Underholdende trekantdrama mellom to barndomskamerater og kona til den ene (Knut'en).
Mye føleri! Veldig velskrevet
-Gripende og kort bok som inneholder veldig mye! Veldig god
Denne er god! Jeg synes ofte slike mellom-menneskelige kjærlighet og vennskapsromaner kan bli platte. Men denne treffer selv en middelaldrende mann rett i hjertet. Den smarte og sterke Marianne som er så liten og sår. Ressurs-svake, men høyt skattede arbeiderklassebarnet Connell. Historien virrer rundt deres av-og-på forhold, og deres til tider vanskelige relasjoner til venner og familie. Personene i romanen er så ekte at jeg ikke klarer å legge fra meg boken i frykt for å gå glipp av noe. På disse 270 sidene blir jeg oppriktig glad i disse menneskene, med alle sine opp- og nedsider. Og ønsker intenst at det skal gå dem godt i livet. Sally Rooney skriver glitrende bøker!
Fin bok for fugleinteresserte barn i 8-12-årsalderen. Vi følger fiskeørnen Freddy fra han klekkes ut ei et rede et sted i Norge, på veien ned til Afrika hvor han blir lenge (til det har vært to vintre i Norge) og til han kommer tilbake igjen, treffer en hunn-fiskeørn, bygger rede og hun legger et egg.
Vi får også vite en del fakta om både fiskeørnen og andre fugler Freddy møter på sin vei. Boken er godt illustrert med fine tegninger og har gode, tydelige oppslag, synes jeg.
Dette er andre gang jeg leser denne! Ikke noe spesielt velskrevet, men meget spennende. Bra persongalleri satt inn i en noe klisjepreget øde-øy-kulisse. Fin kobling mellom to parallelle historier. Meget god og kald grøsser!
Strålende krimdrama som strekker seg til Latvia. Spennende og drivende god, med et flott persongalleri
Narkotika, drap og politikk.
Ett Riktig Godt Nytt År
Dagens sitat:
“Dets sider er tomme. Vi skal fylle dem med ord selv. Boken kalles muligheter, og det aller første kapittelet heter nyttårsaften.”
E.L. Pierce
Fin parallell-historie med overraskende slutt. Skummel og mystisk på samme tid. Jeg er blitt meget begeistret for denne forfatteren, i likhet med andre krimforfattere fra Sagaøya.
Boka er skrevet på et enkelt og ujålete språk. Kald og nesten perfekt krim.
Jeg har vært veldig av og på når det kommer til Unni Lindell, hennes forrige kom jeg ingen vei med (kanskje jeg skal gi den et nytt forsøk?), men denne ble jeg sugd inn i fra side en og klarte nesten ikke å legge den fra meg!
Lille Lucy forsvinner fra barnehagen og politiet oppdager snart likhetstrekk med en lignende sak som foregikk for 30 år siden. Snø begynner å grave i denne saken og ting eskalerer fort!
Mange navn å forholde seg til, men det går greit å holde oversikten allikevel. Likte boka godt, full fart, action, drama og spenning, men aldri groteskt eller blodig.
Men ingenting var verre enn synsforstyrrelsene: Da den grønne stripa på tv-skjermen kunne framprovosere angstanfall. Du er livredd for å se på Home and Away, sa jeg, men Svein sa: Jeg hadde en depresjon. Han uttalte depresjon som om det var noe fornemt, apanasje, og fordi han skulle tøffe seg for Veronika Hagen som tjatra i bakgrunnen, sa han at jeg snarest måtte levere tilbake tv-en, men jeg sa jeg hadde solgt den.
Interessant om vinterbading. Mogleg oversettelsen er dårleg, men syns boka kunne vore mykje kortare. I tillegg har sjølv områda der ho viser til dei små studiane som fins anekdotisk preg.
Etter en liten overdose fantasy av Mistborn tenkte jeg at jeg skulle roe ned litt med en liten fremtidssaga. Det gikk sånn passe.
I Children of Time møter vi først en påstått gærn vitenskapsdame som planter et hjemmesnekret virus på en nyfunnet planet. Desverre for henne møter hun væpnet motstand av sine forskerkolleger, og hun ender opp i kryosøvn i en overlevelsespod. Forhåpentligvis er ikke hjelpen langt unna.
