Steampunk er fantasybøker som er basert på den tiden hvor man trodde dampdrevne maskiner var det som komme til å bli veien for utvikling. Her er en liste med en god del forslag. Finnes nok mange flere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

... hvilke hjul er det de skyver, tenkte jeg, og hvem holder bremsene i gang, hvem passer på bremsene?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Wow - her ble jeg rett og slett revet med. Vi møter en mann som presenterer livet sitt gjennom en "stream-of-consciousness" som rev meg med inn i denne mannnens tankeverden og logikk. Et sted som både er kjent og ukjent: vi møter en mann som kvier seg for å ta ansvar for sine handlinger enten det er blind vold, utroskap eller falmende kjærlighet. De færreste av oss kjenner aggresjonen som beskrives, men forsøket på å plassere skyld andre steder enn hos seg selv kan vi nok noen og enhver kjenne igjen. Han var en elektriker med stor fagstolthet, en verdensmester og "besserwisser", etter sykdom plassert i et miljø han forakter. Jeg synes det er mange beskrivelser som tar miljøer på kornet. Romanen har en nerve, og tankehoppene flyter godt gjennom teksten.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ei merkeleg bok, både lita og stor på ein gang. Handlinga er lagt til slutten av 1400-talet og første halvdelen av 1500-talet, og dreier seg stort sett om Mikkel Thøgesen. Lesaren møter Mikkel først som måteleg entusiastisk student, og seinare som soldat under Christian II av Danmark. Dette er ein ganske dramatisk epoke i Danmark sin historie, men boka tek ikkje mål av seg til å forklare eller greie ut om dei historiske hendingane, det er heller slik at ein oftast berre anar omrisset av dei, men ein får også enkelte eksplisitte hendingar på nært hald.

Det verkeleg storarta med boka er språket. Enkelte av skildringane har ein kraft og ein poesi over seg om naglar lesaren fast i boksidene. Der er mange originale språklege bilete, og Jensen gjev også naturen og landskapet til viktige element i forteljinga. For ikkje å snakke om dei meir groteske skildringane, ein kan jammen begynne å lure på om det er mogleg å skildre desse så detaljert utan å ha vært vitne til liknande hendingar sjølv.

Sjølve hovudpersonen var det smått vanskeleg å få tak på. Mikkel er korkje helt eller anti-helt, han let seg nærmast kvervle av garde i dei historiske hendingane utan mål eler vilje. Det einaste som gjev han ei viss retning i livet er viljen til å tene kongen sin, uansett korleis det gjeng med monarken.

Eg vegrar meg for å spekulere i kva Jensen kan ha prøvd å fomidle med denne boka, utover det å nytte historiske kulissar til å skape ei god forteljing. Det klarte han i alle fall, boka fall godt i smak hjå denne lesaren. Eg las den saman med gretemor sin lesesirkel, det virka som om dei fleste av dei andre deltakarane også var begeistra for boka.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

The axe and the throne, en veldig bra skrevet fantasy/fiction roman. Vi følger en del hovedpersoner, vi lærer om svik, kjærlighet, krig, sorg og alt som følger med. Jeg likte personlig personene - Tallos, Titon og Keethro mest. Jeg følte med disse personene gjennom historien deres. Resten av personene i boken var greie, men noen av dem hatet jeg (pga ting de gjorde eller hvordan de oppførte seg). Alt i alt så var det en underholdende bok av en ny forfatter som ikke er så kjent. Ser frem til å lese bok 2.
Gi boken en sjanse hvis du synes at den høres interessant ut. Men er lurt å lese den i perioder og ikke i et sett, det er mye som foregår.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Veldig enig med deg :-) Jeg likte også denne veldig godt, både komposisjonen, og det å få til å skrive så godt om vanlig norsk hverdagsliv :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Aimed at the weekend walker, her writing brims with peacable pleasure." - The Sunday Telegraph

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er min omtale av Anarchy in the UKR. Linken fører til min bokblogg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I feel artificially myself. I'm someone who's supposed to be me.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

What's the point of living if we don't die at the end of it?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei, André
Jeg søkte i dag på Emma Cline og romanen The Girls (norsk tittel: Jentene), og fikk opp to oppslag, med flere utgaver nederst på en av sidene.

Jeg leste The Girls i fjor sommer, men min utgave kommer ikke opp, med mindre jeg søker på ISBN-nummeret (9780735208186). Vet du hva dette skyldes, og er det mulig å gjøre noe med dette og lignende tilfeller?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ingen problem :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

…det vi tenker på som vårt liv, hvor de avgjørende hendelsene står tett i tett, står i forhold til virkeligheten som et kart i forhold til terrenget, eller stjernene i forhold til stjernehimmelen: betraktet herfra virker avstanden mellom dem ubetydelig, herfra skulle man tro at stjernene i universet stod tett som en sildestim, men kunne man reise ut til dem, ville man forstå at sannheten om universet var rommet imellom.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ingen kommer uskadd fra det når de er blitt behandlet som kveg i årevis.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jenter som går med på å vitne i en rettssak mot en menneskehandler, blir alltid utsatt for trusler og skremselsforsøk. Det er en av grunnene til at jeg tviholder på senterets uavhengige status, uten noen form for statsstøtte. Når det gjelder sexhandel, kan man ikke stole på noen. Særlig i Romania, hvor de fleste institusjoner er gjennomsyret av korrupsjon. Fremdeles står politiet altfor ofte i ledtog med forbryterne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Romanen Norsk Sokkel (2015) av Heidi Linde fikk meg til å tenke på boken jeg skrev om i innlegget:

Bølle på døra (A Visit From the Goon Squad) av Jennifer Egan

Da tenker jeg på komposisjonen. At det er flere hverdagshistorier med link til hverandre ved at en biperson, nesten ikke det engang, i en fortelling, blir hovedperson i neste fortelling. Den første historien omhandler livet til Ragnhild, i nåtid, med tilbakeblikk på livet før ektefellen valgte å legge seg inn på avrusingsklinikk. I neste historie er hovedpersonen svigersønnen Kristian. Jeg syntes det funket veldig bra, og synes Norsk sokkel var en god roman. 293 sider og boken har jeg kjøpt.

Teksten er kopiert fra bloggen min her

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Som andre av DeLillos bøker vipper denne mellom å være en samtidsroman og science fiction. Kjernen i boka er likevel forholdet mellom en ambisiøs far og en tilbakelent sønn. Den fjerne sønnen - og fortelleren - lar seg likevel involvere når faren dreier sine ambisjoner og formue fra finansverdenen over på praktiske forsøk med nedfrysing av legemer med tanke på seinere gjenoppliving. Det siste foregår i et anlegg trygt plassert i Usbekistan. Parallelt minnes vi om at det faktisk er mennesker som er villige til å ofre sine liv for saker de tror på, som i Ukraina og andre steder. Selv om temaet burde være spennende nok, engasjerte ikke framstillingen meg så sterkt som jeg hadde håpet på.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tusen takk for tips

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kjøpte den i en bokhandel.... Den kan også bestilles på Haugen bok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

LindaBRoarDun AenghusKjetil AudsenKine  ArnøyAnjaDemeterEvaingar hArcticDwarfVibekeAndrea ØdegårdSynne FadnesTralteVestlandslefsaGroEmilie Siljuberg KlevenEnBokLeserHeidiIngeborg GCtinamoiraRufsetufsaMariAnita NessTonjeBerit B LieSabbeGeir  RaastadSolveigWenkeSjur VaageQuijoteMarit HåverstadRune U. FurbergKristin F. JørgensenMerethe SolstadOdd HebækReadninggirl20Ingunn S