Denne helga er deg «Frøyas vrede» av L.T. Lindberg. Ungdomsbok som omhandler den norrøne tida. Spennende og interessant.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Kjekt med overraskende innhold. Interresant med opplevelse fra vikingstid og lydbok, ha en god god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg syns dette er kjedelig.. Er snart halvveis, men nå må jeg lese noe annet en stund.. 😱

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I grunnen burde denne vinterfortellingen slutte akkurat nå. Dette med den første vårnatten og stormen som farer inn i stuen, er jo en flott avslutning, og så kunne alle selv finne ut hvordan det gikk etterpå. Men i virkeligheten ville det være å lure dere. For du kan tross alt ikke være helt sikker på hva Mummimamma sa da hun våknet. Og om stamfaren fikk lov til å bli boende i kakkelovnen. Og om Snusmumrikken rakk å komme tilbake før boken var slutt. Og om Mymlen hadde klart seg uten pappkartongen. Og hvor Too-tikki bodde når badehuset ble ordentlig badehus igjen. Og en masse andre ting Det riktigste er nok å fortsette. Fremfor alt er isløsningen viktig, den er altfor dramatisk til at vi kan hoppe over den.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Himmelen var nesten svart, men snøen var lysende blå i måneskinnet. Havet lå og sov under isen, og langt nede mellom røttene i jorden drømte alle småkrypene om våren. Men det var langt fram, for året hadde ikke kommet lenger enn et stykke over nyttår.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etter hva jeg leser på nettet så er det i 5 ml - 10 mcg i Møllers Tran . Da må du gange det med 4-5 for å en dose tilsvarende 40-50 mcg (microgram). Så glad er ikke jeg i tran. Regner med at du har tatt MMR (kusma, meslinger, røde hunder) som gir noe beskyttelse mot Covid. Vitamin D3 (omgjort til aktiv hormon i nyrene) & Vitamin A sørger for utlufting av CO2 og opptak av O2.
Innlegg: Vitamin D er en nøkkel i kampen mot koronasykdom.
Visste du at Vitamin D egentlig er et hormon og ikke et vitamin?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva tilsvarer disse vit.D dosene i daglig Møllers tran?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I dag leste jeg ferdig «Tollak til Ingeborg» av Renberg. En god bok med (for meg) overraskende innhold.
Resten av helga leser jeg videre i «Jomsviking» av Bull-Hansen. Spennende om en ung mann og hans liv og opplevelser i vikingtia. Blir nok til at jeg hører litt lydbok også, hvis jeg skal strikke eller evnt som underholdning til husarbeid.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Lånt den i bookbites. Jeg kunne også hatt kortere frist, men går fint med å ha det ut februar i fall det er noen som ikke får lest med en gang.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Litt mindre Kaisa Coren i denne boken, men en solid krim med aktuelt tema. Kanskje ikke så sitrende spenning, men Teige leverer godt som alltid.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjekt at begge Roooney sine bøker er kjekke. Kjekt med noe for ørene også. Mye du holder styr på igjen, du er en ordentlig lesehest :)

Ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helg igjen!

Som mange andre som deltar i helgetråden denne uka, har også jeg lest Sally Rooney, både Conversations with Friends og Alle andre. Strålende bøker, men likte sistnevnte enda bedre enn førstnevnte. Og tv-serien Alle andre (Normal people) var også utrolig bra.

Det er altfor mange bøker jeg har lyst til å lese, men for lite tid til å lese dem … Denne helgen hadde jeg tenkt å fortsette med en e-bok på dansk, Bønner for de bortførte av Jennifer Clement (norsk tittel: En bønn for de bortførte). Men nå har vi valgt en ny bok i den dystoptiske lesesirkelen, Pustens lov av Øystein Stene, så da prioriterer jeg den.

På øret har jeg to veldig forskjellige bøker av to yndlingsforfattere.

