Etter at jeg blir ferdig med Lincoln Highway av Amor Towles tenkte jeg å finne en serie fra Trøndelag. Er det noen her på bokelskere som har tips? Den eneste serien jeg har lest fra fylket er folket på Innhaug av Anne Karin Elstad, og Anne B. Ragde sin serie folket på Neshov.
Blir glad om noen har tips.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

FRAMTIDA BAK SEG
Han bestefar ber eit barn
på sin rygg
og humrar så velnøgd
og fegen,
for Veslegut bablar
i glede og frygd
med grågubben skrid
etter vegen.

Då skin det så ljosleitt
ein tanke fram,
og gamlingen gled seg
og ler:
«Det timest kje alle
å bera si framtid
bak seg
som bestafar gjer.»

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En bok jeg har vært nysgjerrig på siden tittelen er noe spesiell.

Dette er en psykologisk krim som ble utgitt tidligere i år, og jeg ville vente til høsten med å lese den, for tenkte det ville skape rett atmosfære, for liker høsten bedre enn vinteren. Den er om Bjørk Isdahl som tidligere har jobbet for Kripos, men etter en hendelse har hun nå sin egen praksis og er terapeut. Hun er for tiden en leder for en gruppe menn som trenger sinnemestring.

Mareritt og håpløs situasjon
I det siste har hun vært plaget av mareritt som har en tendens til å gå igjen natt etter natt. Hun blir kontaktet av en tidligere klient som ønsker å møte henne. Bjørk går med på det, bare for å få Azora til å innse at hun ikke kan ringe henne mer. På det avtalte stedet, får Bjørk sjokk da Azora faller av et tak. Bjørk er den eneste som er sikker på at det ikke var selvmord, og politiet viser henne et bilde som tilhørte Azora og viser det til henne, med en beskjed bakpå om at hun vet om marerittene hennes. Hvordan kan Azora vite om det? Siden Bjørk blir sett på som mulig mistenkt senere siden hun befant seg på åstedet, er tiden knapp, og hun gjør sine egne undersøkelser i narkomiljøet, siden Azora selv var avhengig.

Selv bærer Bjørk på en hemmelighet og hun husker nesten ingenting fra sin egen barndom på grunn av traumer. Vil hun få mer svar hvis hun har rett i at Azora ikke tok sitt eget liv, og finne ut mer om henne?

Mot alle odds
Handlingen rammes inn av en tung dystherhet, med mange potensielle mistenkte, eller er det Bjørk som leter etter svar som ikke er der? Ble Azora egentlig drept? Hun får vite noe om seg selv, men er usikker på om hun vil klare den rollen. Det er spennende å lese om Bjørks undersøkelser i saken for å prøve å renvaske seg selv, og samtidig sliter hun en del privat. Det føles ut som livet rakner, men på en eller annen måte klarer hun å holde seg oppe. Forfatteren forklarer dette på en realistisk og spennende måte. Også når Bjørk prøver å komme i kontakt med folka i narkomiljøet som er et sjansespill.

Palladino beskriver godt desperasjonen og fortvilelsen Bjørk føler, og at hun også på en måte er alene i det hele, men samtidig er Bjørk noe slitsom og noen av partiene er noe langdryge, spesielt avslutnignen, som dessverre ble for forutsigbar og en smule tåpelig. Palladino fikk dog frem den kalde og nådeløse vinterstemnigen på en god og realistisk måte.

God begynnelse og spennende skildring om narkomiljøet, hvem kan man stole på og ikke, og om Bjørks fortid. Men det ble noe langdrygt og uengasjerende underveis.

Fra min blogg: I Bokhylla

(Eksemplar fra Cappelen Damm, mot en ærlig anmeldelse)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror mange av stedene langs Østersjøen (Ostsee) har doble navn, både tysk og polsk.
For eksempel heter byen Gdansk (polsk), Danzig på tysk og Gduńsk på kasjubisk.
(Kanskje litt som nord i norge, der stedene har både norsk og samisk navn)
Området rund Østersjøen har tilhørt forskjellige nasjoner gjennom tidene.
Pommern er et historisk område langs Østersjøen
(tysk: Vorpommern, kasjubisk: Pòmòrze, Pòmòrskô, polsk Pomorze)
Navnet Pommern har kasjubisk opprinnelse, og betyr «landet ved sjøen».

