En nyttig bok. Litt ekstrem for meg, men med mange gode tips til å gi slipp på ting og få orden i rotet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var denne jeg tenkte å foreslå

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg likte godt den boka, leste den i 2018. Boka er nok velegna til både refleksjon og diskusjon.
Eg er klar for meir Ishiguro. Eg har "Never let me go" på leselista for 2019 :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Som vanleg har eg luksusproblemet med litt for mykje å velje mellom, men trur eg endar med å foreslå Resten av dagen av Ishiguro.

Boka vert rekna som hans litterærere gjennombrot, og er filmatisert. (Lurer nesten på om eg har sett filmen).
Ser at mange har boka, og at den har fått varierte kritikkar, mest positive verkar det som når eg ser raskt over.
Kanskje ei bok som er veleigna til diskusjon?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sikker på at det er bare du som skriver i dagboken din?

Meget spennende konsept
Clare er en sterk og ambisiøs kvinne. Etter skilsmissen bor hun sammen med hennes unge datter, Georgia (også kalt Georgie), og hunden Herbert. De lever et enkelt liv og har det godt sammen, selv om de har sine uenigheter som i enhver familie. Datteren hennes har en kjæreste som hun alltid vil ha besøk av. Noe Clare ikke alltid liker siden han er noen år eldre enn datteren, men prøver å stole på henne. Clare har også en god jobb. Hun er foreleser i litteratur, og hennes spsialfelt er om R.M. Holland, som er en gotisk forfatter, og hun ønsker selv å skrive en bok om ham. Verden snus på hodet da hennes gode venn, og kollega, Ella, blir funnet myrdet. I nærheten av liket finner etterforskerne et notat hvor det står: "Hell is empty" Det er et sitat fra bokaThe Stranger av R.M. Holland, som ofte blir nevnt. Siden Clare er alene med mye ansvar, har hun behov for å skrive dagbok, noe hun gjør flittig. Hun betror sine tanker i dagboken, men en dag ser hun en hilsen i den som hun ikke selv har skrevet. Av en eller annen grunn føler hun seg ikke trygg, og hun synes at hverdagen blir bare merkeligere og merkeligere ...

Jeg har aldri lest noe av Elly Griffiths før, men det er alltid hyggelig å utforske ukjente forfatterskap. Jeg liker å lese av kjente og kjære forfattere også, men noen ganger bare må man utvide horisonten, noe jeg ofte gjør, og Elly Griffiths var slett ingen dårlig valg. Persongalleriet er svært spennende å lese om, spesielt Clare fordi man får ofte følelsen av at man ikke alltid vet hvor man har henne. Med noen virker hun veldig tillitsfull, ansvarlig og omsorgsfull, mens mot andre kan hun virke noe kjølig og hard. Man får ikke helt tak på henne.

Mørk og mystisk atmosfære
Er det en ting jeg legger stor vekt på og setter stor pris på i bøker, er atmosfære. Jeg legger selvfølgelig ikke all vekt på det, men bøkene må ha en eller annen atmosfære i seg, og det hadde denne mye av. Både handlingen og karakterene var spennende å lese om, også de små birollene som dukker opp. Selv om saken ble litt vel enkel mot slutten og noe "smådum", følte jeg ikke at det ødela noe fordi boka byr på mange andre gode faktorer som gjør til at man føler at man får en god leseopplevelse likevel. Sånn sett ble jeg ikke skuffet.

Også litt morsomt å lese om denne ene etterforskeren som fremdeles bor hjemme hos foreldrene sine. Det er ingenting galt i det. Det virker bare koselig. Hun er nesten like spennende å lese om som Clare. De virker som sterke karakterer begge to, på helt ulike måter.

En annen person som er spennende å lese om, selv om han ikke helt har den store rollen, er Rick som er kollega av Clare. Det har gått rykter om at noe har foregått mellom ham og den som ble funnet drept, Ella, som var en god kollega av begge to. Rick hadde også en greie for Clare for en stund tid tilbake. Han er en gift mann, men er han til å stole på?

Underveis i denne groteske saken, dukker det opp flere mistenkte. Er den skyldige noen fra nærmiljøet?

Dette er en spennende bok på mange måter. Likte spesielt godt at handlingen foregår for det meste i engelsk skolemiljø, som gjør det lille ekstra når det gjelder gotiske elementer. Liker også at boka tar for seg litt om spøkelseshistoriesjangeren, som jeg er glad i selv. Det er ikke noe jeg blir skremt av lenger, men synes fremdeles det er en fascinerende sjanger.

Lettlest og nysgjerrigheten tar fort overhånd
Boka består av korte kapitler, spennende persongalleri, mange uhyggelige elementer sys inn i handlingen, og det er en bok man lett blir dratt inn i, spesielt mot slutten da ting virkelig skjer. Selv om saken ble for enkel og opplagt, synes jeg ikke resten av boka ble "ødelagt" av den grunn. Den er mørk og dyster, noe jeg har sansen for. Det eneste jeg har å klage på er at boka godt kunne ha vært lenger, og det er ikke alle i persongalleriet man blir like godt kjent med. Den jeg likte minst å lese om var Georgia, datteren til Clare. Hun virker irriterende uten å klare og sette fingeren på hvorfor, og blir for skyggeaktig. Likte også at boka skifter på perspektiv. Jeg foretrekker bøker der ting blir fortalt fra forskjellig perspektiv, istedet for at det bare er hovedpersonen som er i sentrum, for det gjør det hele mer troverdig.

