Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 20 av 48674 sitater

Ein mann hadde to søner. Den yngste sa til far sin: ‘Far, lat meg få den delen av formuen som fell på meg.’ Så skifte han eigedomen sin mellom dei. Ikkje mange dagane etter selde den yngste sonen alt det han eigde, og drog til eit land langt borte. Der levde han eit vilt liv og sløste bort formuen sin. Då han hadde sett alt over styr, vart det uår og svolt i landet, og han tok til å lida naud. Han gjekk då til ein av mennene der i landet og bad om arbeid, og mannen sende han ut på markene sine for å gjeta grisene. Han ønskte berre å få metta seg med dei belgfruktene som grisene åt, men ingen gav han noko.

Då gjekk han i seg sjølv og sa: ‘Kor mange leigekarar heime hos far min har ikkje fullt opp av mat, og her går eg og svelt i hel! Eg vil bryta opp og gå heim til far min og seia: Far, eg har synda mot Himmelen og mot deg. Eg er ikkje verd å kallast son din lenger. Men lat meg få vera som ein av leigekarane dine.’ Så braut han opp og gjekk heim til far sin.

Medan han endå var langt borte, fekk faren sjå han, og han fekk inderleg medkjensle med han. Han sprang imot han, kasta seg om halsen på han og kyste han. Då sa sonen: ‘Far, eg har synda mot Himmelen og mot deg. Eg er ikkje verd å kallast son din lenger.’ Men faren sa til tenarane: ‘Skund dykk! Finn fram dei beste kleda og ha dei på han, og lat han få ring på fingeren og skor på føtene. Hent så gjøkalven og slakt han, og lat oss halda måltid og feira. For denne sonen min var død og har vorte levande, han var bortkomen og er attfunnen.’ Og så tok festen og gleda til.

Den eldste sonen var ute på marka. Då han gjekk heimover og nærma seg garden, høyrde han spel og dans. Han ropa på ein av karane og spurde kva som stod på. ‘Bror din er komen’, svara han, ‘og far din har slakta gjøkalven fordi han fekk han velberga heim att.’ Då vart han sint og ville ikkje gå inn. Far hans kom ut og prøvde å overtala han. Men han svara attende: ‘No har eg tent deg i alle år og aldri sett meg opp mot dine bod. Men meg har du ikkje gjeve så mykje som eit kje, så eg kunne halda fest saman med venene mine. Men når han kjem heim, denne son din som har sløst bort pengane dine i lag med horer, då slaktar du gjøkalven for han!’ Då sa far hans: ‘Du er alltid hos meg, barnet mitt, og alt mitt er ditt. Men no må vi halda fest og vera glade. For denne bror din var død og har vorte levande, han var bortkomen og er attfunnen.’

[Luk 15,11-32]

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

[...] og hatet flyttet seg over på andre mennesker, som om hat er en følelse som av natur aldri forsvinner, men bare overføres fra én kropp til en annen, fra én gruppe til en annen, fra ett samfunn til et annet, sa jeg til Didier; som om hat ikke trenger bestemte individer for å eksistere, men bare legemer å reinkarneres i.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Når det ordentlige regnet setter inn, er det ubarmhjertig og renner gjennom taket og oversvømmer gatene til det føles som om bungalowene befinner seg ute på havet. Det er manifestasjonen av et helt års bønner, en flom av nomaders ønsker. Bare slikt et voldelig land kunne fortjene slikt et voldelig regn; det viser seg ikke som flekker på de voksaktige bladene, men kverner opp jorden som artilleri og ødelegger veiene i løpet av få timer. Noen ganger blir barn tatt av strømmen og funnet milevis unna sammen med druknede kyr og sykkelvrak. Somalierne går fra desperat tørke til desperate flommer og ser ikke ut til å kunne forvente annet enn katastrofe.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Konturene av digre møll flakker gjennom rommet og slår mot myggskjermen på vinduene som om de var innsatte i fengsel; de er uhyggelige vesener som søker etter lyset bare for å ofre seg til det.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

