Når man en gang i fremtiden overvinner de tekniske utfordringene ved en hjertetransplantasjon, vil det samtidig reise seg nye etiske dilemmaer. Hvis en hjernedød får en ny hjerne, vil ikke den personen man forbinder med kroppen lenger være " seg". Personen som ligger der, ser ut som datteren din, men hvis hun har en annens hjerne - er hun da "datteren"din ?. Hun ville hatt en helt annen bevissthet, andre tanker og drømmer. Hjernen kan ikke byttes ut, uten at personen også byttes ut.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dette er en meget god barnebok. Er den det beste innen sjangeren jeg har lest? Nei, men den er absolutt ikke det dårligste heller. Hadde jeg vært i bokens målgruppe kan det godt hende jeg ville likt den bedre enn jeg gjør.

Med det sagt må jeg si at Luridiumstyven har mange ting som taler for seg, og ingen ting jeg syns var feil. Det eneste jeg savner er mer. Mer av… alt egentlig. Tempoet i boken er høyt. Skyhøyt, faktisk. Forfatteren kunne med hell ha satt ned tempoet her og der. Han kunne brukt mer tid på oppbyggingen av verdenen, av tingene, personene og stedene rundt selve hovedplottet. Jeg merker at Peers har tenkt en god del på den verdenen han har skapt, men vi får ikke gleden av å bevege oss i den.

Ok, så er jeg en voksen som leser en barnebok, jeg er kanskje litt streng. Jeg vet om mange barn og unge som liker boken, og jeg anbefaler den, jeg gjør det. Den er spennende, morsom, overraskende og lettlest. Den griper tak i leseren og holder interessen oppe i lang tid. Og i en tid da det er vanskelig å få barn og unge til å lese er denne en skatt, men med bare litt mer tid, noen få sider til, ville skatten ha vært mye større.

For full anmeldelse, se: Edge of a Word: Luridiumstyven

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er en thriller litt utenom det vanlige. Normalt holder thrillere et høyt og adrenalinfylt tempo, men ikke her. Myrkongens datter er rolig og sakte. Det betyr ikke at historien er en dårlig thriller, tvert imot.

Dette er Helenas historie. Sett med hennes egne øyne, fortalt både fra et voksent perspektiv og fra et barns. Fortalt fra hennes egen munn. Hvordan oppdager man at ens far er ond når han er alt man er vant til? Hvordan oppdage alle hemmelighetene og løgnene når man ikke vet at de er hemmeligheter og løgner?

Dette er en stødig og god thriller. Den var mer eller mindre umulig å legge fra seg og jeg slukte den.

For full anmeldelse, se: Edge of a Word: Myrkongens datter

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oulander er nå en populær og spennende tv-serie, og det var gjennom den jeg fant bokserien med samme navn. Tv-serien er god, men bøkene er, selvfølgelig, bedre.

Forfatteren har gjort grundig forarbeid, både når det gjelder skikker og manerer i 1700 tallets Skottland, og klær, tro/overtro, medisin, politikk, personer og steder. Leseren får virkelig et innblikk i hvordan det var å leve på 1700 tallet, og kanskje spesielt som en moderne kvinne og hennes problemer med å tilpasse seg datidens kvinnesyn og verdi.

Outlander byr på mye: kjærlighet, lyst, lengsel, intriger, spenning, politikk, dueller og mørke intensjoner. Med et bakteppe av historiske fakta. Med andre ord: her finnes noe for de fleste.

For full anmeldelse, se Edge of a Word: Outlander

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I en måned har jeg sagt til deg, sier moren, at du må gå bort på skolen, du må snakke med lærerinnen. Alle har med kaffe til henne, bare ikke vi. Og det kan man se på karakterene, sier moren. [Kommentar: Dette problemet fra kommunisttiden sliter Romania og andre øst-europeiske stater med fortsatt.]

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvilke klassiske romaner kunne dere anbefalt? Jeg har lyst å lese noen klassike romaner som er gode, spennende eller kan være nyttig å lese. Jeg har selv tidligere lest Buddenbrooks av Thomas Mann og Trolldomsfjellet, Charles Dickens, Mark Twain og Moby Dick og noen andre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Natten syr en sekk
Av mørke

Godt sagt! (4) Varsle Svar

uhu denne var nifs og orginal- samt selvsagt at helten er antihelt osv God krim .Kan også leses i godstolen !

