Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 20 av 56189 sitater

Two days after I killed myself I found a job here at some pizza joint.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Selv tenker han på "Neptun", fergen utenfor Haiti som bare noen dager tidligere sank i en storm. Nesten 2000 mennesker druknet. "Totusen!" hadde hantenkt. Et vanvittig tall for en ulykke. Om de hadde vært amerikanere, ville verden stått stille i ukevis. Det ville vært taler og minnemerkeringer og hjerteskjærende reportasjer om enkeltmennesker i alle aviser, men de som døde var fra Haiti.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis to menn møtes og begge har hatt, eller har, et forhold til samme kvinne, hva gjør de da?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare den sterke kan tilgi. Å tilgi noen er å fornedre dem, det er å få dem til å miste ansikt. Tilgir man noen, og de ikke gjennom det mister ansikt, er man fortsatt et offer og den svake.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

At no other time in history have private corporation of unprecedented wealth and power enjoyed the free exercise of economies of action supported by a pervasive global architecture of ubiquitous computational knowledge and control constructed and maintained by all the advanced scientific know-how that money can buy.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Whenever you feel like criticizing any one," he told me, "just remember that all the people in this world haven't had the advantages that you've had.”
― F. Scott Fitzgerald, The Great Gatsby

Godt sagt! (1) Varsle Svar

“Let us learn to show our friendship for a man when he is alive and not after he is dead.”
― F. Scott Fitzgerald, The Great Gatsby

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Det finnes ingen essens i elitistisk humor langsmed et jorde hvor det kanskje står en elg og gomler."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er disse systemene. De er bare pyntet opp litt. Et system for å kjøpe billett, og så vente. Kjøpe billett og så gjerne stå i kø enda en gang for å få vist frem billetten, og kanskje enda en gang for å få varen. Jeg husker de køene. Én kø for å oppgi hvilken sko man ville kjøpe. Én kø for å betale for skoene. Og én kø for å få dem. Og overalt disse kvinnene bak skranker og resepsjoner, kledd i noe som skulle ligne på uniformer, men som så mer ut som lagerfrakker. De var så uforskammede som de kunne mot kundene. Som om de ville inngi kundene en følelse av at de skulle være takknemlig for at man fikk lov til å handle der. Gjør slik at de føler seg små og forvirrede. La dem stå og vente. Ignorer dem.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Valget er: ensomheten i dette landet, med alt man kjenner, med det språket man behersker, med de vennene man har, de slektningene, kollegene, naboene, bekjente. Eller den fullstendige ensomheten i et annet land, et ukjent land med et ukjent språk og ukjente vaner og måter å omgås på.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvem er hun? Hvem er hun. Hvilke drømmer har hun? Har hun drømmer? Hva lengter hun etter? Hvordan vil hun leve livet sitt? Hvordan vil hun at livet skal være? Stiller hun seg overhodet det spørsmålet? Kanskje det er den største forskjellen mellom mitt liv og hennes. At hun ikke en gang stiller det spørsmålet. Det spørsmålet kan ikke stilles. Hun lever det livet hun lever. Hun har ikke valgt det, det har bare blitt slik. Slik har det blitt. I dag skal hun koke aprikossyltetøy. Hun har vondt i en skulder.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mekanikeren. Med sin tannløse latter. Han hadde mistet flere tenner selv om han ikke var særlig gammel. Og han hadde vondt i et ben. Han bannet mye, både over benet og over tennene. Han kunne ikke spise mat som var hard å tygge. Da bannet han. Han ville så gjerne ta en jafs, og så gikk det ikke, det må ha vært veldig frustrerende. Det var vel da det hjalp med en dram. En dram mot smerten og en dram mot minnene. Han hadde mange minner å drikke opp, Mekanikeren, det visste jeg allerede som barn. At han hadde vært krigsfange i Sovjet. I en arbeidsleir, formodentlig. I flere år var han der. Da han ble sluppet fri, gikk han hele veien hjem. Hvor gikk han fra? Det er ikke sikkert dette er sant. Ingenting med Mekanikeren er sikkert. Mekanikeren lyver like friskt som han drikker. Kanskje det finnes andre hemmeligheter, andre smerter, ting som er mye verre enn sovjetiske fangeleirer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En del historikere skriver at Spania var det eneste landet i opplysningstidens Europa som forsøkte å bevare og forsvare sine posisjoner gjennom å gå baklengs inn i fremtiden.
Så massiv var motstanden mot alle forandringer at da Karl 3. forsøkte å innføre gatebelysning i Madrid , reagerte folk med så voldsomt raseri at det ble opptøyer. Alle lampene ble slått i stykker, og lyktestolpene ble rykket opp av bakken og fjernet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Broren din. Du visste at han var der. Pusten hans mot ansiktet ditt når du bladde om på notene

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det skinte og blinka som tusenvis av stjerner, som Melkeveien kanskje en gang ut på høsten når den fosser skummende fram og snor seg gjennom natta i en strøm uten slutt, og du kunne ligge der ute ved fjorden i det store mørket med svaberget hardt imot ryggen og stirre opp til øynene verka og kjenne tyngden av verdensrommet i all sin bredde presse mot brystet til du knapt kunne puste eller omvendt løftes opp og bare bli borte som et fnugg av menneskekjøtt i et endeløst vakuum og aldri komme tilbake. Bare å tenke på det var å bli litt borte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"En av mine mange redsler er å bli mannen med den frynsete jakka og den uknepte buksesmekken foran kassa på Samvirkelaget, med egg på skjorta og mer til fordi speilet i gangen har slutta å virke. En havarert mann uten anker noe annet sted enn i sine egne flytende tanker der tida har mista sin rekkefølge."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg føler meg alminnelig og dum.
En dag orker jeg ikke mer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En atombombe er en så åpenlys og umiddelbar trussel at ingen kan ignorere den. Global oppvarming, derimot, er en vagere trussel på lengre sikt. Når langsiktige miljømessige hensyn krever smertelige, kortsiktige ofre, kan følgelig nasjonalister la seg friste til å sette umiddelbare nasjonale interesser først og forsikre seg selv om at de kan tenke på miljøet senere, eller bare overlate det til noen andre. Alternativt kan de ganske enkelt fornekte problemet. Det er ikke tilfeldig at skepsisen til klimaendringene i stor grad har vært rådende for den nasjonalistiske høyresiden. Man ser sjelden sosialister på venstresiden tvitre at "klimakrisen er en kinesisk bløff". Siden det ikke finnes noe nasjonalt svar på problemet med global oppvarming, foretrekker noen nasjonalistiske politikere å tro at problemet ikke eksisterer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

“Life falls apart. We try to get a grip and hold it together. And then we realize we don't want to hold it together.”

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tidligere forsto jeg ikke hvordan det kunne bli så rotete hos andre, jeg tolket det som svak karakter eller dårlig prioritetingsevne. Men etter at jeg kom til Skien, har jeg ikke klart å holde orden

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Bjarne AashaugHilde H  HelsethLibraritas vTone SundlandGVJorund KorbiTanteMamieToveIngeborg GBoktimmyLine DahleBjørn SturødPia Lise SelnesMarteBabynemiBenedicteMarit HåverstadGrethet87Grete AastorpLilleviSynnøve H HoelAnniken LIngunn SOda Marie HInger-LiseKristin F. JørgensenStjernekastAstrid SæverhagenEivind  VaksvikTorill Elisabeth RevheimTralteFrisk NordvestalpakkaHildaLesevimsaJulie StensethErikJan Arne NygaardElin FjellheimEli Hagelund