Brødre, frykt ikke menneskers synd, elsk mennesket også i dets synd; ti dette er allerede et billede av Guds kjærlighet, og er det høyeste av kjærlighet på jorden. Elsk hele Guds skapning, både samlet, og hvert lite sandkorn for seg. Elsk hvert lite blad, hver Herrens solstråle. Elsk dyrene, elsk vekstene, elsk hver ting. Elsker du hver ting, skal du også nå frem til Guds mysterium i tingene. Og har du engang nådd frem til det, da vil du uavlatelig erkjenne det mer og videre, for hver dag som går. Og du vil til slutt omfatte hele verden med en kjærlighet som omslutter verdensaltet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne tok det meg uendelig lang tid å komme igjennom, faktisk nesten 3 mndr.. Leste halve, og tok en pause med 8-9 andre bøker, før jeg endelig leste den ut i går. Jodi Picoult skriver bra, men handlingen var, etter min mening langtekkelig og på grensen til kjedelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker veldig godt bøkene til Tom Egeland om Bjørn Beltø. Den smått nevrotiske albinoarkeologen som alltid klarer å vikle seg inn et virvar av konspiratoriske teorier og alternative sannheter som gjør at historien må skrives om. Egelands skildring om denne karakteren er fenomenale. Den 13. disippel skuffer ikke på det punktet, og spesielt rundt omstendighetene av hans nye flamme.

Boka begynner med at en døende kollega som gir ham et hint før hun faller i koma. Bjørn tar opp jakten på hva kollegaen prøvde å fortelle, og det ender opp med at han må reise til Jerusalem, London og Firenze for å avdekke noen urovekkende sannheter om fortellingen om Jesus Kristus og hans familie. Plottet er veldig bra og troverdig, det er faktisk mulig at det som avdekkes om Jesus kan faktisk ha skjedd. Det gjør boken spennende og etter min mening bedre enn Lucifers Evangelium og Nostradamus' Testamente. En bok jeg ikke klarte å legge ifra meg. Tom Egeland er etter min mening Norges fremste mysterieforfatter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bokhøst hørtes kanskje litt tidlig ut, men været her i Rogaland er som høst. Derfor kan man tenke seg høstbøker begynner å passe bedre. Ofte er det slik at man har noen bøker liggende i boka hylla som blir liggende over lengre tid til man rekker dem. Jeg vil også gjerne lese Den Dunkle dottera av Elena Ferrrante den gleder jeg masse til har likt det meste av henne. Jeg ser frem til den boka i hvert fall.

Håper dere alle får en god helg og god ferie til deg :) . Håper at været holder seg for ferien din da :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er vel alt for tidlig å tenke på bokhøst - tenkte jeg - det er jo bare midten av juli, og jeg har ikke en gang hatt sommerferie!

Men Bokklubben har lagt ut høstens nye bøker, med mulighet for å forhåndsbestille.
Og her er det mye som frister, det må jeg innrømme!

En av mine ambisjoner for dette leseåret var å forkorte ønskelista mi noe, få lest en del av de bøkene jeg har et bevisst forhold til at jeg ønsker å lese.
Nå går denne planen rett vest - for her er det straks i hvert fall 5-6 titler som frister, og må rett inn på denne lista... Det blir den jo ikke akkurat kortere av.

Jeg skal forsøke å ikke falle for fristelsen til å kjøpe noen av dem. Helst ikke til full pris, og dessuten har jeg 8-10 bøker liggende i Allerede-kjøpte-ennå-ikke-rukket-å-lese-hylla mi, som jeg kanskje bør lese først.

Men disse titlene bare inn på den allerede for lange ønskelista mi:
Den underjordiske jernbanen av Colson Whitehead
Ministeriet for den høyeste lykke av Arundhati Roy
En moderne familie av Helga Flatland
Den dunkle dottera av Elena Ferrante
Blå av Maja Lunde
og kanskje
Lyset bak øynene av Tommi Kinnunen

Jaja.. Er det bare meg..? Eller er det noen av dere også kanskje, som stadig ser fram til andre bøker enn den dere leser akkurat nå?

