Ja, den er sjarmerende. Veldig sjarmerende.
Helt i begynnelsen trodde jeg den skulle bli litt platt, overdrevent og kunstig morsom,
- men nei, den utviklet seg til å bli svært så sjarmerende.
Når to mennesker kastes inn i et hett forhold, som plutselig viser seg å bli morgenkvalme og graviditet, der fokuset ikke lenger er like hett som i begynnelsen ...
- Heller tvert imot, etter mannens mening ...
Den stakkars mannen sliter, for det som skjer i kvinnekroppen i en tidlig graviditet skjønner han seg ikke spesielt mye på. - Og han hadde ikke valgt det i utgangspunktet ...
Når så den (over)elskelige "gorillaen", broren til Ivy - midt inne i en komplisert skilsmisseprosess, flytter inn på gjesteværelset, blir det enda vanskeligere å være et nygravid par, som sliter litt på hver sin måte, slik omstendighetene er.
Jobbrelasjoner og vennerelasjoner er flettet inn i historien på en overbevisende måte, ikke minst venneparet Phil og El, der El lider av en dødelig sykdom.
Det er det som skjer videre i et forhold som teller. Ikke de første ukene, i forelskelsens overveldende lykkerus.
Ta den med på påskeferie eller en hvilken som helst annen ferie.
Den er absolutt verdt det!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det kjentes meningsløst. Men bare hakket mer meningsløst enn i det hele tatt å gå på jobb. Dette stedet hvor kunnskap i stadig større grad ble bestridt, mistrodd og tråkket på, og hvor man syntes å leve for å gjøre endringer for endringens eller departementetes skyld. Men hva skulle et menneske med doktorgrad i engelsk samtidslyrikk med særlig vekt på tehom gjøre? Hvem ellers ville ansette et menneske med minimal utdanning innen didaktikk og pedagogikk? Svaret var ingen. Ingen andre ville noensinne vurdere å ansette meg. Ikke engang jeg ville ansatt meg selv

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg undret meg over i hvor stor grad jeg faktisk representerte den onde siden, og om jeg burde prøve å bli et bedre menneske. Jeg burde i hvert fall prøve å være mindre Ingrid Winter

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fire glitrande stjerner!
Denne boka blei berre betre og betre. Det er ingen sterk spenningsbok dette. Det er ei roleg bok fullstappa av kjensler. Handlinga foregår relativt sakte, men eg blei likevel oppslukt av boka og las ho fort ut.

Ei gatekatt blir tatt inn i hus av ein katteelskande ungkar. Nokre år seinare må katta få ny bustad då ting endrar seg i livssituasjonen til denne mannen. Mens han leiter etter ein ny og eigna plass for katta reiser dei to i lag til desse aktuelle stadene - som sjølvsagt ikkje er gode nok for den fantastiske katta hans. Undervegs i reisa, via menneskene han oppsøker, får vi innblikk i fortida og oppveksten. Samstundes fortsetter handlinga her og no fram til den endelege staden der katta skal fortsette å bu

Ei bok for alle!
Særleg er dette ein "must read" for alle dyreelskarar. Men ein treng ikkje vere katteeigar for å like denne boka (eg har ikkje katt!).

Fordattarinna vekslar elegant mellom å fortelle i tredjeperson og å la katta fortelle mykje av historia frå si stemme i førsteperson.

Boka er kjenslerik utan å bli sentimental, situasjonar og kjensler er gjenkjenbare, karakterane er truverdige, språket er godt - mykje blir fortalt på desse 250-isj sidene, det er ikkje noko overflatisk og unødig, ingen overdrevene lange skildringar og dialogane fluter også godt.

Les les les!!!!

Feel good (og litt feel sad) på sitt beste

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Når er salget, og finnes den på nettet?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

God skrevet bok som omhandler et viktig tema som man ikke snakker nok om.
Lese og skrivevansker hos barn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne innsikten lå og gnikket uavlatelig på hjernen min og jeg visste at den før eller siden kom til å mutere om til enten magesår, stresskreft eller blodpropp

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var vår generasjon som stod for tur. Som stod i en kø hvor det som ventet oss, var usammenhengende gnåling om fortiden. Tung pusting. Skravle bein. Dårlig mage. Leverflekker i ansiktet. Høreapparat. Brukket lårhals. Grønn stær. Myk mat. Tynt hår. Bingo. Død

Godt sagt! (0) Varsle Svar

koselig feel-good og så jordnær at jeg følte jeg var med i plottet

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det hendte at jeg var bekymret. Bekymret for utilstrekkelige restriksjoner på skjermbruk var ekvivalenten til røyking i hjemmet. Selv hadde jeg eksem og astma til jeg ble voksen, og inni meg anklaget jeg sigarettbruken til foreldrene mine for disse lidelsene. Men hva ble konsekvensene av våre egne forseelser? Manglende forståelse av sosiale bånd og relasjonener, som førte til at den neste generasjonen fremdeles var enslige når de var femti, seksti og sytti? Unge mennesker som var ensomme og deprimerte, men ikke skjønte hvorfor og fortsatte å helle nedpå med energidrikk og antidepressiva mens de binget på sesong hundre av Games of Thrones eller plaffet med andre menneskers avtarer på internett?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men istedenfor å bestille time hos legen satte jeg meg foran Google etter at kjøkkenet var ryddet og alle var sendt avgårde til hver sin fritidsaktivitet. 'klump i nakke' og 'problemer med å svelge mat', skrev jeg inn i søkefeltet. Og fikk bekreftet at jeg hadde cirka to uker igjen å leve, og at det egentlig var altfor sent å gå til lege. Akkurat som jeg hadde mistenkt hele tiden

