Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 21 til 40 av 56198 sitater

Mekanikeren. Med sin tannløse latter. Han hadde mistet flere tenner selv om han ikke var særlig gammel. Og han hadde vondt i et ben. Han bannet mye, både over benet og over tennene. Han kunne ikke spise mat som var hard å tygge. Da bannet han. Han ville så gjerne ta en jafs, og så gikk det ikke, det må ha vært veldig frustrerende. Det var vel da det hjalp med en dram. En dram mot smerten og en dram mot minnene. Han hadde mange minner å drikke opp, Mekanikeren, det visste jeg allerede som barn. At han hadde vært krigsfange i Sovjet. I en arbeidsleir, formodentlig. I flere år var han der. Da han ble sluppet fri, gikk han hele veien hjem. Hvor gikk han fra? Det er ikke sikkert dette er sant. Ingenting med Mekanikeren er sikkert. Mekanikeren lyver like friskt som han drikker. Kanskje det finnes andre hemmeligheter, andre smerter, ting som er mye verre enn sovjetiske fangeleirer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En del historikere skriver at Spania var det eneste landet i opplysningstidens Europa som forsøkte å bevare og forsvare sine posisjoner gjennom å gå baklengs inn i fremtiden.
Så massiv var motstanden mot alle forandringer at da Karl 3. forsøkte å innføre gatebelysning i Madrid , reagerte folk med så voldsomt raseri at det ble opptøyer. Alle lampene ble slått i stykker, og lyktestolpene ble rykket opp av bakken og fjernet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Broren din. Du visste at han var der. Pusten hans mot ansiktet ditt når du bladde om på notene

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det skinte og blinka som tusenvis av stjerner, som Melkeveien kanskje en gang ut på høsten når den fosser skummende fram og snor seg gjennom natta i en strøm uten slutt, og du kunne ligge der ute ved fjorden i det store mørket med svaberget hardt imot ryggen og stirre opp til øynene verka og kjenne tyngden av verdensrommet i all sin bredde presse mot brystet til du knapt kunne puste eller omvendt løftes opp og bare bli borte som et fnugg av menneskekjøtt i et endeløst vakuum og aldri komme tilbake. Bare å tenke på det var å bli litt borte.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"En av mine mange redsler er å bli mannen med den frynsete jakka og den uknepte buksesmekken foran kassa på Samvirkelaget, med egg på skjorta og mer til fordi speilet i gangen har slutta å virke. En havarert mann uten anker noe annet sted enn i sine egne flytende tanker der tida har mista sin rekkefølge."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg føler meg alminnelig og dum.
En dag orker jeg ikke mer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En atombombe er en så åpenlys og umiddelbar trussel at ingen kan ignorere den. Global oppvarming, derimot, er en vagere trussel på lengre sikt. Når langsiktige miljømessige hensyn krever smertelige, kortsiktige ofre, kan følgelig nasjonalister la seg friste til å sette umiddelbare nasjonale interesser først og forsikre seg selv om at de kan tenke på miljøet senere, eller bare overlate det til noen andre. Alternativt kan de ganske enkelt fornekte problemet. Det er ikke tilfeldig at skepsisen til klimaendringene i stor grad har vært rådende for den nasjonalistiske høyresiden. Man ser sjelden sosialister på venstresiden tvitre at "klimakrisen er en kinesisk bløff". Siden det ikke finnes noe nasjonalt svar på problemet med global oppvarming, foretrekker noen nasjonalistiske politikere å tro at problemet ikke eksisterer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

“Life falls apart. We try to get a grip and hold it together. And then we realize we don't want to hold it together.”

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tidligere forsto jeg ikke hvordan det kunne bli så rotete hos andre, jeg tolket det som svak karakter eller dårlig prioritetingsevne. Men etter at jeg kom til Skien, har jeg ikke klart å holde orden

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg prekte om den eneveldige dommer vi alle en dag skulle møte. Han som skulle granske våre gjerninger, mens vi sto der gjennomsiktige som glass med alle våte brister og mangler. Så øste jeg tre skuffer mild og sendte ham til det helvetet hvor han hørte hjemme

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lusa er som synden, sa jeg. Vi rammes alle av den rett som det er

