En koselig julehistorie, litt enkel og banal, men den ga god stemning.
Det finnes et sitat som sirkulerer på internett: "If you do what you always did, you get what you always got". Noen mener det kommer fra Einstein, andre fra tidligere presidenter i USA. Det er egentlig ikke så viktig, men budskapet er det. Gjør du bare mer av det samme, så vil ikke resultatet endre seg. Vil du ha mer glede, så må du aktivt jobbe for den.
God musikk trigger dopaminsystemet i hjernen. Vi belønnes med gode følelser i møte med de rette tonene. Nevrolog Jacob Jolij ved universitetet i Groningen forsket fra 2015 på hva slags musikk som gjør oss glade. Han påpeker at musikkopplevelsen er subjektiv; det du liker trenger ikke være det naboen liker. Men Jolij fant at musikk som gjør oss glade er litt raskere enn annen musikk, med hundre og førti til hundre og femti takter per minutt.
Å gjøre nye ting utfordrer oss, og hjernen liker utfordringer. Det som skjer da, er at den produserer en hel masse av superkreftene dopamin og serotonin, og det gir oss en skikkelig god følelse. [...] Mange går seg vill i forestillingen om at hvis du skal gjøre noe nytt, så teller det kun hvis du får det til. Det er feil. Det er nok å ha gjennomført det.
Dette er en god motvekt mot det konvensjonelle synet på hjertehelse og gir solid innsikt i måten hjertet fungerer og hvordan holde det friskt. Den kommer også med en teori om at hjertet kun står for rundt 30% av pumpingen av blodet rundt i kroppen og at mekanismer som strukturert vann (EZ-vann) i blodet er en annen hjelpende del i å få blodet til å flyte rundt. Dette var utrolig interessant. Boken gir også innsikt i viktige helsetiltak man kan ta for å forbedre hjertehelsen og forebygge hjerteproblemer.
Boken er veldig evolusjonsbasert, noe jeg anser som en svakhet. Forfatteren tar et evolusjonært perspektiv der man nesten skulle tro han var tilstede når våre antatte forferdre levde og hvordan de levde. Mye fantasi på det området må jeg si, men ellers godt vitenskapelig belagt, og når han ellers beveger seg utenfor empirisk vitenskap så sier han i fra, f.eks. når det er snakk om epidemilogiske studier eller tanker han selv har gjort seg. Er du interessert i hvordan hjertet fungerer og hvordan du kan holde det godt fungerende, så les denne!
Originalens tittel: While the Clock Ticked
Omslag-illustratør: Sten Nilsen
Jeg slenger meg på og ønsker deg og alle andre her inne i forumet Et Godt Nytt År!
En historie om tider og samfunn vi hører lite fra. Veldig poetisk. Jeg liker denne godt
Meget god historie om en gjeng gutter som ender på en øde ubebodd øy etter flykræsj. Maktkamp og ansvar står mot hverandre, mens strid mellom det som utvikler seg til stammer hindrer samfunnsbygging. En veldig interessant og leseverdig klassiker!
Underholdende trekantdrama mellom to barndomskamerater og kona til den ene (Knut'en).
Mye føleri! Veldig velskrevet
-Gripende og kort bok som inneholder veldig mye! Veldig god
Denne er god! Jeg synes ofte slike mellom-menneskelige kjærlighet og vennskapsromaner kan bli platte. Men denne treffer selv en middelaldrende mann rett i hjertet. Den smarte og sterke Marianne som er så liten og sår. Ressurs-svake, men høyt skattede arbeiderklassebarnet Connell. Historien virrer rundt deres av-og-på forhold, og deres til tider vanskelige relasjoner til venner og familie. Personene i romanen er så ekte at jeg ikke klarer å legge fra meg boken i frykt for å gå glipp av noe. På disse 270 sidene blir jeg oppriktig glad i disse menneskene, med alle sine opp- og nedsider. Og ønsker intenst at det skal gå dem godt i livet. Sally Rooney skriver glitrende bøker!
Fin bok for fugleinteresserte barn i 8-12-årsalderen. Vi følger fiskeørnen Freddy fra han klekkes ut ei et rede et sted i Norge, på veien ned til Afrika hvor han blir lenge (til det har vært to vintre i Norge) og til han kommer tilbake igjen, treffer en hunn-fiskeørn, bygger rede og hun legger et egg.
Vi får også vite en del fakta om både fiskeørnen og andre fugler Freddy møter på sin vei. Boken er godt illustrert med fine tegninger og har gode, tydelige oppslag, synes jeg.
Dette er andre gang jeg leser denne! Ikke noe spesielt velskrevet, men meget spennende. Bra persongalleri satt inn i en noe klisjepreget øde-øy-kulisse. Fin kobling mellom to parallelle historier. Meget god og kald grøsser!
Strålende krimdrama som strekker seg til Latvia. Spennende og drivende god, med et flott persongalleri
Narkotika, drap og politikk.
Ett Riktig Godt Nytt År
Dagens sitat:
“Dets sider er tomme. Vi skal fylle dem med ord selv. Boken kalles muligheter, og det aller første kapittelet heter nyttårsaften.”
E.L. Pierce
Fin parallell-historie med overraskende slutt. Skummel og mystisk på samme tid. Jeg er blitt meget begeistret for denne forfatteren, i likhet med andre krimforfattere fra Sagaøya.
Boka er skrevet på et enkelt og ujålete språk. Kald og nesten perfekt krim.
Jeg har vært veldig av og på når det kommer til Unni Lindell, hennes forrige kom jeg ingen vei med (kanskje jeg skal gi den et nytt forsøk?), men denne ble jeg sugd inn i fra side en og klarte nesten ikke å legge den fra meg!
Lille Lucy forsvinner fra barnehagen og politiet oppdager snart likhetstrekk med en lignende sak som foregikk for 30 år siden. Snø begynner å grave i denne saken og ting eskalerer fort!
Mange navn å forholde seg til, men det går greit å holde oversikten allikevel. Likte boka godt, full fart, action, drama og spenning, men aldri groteskt eller blodig.
Men ingenting var verre enn synsforstyrrelsene: Da den grønne stripa på tv-skjermen kunne framprovosere angstanfall. Du er livredd for å se på Home and Away, sa jeg, men Svein sa: Jeg hadde en depresjon. Han uttalte depresjon som om det var noe fornemt, apanasje, og fordi han skulle tøffe seg for Veronika Hagen som tjatra i bakgrunnen, sa han at jeg snarest måtte levere tilbake tv-en, men jeg sa jeg hadde solgt den.
Interessant om vinterbading. Mogleg oversettelsen er dårleg, men syns boka kunne vore mykje kortare. I tillegg har sjølv områda der ho viser til dei små studiane som fins anekdotisk preg.