[...]mor sier alltid at dersom vi tenker noe fint om andre, bør vi si det høyt også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Livet var uforutsigbart. Det hadde hun tidlig fått erfare, og hun var glad for hver dag hun fikk ha sine hos seg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Barn er noen merkverdige skapninger, sa Charlotte. Det kan komme mye rart fra den kanten. De sier hva de har på hjertet, uten å pakke det inn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men det ligg ei trøyst i dette, at vi kan stundom gi namn til det som er gått bort og det som ikkje er til. For av og til kan vi kunsten og ønskjer å bruke den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Søsteren hadde alltid søkt til bøkene når livet ble vanskelig, og hun pleide å si at det hjalp henne til å glemme det som var vanskelig for en stund.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi mennesker er så små i den store sammenhengen, og vår fatteevne klarer ikke å gripe om hele skaperverket. Det som for oss virker uforståelig, er ofte en del av en større tanke [...]

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er alltid slik med dem som står oss nær, sa August. De er med oss hvor enn vi er, og selv om vi ikke alltid tenker på dem, er de der likevel. I hjertene våre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En ganske opprivende roman.Kollbotn skriver rett fra leveren.Leste boken under ett døgn.Syns boken var veldig god

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var gjennom gode vennskap man fant styrke til å holde ut i vanskelige tider.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Valgte boken ut i fra et punkt på Leseutfordingen 2018 (En bok med snø på coveret). Det svært spennende lesing. Uttrolig spennende. Det ser ut til at jeg har fått sansen for svensk krim.
Det begynte med Arne Dahl (Utmarker og Innland) og jeg ble hekta. Denne romanen "Jenta med snø i håret" av Ninni Schulman var en av de virkelig bedre krimhistoriene jeg har lest. At inspirasjonen til forfatteren er hentet fra en virkelig hendelse (trafficing fra Moldovia) gjør jo saken ekstra skummel. I tillegg til å være en krimhistorie tar også forfatteren opp flere viktige ting å reflektere over.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

...det er den som har mest makt og flest krigere, som reelt sett bestemmer over tinget, og at det er de to kongenes jevnbyrdighet som gjør at saken aldri får sin ende. Det som stod i loven, var ikke avgjørende, men hvem vennene dine var.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

... og nye sjanser er aldri lettvinte

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du er reine poeten, Jostein! :-)
Her i huset er leselysta på lavmål. Greidde å kome meg gjennom Den som ser av Wassmo i går, og opplevde det som rart at den engasjerte meg så lite. Eg las dei tidlegare bøkene hennar med stor entusiasme.
I tillegg til at eg no såvidt har starta på "Morgen kommer" av Ekman så har eg leita fram Hålke av Helene Uri.
Håper at den eller noko anna kan gi meg leselyst og leseglede tilbake!

Ynskjer deg og alle andre ei god helg- og nyt lesegleda når du har den!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hei ! Hvor er hovedtråden til Leseutfordringen 2018 ?
Jeg følger denne lista i år, men finner ikke selve tråden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt å høre, tusen takk. Ha en fin helg du også :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Været er fint og det blir noen småturer hver dag,uten ski, altså! Nå har jeg igjen brutt et av mine forsetter, nemlig å lese ei bok av gangen. Så jeg er godt utiFiskene har ingen sko av Jon Kalman Stefansson og har begynt på Salongen i Jerusalem av Odd Karsten Tveit. Veksler mellom dem, begge er bra men totalt forskjellige, selvfølgelig. Så har nok lesing utover i kommende uke her.
God helg til alle bokelskere, med eller uten ski.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Kan man skille reality fra virkelighet?

Jeg har sett mange realityserier oppgjennom årene, blant annet The Bachelor,The Bachelorette, Bachelor in Paradise, Farmen, 71 grader nord,Big Brother, Villa Medusa, Den siste viking, Paradise Hotel, Robinsonekspedisjonen og mange andre. Lista er lang. Personlig foretrekker jeg vanlige Tv-serer fremfor realityserier, men siden det blir mest produsert realityserer for tiden, er det lett å ikke la være å se det, og noen av dem blir man mer hekta på enn andre. Det blir en slags guilty pleasure enten man innrømmer det eller ikke. Denne boka dreier seg om realitykonseptet og tar konseptet på kornet.

