Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 20 av 50975 sitater

Man sier at kjærlighet gjør blind, men den smertefulle skinnsyken gir somme tider et klarsyn som ser tvers igjennom alle hemmeligheter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

No veit eg korleis det høyrest ut når ein livredd pappa ropar på barnet sitt. For Isak, han ropte på Lena så eg trudde hjartet skulle rivne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det foregikk så mye raping og fising på rommene på Grand at det antakelig var et større problem for miljøet enn svevestøv fra dieselbiler.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

«For det er forskjell på å dra opp en torsk og å dra opp en havfrue», sa han. «Enkelte ting gjør du bare ikke.»

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da mongolhøvdingen Batu khan med sine enorme tropper stormet inn over det russiske territoriet i 1240, ødela han først Kiev, før han satte kursen nord- og vestover. Kanskje fordi det var vårløsning og umulig for rytterne å ta seg frem gjennom sumpland og skoger, kanskje av andre grunner, i alle fall stanset han noen få dagsreiser unna Novgorod, ved en liten landsby som nå bærer navnet Konets, "Slutten". Her snudde han. Novogorod ble aldri erobret av mongolene. Dermed ble også Østersjøområdet og Skandinavia spart.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Uansett politiske endringer kan ikke et land (i.e. Russland) flykte fra sin kultur og sine tradisjoner. De er selvfølgelig i endring, men også forandringene må forholde seg til fortiden - som dessverre altfor ofte tenderer mot å opptre som mektige spøkelser, eller enda verre: som ånder på jakt etter nye kropper. Ideer og holdninger fra fortiden tar ting i besittelse og gjør dem til symboler som benyttes av nasjonalister, halv- og helfascister og andre svermere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En trikk gled ut av tåka som et spøkelse med skjærende tenner.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

mengder av labile mennesker, som aldri har følt noen
trygghet eller noe hjem i de demokratiske rettigheters
og forpliktelsers verden,

og som på første oppfordring kommer til å gå inn for
det motsatte system,

systemet som byr myte-suggestioner og slapp underordning.

/

..går vi fra den nazistiske arbeidsleir til en svensk
folkehøgskole eller høgskole, for å studere det unge
demokratiske menneske, ..gripes vi av uro.
Bolsjevismen utdanner unge bolsjeviker.
Nazismen utdanner unge nazister. Fascismen utdanner
unge fascister. Men demokratiet utdanner unge --
individualister.

Den nordiske ungdommen er i skremmende grad udemokratisk.
Sannsynligvis beror dette på våre skoler, som stadig
fortsetter å oppdra en selvhevdende, ærgjerrig menneske-
type - som er dypt udemokratisk både i instinkter,
arbeidsvaner, kunnskaper og livsinnstilling i det hele.
Denne typen finner man igjen i de mest rendyrkede
eksemplarer i den a-sosiale bohemen ved våre universiteter.

Her er det demokratiet svikter sin oppgave:
det demokratiske systemet fungerer i og for seg ganske
bra, det sosiale reformarbeid skrider iallefall i våre
land noenlunde normalt framover.
Men hvor er det demokratiske menneske?

