med planleggingen av leseåret 2023. Jeg er nesten ferdig med den. Det er en liten bok (160+ sider). Boka er lettlest, det er en god historie, og språket er godt, med flere små perler underveis. Anbefales.

Riktig god helg alle bokvenner!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har akkurat fullført tredje bind av Olav Audunssøn av Sigrid Undset, og der har jeg nå vært med på å kjempe mot den svenske hertugen Eirik ved Akerselva! Olav og de norske bøndene kom først til Tveitsgrenden (Tveita) under Gelliråsen (Gjelleråsen), og der fikk de høre at hertugen hadde satt ut vakter ved Hofvinspitalen, ved Sinsen og ved Aker. Kampene utspiller seg så ved broen over Akerselva ved nedre Foss, der svenskene kom østfra og nordmennene forsvarte seg med Akerskirken (Gamle Aker kirke) i ryggen. Og de klarte å stoppe svenskene og hindre dem i å nærme seg Akersborgen (Akershus) og ta den, - anno 1308 (tror jeg)! Veldig morsomt å lese om hendelser som utspant seg i nærområdet i middelalderen, - Sigrid Undset er jo en mester i å skildre alle fasetter ved livet i middelalderen!
Så i morgen fortsetter jeg med fjerde og siste bind, - skjønt da er vi nok tilbake i Hvitsten igjen.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Liker krim som er enkel å lese og spennende hele veien. Veldig bra underholdning!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Plottet var i utgangspunktet bra. Men for mye usannsynlig. Og vi fikk ingen fullgod oppklaring. Forfatteren vet heller ikke hva "i forhold til" betyr. Dårlig språk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skal leselisten har krympet en del hos meg, men jobber fortsatt på å få mest mulig av den lest i år, men det kommer vel alltid noe bøker også i tillegg til selve leselisten også. Jeg leser denne helgen tsarens helgen av Debra Dean, spent på hvordan den er videre.

Jobber du også med skal leselisten, eller leser du bare det du føler for? Hva leser du for øyeblikket?

Håper du får en god helg og finner noe kjekke bøker :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Karoline med K må bare innse at hun fremdeles er forelsket i Mathias. Men vil Mathias fremdeles ha noe med Karoline å gjøre? Nå etter at han har blitt kjendis?

Herlig oppfølger til Kjendiscrush!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Til Lesesirkel 2021: Her diskuterer vi boken vi leser sammen:

Lucy av Jamaica Kincaid (Nv14)

Leseperiode:
Søndag 30.januar til søndag 20.februar 2022.

Når dere skriver innlegg, er det en fordel om dere angir i begynnelsen av innlegget hvor langt dere er kommet i boka.

Lenke til hovudtråden

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Pakk!" vert dei kalla, familien som bur inst i dalen på den austerrikske landsbygda. Far Josef og mor Maria, og det som til slutt blir i alt sju barn. Det eine av dei, den femte i rekkja, Margrete eller bare Grete, vert seinare mor til eg-personen i romanen. Eg-personen er forteljaren som fortel om desse ni, dei som mange i bygda såg ned på.

Forteljingane er mange og går i krumspring ut og inn i tid og anekdotar, og rett som det er smett forteljarstemma inn midt i forteljinga om noko anna for gje ein tilleggsopplysning eller liknande. Dette er korkje forvirrande eller irriterande, snarare fornøyeleg, tykkjer eg. Trass breidda i tid og anekdotar, som blant anna tek for seg korleis det går vidare i livet med alle dei sju søskena, er det i tida då Josef var i hæren under den første verdskrigen hovudhandlinga går føre seg.

Romanen er handlingsmetta og godt skriven, i god omsetjing av Ute Neumann, og trass i at han ikkje er inndelt i kapittel, bare avsnitt som varer nokre sider i slengen, var ikkje dette ei bok eg hadde lyst til å leggje frå meg. Forlaget skriv at "Pakk er en rørende fortelling om samhold og svik, om tvil og fortvilelse, med direkte linjer til forfatterens egen slektshistorie", og det er eg samd i. I tillegg handlar romanen blant anna om sjalusi, kjærleik og relasjonar menneske imellom.

Skal du lese bare ein roman i februar , anbefaler eg at det blir denne. Den er overkommeleg for dei fleste med sine 155 sider.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Hanne Kvernmo RyeCathrine PedersenHilde VrangsagenEvaReadninggirl30VannflaskeRolf IngemundsenVidar RingstrømJenny Dahl BakkenOdd HebækEivind  VaksvikWenche VargasPerSpelemannAstrid Terese Bjorland SkjeggerudTherese HolmEllen E. MartolKaren RamsvikMathiasHarald AndersenBeathe SolbergSynnøve H HoelChristofer GabrielsenmarithcLailaNinaIdaBjørg Elin NærlandSilje HvalstadGrete AastorpIngunn SLilleviTerje MathisenMorten BolstadHelena ETone SundlandTanteMamieIngeborg GAlice NordliFindusHeidi B