Sommerboka hørtes bra ut, håper du hadde en fin helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så gøy med fotball kamp og litt litteratur :) håper du hadde en fin helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk for det, det var en flott tur, håper du koste deg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hørtes ut som en flott helg du hadde forrige helg, håper du hadde det gøy :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boka har undertittelen «Hvorfor eksperterne fortsetter å gjøre feil.» Forfatteren Matthew Stewart gjør krav på en filosofisk bakgrunn og bruker den effektivt til å ødelegge de vitenskapelige pretensjonene til managementguruer fra Frederick W. Taylor til Tom Peters. Han dokumenterer mangelen på solid forskning bak påstandene til tidlige ledelseseksperter i det tjuende århundre, som Frederick Taylor og Elton Mayo. De to ga henholdsvis opphav til scientific management-skolen og human relations-retningen. Denne nedsablingen er ikke helt ny, men Stewart viser at disse ideene synes å ha overlevd bemerkelsesverdig godt blant dagens ledelseskonsulenter.

Hans hovedargument mot taylorismen retter seg mot retningens forsøk på å finne pseudotekniske løsninger på moralske og politiske problemer. Elton Mayo blir angrepet for å ha trukket sine sosialpsykologiske konklusjoner uten reell forankring til virkeligheten ved Hawthorne-fabrikken i Detroit. Stewart er også kritisk til ledelsesopplæringen som Mayo bidro til å grunnlegge.

Stewart fyrer også løs på grunnlaget for den strategiske styringslitteraturen som lenge har hatt stor innflytelse på ledelsesfaget. Han synes likevel å være sympatisk innstilt til den tilsynelatende gode viljen blant dagens ledelsesguruer, men de færreste av dem kan vise noe vitenskapelig grunnlag for sine ideer. I praksis tjener de mest som grunnlag for en svært så lønnsom rådgivning. Stewarts utfyller framstillingen med sine egne morsomme opplevelser som managerkonsulent. Denne personlige vrien bidrar til å gjøre boka mer personlig og leservennlig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ur variationer
Mellan vår gemensamma död

Mellan vår gemensamma död
och din egen utspelas
dina minnen. Din saknad
omfattar också min död
och våra liv. Jag hör dig tala
och jag saknar dina
ord. Så blir vi avbrutna
och vår tysta saknad hörs
som tystnad hörs när vi sörjer
minnet som vi vårdar,
ganska vårdslöst, en tid.
Den tiden ryms rätt lätt
i våra korgar av saknad,
men du hör hur tyst det blev
medan det fortsätter att tala.

(Bengt Emil Johnson)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er en sterk og trist bok. Den handler om en stor tragedie og om hvordan leve videre. Eller kanskje mest om det å ikke klare leve videre. Og den handler om et barn som er født inn i denne tragedien og denne sorgen. Og om hvordan hun skal klare å vokse opp med den bagasjen hun er født med. Dette er første bok i en serie om Marita og jeg gleder meg til å lese fortsettelsen. Pedro Carmona-Alvarez har skapt en bok og et univers jeg fortapte meg i og som jeg gjerne vil lese mer om.
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den gjorde inntrykk på meg. Jeg ble glad i den Harold viste seg å være, og jeg ble glad for at forfatteren både skrev seg inn i en knipe og ut igjen med letthet. En stund var jeg redd for at boken skulle få en lettvint slutt, men det gjør den heldigvis ikke.

