Viser 1 til 10 av 2902 lister

I 1767 er Trondhjem, som byen het den gang, den eneste byen nord for Bergen. De mektige kjøpmannsslektene bygger lystgårder og staselige paleer, mens fattigdom, nød og tigging er synlig i bygatene. Det er en tid med store kontraster og brytninger.

Leseren får følge tre unge kvinner med ulike hverdager og drømmer. Søstrene Marie og Oline, kommer til Trondhjem av ulike grunner og roter seg borti litt av hvert, og kjøpmannsdatteren Dorothea som er vokst opp i byen. Hverdagen blant de privilegerte er på mange måter enklere og mer behagelig, men bak fasadene kan det skjule seg litt av hvert av hemmeligheter og mørke sider.

Bøkene utgis av Bladkompaniet (pocket), og de er også tilgjengelige som e-bøker.
Serien utgis fortsatt.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker på egen «venteliste»


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker om psykologien rundt miljø og klimaendringer. Noen veldig direkte miljø-psykologi, andre mindre direkte, men fortsatte relevante for hvordan vi tenker rundt klima.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enda flere leste bøker i 2021


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har laget en liste over noen av mine brikkevev bøker.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker som leses i min amerikanske bokklubb

Bokklubben er opprettet for tidligere studenter ved American University i Washington, DC, hvor jeg studerte på 1980-90-tallet. En professjonell leder presenterer hver tredje måned tre aktuelle bøker som medlemmene kan stemme over. Det er lagt vekt på at bøkene tar for seg temaer som kan føre til diskusjon blant leserne. I min tid som medlem har både romaner og sakprosa i stor grad tatt for seg USAs problematiske forhold til minoriteter. Noen få titler er skrevet av ikke-amerikanere.

Som det framgår av listen nedenfor finnes noen av bøkene i norsk oversettelse. Selv synes jeg det har vært enkelt å få tak i bøkene gjennom norske bokhandlere.

(Opprettet 11.8.2021)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Veldig glad i fantasy - så her en liste over litt mer virkelighetsnært, som har ligget litt vel lenge i boksamlingen urørt.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Krim


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Krim


Godt sagt! (0) Varsle Svar

What I want to read now


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Emilie GeistIdatuhamreTatiana WesserlingLesevimsaMarit HåverstadEileen BørresenTarjeiLillevileser42moiraRufsetufsaHarald KlillianerMarit MogstadKristine LouiseLisbeth Kingsrud KvistenVannflaskeLogikaNinaAkima MontgomerySol SkipnesGroOmpabopIngunn ØvrebøHanne MidtsundTom Arne MøllerbråtenKine Selbekk OttersenHilde H  HelsethBenedictePiippokattaEllen E. MartolVigdis VoldKarin  JensenEster SDemeterJulie StensethTone Maria Jonassenheidi stoklandrune røsten