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Eilert Sundt og Det Norge han fant" har jeg hatt på ønskelisten lenge. Høres svært Interessant. Takk for påminnelsen! Men så var det å få tak i den da. Jeg har sjekket anitkvariat.net og stedene der jeg vanligvis kjøper bøker. Men nei. Noen som kan hjelpe? Ev. selv har boken til salg?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

-Ja. Selvmedlidenheten er en uimotståelig greie. Det er som å spise potetgull. Hvis du først begynner, klarer du ikke stoppe.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi vet aldri hvilke liv vi påvirker, eller når, eller hvorfor. Ikke før fremtiden spiser opp nåtiden, i hvert fall. Vi vet det først når det er for sent.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ung må verden ennu være. Nordahl Grieg.

Man behøver verken være ungdom eller kringsatt av fiender for å ha stort utbytte av denne boka som kom ut i 1938.
Hvis vi går inn i vår tid, ser vi at Putin rensker opp og anekterer Krim, Catalanske lovlig valgte politikere sier verden må følge med for å se hva som skjer med de i rettsprosessen i Madrid, en jødisk synagoge og kirkegård har nylig blitt vandalisert i Strasbourg, og det som skjer i Ungarn er veldig urovekkende; så denne boka er dessverre dagsaktuell den dag i dag.
Boka følger intellektuelle bla i Moskva under Stalin og Moskvaprosessen, og følger tett på frivillige under borgerkrigen i Spania. Med et ganske spennede karaktervalg diskuterer de og følger frykten og konsekvensen av totalitære regimer, la det være seg høyre- eller venstreorienterte.
Den kan til tider være litt omstendelig, og jeg måtte Google litt for å tette noen hull i mine historiekunnskaper her og der, men det liker jeg godt å gjøre.
Totalt sett ei veldig god bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vil gjerne ut i verden, gjerne langt ut. Jeg foreslår derfor å følge Juan Gabriel Vasquez til Colombia. Lyden av ting som faller er en familiekrønike og fortellingen om Colombias narkokartell. Det er en historie om hvordan samfunnsutviklingen og storpolitikk kan påvirke den enkeltes liv. Mulighet for både refleksjon og diskusjon av forhold mellom nord og sør, og mellom samfunn og individ. Forfatteren vant IMPAC-prisen for denne romanen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Gjennomsnittsfyr fra vår tid blir sendt tilbake til 1958 gjennom en tidsportal, for å stanse drapet på president Kennedy, som visst nok var øyeblikket i historien da USA skeinet av gårde i feil retning.

Jeg leser lite fantasy, og tidsreiser interesserer meg minimalt. Stephen King unngår å meske seg i kulturkollisjonen som oppstår når et 2011-hode settes inn i et helt annet samfunn. Fortellingen er en spenningsroman (vil han klare å stanse Lee Harvey Oswald?) og en kjærlighetshistorie. Begge deler fungerer bra, og drar seg mot et bittersøtt klimaks. Boka falt bittelitt på de siste 30 sidene i mine øyne, uten at jeg skal spoile handlingen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Serien om Jana Berzelius er virkelig annerledes, spennende og mystisk. Flott med en hovedperson som på sett og vis både er helt og skurk. Må ta fatt på neste bok med en gang.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke lest noe av denne forfatteren tidligere, men etter denne fantastiske leseopplevelsen skal jeg helt klart teste flere bøker:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lese ca halvparten av boka- og dette gjer inntrykk!
Stor litteratur er det ikkje, men eg lærer mykje om ei folkegruppe som var heilt ukjend for meg.
Det dei måtte gå gjennom er nesten usannsynleg...gjer så vondt å lese om.
Men, det er ei bok som fortener mange lesarar, og trur den må lesast på dagtid! Iallfall av meg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

GladleservaskeklutEmil ChristiansenTanteMamieNorahIngunn SMarianneHeidiHarald KEmilie Siljuberg KlevenMarteEmilie GeistBenedictetove NessIngeborg GLilleviErikTorill Elisabeth RevheimSyntaksfeilAnita NessInger Johanne SæterbakkOle Jacob OddenesMarit HåverstadÅsmund ÅdnøyBoktimmySteinar JøsokHeidi Nicoline ErtnæsJan Erik  OlsenDun AenghusAstrid PedersenRandiFlettietteKarin  JensenJulie StensethNina J.B.Eivind  VaksvikEvaKirsti Vettran NederhoelTatiana WesserlingBjørg Marit Tinholt