Zoo er gift og hun elsker mannen sin veldig høyt, men hun vil på et siste eventyr før de prøver å få barn. Zoo vet ikke om hun noen gang er klar for å bli mor, og det er en hemmelighet hun holder for seg selv. Hun melder seg på denne realityserien som er noen hakk tøffere enn 71 grader nord. Det handler om overlevelse og gå overens med andre deltagere, noe som er typiske momenter i hvert eneste realityserie i større eller mindre grad.

Mye å kjenne seg igjen i fra realitysjangeren
Zoo er med i en mer hardbarket realityserie enn det man kan tenke seg, der man må overleve utendørs, samarbeide med andre deltakere og underveis ta del i utfordringer som de får opplysninger av programlederen. Programlederen er et fantastisk eksemplar på de fleste programledere i realtyserier, litt småarrogant personlighet med fine vaner. Zoo må samarbeide med personligheter som er lett å kjenne igjen i fra fleste realityserier. Den utstøtte som ingen liker, bedreviteren, den som ikke er redd for konfrontasjoner, den pene, den hjelpeløs og mange andre kjente personlighetstrekk som stadig dukker opp hver sesong i forskjellige realityserier. Enkelte ting forandrer seg aldri og det er vel det som er greia med realitykonseptert generelt. Man vet hva man får og det blir til en guilty pleasure.

Zoo er med i realityserien som et siste eventyr, men hun merker ikke forandringen rundt seg. Hun blir etter hvert stadig mer alene mens hun vandrer lange etapper, og hun har ikke fått med seg at ting har tatt slutt, og at verden rundt henne er rammet av en katastrofe. Det er en grunn til at det meste er øde og forlatt, men hun merker det ikke, eller er det noe hun fortrenger? Det eneste hun klarer å tenke på er hvor mye hun savner sin mann og lengter hjem. Vil det noen sinne gå opp for henne hva som har skjedd rundt henne? Forfatteren gjør realitykonseptet i bokformat ekstra troverdig da hun fletter inn forumtråd der seere diskuterer episodene som blir vist, der både fans og diverse nettroll dukker opp.

Ikke begeistret over sentimentale temaer for det blir fort irriterende
Den siste hadde et godt utgangspunkt med noen kreative elementer, men for min del var det tematikken som ødela. Jeg er ikke spesielt interessert i å lese om hovedroller som ønsker å bli foreldre og som konstant nevner barn. Synes det blir litt slitsomt og irriterende i lengden. Det er ikke et tema som er interessant for meg personlig å lese om, for å være helt ærlig. Så syntes det ble vel mye av det og da blir det litt drepende. Selv kunne jeg ha tenkt meg en mer hardbarket versjon av Den siste, men dette blir for soft og sentimentalt for min smak. Det er jeg ikke helt begeistret for, dessverre. Så hadde absolutt likt enn mørkere variant av denne mye bedre til tross for at den hadde noen mørke partier.

Dette er en bok som er svært lett å leve seg inn i, og selv om tematikken ikke var helt min greie, er det en av de bedre dystopiske bøkene jeg har lest i det siste. Jeg er litt foret opp av denne sjangeren da slike bøker er blitt mye lest oppgjennom årene og da går man noe lei, så har et elsk-hat forhold til denne sjangeren, men dette er en av de bedre jeg har lest de siste årene. Fin beskrivelse av en verden i oppløsning på en stilleferdig og mystisk måte. Det er det boka scorer høyest på og personbeskrivelsene.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Deeyah Khan sier at under produksjonen av sin film Islams Nonbelievers fant hun "an underground resistance movement" i skyggene i Storbritannia av folk som sloss mot konservative og bakstreverske krefter. Denne bevegelsen er uten tvil venstresidens mest naturlige samarbeidspartner fremover. Og den vokser. Det er godt mulig at Maryam Namazie har rett når hun sier at det ligger en usynlig tsunami av ateister og venter på å bryte demningen, både i den muslimske verden og blant muslimer i Europa. Og om venstresiden skal følge sine historiske prinsipper, så skal den stå med åpne armer og Øverlands tale i baklomma og vente på å få svømme i denne tsunamien.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Librosaurus vBoktimmyKaia SvaanRufsetufsaDun AenghusEivind  VaksvikLive FlødeJulie StensethKirjalabyrinttiBeathe SolbergbokxleserHildefornixEvaNorahMaren Hjelle AuneDolly DuckSolMaikenIngunnBeate HusbyKristin F. JørgensenTonjekntschjrldBerit RKariFarfalleArcticDwarfingar hEvaAnette  KureLeseaaseannelinguaMerethe SolstadVannflaskeRosa99siljehusmorTerje MathisenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLesevimsa