Jeg klarte å lure deg utpå igjen, ja? Strålende!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å! Den (de - det er jo flere bind) har jeg jo kjøpt en flott, gammel utgave av for å lese «på originalspråket» - men Eilif Armand er jo fantastisk. Så.... men på den annen side: vil jeg ha Kielland på bergensk, da? Nå vakler jeg veldig!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

«Jeg forlanger ikke meget,» sagde fru Blehr, «men nysilet melk har jeg været vant til, – fra jeg kom til verden, havde jeg nær sagt, – og maa jeg byde Dere dette; det er ikke mere nysilet melk, – end jeg er nysilet melk.»

Alle var enige i, at fru Blehr saa ligesaa lidt ud til at være nysilet melk, som det fluidum, hun presenterede i sit glas.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kranes konditori var en av mine første «voksenbøker», lest i kjølvannet av Alberte-trilogien. Den grep meg sterkt den gangen. Jeg leser den mer enn gjerne igjen og føler meg trygg på at den vil gi enda mer, med flere år og erfaringer på baken!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg foreslo den tidligere, og leste den. Utrolig sterk bok, helt klart verdt anmeldernes superlativer. Både jeg og flere bokelskere har beskrevet den i rosende ordelag her. Den vil nok egne seg godt for lesesirkeldiskusjoner.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ess-dur-fugen er en såkalt trippelfuge som består av tre sammenhengende seksjoner, hver med sitt selvstendige tema. Den symbolske tolkningsmulighet som allerede knytter seg til preludiets tre tematiske idéer, blir her enn mer påtrengende. I et visst slektskap med disse idéene, trer de tre fuge-temaer frem med konturer som klart innbyr til trinitarisk fortolkning; det første majestetisk og verdig (Faderen), det annet strømmende beveget (Sønnen), og det tredje sprudlende livfullt (Ånden).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leste boka for et drøyt år siden. Sterkt innhold selv om hun antagelig sparer oss for de verste detaljene - med det forbehold om at vi ikke veit konkret hva det kan være, og at det derfor blir feil å spekulere videre på akkurat det. Uansett, Natascha har hatt en enorm viljestyrke som holdt henne i live, den samme viljestyrken som gjør at hun klarer å gå videre etter flukten - som videre gjør at hun har kapasitet til å skrive hendelsene ned. Har helt sikkert fått hjelp til å forfatte historien, og det har vi full forståelse for.

Husker at jeg måtte legge boka fra meg flere ganger midt i leseøktene, prøvde å se for meg situasjonen hennes der i mørket, avlyttingen, det at hun måtte være naken noen av gangene han kom til kottet hennes osv. Klarte nok ikke å gjenskape dette, nei.

Stockholmssyndromet er ikke lett å forklare, ergo er det like vanskelig å forstå. Jeg tenker at det siste et offer - for det er hun jo! - trenger, er forakt og fordømmelse. Vi er alle ulike og har dermed ulikt utgangspunkt når følelsene blir satt på prøve.

Bokanmeldelsen din er forøvrig veldig god :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg elsker denne boken! En av de beste jeg har lest på lenge, og jeg har ikke noe negativt å si om den. Språket er godt, og oversettelsen er veldig god, jeg ble flere ganger positivt overrasket over at oversetteren har klart å finne gode uttrykk på norsk, som gjør at dialogen til karakterene i boken virker troverdig. Karakterene er herlige og realistiske, etter min mening. En god porsjon sarkasme og galgenhumor i dialogen gir det lille ekstra som jeg liker så godt, og jeg lo godt igjennom hele boka. I tillegg er boka hjertevarm og inderlig uten å dra det for langt. Da jeg leste bak på boka, tenkte jeg at historien ikke hørtes så spennende ut, men der tok jeg feil. Jeg kom raskt inn i handlingen, ble kjent med karakterene og ville ikke at boken skulle ta slutt. Når boken slutter er det som å ta farvel med gode venner, og jeg har ærlig talt ikke lyst til å begynne på en ny bok! Kan varmt anbefale denne hvis du liker 'feel good'-bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Veldig bra!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tittelen er veldig god, og det er ikke så viktig for meg lenger å finne et norsk ord for warlight. Heldigvis fant jeg til slutt det uttrykket jeg var på jakt etter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Si fra hvis den var god. Det er litt blandet kritikk, ser jeg her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig med deg, fenget meg ikke i det hele tatt...forstår virkelig ikke femmerne og sekserne som hagler her. Måtte bare lese den ut, men det var langdrygt og kjedelig rett og slett....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I "En sjøens helt" serien til Michelet, mener jeg at blendingslys ble mye brukt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det vises til forlagets omtale om bokas handling. En gripende bok fra slavetiden, kanskje noe "flat" i begynnelsen, men tok seg opp etterhvert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ingen omtale, bare inntrykk: En fantastisk bok! Annerledes enn det meste jeg har lest. En beskrivelse av en verden som kan måle seg med Harry Potter. Magisk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for oppklaringen, Librosaurus!
Som boktittel antar jeg at «warlight» muligens også har en dobbelt betydning. Boktittelen virker vel brå uten en videre forståelse. Ifølge en anmelder så nevnes tittelen kun en gang i boken.
Fint å få oppklart problemet, men hvordan oversettes denne tittelen til norsk?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sprekt tema. Jeg hadde store forventninger og de ble mer enn innfridd. En svært solid of velskrevet bok som er en slags realistisk eksistensiell søt og dyster fantasy.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

..an eerie glow; "Warlight" was the official name given to
lights allowed on for emergency traffic during blackout hours
in Blitz-ridden London.
( kilde )

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

annelinguabjarnuRedgeofawordToveCamilla RødjeLilleviAlice NordliJostein RøysetHilde Merete GjessingLesevimsaRandiKristinMarteJulie StensethBoktimmyPaeoniaAvaJohn LarsenBjørner SandomgretemorMarie MKaren RamsvikBjørg Marit TinholtIngunn SArne SjønnesenJorund KorbiLine DahleIda KLailaLisevaskeklutGunillaLibrosaurus vAnita NessJakob SæthreIngvild SNorahAliceInsaneRade AlmudaffarKaldhussaeter