Godt sagt! (0) Varsle Svar

jeg er så gla i disse bøkene med Reno, Lofoten og kortreist krimgåter spred t med psykoloogi og Guro . Deilig krim Kortreist glede

Godt sagt! (0) Varsle Svar

den staertet tregt men kom seg veldig etter hvert Likevel var det ganske forutsigbart hva som skulle skje. "Hverdagsmat-bok" men ok på sengen

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du trenger ikke tvile på praktiseringen av ettbarnspolitikken og miljøødeleggelsene - helt reel problematikk. Kan det stemme at historien starter tidlig på 1900-tallet? Får det ikke til å stemme rent historisk i forhold til ettbarnspolitikk og miljøødeleggelser pga elektronisk søppel.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Om anvendt komparativ lesing:

Studiemåten kunne komme i bildet for

'oppdragende barnelitteratur' som peker ut voksen problematikk
for de søte små:
såsom etiske grunnspørsmål --
eller den forunderlige måten som denne kloden har valgt å la seg
inndele, styre og administrere - -

og man stiller metoden, pedagogisk og mer fagspesifikk,
opp mot mer voksne akademiske og faglige bidrag som antas
mer lødig og kurant valuta.
Oppskriftene vi på voksent alvor legger til grunn, når essensielt
de samme regningene kommer på bordet?

Eventyret om Hakkebakkeskogen regnes for en liten avhandling
om problemet 'Fred i verden'
samt enkelte av holdnings-justeringene som kanskje må gjennomføres
før prosjektet kranses med laurbær ?

For oss voksne (som barna mistenker for å ha produsert verdensordningen?)
skal det også ha vært gransket og grundet endel i dette emnet, konsipert og
formulirert, ønsketenkt og rørt rundt i høye offentlige og internasjonale
råd komiteer sentralorgan konferanser toppmøter mv...

det skal ikke være mye human visdom fagkompetanse og tanktenking som
ikke har vært aggregert og stilt tilgjengelig for Irenologien
[irén-, ikke fren] gjennom endel tusenårs mellomfolkelig velvilje-forfinelse.

Har alle klodens tenkere klart å uttrykke seg summa forståelig og utførbart på
vanlig voksen-nivå, alle diplomat- og fredskor(ps) militærrådgivere profeter
fagetikere filosofer mahatmaer rabbinere salmediktere og tårn-eremitter ?

..for de må vel se i øynene noen pedagogiske forenklingsproblemer overfor
oss daglige matpakkesmørere og trafikkstressere, vi som må ha det litt
enkelt og får uttrykke oss ved å 'urnelegge' navnelister på personer vi
aldri har kjent, lov å håpe at noen iblant av sjarmkunstnerne kan tenke selv?

Hva har de avhandlet når de har sherpa seg ordentlig, de helt embetskloke --
hva gikk nobelprisene i fred m. blomsterdryss til --
noe må de ha klart å lære oss?

bidratt avhandling

oppsummert

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Verdig oppfølger, realistisk scenarie om klimakrise og vannmangel og klimaflyktninger, men ikke så intens og fullt så engasjerende som som Bienes historie. Les gjerne mer her

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Historien av Morante har jeg så vidt begynt på . Har tenkt til å lese den, men har en pasue nå :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den er veldig bra ja - vi hadde denne oppe i Litteraturforumet vårt for fem år siden, ser jeg har omtalt den i to deler i bloggen min da - og jeg ga den terningkast 5

Godt sagt! (0) Varsle Svar

[...] og jeg lurer på om det er sånn en blir av å leve lenge aleine, at en bare begynner å snakke høyt midt i ei tankerekke, at forskjellen på å snakke og ikke snakke sakte viskes ut, at den evige, indre samtalen vi fører med oss sjøl glir over i den vi fører med de få menneskene vi fortsatt omgås, og når en lever aleine i altfor lang tid, blir linja som skiller det ene fra det andre utydelig, og du merker det ikke når du krysser den linja.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

For en bok! Jeg satt med tårer i øynene de siste hundre sidene. Den starter riktignok litt tregt og klissete synes jeg. Imidlertid ser jeg jo at forfatteren har hatt en plan, for ved å gjøre leseren godt kjent med et ganske stort persongalleri og deres forhistorie sammen er det som om jeg periodevis ER Andras Levi. Boken er også enkelte steder vanskelig å lese på grunn av det smertefulle helvete personene gjennomlever.

Jeg kom tilfeldigvis over denne boken for et par uker siden. Jeg lurer på hvordan jeg kan ha gått nesten glipp av den!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg rakk det i grevens tid! Nettopp tilbake fra to ukers nettfri tilværelse og kaster meg med på nominasjonsrunden. Jeg ser at mange foreslår "gamle" klassikere jeg godt kan tenke meg å lese, men mitt forslag er en klassiker som nesten faller i "feil" kategori, siden den kom ut så seint som i 1974: Historien av Elsa Morante. (Italienere har det vel ikke vært flust av på listene våre?)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

He told me that popular kids never grow up to be interesting and that interesting kids are never popular.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Thomas Heie H.MereteBerit RBoktimmyHilde H  HelsethgretemorVidar RingstrømCathrine Marie HansenRoarHildamoiraHeidi HoltanEirin EftevandBjørn  BakkenHilde Merete GjessingIngunn SElin ThorslandAnneRufsetufsaKari BorgeGitte FurusethMarteKnut HauglandDolly DuckTedrikkerkjell kSiljeGeir SundetRosa99Akima MontgomeryAnniken RøilEivind  VaksvikRandisvarteperAnne-Stine Ruud HusevågLesevimsaHavRandiASiri BBabynemi