Den ene er Baltasar & Blimunda av José Saramago, som jeg leste da den kom på norsk i 1987 med tittelen Klosterkrønike. Et gledelig gjenhør!

Den andre er en helt ny sakprosabok av Booker-prisvinner George Saunders med den fantastiske tittelen A Swim in a Pond in the Rain: In Which Four Russians Give a Master Class on Writing, Reading, and Life! Saunders har forelest i kreativ skriving og russiske noveller ved Syracuse University de siste tjue årene, og i disse essayene får vi utdrag fra noveller av et utvalg russiske forfattere samt Saunders tanker og analyser av dem. Fantastisk bra! Parul Sehgal i The New York Times skriver bla: «He offers one of the most accurate and beautiful depictions of what it is like to be inside the mind of a writer that I’ve ever read.»

God helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Kjekt at du likte Normal people. Gøy med en bok av en forfatter en har lest en del av :).

God tur og god helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjekt å høre at du likte Normal People. :) Gøy med bok en bare sluker og får på favorittlisten. Kjekt med noen poetisk i blant også. Håper du får en fin helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Pattaya, det er endestasjonen, en slags kloakk, søppelplassen som tar imot alle slags slaggprodukter av Vestens nevrose. Og om man er homoseksuell, heteroseksuell eller begge deler, så er Pattaya det alle siste toget. Etter Pattaya kan man bare glemme at det en gang fantes et begjær».

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Siste nytt fra Dr. John Campbell:
Hospitalisations and new varients
Vitamin D with Mr David Davis MP

David David MP:
David Davis MP holds Adjournment Debate on Vitamin D and Covid-19 Mitigation
I slutten blir det nevnt at 10 mcg (offisielle dose som er godkjent i UK) blir iversatt på en eller annen måte. Dette er politisk svar. Dersom de skal ha en undersøkelse hvorvidt vitamin D3 hjelper på immunforsvaret må man høyne dosen. I disse tider må man ta 40-50 mcg D3 daglig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Normal people likte jeg godt. Har ikke lest Conversations with friends. Denne helgen leser jeg Den klønete skytsengelen, av Arto Paasilinna. Har lest flere av hans bøker tidligere, og mange av dem er herlig rørete og usannsynlige :)

I morgen skal det bli sol her, så da pakker vi sekken og drar ut på tur. God helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sally Rooney er god. Jeg har ikke lest Conversations with friends, men jeg likte Normal People godt. Absolutt lesverdig.

Jeg er nå ferdig meg Lars Myttings bøker om Hekne-folket, og disse to seilte rett inn på favorittlista mi. Jeg ble helt oppslukt og sidene fløy avgårde. Historien og folkene i dissse bøkene vil være med meg en stund.

Denne helga har jeg begynt på en veldig interessant bok: Osebol av Marit Kapla. Små, poetiske snutter om mennesker som lever i en liten bygd i Sverige. Så fint skrevet, og interessant. Ikke en bok jeg normalt ville valgt, men jeg var heldig og fikk den i gave, og den er helt nydelig. Nikoser meg.

Helgeværet ser ut til å bli så som så, så det blir antagelig en del lesing.

God helg til dere alle :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Troen på Gud og at Gud står bak naturen gjør den verdt å studere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Koselig med novelle samling, håper du får en fin helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Harald KKirsten LundAlice NordliGro-Anita RoenalpakkaAjiniakraMarte OnarheimLeseaaseGitte FurusethTralteAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLasse SteinnesCamilla RødjeNorahLene Regine KjølaasThomas KihlmanSynnøve H HoelBjarte FoshaugAnneWangAkima MontgomeryBerit RSimen "Boktimmy" IngemundsenKaroline in WonderMonica CarlsentuhamreFioltove NessMTLisbeth Kingsrud KvistenFoxylibrarian85Trygve JakobsenTine SundalÅsmund ÅdnøyMonica StubkjærEllen E. MartolIngunn Sanniken sandvikNadira Sunsetandreas h. o.Vivian M.