/

(Sven Stolpe, 1939 - nb.no faksimile)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg sier til deg ass, Nova-mann, ting er ikke samma mere ass.
Hør a, dem maler blokkene her på T.U.V. hvit nå. Liksom, hvorfor gjør dem sånn?
Du veit jeg sa til deg sånn, når jeg går på moskeen, jeg liker når imamen snakker fra Koranen, for det er sånn pent og alt blir chill? På en måte sånn er det når jeg kommer på T.U.V. også. Liksom, samma om dagen har vært den mest fucka dagen, når jeg kommer her, hele kroppen min blir sånn, slapp av, mann, du er hjemme på steden din nå. Men nå, nei ass. Nå jeg kommer her og bare, hva faen, har jeg gått på feil sted elle? Liksom, det ser ikke ut som T.U.V. mere.
Også det er litt sånn. Dem blokkene pleide å være så ghetto, skjønner du hva jeg mener? Det var sånn, du kommer på T-banen her, og stasjonen er skikkelig ghetto, ok, den var enda mere ghetto back in the days da, svære graffitier overalt og sånn, men fortsatt den er ganske ghetto, og du går ut fra den, og da du ser T.U.V.-blokkene som er skikkelig ghetto, dem også, og egentlig det var fett, skjønner du, fordi liksom, å være ghetto er greia vår, og da jeg kan si sånn, vi er en av dem heftigste ghettostedene i Oslo, men nå, det går ikke like mye å si det. Nå, blokkene er helt hvit og ser helt ny ut og sånn, nesten som andre steder på byen.
Digger ikke det her.
Liksom, dem bare kommer og tegner på hele livet mitt og gir faen, skjønner du?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men altså, jeg har likt Stovner også. Jeg likte å være barn her. Det var ikke noen blodråpe på noen kart. Blokkene var boliger. Tagging på T-banestasjonen var tegninger. Trygdemottakerne naboer. Alle de brune barna, venner. De hvite barna også. Jeg kan finne frem årbøker fra barneskolen og peke på flere blant gutta i klassen. Christian. Stian. André, Thomas A. og Thomas N. På skolen skulle barn av regnbuen sammen leve. Det var kulturdager med mat fra alle verdenshjørner. Vi dro og besøkte moskeer, kirker og templer. På Rommensletta spilte vi fotball, alle sammen, og når vi var ferdig drakk vi det beste vannet i verden fra kranene på klubbhuset til Rommen SK og spiste bringebær i skrenten mot Fossumklubben. Hadde vi penger, kjøpte vi tjue Bugg på Vivo for en tier. Jeg husker det. Bursdager med langbord dekka av girlandere, Turtles-pappkrus og sjokoladekaker med kokosstrø. Snøballer og frosne fingertupper på vinteren, kongen på haugen på store brøytekanter og Nintendo hjemme hos André helt til han skulle spise middag og alle måtte gå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er så stor stemningsforskjell på musikkverdenen og den litterære verden. I musikkverdenen møter man mennesker som gjør noe, som skal ha konsert neste dag. I den litterære verden møter man mennesker som har gjort noe, som bare reiser rundt og representerer seg selv, snakker om seg selv. En musiker snakker aldri om seg selv. Det er den store forskjellen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Visst vil jeg ha en utdannelse, men ikke arbeide. Jeg finner ingen skole her til lands som kan undervise meg i det jeg ønsker: kunnskaper som ikke er til bruk i arbeidslivet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Farvel til fornuften! Din datters frier begjærer deg, og du ham! Gud se i nåde til dem som tenker godt om kvinnene!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kentaurene var svært høflige på en alvorlig, ærverdig, moden måte, og mens de galopperte gjennom Narnias skoger, fortalte de uten å snu på hodet om urters og røtters virkning, planetenes innflytelse, Aslans ni navn og deres betydning, og andre interessante ting. Men uansett hvor ømme og skranglete de to menneskene ble, ville de gi hva som helst for å få oppleve den ferden enda en gang, å få se Narnias lysninger og skråninger som gnistret i snøen som hadde falt sist natt, å bli møtt av kaniner og ekorn og fugler som ønsket dem en god morgen, å få puste inn Narnias luft igjen og høre stemmer fra Narnias trær.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

For sin del hadde Victoria fått sanne at makt er en ensom ting - selv for de sterkeste, kanskje nettopp for dem.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Jeg har gitt opp mine tidligere standpunkter i overbevisningen om at de ikke lar seg forsvare lenger. Jeg bøyer meg for en moralsk nødvendighet som jeg ikke kan stå imot. Det ville ikke være riktig å drive motstanden så langt at den ville true nettopp det politiske system og de verdier jeg ønsker å forsvare."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I sunne øyeblikk er vi bare opptatt av kjennsgjerningene, det forholdet som er. Si det du har å si og ikke det du burde. Enhver sannhet er bedre enn forstillelse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis den tingenes tilstand som vi ble skapt for ennå ikke er inne, hvilken verdi ville så enhver virkelighet ha som vi kan sette isteden?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvorfor skal vi ha det så fortvilet travelt med å gjøre suksess, og det i så håpløse foretagender? Hvis en mann ikke holder tritt med sine ledsagere, kommer det kanskje av at han hører en annen trommeslager. La ham gå i takt til den musikken han hører, uansett tempoet eller hvor langt borte den er.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I usually say I hate Biology, but it's possible we just got off on the wrong foot. My teacher, Mrs. Brown, completely lives up to her name: she is addicted to self-tanner and Crest Whitestrips, and spends a lot of time talking about her favorite spots in the Caribbean instead of helping us prepare for the next day's lab. I think it's fair to say I'll be teaching myself about cell division, but I'm totally set if I need to plan a vacation to the Bahamas.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Readninggirl20Kari BorgeIngunn ØvrebøMariarVigdis VoldVannflaskeEli SeimKirsten LundLogikaTedrikkerAlice NordliElisabeth7elin7CecilieNotatbokFindusGladleserEivind  VaksviksvarteperKristin F. JørgensenNorahingar hMarita LoeBjørg Marit TinholtEli HagelundIngunn SLena NMarteDemeterJan Erik  OlsenMaja StrypetannelinguaKjetil AudsenElinBeAnne Wang-AndersenalondraFrøken HildreMelankolsk_SolsinnKineAnne