Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi og verden klarer uansett aldri å innlede et varig forhold. Vi kan danse en kveld. Så er det slutt. Vi er et for umake par.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så langt i år har jeg lest 28 bøker. Det er flere enn på mange år. Noe av årsaken til det er nok Popsugar sin leseutfordring. Den gir fin variasjon i det som leses. Jeg er krimelsker, og prøver å utvide horisonten :)

Bøkene er skrevet av 12 kvinner, 16 menn.
1 lydbok, 1 bok om vin, 1 bok om reise, 14 krim, resten skjønnlitterært.
Bøker fra 8 land: Norge, Sverige, Danmark, Finland, England, Italia, Frankrike, USA.

I tillegg har jeg en plan for året om å lese bøker fra alle verdensdelene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lest Whiteheads bok på engelsk, og likte den godt! Tar også for seg noen av de mer ukjente skamplettene i slavetida - som de medisinske eksperimentene på frigjorte fanger i nordstatene, uten deres viten og samtykke. Og boka gir også økt forståelse for hvorfor motsetningene fremdeles kan være så eksplosive i dagens USA.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva slags bøker liker du?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva legger du i det? Det er jo mange bøker om religion, eller med religion som en sentral del av handlinga. Alt fra "Tjenerinnens beretning" (som kristendommen ikke kommer spesielt godt ut av) til "Gilead" og andre bøker som mer handler om menneskers forhold til sin gud og til hverandre. Jon Fosse skrev vel en trilogi med utgangspunkt i historien om Jesus, Maria og Josef.

Vårt Land har en liste her: http://www.vl.no/kultur/gud-i-samtidslitteraturen-1.670255?paywall=true

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har akkurat bestilt - og fått - en haug med bøker etter en sånn halvårlig revisjon av lista.

En bok med en av de fire årstidene i tittelen: Blodig høst av Dashiel Hammet fra 1929. Boken sies å ha ha hatt en uoverskuelig innflytelse på moderne kriminallitteratur.
En spionthriller: Syndebukk av Lee Childs.
En bok som handler om monster/mystiske skapninger: Galderstjerna av Asbjørn Rydland.
En bok av eller om en person med uførhet: Lars er lol av Iben Akeleie.
En "steampunk novel": The time machine av HG Wells.
En bok fra krigstid: De søvnløse av Kim Leine

Bøker på lista som jeg mangler, og som jeg gjerne vil ha tips til:
En bok om mat
En bok med/om karriereråd
En bok med handling i villmarken
En bok med en måned eller en ukedag i tittelen
En bok hvor handlingen finner sted på et hotell
En bok som handler om andre ferie/høytider enn jul
En bok du kjøpte på ferie (denne skal jeg klare!)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Siste bok i serien. Det sier vel litt om det grafiske at det er satt av to sider bakerst til å skrive om hvordan grafikken er lagt opp ... Det er to store bilder som blir brettet sammen, med en side for hvert ark. Legger med et bilde av helheten, som viser overblikket over de 32 sidene. Orginalt var halvpartene av sidene opp ned, slik at de fulgte de naturlige "brettelinjene". Må innrømme at jeg er usikker på om jeg hadde greid å få med meg alt hvis halvpartene av sidene var opp ned ...
skriv bildebeskrivelse her
Faktisk er jeg usikker på om jeg har fått med meg alt enda ... Det er en historie, men det er også mye filosofi om det magiske, og Alan Moore henvender seg direkte til leseren flere ganger og har tydelig ønske om å snakke med leseren. For eksempel slutter han med: " I´ve enjoyed our dance, you were the perfect partner, and I´m going to miss you. But spacetime is eternal with everything in it and you and me are always here, always now. You and me are forever" Eller kanskje jeg misforstår, kanskje han bare ønsker å sette leseren i en spesiell tilstand? Flere ganger mens jeg leste var det som om jeg "mistet fotfeste". Det blir utydelig hva som er fakta, hva som er fantasi, hva som er sant. Mye av dette er skapes tror jeg på grunn av symbolene som brukes. En hest er ikke en hest. Faktisk tenkte jeg en del på Magritt sitt bilde, mens jeg leste:
skriv bildebeskrivelse her
Dette er ikke en pipe - nei, det er et bilde av en pipe og slik sett bare et symbol for en pipe. Denne tvetydigheten gjennomsyrer serien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette var kjedelig. Det foregår en krig men allikevel handler alt om kjæresten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Noen ganger når man har det vanskelig, har man nok med å ta vare på seg selv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er slik det er å være menneske, Anna. Det innebærer å gjøre dumme ting også. Vi er mennesker på godt og vondt, sånn er det bare.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men livet er for kort til å bære nag, og når alt kommer til alt, er det bare meg selv det kommer til å gå ut over.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og "Svart belte" (som for øvrig er en veldig spesiell lita bok!)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det som vekket disse tankene i Sigrid Undset da faren hennes, den kjente arkeologen Ingvald Undset, døde, var en krans til kisten hans fra en kollega i Danmark med en runeinnskrift på båndet, oversatt til dansk med "Få vorde nu fødte bedre".

Og så kan man undre seg litt over dobbeltheten i den siste setningen, - eller det vil si, den er kanskje klar nok, men jeg misforsto den nok litt først. Da tolket jeg den nemlig dit hen, at når man skrev slike minneord, bidro man til at den avdøde ville bli husket og på den måten leve videre i folks bevissthet. Senere så jeg at hun antageligvis tenkte på de etterlatte som fortsatte å leve videre etter å ha gjennomgått et slikt tap, - at livet går videre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skal legge til andre farge også når jeg ikke spiser middag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

WenkeDolly DuckFrode KinserdalIngeborg JuvikCarine OlsrødAlice NordliMartine GulbrandsenBoktimmyLailaJenny Dahl BakkenEngelinMarianne Nordeide-AkalpVidar KruminshimK.A. HaavikBeathe SolbergHilde H  HelsethEirik RøkkumGunillaJan-Olav SelforsAskeladden1983BabynemiSraDevoralibroscathyMarteSolveigEllen E. MartolMarit HøvdeEmilie Siljuberg KlevenJeanetteMaikenmoiraErikChristinaPiaChristinesethLinn Silje OlsenRufsetufsaLinnannelingua