Ok! Da ser jeg frem til å treffe dere!
Hilsen Katrine.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så fint - neste treff er kommende tirsdag, 22/8, klokka sju på Krambua. Mitt tlf.nr er 99565628, om det skulle være noe. Velkommen:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror dattera di er i ferd med å skaffe seg en god og solid jobb. Satser hun klokt har hun mest sannsynlig en sikker jobb. Hils og si takk for ei bra og interessant bok! Jeg fortsetter med Arntzens andre bok uti uka, tenker jeg, når jeg får unna litt av det andre jeg leser på ... ^^)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvorfor er visse mennesker akkurat som tyggegummi under skoen, som vi forgjeves forsøker å skrape av mot fortauskanten?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Forbløffende bra bok, skrevet med innsikt og bevissthet. Verken kapitalismen eller moteindustrien er bærekraftig, likevel turer vi på, for instinkt og fasade er vel viktigere enn å redde verden, ikke sant?
Denne lille boka rommer atskillig mer enn det såkalt overfladiske og ensidige vi oppfatter som mote. Her fortelles at mote er både positivt og negativt, og at bransjen inneholder mer enn makt og grådighet.
Jeg hadde aldri trodd at en bok om de psykologiske drivkreftene bak mote skulle tilføye noe om både miljøvern og verdensøkonomi, men det gjør den!
Med det sender jeg takk til inspirasjon fra Steinar og ønsker datteren hans en flott karriere!

Les, folkens, denne er ikke dårlig!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nå kjenner jeg hvert eneste slag. Han legger en hånd på brystet. - Det er fint, sier jeg oppmuntrende, - det er fint at du kjenner hjertet ditt. Jeg synes vi skal kjenne livet, jeg synes vi skal utsette oss for smerte. Men i vårt samfunn finnes det ingen aksept for det. Menneske har til alle tider brukt sin kløkt og sin fantasi på å avskaffe ubehag. Alt skal være lett, og det skal ikke ta tid. Jeg hater engangsbestikk, bekjenner jeg,- og ferdigmat. Hurtigris. Expresso Kakao og pulverkaffe. Halvstekt brød. Sånne ting. Livet tar jo tid. Vi må gi hverandre tid.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvor ofte hadde hun ikke, under barnas oppvekst, ironisert over de rike naboene som flottet seg med biler og bygg, men som på foreldremøter viste seg å være oppblåste, fordomsfulle og innskenkede.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg trenger en storm med mye regn og ganske kjølig luft. Jeg trenger råttent løv og sølete veier, dette hutrende som
november er så fullt av. Det grå, nakne landskapet, ribbet for alt som gror og stråler, men ikke velsignet med hvit, florlett snø. På mange måter en trøstesløs tid, en brutal tid. Det er som om alt slukner i november, og vi kryper sammen i krokene og tenner lys. Jeg elsker november.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så denne anbefalt i Amagasinet og leser av og til det som virker interessant der. Men denne gangen trodde jeg Nore og Slettemark hadde røyka sokkene sine. Standardkjedelig macho bullshit! Men så utvikla både historien ig personene seg og det ble riktig så nervepirrende det hele. Så gutta har nok fortsatt sokkene på!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette var moro! En krim inni en krim og erkebritisk hele veien gjennom. Smart løst med to opplesere i lydbokversjonen også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Josef Blau er en plaget sjel.
Han er lærer for en klasse med tenåringsgutter. De kommer alle fra velstående familier.
Selv er Josef oppvokst i små kår, og han plages av denne sosiale forskjellen. Han skal jo være klassens leder, men Josef har så store mindreverdighetskomplekser, at det hele blir en nærmest umulig oppgave.
Selma, Josefs kone, er gravid, og Josef er redd for at barnet skal arve hans synder. Han nekter å snakke om barnet før det er født, for da tror han at det kan bli misdannet.
Josef lever i et eget univers der en dømmende Gud ligger på lur for syndere og tvilere.

Et dystert portrett av en ung mann med store psykiske plager. Noe ujevn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Veldig spennende! Selv om boka var på nesten 450 sider, var jeg litt lei meg da den var ferdiglest.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg les boka for andre gong, las ho sist då ho nett hadde kome ut. Ei nydeleg bok, må vere eit funn for dei som i tillegg til å vere bokelskarar, og speler eit instrument. Og sidan eg ikkje hugsar slutten følgjer spenninga meg heile vegen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Många illusioner och framtidsdrömmar gick i kras hösten 2008,
när den värsta finanskrisen och recessionen sedan 2. världskriget
drabbade världen.
Det hade funnits varningstecken
men få var beredda på den kraftiga ekonimiske nedgången.