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men skiner solens glada klot
kring rykande ruin
då väkser snart på samma rot
- i solens breda grin -
en stad, ett land, en blomsterbrand
av vajande jasmin.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sånn er det med meg: Jeg vil spy i de beste hjems hager. Likevel, av og til vil jeg inn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kveldsmørket gikk i ett med skogen, buskene og åkeren. Det eneste han kunne skimte, var lyset fra lyktene langs grusveien og fullmånen som skinte som en metallbit langt, langt borte - som en mynt fra en fjern verden som ikke lenger hadde noen verdi for ham.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Av alle farer er den største å undervurdere sin fiende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I tidligere tider kunne ikke mennesker koste på seg å være så skjødesløse. De gamle sankerne var alltid årvåkne og oppmerksomme. Når de gikk i skogen og lette etter sopp, fulgte de med på bakken etter tegn til avslørende kuler. De lyttet til den minste bevegelse i gresset i tilfelle en slange lå på lur der. Når de fant en spiselig sopp, spiste de den ytterst oppmerksomt for å skille den fra en giftig slektning. Medlemmer av vår tids overflodssamfunn trenger ikke å være så årvåkne. Vi kan rusle mellom hylleradene på supermarkedet mens vi sender tekstmeldinger, og vi kan kjøpe alle mulige retter som blir nøye overvåket av helsemyndighetene. Men uansett hva vi velger, kan vi ende opp med å spise maten i all hast foran en skjerm mens vi sjekker mail eller ser på TV og knapt legger merke til hvordan maten smaker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

..stadig henvendelser fra personer som blir avvist av legen

når de ber om attest på at de blir syke av elektromagnetiske felt.

Selv leger som har fulgt pasienten i mange år,
og forstår at pasienten har rett
vegrer seg mot å ta til motmæle mot myndighetene.

..hevdes at det er så vanskelig å bevise noen sammenheng mellom

smartmåleren som kom inn i oppgangen,
og at pasientens helseplager straks forverret seg –

selv når pasienten plutselig ble sykere uten å ane at målerne nettopp
var montert.

Spesielt ille er det å få slike meldinger fra folk med MS eller reumatisme.

For det er så godt dokumentert at de
er spesielt vare for kommende værforandringer :

Det er elektriske pulser fra værfrontene de reagerer så kraftig på
( bloggpost 1.6.2018 ) –

pulser som vi finner igjen i signalene fra AMS-målerne,
bare svært mye sterkere.

Når AMS-målerne flytter inn, blir disse pasientenes boliger omgjort
til en slags torturkamre.

Og der lar legene dem sitte – mens de forsvarer sin passivitet med at
«det er så vanskelig å bevise».

Nei, det er ikke vanskelig å bevise – med beviskrav som er like strenge
som de det ellers er vanlig å godta i medisinfaget.

/ / /

I land hvor forskningen har fått sette premissene for strålevernet,
og ikke forsvars- og næringsinteresser,
inngår slik kunnskap i medisinernes grunnutdanning,
og omhandles som radiobølgesyke.

Når norske leger nå får disse pasientene på sine kontorer,
og deres sykehistorier forteller legen at noe er galt med

myndighetenes kunnskapsgrunnlag,

må vi kunne forvente at legene på egenhånd leter fram
litt mer opplysende materiale og legger det til grunn
i stedet for å stille lettvinte diagnoser og kaste pasienten ut døra.

Da vil de kunne forstå hva som er det normale symptombildet,
metodikken for å stille diagnoser, og hva som er terapiene.

Eller tør de ikke ta konflikten med Helsedirektoratet og opptre
med den selvstendighet
som deres legegjerning egentlig forplikter dem til ?

Det er i så fall en skammelig situasjon, og en skammelig oppførsel
fra legestandens side.

( Einar Flydal, 13. oktober 2018 )

Godt sagt! (5) Varsle Svar

I motsetning til andre nyfødte hun hadde vasket og stelt i sin tid på Bulovka,festet denne gutten blikket. De vidåpne øynene lyste mot henne,kalde og blekblå,som skaresnø i måneskinn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Selv de spinkleste tradisjoner kan tre frem fra intet og like fullt bli viltvoksende forpliktelser.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For jeg liker virkelig ikke folk. Selv de beste. Kanskje er det til og med de beste jeg liker minst. Og kanskje er det de beste som finest markerer det absolutt verste. I meg?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

erlend kongsvollLama Diehl-DahlRenate BakkenBoktimmyGjermund  HaugeMari Nordø LommelunBertyKari BorgeMarit HøvdeAnjaTine SundalGVÅsmund ÅdnøyLeseberta_23BirkamoiraWenkeTone HVilde Gran JohansenAlice NordliBenedikteAkima MontgomeryCatrine Olsen ArnesenNorahInger Johanne SæterbakkLesevimsaLiva DelirDun AenghusMia HusefestHeidiStine SevilhaugGodemineSirigulletThomas Heie H.TuridKristofferJeanetteLisbeth Kingsrud KvistenReidun SvensliChrissie