det er glede i å reise // det er glede i stumfilmens hakkete øyeblikk // det er glede i å våkne sammen etter 36 år og si til hverandre: vi er fremdeles her

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er endelig ferdig med Boken om galskap og helbredelse, takk gud! Vet ikke hva som gjorde at jeg ikke bare ga opp. Nå er i hvertfall den klappa igjen, og jeg går videre til Himmelens fange av Carlos Riuz Zafón.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

For slik er det med jernbaneskinner, de binder land og mennesker sammen, uavhengig av hvordan menneskene har det, hva de tror på, og hvilket livssyn de bekjenner seg til.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ingen kvinne har født det barn hun drømte om da hun gikk svanger. - Ingen kunstner har skapt det verk han så for seg i unnfangelsens stund. - Og vi lever sommer efter sommer, men ingen er den vi lengtet mot da vi bøyde oss og plukket de våte blomster under vårens stormbyger. -

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Om ein av dykk har hundre sauer og mistar éin av dei, lèt han ikkje då dei nittini vera att ute i øydemarka og går av stad og leitar etter den bortkomne sauen til han finn han? Og når han har funne han, blir han glad og tek han på akslene sine. Straks han kjem heim, kallar han saman vener og naboar og seier til dei: ‘Gled dykk med meg! Eg har funne att den sauen som var bortkomen.’

[Luk 15,4-7]

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Snart hørte man ikke ett grynt eller bæ, ikke ett vrinsk eller bjeff eller klukk.
Ingen torde lee på så mye som en labb, eller klage med så lite som et sukk.

"Dere har skjønt det!", gol hanen fornøyd. "Nå er vi på riktig vei! Den eneste lyden på denna gården skal være lyden av MEG!"

Godt sagt! (3) Varsle Svar

«Opp med dere!» skrek nykomlingen.
«Opp og gjør deres plikter!»
«Jeg er kong Kykeliky!» la han til.
«Og jeg vi’kke ha døgenikter!»

Grisen gryntet forvirret nøff,
kua sa skamfullt mø.
Den livredde sauen breket skremt
og trodde den skulle dø.

«Je lukte’ målstyring,»
vrinsket hesten mørkt.
«Hva er det?» undret svin og får.
«Trøbbel,» forklarte hesten tørt.
«Og dæ på gården vår!»

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Utrolig fin bok . Du legger nesten ikke fra deg denne boken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tips:)er skrevet ned.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men man må være varsom med hva man ler av. Master Sexton, kongens narr, har hånet Anne og kalt henne slibrig. Han trodde det sto ham fritt å si slikt, men Henrik trampet tvers over salen og lappet til ham, smelte hodet hans i panelet og forviste ham fra hoffet. Det sies at Nicholas Carew ga mannen et fristed av medlidenhet.

Anthony er opprørt over det som skjedde med Sexton. En narr liker ikke å høre om en annen narrs ulykke; spesielt ikke, sier Anthony, når hans eneste feiltrinn var å være forutseende. Å, sier han, du har lyttet til sladder på kjøkkenet. Men narrer svarer: «Henrik sparket ut sannheten, og master Sexton med den. Men nå for tiden har sannheten det med å krype under låste dører og sige ned pipene. En vakker dag kommer kongen til å gi etter og invitere den til å komme inn og varme seg ved peisen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Inget större fel egentligen på den här boken MEN jag blir inte inspirerad alls av att läsa den och eftersom jag med mycket lyckat resultat har börjat täckodla och använda mig av Bokhashi microorganismer för matrester istället för att kompostera så känns boken lite gammal. Och tråkig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

A shot of Johnnie Walker Black, for my dad. Two shots maybe. Why not?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den här boken har verkligen lite av varje för den som odlar själv eller har tillgång till färska hemodlade grönsaker, hemslaktat kött och riktig mjölk. Kanske kan den t om få någon att börja med det ena eller andra för att få tillgång till det godaste som finns. Jag blir inspirerad till att göra egen halloumi (även om jag inte har egen mjölk) och att pickla ägg (fast jag inte har egna höns). Många andra recept har jag råvarorna till i mitt kringflackande liv där jag pendlar mellan Sverige och Norge. I år kommer jag att odla mer i Norge och har redan börjat att så en del fröer och plantera vitlök i plastbackar som står ute i snön nu i februari.
Tyvärr går det inte att se Mandelmanns TV program i Norge för det finns en hel del klokskap där. Boken kommer jag att köpa för mellan dessa pärmar finns en hel del kunskap som jag vill återkomma till allt eftersom året fortlöper, ¨å jag lämnar tillbaka denna nya bok till biblioteket i Sunne så att nästa person får läsa och så köper jag mitt eget ex för detta är en bok att återkomma till. Ofta.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ah, gjetarhundkurshelg. Regn og blåst, tele i jorda der dei øverste to centimeterane har tina ... ei sikker oppskrift for eit veritablet gjørmebad for både folk og dyr. Men du verden så moro.

