Bokelskere.no er et nettsted for alle som elsker bøker. Det er programmert av André Nesse og utviklet sammen med Tore Renberg, som er medgründer og styremedlem.

Bokelskere.no er et uavhengig, vennlig og åpent rom med fokus på lesing. Et sted hvor folk kan føle seg hjemme med sin egen bokhylle, gå på besøk hos andre folk med bokhyller, eller delta i diskusjoner med bra bokfolk.

André har jobbet som lærer på barneskolen og drevet med opplæring hos Telenor Internett. Han utviklet nettstedet 123 Spill, solgte det til dagbladet og jobbet etterpå for dem som nettspillredaktør og utvikler. André strøk to ganger til eksamen i grunnfag i Nordisk Språk og Litteratur, men besto den tredje.

Tore har aldri hatt en ordentlig jobb, men han skriver bøker i mange sjangre og han er mer enn villig til å gjøre et realt stykke arbeid. Og han er like villig til å gå i ilden for litteraturen.

Bokelskere.no ble stiftet i 2008 av André Nesse og Tore Renberg.

Vi startet lukket betatesting av nettstedet sommeren 2009, og har siden det drevet tretteløs bygging, feilfiksing og funksjonstesting.

Tore og André
Tore og André

For teknisk interesserte:

  • Nettstedet drives utelukkende av åpen kildekode.
  • Bokelskere.no ligger på en virtuell Ubuntuserver.
  • Vi lagrer bokdata i en MySQL-database.
  • Nettstedet er utviklet i programmeringsspråket Python, og vi bruker rammeverket Django.
  • Til hjelp for å få nettsidene til å se bra ut bruker vi Twitter Bootstrap, og til javascripthåndtering bruker vi jQuery.
  • Fritekstsøket kjøres delvis av sphinxsearch, som er en skummelt rask søkemotor. Deler av søkefunksjonaliteten bruker Amazons grensesnitt for bokdata, og lar oss sømløst integrere engelske bøker med norske. Norske bokdata leveres av Bokbasen.
  • Vi bruker memcached for å avlaste databaseserveren.
  • Nettstedet drives av uWSGI og nGinx.
Tore og André
Tore og André

Hvis du vil kontakte bokelskere.no, kan du sende e-post til admin@bokelskere.no.

Bokelskere.no har besøksadresse på kjøkkenet til André, som ligger i Sørsjøvegen 22, 4052 Røyneberg. Dit kan du også sende vanlig post. (Gi beskjed før du kommer på besøk, slik at han kan lage vaffelrøre.)

Sist sett

Lene AndresenJarmo LarsenSiv ÅrdalsomniferumBjørg RistvedtEllen E. MartolHilde H HelsethAnne Berit GrønbechHanneStine SevilhaugJon RyeBenedikteMathiasMarit HøvdeAlice NordliKirsten LundMalinAstrid Terese Bjorland SkjeggerudGro-Anita RoenBård StøreIngunn SSol SkipnesBenedicteHarald KAud Merete RambølStine AskeHanne Kvernmo RyeIngeborg GGroBente NogvaDolly DuckEgil StangelandCamillaBjørg L.Jenny Dahl BakkenJulie StensethTrude OmaMads Leonard HolvikSteinar Hansenmarithc