2 000 år senere (!) finner et skip signalene fra PODen hennes. Heldigvis har PODens AI brukt tiden godt. Det har viruset òg. Vi står forran en eksistensiell kamp for overlevelse mellom mennesket, og ... kjempeeddderkopper?
Halve historien følger delvis evolusjonen til disse virusmodifiserte edderkoppene, som på sin side, og med en mulig annen tidslinje, går igjennom sine egne kriser og revolusjoner.
Kanskje var det denne boka Andy Weir hadde lest når han skrev Hail Mary, en mildt sagt mye mer tilgjengelig fremtidssaga. Selv strever jeg litt med å henge med når handling går over omtrent 2 500 år, men i alt er det godkjent resultat.
Jeg triller seks av ti kjemisk krigførende kjempeedderkopper for denne fremtidsskrøna
.. husk at når goder blir en vane, er utakknemlighet en fare.
Absurd og magisk skråblikk på et samfunn herjet av terror.
Du var bare et redskap, Hadi. Tenk på hvor mange teite fedre og mødre som har satt genier til verden opp gjennom historien. Det er ikke deres fortjeneste, men omstendighetene rundt og andre faktorer som de ikke hadde kontroll på. Du er bare et redskap, du er plasthansken som Skjebnen tar på seg for å flytte bøndene på livet sjakkbrett.
Jeg hadde begynt å lese denne når jeg leste at forfatteren Thomas Hylland Eriksen nylig var gått bort. Samtidig hadde broren min også begynt å lese en bok av Eriksen. Litt av et sammentreff.
Angående boken så er tittelen et ordspill på den kjente filmen "Apenes planet" (som jeg ikke har sett), men handler om apper og smarttelefonen istedenfor. Den tar for seg de mange sider av smarttelefonen og hvilken betydning den har hatt for samfunnet, både fattig og rik. Kapitlene er delt inn i interessante kontraster som "Her og der", "Fattig og rik", "Sosial og asosial" og det som er. Boken inneholder noen få lysglimt og interessante historier og informasjon, men i det store og hele er dette en helt middels bok, som store deler av tiden er noe ensformig og kjedelig.
Mot slutten gikk det skikkelig trått og det virker som Eriksen innimellon bare skriver det som faller inn og for å ha noe å skrive om for å fylle opp en hel bok. Mye av boken er man klar over fra før, for det er ganske hverdagslig, men så er det noen interessante fenomener som hvordan fattige og flyktninger faktisk bruker smarttelefonen for alt den er verdt. Dette er ingen bok jeg vil huske i lang framtig, men en grei bok å ha vært innom.
Elin fasilitere for Charlotte hele kvelden. Hun hadde til og med sminka seg mer enn normalt og gikk i rosa bluse med puffermer som hun må ha ment var etter Charlottes smak, men blusen hadde blitt kjøpt før sommeren, før grillmaten, og satt strammere enn det som er kledelig, og kravla oppetter ryggskinnet når hun strakte seg etter vinflaska for å sørge for påfyll til Charlotte.
«Can you swim?»
«What?»
«If I push you in the river, will it be murder?»
You’ll have lived through heatwaves by now, and you’ll know that they make time go utterly Dalí clocks.
Som å bli glad i en annen. Hvor mange møter vi ikke. Og så plutselig er det noe med en som er helt åpent, som bare er. Det er bare med akkurat denne ene. Og går vi ikke dit, så får vi det ikke, det som lyser og lokker, jeg vet ikke om det er et løfte, men det er jo et veldig håp. Og sånn var det, med akkurat bare M. ....
Er det å miste igjen, som skremmer, eller er det selve det åpne. At å ha kjærlighetsstedet i seg åpent, at det kjennes så utsatt, så farlig, når det er åpent rett inn? Fordi det er det som er deg. Det stedet. Det er det aller mest verdifulle du har. Og hvis det ikke blir tatt vare på. Hvis noen knuser. ..... Denne følelsen av at da er det DEG de knuser. Den du er. ... At da er det bedre å ikke ha. Ikke å få. Ikke å åpne, noen gang.
Men å gå et helt liv, uten?