Denne er verd å bruke litt tid på, til å kose seg med eller tenke sammen med. Anbefales!
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er fin krim. Stille og rolig og forsiktig krim som en kan slappe av med, kose seg med og fortape seg i. De er to hyggelige krimbøker som handler like så mye om livet som om døden. Det er bøker om to svært ulike kvinner som også er to svært nære venninner. Om deres rettferdighetssans og vilje til å gjøre det gode. Samtidig som de overhdet ikke tåler ondskap og urettferdighet og legger drastiske planer for å bli kvitt dem som driver med slikt. Først og fremst er det to gode bøker og jeg håper det kommer flere om Mijam og Henvor!
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den bortkomne tingen har flere farger og er mer åpen og leken i streken. Den forteller om en gutt og en bortkommen ting. Historien skjer i en by med mange detaljer, mange bilder å se på og mange tegninger å nyte.
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er der korte fortellinger fortalt på papirlapper, som en oppskrift og med vanlig tekst og bilde. Boken er utrolig nydelig og tegningene til Shaun Tan til å fortape seg i. Historiene er utrolig oppfinnsomme og gir glede, hver og en.
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg gjør faktisk det. Der finnes muslimer og islamister. og jeg skiller mellom de to gruppene. Du får ha meg unnskyldt for treigt svar.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kelly er 26 år, og sitter på med senatoren hun har feiret 4. juli med. De skal ta en snarvei, men veien er i elendig forfatning. Underveis drikker senatoren alkohol, og han kjører fort og aggressivt. I en brå sving går det galt, og bilen havner i vannet.
Senatoren kommer seg ut, men Kelly sitter fastklemt. Hun blir overlatt til seg selv, og mens hun venter på det uunngåelige, passerer livet hennes i revy. Hennes naive forhold til menn, den vanskelige fortiden, og til slutt hallusinasjoner.

Boken kom ut i USA i 1992, og den ble av mange forbundet med Chippaquiddick-ulykken, der senator Ted Kennedy forlot en kvinne i en synkende bil. Jeg måtte google saken, og hvis jeg ikke hadde blitt gjort oppmerksom på den, hadde jeg nok forbundet historien med #metoo.

Interessant, og godt skrevet, men ikke den beste fra Oates’ penn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

And how old are You now?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er usikker. Jeg er selvsagt ikke i målgruppen, men leste boken fordi jeg fikk den anbefalt av den ene datteren min for flere år siden. En blanding mellom eventyr og realisme, kan man si? Sjangerblanding kan selvsagt være spennende, men jeg synes ikke dette var vellykket.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nesten alle turene blir for utfordrende for meg

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det å skrive så vakkert om noe som er så vondt, gjør noe med meg som leser. Man blir så nært og inne i historien, som om det er en del av seg selv. Nydelig, poetisk språk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er min omtale av Det innerste rommet. Linken fører til min bokblogg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ifm besøk hos sårede soldater:
"En gang kom jeg over en bit rød papp som var tapet til en dør, med et budskap skrevet med svart tusj, og det sa egentlig alt:
TIL ALLE BESØKENDE:
Hvis du kommer inn i dette rommet fylt av sorg eller synes synd på meg for skadene mine, så gå et annet sted. Skadene jeg pådro meg, fikk jeg mens jeg gjorde en jobb jeg elsker for mennesker jeg elsker, mens jeg beskyttet friheten til et land jeg elsker svært høyt. Jeg er ufattelig sterk og kommer til å bli fullt og helt meg selv igjen."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Och dikten är icke som blommornas doft,
som färgade bågen i skyar.
Det sköna du bildar är mera än stoft
och åldren dess anlet förnyar.
Det sköna är evigt: med fiken håg
Vi fiska dess gullsand ur tidens våg.

(Esaias Tegnér)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

SiljemoiraHeidiAkima MontgomeryHeidi Nicoline ErtnæsEmilieskJostein RøysetHarald KHanne Kvernmo RyeClarityRandiMy Criminal MindReadninggirl20Julie StensethGitte FurusethEivind  VaksvikLesevimsaKay NilsenelmeBoktimmyIngunn SBjørg Marit TinholtFlettietteGVtove NessAjiniakraBjørn SturødAndreas BokleserLena Risvik PaulsenLilleviHildaTone SundlandVigdis VoldMorten JensenMarianne KesselDaffy EnglundGrokjell kTanteMamieMarte