Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 61 til 80 av 55497 sitater

I grålysninga teiknar steingardane
mjuke linjer kring dei bleike markene
Tippoldefar fann desse steinane
Kvar ein stein festa han auga på
og såg etter former og kantar
søkk og kvelvingar
som kunne høve saman

Stundom stødde han seg
mot den nylødde muren
Han drog handa over panna
Ei stripe jord smelta inn i sveitten
og la seg som ein skugge i andletet

Mose og lav grør over
der dei seige nevane hans
tok tak og lyfta

Stein på stein kransar garden
Eit lysande omriss av tid

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Vitenskap og forskning: Hvor livssynske?

..at de kontrollerbare resultatene .. ved målinger i rom og tid,
er hele virkeligheten?
Da beveger man seg fra den eksperimentelle vitenskap
over til å si at dette er den eneste virkelighet.
Her er det jeg sier nei og trekker grensen. ..

Hvis man på denne måten påstår at det ikke eksisterer noe annet
enn det som kan måles og veies på laboratoriet,
og at hele virkeligheten består av rom-tid kontinuitet,
da er vi over i en filosofi
som egentlig ligger utenfor naturvitenskapen.

( A.E. Wilder-Smith, fra norsk utg. her >

Godt sagt! (3) Varsle Svar

‘Yes, Death. Death must be so beautiful. To lie in the soft brown earth, with the grasses waving above one’s head, and listen to silence. To have no yesterday, and no to-morrow. To forget time, to forgive life, to be at peace.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Farvel, prest. Du tror det er slutt nå. Du tror kampen er over. Slik er det for dere dansker. For dere er Grønland noe med en begynnelse og en slutt, noe man reiser til og reiser fra igjen. Men slik er det ikke for oss som hører hjemme her. For oss slutter det aldri. Grønland er vårt land, hele livet vårt fra vugge til grav. For oss er kampen ikke over. Den har knapt nok begynt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

I drapssaker er de skrøpelige løgnene en fast gjenganger. Man kan riste på hodet av dem eller rive seg i håret i frustrasjon. Men fremfor alt er disse løgnene en påminnelse om hvor fortvilet situasjonen er for den avhørte. Når en drapssak er kommet så langt som til at det blir tatt ut siktelse, er det et desperat menneske vi sitter overfor i avhørsrommet. Og desperate mennesker er nesten alltid slette løgnere.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er en kjent sak at leger og helsepersonell ofte dyrker en særegen, svart form for humor. Noe liknende kan nok sies om politifolk. Folk som daglig blir eksponert for ubehagelige, til dels opprørende inntrykk, får behov for å avreagere. Galgenhumoren er en måte å bearbeide opplevelsene på.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Friendship is a sheltering tree.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Vi har våre små og store nettverk, våre små og store "vi". Det er når det store "vi" gir alle trygghet at vår sosiale kapital er størst. Når en jeg ikke kjenner hjelper meg og ikke går forbi hvis noe skjer meg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nord

Se oftere mot nord.
Gå mot vinden, du får rødere kinn.
Finn den ulendte stien. Hold den.
Den er kortere.
Nord er best.
Vinterens flammehimmel, sommernattens solmirakel.
Gå mot vinden. Klyv berg.
Se mot nord.
Oftere.
Det er langt dette landet.
Det meste er nord.

Rolf Jacobsen, Nattåpent (1985)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hvis det er èn kampsak jeg har, så er det at Norge skal være et trygt samfunn. Det gjelder om du er gammel og trenger hjelp, om du er kvinne som er redd for å gå ute på kveldstid, eller om du er en arbeidsledig mann som trenger at sikkerhetsnettet stiller opp for deg. Trygghet er grunnleggende for oss alle, og vi må ikke gi slipp på det som har gjort Norge til et trygt, fredelig og rikt samfunn. For det skal vi være stolte over, og respektere. Vi må ikke kimse av det når vi hører ord som "norske verdier".

Godt sagt! (5) Varsle Svar

..., men hun kom jo ikke ut, og jeg kunne ikke be henne, for det jeg må be om, det mister sin verdi og blir til ingenting, ...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg prøvde å formulere noe om hvilken filmhistorie jeg ville skrive – klargjøre karakterenes motivasjon, deres ønsker og skjulte begjær, antagonistenes vilje – men dag for dag følte jeg at det ble mer uoppnåelig. Jeg visste ikke nok om hva en tydelig filmfortelling besto av. Jeg hadde lest noen bøker om dramaturgi, men jeg syntes det virket umulig å skrive på den måten. Når læremestrene skrev at manusforfatteren måtte kjenne sin hovedkarakter, alle sider ved ham, forsto jeg ikke det. Når jeg skrev, prøvde jeg å oppdage noe som var skjult. Ikke vise fram noe jeg allerede visste. For meg var skrivingen en utforskning av et ukjent funnsted. Jeg forsto ikke poenget med å skrive to setninger om «karakterens vilje» når jeg ikke visste hvem «karakteren» var eller hva han hadde gjort.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Once in a lifetime
you live and love
once in a lifetime
you die
once in a lifetime
the sun goes down
protect and survive

C. MacDonald - Runrig

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Those who believe Europe is for the world have never explained
why this process should be one way only :
why Europeans going anywhere else in the world
is colonialism
whereas the rest of the world coming to Europe is just and fair.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

..., for enhver handelsmann som er flink til det han gjør, vet at det ikke er varer han selger, men drømmer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis Edvard Munch hadde sparket meg i ballene, ville jeg da ønsket å sende ham i fengsel?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

… det finnes ikke ett univers, men mange - og at kjærlighet lå i kjernen av dem alle. Ondskap fantes også i alle de andre universene, men kun den aller minste antydning. Ondskap var nødvendig, for uten den ville den frie viljen være en umulighet, og uten fri vilje ville det ikke kunne skje vekst - ingen bevegelse fremover, ingen mulighet for oss til å bli det Gud lengtet etter at vi skulle bli. Grusom og allmektig som ondskapen av og til kunne synes å være i en verden som vår, var kjærligheten overveldende dominerende i det større bildet, og i siste instans ville den seire.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Om alle drapssaker i Norge hadde vært omgitt av et så massivt mediekjør som Orderud-saken, ville jeg ha omskolert meg til snekker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Seierherrenes belønning skulle innkasseres til forbedringer av den hjemlige produksjon og levestandard. Hitlers industrielle hemmeligheter skulle plyndres og tas i bruk av de allierte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

He prayeth best who loveth best,
All things both great and small:
For the dear God, who loveth us,
He made and loveth all.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Harald KBeathe SolbergTrine S. AustbøVanjaBoktimmyJan ChristensenMari Nordø LommelunLibraritas vMarit HøvdeK. H.Bjørn  BakkenMarit HåverstadMargrethe  HaugenAkima MontgomeryAnneÅsmund ÅdnøyMichelle Engel JegerudHilde StrømKarin  JensenkntschjrldNina J.B.Monica CarlsenTorill Elisabeth RevheimTorsteinIngeborg GTone HAinaHedvigCtinaSiv ÅrdalIna Elisabeth Bøgh VigreAlatarielAstrid MarteAnjaAud Venke ØsterhusLesevimsaTatiana WesserlingJan Arne NygaardTine SundalLisbeth Marie Uvaag