Leit at saken ble for enkel og smådum på slutten, men som sagt, synes likevel dette er en god bok som er verdt å få med seg. Jeg liker gotiske bøker, men har lest altfor lite av denne sjangeren, og denne boka gir meg lyst til å utforske mer av den sjangeren.

Ps: Jeg har en annen utgave enn den som er oppført her.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne serien til Jan-Erik Fjell, blir egentlig bare bedre og bedre for hver bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig i at de tre første bøkene til Person ikke er det helt store,men så tar det seg betraktelig opp med Palme triologien, Linda saken, og ikke minst "Den som dreper dragen".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En storm lik den
hans bare hode måtte holde ut
i denne lange helvedsorte natt,
ville ha løftet havet opp til himmelen
og slukket alle stjerner.

Jarelen av Gloucester, tredje akt, scene VII

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her er mildver og fint, og med fønvind iblant
Og den snøen vi hadde, i bekken den rann
Så eg roar ned reka med årgangs-roman
Ja, for Fønhus sin Trollelg er helga sin plan

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Mitt forslag er Arkitektens læregutt av Elif Shafak.

Dette er en bok som pirrer leselysten! Den har fått gode omtaler her hos oss, og jeg vil tro den er godt egnet for samtaler og diskusjoner.

Jeg sakser fra bokelsker Tines blogg:
"Arkitektens læregutt er en roman og har alle de elementer en roman trenger, spenning, nerve, romantikk og intriger, men som du ser av lenkene jeg har lagt til, så har forfatteren bygget romanen sin på faktiske hendelser og personer. Jeg gikk amok på google etter å ha lest boken og etterordet, og tenker at en tur til Istanbul nå står høyt oppe på ønskelisten."

Et besøk i Istanbul noen år tilbake skjerpet apetitten på denne fascinerende byen. En by jeg mer enn gjerne lærer mer om, og besøker igjen.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

En virkelig god og treffende oppsummering, Ingunn!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det begynner å bli en stund siden jeg ble ferdig med boken. Jeg storkoste meg mens jeg leste, men det er vanskelig å mene noe fornuftig om innholdet. Det jeg sitter igjen med i etterkant er følelsen av å hvile ved leibålet og lytte til en klok mann fortelle gode historier. Og jeg hører så gjerne flere!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

I motsetning til de fleste anmeldere, synes jeg at disse første opptegnelsene av Gombrowicz er mye bedre enn hans siste. Witold er litt mer kritisk til hva han skriver her, og velger sine ord med mer omhu enn senere. Og, ja; jeg digger hans senere "dagbøker" også, men disse er noe jeg ikke orker å lese på nytt, i motsetning til "Dagboken 1953-1958". Det er litt som Sex Pistols.....det var utrolig tøft når man var ung, men etter det, blir det så anstrengende

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Now, whilst the sun rests on the mountains, light
Thy bright torch of love ; thy radiant crown
Put on, and smile upon our evening bed!
Smile on our loves, and while thou drawest the
Blue curtains of the sky, scatter thy silver dew
On every flower that shuts its sweet eyes
In timely sleep. Let thy west wind sleep on
The lake; speak silence with thy glimmering eyes,
And wash the dusk with silver.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leste denne for 2-3 år siden, og gjenleste den i denne uken. Dette er virkelig en utgivelse som Kafka ikke fortjener. Kafka skrev veldig mye (mesteparten var upublisert) og jeg forstår lett hvorfor han ikke syntes disse novellene var verdt og utgi eller verdt å fullføre. Jeg synes det er respektløst å gi ut dette! Eneste "novelle" som er verdt å lese er "Under byggingen av den kinesiske mur". Resten av boka.........gjør meg bare irritert. Hadde heller donert penger til disse forlagene enn å se dem utgi slike greier. (Solum forlag er et flott forlag, i andre henseende)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg hadde store problemer med Franz Kafka da jeg var ung, jeg klarte ikke å virkelig komme inn i hans marerittt-aktige fortellinger. Alt ble endret da jeg leste en biografi of ham, skrevet av Ernst Pawel (Kafka - et liv), som er enav de 5 beste biografiene jeg noensinne har lest.
Kafka skrev disse novellene i et mareritt. Søvnløs, syk og desillusjonert. De er ikke meningen å "forstå" i politisk eller intellektuell forstand. Om man gjør det; gratulerer! Men det er ikke der kvaliteten ligger. Om man (jeg) leser Kafkas noveller uten å analysere eller tenke noe utover hva jeg faktisk leser, gjør det hele et mye mer fantastisk inntrykk.
Når det gjelder Ernst Pawel''s biografi; så burde norske forlag virkelig gi den ut på nytt. Veldig viktig bok, og virkelig fin. Du verden, for en ulykkelig fyr Franz Kafka var. Sultekunstneren.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

But where pain was, healing could come; where loneliness was, new relationships could be formed; where rejection was, new love could be found. It was a moment. And moments changed. She would have to live through the moment to get to the next.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

De første kapitlene var litt trege, men så var det akkurat som at takten skiftet litt. Ut av den ble det levende karakterer og miljø. Her blir vi tatt med til Stod i 1878, og forskjellen på storbønder og husmenn er stor. Skildringene av dette er godt beskrevet, og jeg er på Salstad gård litt ute i boken. Språket flyter, og dialogene er morsomme. Det er brukt mange ordtak, men de passer inn, uten at det blir for mye av dem. Jeg kommer definitivt til å følge denne videre.