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Velskrevet, tror jeg vil like han - men jeg fant bare denne i lyd på BookBites

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Før jeg startet på denne boken, hadde jeg lest endel om den. Deler av min familie er av kvensk ætt, så jeg hadde gledet meg til å få vite litt mer om både kvener og deres innvandring til Norge. Når jeg nå er ferdig med boka, sitter jeg igjen med en litt bedre oversikt og inntrykk av hva som skjedde for mange generasjoner siden, men ikke så mye som jeg på forhånd hadde trodd. Boka er skrevet i romanform, og er lettlest. Den framstår som litt drømmende i formen, et språklig grep jeg ikke fikk helt tak på. Stor skrift, korte kapitler og mye luft gir inntrykk av at boka kunne vært på adskillig færre sider. Det ble derfor terningkast 4 fra meg, og jeg er ikke sikker på om jeg kommer til å lese de neste to bøkene i trilogien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Liker denne serien godt, måtte den aldri slutte

Godt sagt! (0) Varsle Svar

.. og derrr ... var jeg jammen gjennom alle sju. Både fascinerende og frustrerende, vil jeg si.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lettlest med godt driv. Gripende og rørende, måtte felle en tåre mot slutten. Til å være i «feel-good-sjangeren», har den ganske så realistiske personskildringer, handlinger og følelser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boken handler om Sølvi og sommeren før hun skal begynne på ungdomsskolen.
Hun har mistet bestevenninnen Mie til nyinnflyttede Beatrix, og vet ikke helt hvordan sommeren og starten på ungdomsskolen skal bli, uten Mie.
Sølvi skriver dagbok og har et par ting hun mener hun må få gjort før hun starter på ungdomsskolen: kysse, røyke og drikke.
Sølvi inviterer Mie til overnatting i telt i hagen, hun har stjålet en røyk fra storesøsteren Anja og vin fra mormor. Det ender som det må, og jentene blir tatt på fersken(s.74-75).
Så drar Sølvi og familie på ferie til hytta i Sverige, her møter hun Pelle. Men når det endelig skjer noe mellom Sølvi og Pelle, så må familien dra tilbake til Norge i full fart. Mormor har detti og brukket beinet.

Fikk Sølvi sitt første kyss i sommer?
Hva skjer mellom henne og Pelle nå som hun ikke rakk å si hadet?
Hvem skal hun henge med på ungdomsskolen?

Emner: vennskap, forelskelse, sommerferie, drikke og røyke for første gang, stjeling, tenåringsgraviditet(søsteren Anja)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Imponerende skildring av et fremtidig rusmiljø. Språklig er det kreativt og nesten som en lærebok i et rus-språk full av springende setninger og kontekst-switching. I ettertid synes jeg det er litt vanskelig å si hva boka handlet om - bortsett fra et begredelig rusmiljø og en håpløs fremtid, altså temmelig svart.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Med få ord klarar forfattaren effektivt å skildre eit adoptivbarn sin motsetningsfylte identitet og oppvekst. Korleis det er å heile livet bli sett på som ein framand, også av seg sjølv og korleis han ønskjer å vera som alle andre. Det er sårt å lese ordet "gjenbruksbarn" og om primært å skulle fylle rolla som odelssønn i foreldra sitt liv. Boka handlar ikkje berre om ein sårande kvardagsrasisme, men også om dei verste utslaga av rasisme me har opplevd i vårt "trygge" Norge - som drapet på Arve Beheim Karlsen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kanskje en grei bok å begynne med, liker du stilen hans så har han flere godbiter i bibliografien sin. Lykke til!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Også dårlige bøker er bøker og derfor hellige.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Spennede, håper du har hatt en fin uke :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å stryke hånden gjennom håret til et barn er som å tråkke på de døde løvene i skogen når våren er på vei.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er bare egoister som frykter sin egen død. De andre frykter for dem som blir igjen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Visst finnes døden, sorgen, dårlig vær og allehelgensdag, men livet seirer alltid. Det kommer alltid en morgen med vakkert lys, en morgen hvor gresset gror på brente marker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Karin  JensenVibekeStig-Ivar StellanderHarald KAlice NordliIdaBeathe SolbergLeseberta_23Bjørn SturødLilleviMarianne MHelge Thime-IversenGroKarin BergellinoronilleJakob SæthreEileen BørresenSonja M. InnselsetTonesen81Rufsetufsamay britt FagertveitRisRosOgKlagingConnieTone Maria JonassenThomas KihlmanTorill RevheimRandiAIngeborg GNinaRandiDanielLailaBjørg Marit TinholtGladleserEster SIda CharlotteTor VinterLars MæhlumCecilie69Astrid Terese Bjorland Skjeggerud