Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 20 av 56725 sitater

For det er en villfarelse å tro at livet for velsignelsens mennesker er idel lykke og blid velferd. Velsignelsen er er egentlig kun grunnlaget for deres eksistens, den skinner bare glimtvis og gyllent gjennom all kval og hjemsøkelse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Penger og makt kan fare ille med den menneskelige moral

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sår, som dagen slagit, läkas, när kväll är inne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

”Vi hadde vært den døde huden og de lange neglene til Sverige.”

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg sørget for at det ikke ble tid til å gruble over løfter det var umulig å holde. Du er trygg. Jeg er her.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vi blir som regel mest fortørnet over beskyldninger som riktignok er usanne, men likevel ikke helt og holdent.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jo, sånne lærerinnen har det bra som ikke har jord og dyr å tenke på. Og så godt som de tjener! Så rik du må bli her du sitter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

But in Poirot's green eyes I read unmistakably the unspoken remark: "But not quite so clever as Hercule Poirot!"

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Spørsmål: Hva er det som går fortere enn lyset?
Svar: Det er selve tiden.
Den farer som en pil gjennom oss. Først borer den skarpe spissen seg igjennom kjøttet, organene og skjelettet, kort tid senere kommer fjæren samme vei, det er døden. Fortere enn lyset. Det regner , og så er det gått ti år. Du blunker, og så er du blitt eldre, dødens natt henger over tiden. Så raskt går tiden, men iblant likevel så sakte at vi holder på å kveles.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Iblant trekkes vi mot smerten. Iblant mot savnet. Og går inn i såret. Vi har det ikke særlig bra, og det kan virke som det blir stadig vanskeligere for mennesket å leve, som om det takler det stadig dårligere. Vi tar beroligende, stimulerende, sløvende piller for å kunne tåle hverdagen. Årene går, livets mening er uklar, forståelsen er uklar, bi blir tykkere, nervene brytes ned og går i stykker, vi er hele tiden plaget av en eller annen manglende tilfredshet , utilfredsstilte lengsler. Vil lengter etter en løsning, lengter etter klarhet, men har ikke tid, har ikke ro i sjelen, ikke utholdenhet til å lete etter den, og takknemlig sluker vi hurtigløsningene, hurtigmat, hurtigsex, alt som lover oss en rask løsning, vi lever i hurtighetens tid. Selvhjelpsbøker lover oss et bedre liv, en dypere tilværelse; ti råd for å slutte å drikke, gå opp i vekt, savne, bli redd, ti råd for å leve , sjelden flere enn ti, vi makter knapt å ta innover oss flere, ti, akkurat som fingrene, akkurat som budene. Ti råd for å leve.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ild og glør er som barn, de stiger og synker , viser seg og skjuler seg , og jeg kan blåse på dem, gi rom, gi luft, gi never, flis og nye kubber. Jeg tok på meg oppgaven å fyre i ovnen da vi flyttet hit. Til å begynne med trodde jeg at jeg så alt som var verdt å se der jeg satt på huk foran ovnsdøra. Jeg trodde at når ovnen var kald, var vinden slukket, og når ovnen var varm, brant det, og at når døra sto på gløtt, ville trekken nære flammen. Men trekken kunne slukke flammen hvis den traff på feil tidspunkt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Slik fremkommer den forunderlige tese at mennesket, uansett graden av venting, har lettere og ikke vanskeligere for å holde ut med sin lengsel, jo lenger borte i tid gjenstanden for ventingen befinner seg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Kappløpet om Mars" kan by på mange utfordringer. Kan det være et problem at en privat person kommer seg først dit og legger beslag på hele planeten? Hvem har juridisk styresett der oppe? Skal Mars deles mellom alle land på jorda, eller mellom de som kom dit først?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hva skyter man i mai annet enn seg selv?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Låner man et skytevåpen på samme måte som man låner en skjøteledning?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Stat kaller jeg det hvor det langsomme felles selvmord kalles "livet"

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Troens Væsen er at være en Hemmelighed, at være for den Enkelte; hvis den ikke af hver Enkelt, selv naar han bekjender den, bevares som en Hemmelighed, saa troer han heller ikke.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

«Vet du hva som er problemet med å spare det beste til slutt?» spurte hun… «At det noen ganger ikke ser ut som du sparer, men som om du har tenkt å la det ligge igjen.»

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mange kapitalister gjentar stadig mantraet for frie markeder og økonomisk vekst uavhengig av realitetene på bakken. Uansett hvilke fryktelige konsekvenser som kan oppstå på grunn av modernisering, industrialisering og privatisering, avviser sanne kapitalister dem som rene "voksesmerter" og lover at alt vil bli bra etter enda mer vekst.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hver voldelige handling i verden begynner med et voldelig ønske i noens tanker, og det forstyrrer denne personens sinnsro og lykke før det gjøre det samme med andre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Marie WHarald KAnita NessJostein RøysetBoktimmyElin SkjerengRufsetufsaSynnøve H HoelLibraritas vMarteAgurMarit MogstadGVHanneEllen E. MartolHanne Kvernmo RyeIngunn STone Hingar hTralteNeda AlaeiØyvind BjørnerudKay NilsenJulie StensethMy Criminal MindLillevikriraReadninggirl20Kristine LouiseTanteMamieKaren RamsvikLeselenaEli HagelundEvaEivind  VaksvikRandi FramnesBertyThomas KihlmanAud- HelenMarit Håverstad