Emilie - vakker, litt naiv, men samtidig, med ben i nesen. Hun våger å drømme og håpe. Hun kan nok rote seg opp i trøbbel, men jeg tror hun blir en sterk karakter.
Solveig - hemmelighetsfull og omsorgsfull. Mor til Emilie, og jeg er spent på hva hennes fortid skjuler.
Halvor - Han og Emilie er forelsket. Halvor er snill, men helt uten ryggrad. Han blir som et ytterpunkt i storyen.
Ola - En herlig type. Skjuler det meste med humor, men viser også dypere sider.
Karen - Slangen i paradis. Hun gjør alt hun kan for å få det som hun vil, og er veldig selvtilfreds.
Jon - Odelsgutten på Salstad. Han er storyens mann med stor M. Men hvem kan vinne Emilie?

Hvem er så Anne-Lill Vestgård? Jeg er ikke sikker. De første kapitlene overbeviste meg om hvem det var, men halvveis ut i boka fikk jeg det ikke til å stemme lenger. På bakerste side fikk jeg en stor mistanke om hvem det er, men det er mulig at jeg tar feil, så jeg tier stille enn så lenge.
Det er en bestselgende forfatter og hvor Stod står forfatterens hjerte nær. Det er kun en jeg får dette til å passe på. Så mye kan jeg si, dette er en debutant innenfor sjangeren. Men langt i fra noen novise innenfor det å skrive, for boka er velskrevet, men det tok noen kapitler før sjangeren satt.

Ida gjør det igjen! Ida S. Skjelbakken leverer stemningsfulle og nydelige illustrasjoner som er bare til å drømme seg bort i.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Herlig umiskjennelig Murakami-kvalitet over denne romanen. Igjen et nytt interessant og fascinerene bekjentskap med en av Murakamis Lost Soul mannlige hovedpersoner. Jeg må si, sikkert fordi jeg selv er mann kjenne jeg meg igjen i disse litt fortapte og ensomme mannlige karakterene Murakami skildrer med stø og sikker hånd. I say no more, bare les og kos dere med boka. Anbefales, varmt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Svarte spøkelsesriddere på dundrende megasykler.
Frihjula bøllearmé etter kjente forbilder

MC-banden 'Germanys Muslims' er klar til å beskytte de
Underkastelse-troende mot ubehagsytringer i fall Tysklands
lovregulerte poltistyrker ikke opptrer submisjonerte nok :

-forbilde-
 

Muslim vigilantes enforcing Islamic justice have become
increasingly common in Germany.
The government's inability or unwillingness to stop them
has led to the rise of anti-Muslim counter-vigilantes.

Germany's BfV intelligence agency, in its latest annual
report, warned that an escalating action-reaction cycle
could result in open warfare on German streets.
..In November 2016, the Wuppertal District Court ruled that
the Islamists did not break German law
and were simply exercising their right to free speech.
The ruling, which effectively legitimized Sharia law in Germany,
was one of a growing number of instances in which German courts
are — wittingly or unwittingly — promoting the establishment of
a parallel Islamic legal system in the country.

"Even if we still refuse to believe it: Parts of Germany are
ruled by Islamic law. Polygamy, child marriages, Sharia judges —
for far too long the German rule of law has not been enforced.
Many politicians dreamed of multiculturalism....
This is not a question of folklore or foreign customs and
traditions. It is a question of law and order.
If the rule of law fails to establish its authority and
demand respect for itself,
then it can immediately declare its bankruptcy."
— Franz Solms-Laubach, parliamentary correspondent

( e. S Kern )
Relatert: Bypoliti utsorkes til kjekke frivillige >

PS usikkert hvorfor ryggskjoldet er datert 1438, muligens
rel. til denne submittistiske unionskongen av ca kaliber Karl_12.?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

ingar hErikPhoenixVildeJostein RøysetHeidiBjarne AashaugGVElin FjellheimLine DahleJulie StensethHildeDun AenghusLesevimsaOdd HebækAndreas BokleserVannflaskesiljehusmorIngunn SKorianderKristin F. JørgensenMarit HåverstadHegeAgnethe Katarina LandreAstrid Terese Bjorland SkjeggerudIdaBertyEli HagelundStjernekastAnna-PiaTanteMamieLibraritas vBeathe Solbergtove NessHeidi LBjørn SturødMari DullerudVidar Ringstrømkjell kBenedicte Sønsteby Andreassen