Det ser ut i hvert fall ut som det kan ligge an til en del gode lesestunder utover høsten også :-)
Men nå vil jeg ha sommerferie først - starter i ettermiddag kl 15.30 :-)
Og her i Trøndelag har endelig sola og sommeren kommet :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne overrasket meg virkelig stort i positiv retning!! Perfekt sommerlesning. Vipper mot en 6'er :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kapittel 11,
Eg har i fleire kapittel tenkt at det er eselet som let Kain vandre mellom dei ulike notidene, som Saramago formulerer det. (Sjølv ville eg ha sagt at eselet er ei tidsmaskin). Men her vandrar han inn i landet Us utan esel. Soga om Job ligg vel nokre år unna syndefallet, så han må jå ha vandra i tid. Til slutt i dette kapittelet antydast det at han likevel må ha esel for å vandre i tid. Ja ja, det manglar ikkje på detaljar å undre seg over i denne boka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lest flere litt annerledes krim/spennigsromaner i det siste så denne var litt treg og traurig til å begynne med, men jeg tenkte jeg måtte holde ut litt til. Plutselig klarte jeg ikke å legge den fra meg gitt! Gleder meg til neste bok i serien!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eh,nei.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg venter spent på å høre hva du synes om denne boken (ser den har fått labre terningkast). Jeg hadde ikke lest noe av Tordis Ørjasæter før jeg for noen dager siden begynte på hennes biografi om Sigrid Undset. Synes hun skriver godt! (ser at noen bokelskere synes biografien er for lite «spenstig» …) Ørjasæter er en forfatter jeg gjerne stifter nærmere bekjenskap med, og «I hodet på en gammel dame» er en lokkende tittel (for øvrig et fjollete omslag).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Oppskrytt krim. Ble nysgjerrig etter den fantastiske omtalen til Ingvar Ambjørnsen. Men her er det mye skravling, verbal onani (godt skrevet, for all del), langsom fremdrift, tidvis barnslige plott - og så en utrolig skuffende slutt! Angrer på at jeg gadd å lese hele boken. Jeg ser noen her ga seg underveis, og det forstår jeg godt. Men jeg er jo standhaftig. Men grrr, så irriterende. Hva tenkte du på, Ambjørnsen?? (Eller er du betalt av forlaget?)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Who knew that my sitting with August Pullman at lunch would be such a big deal? People acted like it was the strangest thing in the world. It's weird how weird kids can be.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Odd Singsaker er på hyttetur i Femundsmarka med Felicia. Det er vinter og iskaldt. Mobildekning er en saga blott, og da de finner et hengt lik i stua, kommer Singsakers fortid tilbake. Damen som henger i hytta, er nemlig enken etter et drapsoffer i en tidligere sak. Er det selvmord eller drap?
Samtidig med dette, tas leseren med tilbake i tid til den aktuelle saken. En ungjente som kom unna med mordet på faren, er også et mysterium som tvinnes inn i det hele.

Greit driv, men litt lettbent.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva er det verste som kan skje? Roger hadde alltid tenkt at det var et dumt spørsmål. Hadde du problemer med å forestille deg hvor ille det kunne bli, betydde det bare at du hadde dårlig fantasi.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Meget skuffende, hovedgrunnen er at forfatteren prøver å legge historien om hva som hendte på en populistisk og teit måte, blant annet ved å nærmest gjette hva forskjellige folk involvert tenkte der og da. Nesten som en historisk roman, noe som jeg absolutt ikke har sansen for. Samtidig er det for mye informasjon om navn, grader og andre detaljer som er totalt uinteressant eftersom personene svinger kort innom eventene og forblir ukjent for oss lesere. Klarte ikke lese mer enn halve boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Virkelig solid og interessant verk om Russland's spede start, gleder meg veldig til bind 2 og 3.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ser at del er kritisk til denne boka. Jeg må faktisk si at jeg likte denne veldig godt. Det glitterende språket fanget meg fra første side og de skildringene forfatteren har gjort og måten han får plotten til å fungere er ganske god. For meg ble boka nesten som et eventyr og den hadde mange spirituelle elementer disse likte jeg utrolig godt. Dette ble ikke like godt likt som alkymisten, men den er ganske nær til å treffe meg godt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En nydelig historie som tidvis ble litt lang mot slutten. Men absolutt verdt å få med seg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi har liksom ein fugl i oss alle saman når vi kjenner etter. Eg kjenner korleis din fugl og min fugl lettar og sviv ikring her no, og set seg ned her og der, og likar seg.

[Tarjei Vesaas]

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

QuijoteHenning  SandvikGroAne MagelssenKristineLogikaannejorunnWencheAlice NordliHildeKjetil AudsenIngri EriksenArcticDwarfEster SRigmor HoddevikMariaMonoiskMarit HebækJostein RøysetEivind  VaksvikmgeBeate HusbyReadninggirl20Unn BjørklundNina M. Haugan FinnsonBoktimmyBjørg L.Synnøve H HoelMarteAlatariellillianerStine SevilhaugEirin EftevandLinnLeseberta_23Rosa99TanteMamieMarteGitte FurusethVidar Krumins