Hur kunde det gå så snett trots all hjärnkraft hos den elit,
som har makten över vår ekonomi?

Är vi som enskilda människor utan ansvar? Vad betyder etik
och moral för vår framtid?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Færøyene har vel hittil ikke vært representert her i lesesirkelen? Jeg foreslår at vi retter opp dette ved å lese Barbara av Jørgen-Frantz Jacobsen. Den ble gitt ut i 1939 og var forfatterens eneste roman. Høstet overstrømmende kritikker da den kom ut, og ble sist filmet på 1990-tallet med Anneke von der Lippe i hovedrollen. Fra Bokklubbens omtale:

Jørgen-Frantz Jacobsen (1900-1938) regnes som en av de største færøyske forfattere gjennom tidene. Som 21-åring ble han rammet av tuberkulose, og måtte tilbringe lange perioder på sanatorier. Tross sykdommen gikk Jacobsen i 1934 i gang med sitt livsverk, den historiske romanen Barbara, som delvis var bygd på den historiske skikkelsen Beinta Broberg. Romanen utkom posthumt i 1939 og oppnådde stor berømmelse. Romanen inngår i dag som en klassiker i det 20. århundres danskspråklige litteratur.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Det høres bra ut - da kommer jeg gjerne! Hvilken dag og dato blir neste treff?
Katrine

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg ser at tredje bind i historia om Ingrid frå Barrøy har kome, og eg merkar meg at omslaget har fått raud farge. Bind 1 var blått og bind 2 var kvitt.

Tankane gjeng til Krzysztof Kieślowski og trefargefilmtrilogien hans Blå, Hvit og Rød, og der kvar av fargane assosierast med mottoa frå den franske revolusjonen; blå - fridom, kvit - likskap, raud - brorskap.

Det er vanskeleg å sjå nokon parallellar mellom handlingane i Jacobsen sine bøker vs i Kieślowski sine filmar (seier eg som berre har lest den første av bøkene, men eg har lest omtale av dei to andre ...). Men kan det tenkast at Jacobsen på annan måte har hatt dei franske revolusjonsideala i tankane? Eller er det fargane i det norske flagget han vil vise til? Eg trur uansett ikkje at fargevalet er tilfeldig.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dette er ikke enda en søt dameroman, slik coveret kan gi inntrykk av ! Denne boken handler om krigens grusomheter, om hvordan ondskap satt i system ser ut....Den handler om maktesløshet og fortvilelse, men også om heltemot og hjertevarme. Historien blir fortalt gjennom tre kvinner med helt ulik bakgrunn og nasjonalitet. Og store deler av boken er basert på virkelige mennesker og hendelser. Jeg vil gjerne anbefale den - spesielt til yngre lesere som kanskje ikke fått så mye informasjon om andre verdenskrigs historie som oss som ble født bare noen år etter krigen, og som vokste opp med foreldre som var fulle av historier om det de og andre i deres generasjon hadde opplevd. Og så får vi alle passe på at historien ikke gjentar seg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg stanset i døråpningen – de hadde ikke lagt merke til meg ennå – og skjønte det var hviskingen deres. På nippet til å være uhørlig, lagde en friksjon av pust over stemmebånd krusninger i luften. Myke plosiver som var borte før man kunne forveksle lyden av ens eget blod som suste i ørene. Hver gang jeg trodde det hadde opphørt, strøk en lav hvisken mot øret mitt, som en nattsommerfugl som landet i håret mitt og så flagret bort igjen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Eli R. GjengstøsethBoktimmyMari Nordø LommelunEllen E. Martolkjell kMonica CarlsenTanteMamieRosa99BirkaIngeborg GLilleviTone HAne TengeErika NArcticDwarfMartesvarteperLibrosaurus vKnut T.  ReinåsSjavn NvajsSraDevoralibrosHanneJostein RøysetCarolinealpakkaIngunnJIdaAnniken LInternautRune U. FurbergAnjaMarit HåverstadGitte FurusethCecilie BjørnstadJohn LarsenRandiAKristine LouiseSiljeMarianne M