Vi ble lest for både på barne- og ungdomsskolen. Jeg husker ingen av bøkene fra barneskolen, men på ungdomsskolen husker jeg at Hellemyrsfolket gjorde et uutslettelig inntrykk på meg (læreren vår var usedvanlig god i høytlesning, så alt ble så "levende").

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Oppsøk den musikken som du dypest sett blir berørt av! Det som da skjer i ditt indre kommer ikke bare av biokjemiske reaksjoner, elektriske impulser der bølger fra det indre øret føres videre til de delene av hjertet som tolker lyd. Det er heller ikke bare sentimentalitet eller følelser uten innhold eller verdi. Tvert imot, det er et uttrykk for at mennesket hører sammen med en evig orden. Det finnes en sammenheng mellom himmelens harmoni og sjelens. Musikken oppretter et forhold mellom dem.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bach hadde et tonespråk som gjorde at musikken hans fikk liv i en symbiose med det religiøse budskapet han ville utdype.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Et teologisk svar kunne være at Bach var den guddommelige nådens budbærer, hans musikk kommer ganske enkelt fra Gud.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Min lærer på barneskolen leste for klassen min i alle spisepauser fra 2.- 4. klasse. (1981 - 83) Jeg er ikke i tvil om at denne rutinen, pluss at min klasse et skoleår hadde ansvar for skolebiblioteket, stimulerte både min og flere andre i klassen sin leseglede. Gjorde din barneskolelærer dette, og hvis ja, husker du noen av bøkene det ble lest fra ? Selv husker jeg spesielt bøkene fra Narnia - serien og flere av Astrid Lindgren.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Følg pengene! Det er pengene som forgifter demokratiene! Dere er heldige som lever i et demokrati. Vern om demokratiet! Jeg har aldri opplevd det, jeg kommer fra Russland.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg kjøpte denne boka på Gardemoen Flyplass for en stund tilbake uten helt å vite hva jeg gikk til. Basert på omslaget så forventet jeg en god Tolkien historie a la Húrins barn, som jeg likte svært godt, men den gang ei. Boka omhandler kjærlighetshistorien mellom Beren og Lúthien, som også nevnes i Ringenes Herre, men det hele er skrevet i vers - eller diktform på totalt 2000 linjer! Fortellingen om Beren og Lúthien ligger flere tusen år før Ringenes Herre, og er inspirert av det eldgamle diktet om Beowulf. Christopher Tolkien har sammenfattet tekstene til hans far J. R. R. Tolkien og utgitt denne boka som en biografi på hvordan tekstene kom sammen, historien bak dem og forsøk på å forklare dem. Det hele ble for tungt for meg. Jeg kjøpte den på engelsk, og du må vel ha en grad i engelsk språk for å skjønne noen av versene, samtidig er også Tolkiens univers så stort, med så mange personer og steder at det hele ble forvirrende. Jeg måtte gi opp halvveis. Jeg mistet hele tråden og teksten gav meg ikke noe stor leseopplevelse. Derfor terningkast 2. Du skal være ihuga Tolkien og Middle-Earth fan for å komme deg klokere gjennom denne boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det moralske sammenbruddet rammet ikke bare forfølgerene, men også ofrene. Mye av Hitlers suksess skyldtes at han klarte å frata sine ofre deres egen identitet og tro på seg selv. Slik tvinger ethvert totalitært styre individet til å underkaste seg - for deretter å bryte ned den enkelte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vår beste beskyttelse mot kvelende kontroll og umenneskeliggjørende totalitære tendenser er fremdeles personlig forståelse av begivenhetene etter hvert som de utvikler seg. Hannah Arendt har gitt oss et rikt materiale til dette formålet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alt er nytt og ingenting er som før, det bare ligner.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Etterpå, når vi står på kirketrappa, jeg rødmer over å kysse offentlig og samtidig er så full av endorfiner at munnvikene har vanskeligheter med å smette tilbake til sin opprinnelige plass, kjenner jeg på det at ja-et mitt, det lille ordet på to bokstaver som i dette tilfelle rommer så mye, kostet meg så lite. Rynkene rundt øynene feirer gleden over å si ja til noe så stort og samtidig mene det, den type glede en bare kan oppleve der det er fravær av tvil.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det evige Frankrike hadde plikt til å stemme i med en sublim kjærlighetsarie i takt med den globale tidsånden, uten et sekund å bry seg om å tenke over hvordan det skulle kunne trekke seg fra affæren når toget gikk av sporet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Rart å sitte i bilen utenfor og vite at der inne venter alle på meg. Har tatt på seg sine fineste antrekk og sprayet godlukt i halsgropa. Gleda seg. De skal høre meg si ja til et stort og viktig valg, det mest betydningsfulle jeg har tatt. Ingen andre beslutninger i mitt liv skal proklameres foran en forsamling på samme måte som denne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da jeg var liten, syntes jeg det var vanskelig å vite hvor gården stoppa og pappa begynte, de var på et vis det samme. Levde i et gjensidig avhengighetsforhold hvor pappa ga bort arbeidskraft og fikk mat tilbake. Mat som ble omdannet til energi, som igjen resulterte i flere krefter å bruke på gården - en ordning som virka like ubrytelig som vannets kretsløp eller månens bane rundt jorda.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Universitetsstudier i humanistiske fag fører som alle vet til nærmest ingenting, bortsett fra for de flinkeste studentene som kan gjøre karriere som universitetslærere i humanistiske fag - vi har kort oppsummert den ganske snodige situasjon der et system ikke har noe annet siktemål enn å reprodusere seg selv, med en tilhørende grad av svinn på over 95 %.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Meget spennende, interessant, underholdende og spesiell krimroman av ny norsk forfatter. Dette er hans andre bok. Det går vilt for seg og antihelten reiser land og strand rundt, blant annet til Lofoten, Orkdal og Russland. Jeg likte denne boka. Les mer her

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kornåkrene brer seg utover, kjemper om plassen med bolighus, idrettsanlegg, butikker og industribygg. Den mektigste motstanderen, E6-en, er i ferd med å få overtaket. Nå danner den et stort, sammenhengende sår i landskapet, veien kaster seg hit og dit, som et flokete kaos av ledninger. En veistubb her, ei rundkjøring der, provisoriske løsninger for å få trafikken til å flyte, mens maskinene jobber med å forvandle den frodige åkerjorda til flat asfalt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da var det nesten så lufta var laget av et tynt lag glass. En kunne bare hevet neven og banka forsiktig ut i ingenting, og den ville ramla ned på bakken i knuste skår.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Jan Arne NygaardMy Criminal MindJostein RøysetMarteBeathe SolbergMette-MRuneGeir SundetbokxleserCatrine Olsen ArnesenDemeterStrindinSol SkipnesJohn LarsenGodemineThomas KlakeggEvaArne SjønnesensiljehusmorEli SeimEivind  VaksvikMeretemoiraLinda Solheimandreas h. o.Per HellemEllen Lindheim SlettevoldLisbeth Kingsrud KvistenAnne BeritIngeborgReadninggirl20Heidi BAne MagelssenTone SundlandIda EllingsenSimenKnut SimonsenTorill Elisabeth RevheimNina M. Haugan FinnsonEmil Christiansen