Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 20 av 60181 sitater

I sensommerlyset
over siste kveld ved havet
i avklaret lys
over mitt utsatte liv
går jeg igjen i sanden
og lytter til uret i havet
som tikker med en større tid
enn min

Godt sagt! (1) Varsle Svar

.. han tok omkring henne og kjente at natten fra nå av var annerledes, for vissheten om lyset hadde gjort mørket til et bedre mørke.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

For i min begrepsverden er ikke evigheten noe som kommer etter det vanlige livet, men noe som allerede er i gang.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

The internet makes the pace of life faster. It makes physical distance largely irrelevant. It makes information far easier to find. But it doesn't change much else beyond that --- and so in some ways all it does is help us repeat our mistakes, only faster than ever before.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kunnskapen var den samme, men anstrengelsen økte dens verdi.
Var det ikke sånn?
Eller var det bare nok en åttitallstanke? Da motstand var et kvalitetstegn? Støy i musikken, uleselighet i litteraturen?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Huden suger seg fast i dagen. Tankene flytter ut fra søvnen. Dagtanker har flyttet inn. De som har ventet på kjøkkenet gjennom natten. Alt eksisterer på alvor. Nå kommer det. Tankene vrir seg innover. Utenfra og inn, deretter innenfra og ut. Nå er hun på plass. Omtrent der hun var i går, bare litt lenger fram i køen. Køen til døden. Den er lur. Den merkes knapt. Disse millimeterskrittene. Hun tenker seg at vi alle står der usynlig i trengsel mens vi lever vårt liv ved siden av fullt synlig. Alle vi gjennomsiktige i dødskøen kaster skygger. Men selv lever vi ved siden av, bakenfor og foran skyggen. Skyggen er døden, den eksisterer, men angår oss ikke. Tiden tikker stumt inni oss. Holder seg for seg selv. Stiger bare fram fra køen i dødsøyeblikket. Klemmer til og mørklegger hjertet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg får av og til følelsen av at de samme tingene skjer igjen og igjen:at alt er variasjoner av noe som allerede har skjedd, og at livet beveger seg som vann,i strømmer, noen ting trukket vekk fra oss, mens andre kommer tilbake.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er et punkt,hun holder opp en finger som hun framfører en monolog på en scene, hvor noe slutter å være en kilde til glede og blir en kilde til smerte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg måtte egentlig pisse, men prioriterte å komme meg ut av huset. Likte heller ikke å pisse ved siden av de nye kollegene. Kunne så klart tatt en bås, men da ville bare folk tro at jeg ikke klarte å pisse sammen med andre. Man kan si mye om meg, men nevrotisk vil jeg ikke ha på meg å være.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hun skal komme til å sitte på en gren som når som helst kan knekke. Den skal ikke bare bære vekten av henne, men vekten av hennes fornektelse, vekten av spøkelsesslottet hun bærer på ryggen. Vekten av håpet. Vekten av sinnet. Vekten av forbauselsen. Får man en ny personlighet hvis man mister den gamle?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare man løfter blikket, ser man mennesker som potensielt har det bedre eller dårligere enn en selv. Og hvis alle gikk omkring med livet sitt i en gjennomsiktig plastpose, ville hun garantert ikke bytte med noen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er mange sammenhenger der man ikke inngår. Man kan flyte midt i verdens elv og være nesten usynlig. Så usynlig at den som finner veien dit, burde få en pris.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Men hvor skal du være hvis du bare har ett liv og denne dagen aldri kommer tilbake?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Alle tasser vi gjennom natten i hukommelsens pyjamas. Sannheten går naken. Hukommelsen går i pyjamas.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når to menneske møtest og fell inn i hverandre, då skakar jorda, og store ting hender.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er jo en sunn reaksjon å bli sint når grenser krenkes, mine egne og andres. Å ta sitt sinne på alvor er å ta seg selv på alvor. Tove Jansson har skrevet fortellingen Det usynlige barnet. Først da hun til slutt ble sint, ble den usynlige piken endelig synlig!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dagane mine på kontoret blei lange, endelause. Reint brødarbeid, gjort motlaust og utan å ha tru på det. Lange sløve økter, berre avbrotne av masturbering. Roman på roman lesne som dop, for å bedøve meg, ikkje vere til stades.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Han ville ikke tenkt på mørket som mørke hvis det ikke hadde vært for at det var mulig å ønske seg lyset.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å lære å kommunisere er som å kjøre langs en vei og oppdage at broen du er avhengig av for å krysse elva, har rast sammen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den sande poesi er en guddommelig indskydelse, den er guldet i bjerget; dannelse og opdragelse er den snilde bjergmand, der ved at rense og forædle det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Astrid Terese Bjorland SkjeggerudHarald KLisbeth Kingsrud KvistenChristinaTheaErlend Rødal VikhagenLars MæhlumJulie StensethMari Nordø LommelunMartineBjørn BakkenIngunn SOlav Østebø OlsenTonesen81Morten JensenHilde H  HelsethHeleneVibekeEileen BørresenLeseaaseLilleviIdamoirasusannaTrygve JakobsenHauk1Torill Elisabeth RevheimAnniken RøilmgeErlendHanne MidtsundKristiningar hsveinArmalAkima MontgomeryJBAndreas BokleserSolgunnSimen "Boktimmy" Ingemundsen