Men no er hunden parkert for kvelden, og eg har sjølvsagt med meg lektyre på turen. Den klønete skytsengelen satsar eg på å lese igjennom i løpet av kvelden. Har kome eit godt stykke på veg, den er ganske bra, men har samstundes kjensla av at forfattaren kunne ha gjort meir ut av plottet. Og som lydbok under køyringa i helga så har eg Tess of the d*Urbervilles av Thomas Hardy. Nærmar meg halvvegs i denne no.

Så må eg innrømme at eg ikkje har lest Ringenes herre enno, og her i veka fann eg ut at no var det på tide. Dette er lesestol-boka mi, den er for tung til å ha med i senga eller på tur. Har kome omlag 100 sider i veg, og eg reiknar med å bruke minst 5-6 veker på denne.

Og så ser eg du at du spør om kva eg trur Trump les.
Svaret må då vel vere opplagt:
Donald, sjølvsagt.

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg Små nøkler store rom av Bjørg Vik. Dette er starten på historien om Elsi Lund som er fire år når krigen starter i Norge. En underholdende og engasjerende roman om deler av vår norske historie. Dette er første bok i trilogien, og jeg kommer garantert til å lese de to neste bøkene også.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Ja, helg igjen!

Som deg koser jeg meg med Paul Austers nye 4 3 2 1 på lydbok. Herlig!

På e-bok er jeg snart ferdig med Theres av Steve Sem-Sandberg, en roman om Ulrike Meinhof, og har også bare noen sider igjen av Bartleby og Co av Enrique Vila-Matas, som jeg leser på papir.. Sistnevnte er en utrolig artig og spesiell bok, skrevet som fotnoter, og inneholder et oppkomme av litterære referanser.

Som om ikke det er nok, klarte ikke å vente med å starte på Lincoln i the Bardo av George Sanders. Han er en forfatter jeg har skikkelig sansen for og som har skrevet mye tidligere, både essays, barnebøker og noveller, men dette er hans debut som romanforfatter. Har den både på e-bok og lydbok, og den virker utrolig lovende!

Ønsker alle en fortsatt god helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ble ferdig med biografien om Finn Halvorsen denne uka,det var en godt skrevet biografi,synes jeg. Nå har jeg begynt på Bergljot Hobæk Haffs bok "Sigbrits bålferd".Leste en anmeldelse av boka her inne og fant ut at den måtte jeg bare lese. Har flere bøker av Hobæk Haff som har falt i smak,og denne er heller ingen unntagelse. Hva som blir neste bok ut vet jeg ikke helt,men lesesirkelboka Pesten av Camus er det ikke lenge siden jeg leste, så den blir det ikke.
Men det er mye å ta av, så det får komme det som komme vil.
God helg til alle.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Når en har vært med i en krig, vet en til slutt nesten ikke hva et enkelt lik er. Og da et dødt menneske ikke betyr noe uten en har sett det, blir hundre millioner lik i historien ingen virkelighet for tanken.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

BoktimmyHanne MidtsundMariarSirialpakkaTone SundlandAgnete M. HafskjoldJostein RøysetReadninggirl20HildEsoxLuciusHilde Merete GjessingJohn LarsenNorahLene AndresenNils PharoAnne-Kristin AasbergQuijotekjell kKirsti Vettran NederhoelkriraKjetil AudsenBente NogvaKristine LouiseSaharaAstri GunstveitLilleviEli HagelundkntschjrldAvaIngunn SVera Lind HansenKaia SvaanVibekeAjiniakraLinda RastenElin KristiansenAnn Helen HaugenTonesen81Monica Mostue Nilsen