I går kveld praktiserte jeg en sofistikert variant av sauetelling. Jeg begynte å repetere for meg selv, igjen og igjen, dette som Wittgrenstein sa om at alt man kan tenke, kan man tenke klart, alt man kan si, kan man si klart, men man kan ikke si alt man kan tenke.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg skriver ganske enkelt fordi det er en syssel som vanligvis gjør det litt lettere å utholde sitt eget selskap og litt lettere å unngå omverdenens.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

‘Lies,’ he explained, ‘are everywhere. Even nature herself lies. What is camouflage, for instance, but a lie? The chameleon disguises itself as a leaf in order to deceive a poor butterfly. He lies to it, saying Don’t worry, my dear, can’t you see I’m just a very green leaf waving in the breeze, and then he jets out his tongue at six hundred and twenty-five centimetres a second, and eats it.’

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Life is some kind of joke. Possibly a cruel one. But you have to stick around for the punch line.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er hennes lodd i livet å flakke rundt, kjempe i sitt eget skinn i desperasjon etter å slippe ut i verden, panisk som en ildflue fanget i et barns glass.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hun ser ikke ut som typen til å bli gift, ansiktet hennes er jo like livlig som en skosåle.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Når noe vipper meg av pinnen, griper jeg til et meget enkelt knep som gir meg sinnsroen tilbake, jeg tenker simpelthen på Jack London, som til tross for at han skvalpet over av alkohol, var en av talsmennene for forbudet i USA.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den som tror han kan fortelle hvilken side som har skylden i en krig har ikke forstått krigen i det hele tatt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Især kunne han aldri begripe at livet kunne benytte seg av så mange tilfeldigheter som ikke hadde noen plass i litteraturen...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

De så hvordan steinene lagde ringer i vannet, ringene bredte seg utover bukta, som virkninger av ord, gode som vonde. Slik ordene kunne ta fatt i mennesker som hørte dem, og gjøre noe med hvordan de hadde det sammen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De kom ut på gaten. Vinduene i husene som omsluttet dem, var svarte og tomme. Ingen så de to barna som var kledd til søvn, så fremmede i vinternatten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjøtt. Nærmere bestemt gris. Populært kalt «svin». Man kaller dem altså svin uten å mene det vondt. Det er sjelden kost. Altså – svinekjøtt er ikke sjelden kost (det er tvert om ganske vanlig), men det at man kaller noen et svin uten at man er sinte på dem er sjelden kost.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hvis jeg ga meg til å pynte opp i utstillingsvinduet i bare underbuksen, kunne det jo tenkes at et kvinnfolk som var glupsk på lesestoff og hadde sterke følelser, stakk innom for å handle, for de som har forstand på slikt, sier at litteraturens fremtid avhenger av kvinnene, og jeg gadd se den hushjelpen som kan motstå den rå tiltrekningskraften i denne bond skeptisk kroppen

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne historien kommer fra mitt hjerte, er selvopplevd og er en biografi over ni år av mitt liv. Alle tanker, handlinger og rammer er mine og min egen erfaring. Grunnen til at jeg deler historien er ment som en realitetsorientering i motsetning til andre idylliserte og rosarøde master-tøs … LES MER

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Rolf IngemundsenKnutMBoktimmyHelen SkogKirsti Vettran NederhoelaRmaNdA BaisMarit HåverstadKaia SvaanJostein RøysetmoiraGeir SundetLisa ChaturKjetil AudsenEnBokLeserLiv-Torill AustgulenCecilie BjørnstadHanne KolbruBente Aimee BorrenTorill  RevheimEngelinTine SundalChristopherGeir TangenQuijoteHaraldLeselenaTonesen81Ingunn STherese LierMarianne TTerje Håvardstad JonassenHildaKjell PSigrid Blytt TøsdalGunillaIdaNils MagnusdalMorten JensenRisRosOgKlagingMerete