skal prøve å begrense meg.. plassmangel----

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Av Hustvedt: "Sommeren uten menn", som jeg har starta på nå, og "Denne flammende verden".
Av Auster har jeg lånt "Sunset Park". Har nylig lest et par bøker av Hustvedt som jeg likte godt. Så får vi se om mannen også skriver gode bøker :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skriver ganske enkelt fordi det er en syssel som vanligvis gjør det litt lettere å utholde sitt eget selskap og litt lettere å unngå omverdenens.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

‘Lies,’ he explained, ‘are everywhere. Even nature herself lies. What is camouflage, for instance, but a lie? The chameleon disguises itself as a leaf in order to deceive a poor butterfly. He lies to it, saying Don’t worry, my dear, can’t you see I’m just a very green leaf waving in the breeze, and then he jets out his tongue at six hundred and twenty-five centimetres a second, and eats it.’

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ser lite orientalsk ut, ja.
Ser det er benevnt "Perm ballett", så det er kanskje klassisk (og russisk) ballett.
Har i grunnen svært lite greie på det, men det er i mye tåspissdans i klassisk ballett. Eller?
Men Griegs musikk kommer jo godt til sin rett.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Life is some kind of joke. Possibly a cruel one. But you have to stick around for the punch line.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vakkert!

Men er det orientalsk? Danser beduinhøvdingens datter så mye på tåspissene og så lite med magen?
(Ja da, jeg vet at Griegs musikk setter noen rammer.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er hennes lodd i livet å flakke rundt, kjempe i sitt eget skinn i desperasjon etter å slippe ut i verden, panisk som en ildflue fanget i et barns glass.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hun ser ikke ut som typen til å bli gift, ansiktet hennes er jo like livlig som en skosåle.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her er det ikke is i magen,det er rett og slett noen bøker jeg så gjerne vil ha,at jeg har bestilt meg fire stykker og håper dem er å få tak i . Sist år fikk jeg bare en av de fem jeg bestilte. Så da håper jeg på flaks denne gang.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hvilke av Auster og Hustvedt har du lånt? :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg var inne på Haugenbok og tittet på utvalget i natt og forhåndsbestilte 3 stk og la 18 til ønskelista mi. De jeg bestilte var:

De har jeg hatt en god stund på ønskelista mi allerede, alle 3 til kr 99 pr stk. Gleder meg også til det svenske boksalget som de selger av på både AdLibris og CD.ON, det kommer som regel litt senere enn den norske.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Når noe vipper meg av pinnen, griper jeg til et meget enkelt knep som gir meg sinnsroen tilbake, jeg tenker simpelthen på Jack London, som til tross for at han skvalpet over av alkohol, var en av talsmennene for forbudet i USA.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det gjør den

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da har jeg også lest hele fjerde handling, og det er ikke så mye å føye til det du skriver om denne delen av Peer Gynt.
Stykket var tenkt som et lesedrama (f. eks: Anitra og Peer rir gjennom ørkenen), men senere innså Ibsen at det også kunne oppføres på scenen. Edvard Grieg fikk i oppdrag å komponere musikk til stykket. Og hvilken musikk! Jeg har forstått det sånn at fjerde handling ikke ble spilt tidligere, men den er vel med i nyere oppsetninger (ved Gålåvatnet f.eks.). Noen som vet noe om dette?

Forresten:
I Fjerde handling er det lagt inn en liten scene, som nesten forsvinner i alle de andre, lange opptrinnene. Vi befinner oss plutselig "høyt oppe mot nord. En hytte i storskogen":

(En middelaldrende kvinne, lys og smukk, sitter og spinner utenfor i solskinnet.)

K v i n n e n (kaster et øye nedover veien og synger):

Kanskje vil der gå både vinter og vår,
og neste sommer med, og det hele år; -
men en gang vil du komme, det vet jeg visst;
og jeg skal nok vente, for det lovte jeg sist.

(lokker på geitene, spinner og synger igjen.)

Gud styrke deg hvor du i verden går!
Gud glede deg, hvis du for hans fotskammel står!
Her skal jeg vente til du kommer igjen;
og venter du hist oppe, vi treffes der, min venn.

Solveig er altså "middelaldrende" nå, og venter fortsatt like tålmodig på Peer. Hun vet ikke en gang om han er i live, men dersom han er død, stoler hun på at de vil treffes i det hinsidige.

Lurer på om "Anitras dans" ligger på YouTube.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er en bok om sex, fantasier, følelser, karriere, det å sette grenser og det å bryte grenser. Romanen ble utgitt av N.W. Damm & Søn Forlag i 2006 og solgte over 6.000 i første opplag. Andre opplag kom i 2009 og nå er den ute i tredje opplag via forlaget Feather Books. Les mer her: www.newspirit.no.

"Bedre en Bridget Jones." Budstikka

"Norges første chiklit forfatter." Aftenposten

"Trude Helén Hole - Prinsessen av humor." Askeravisen

"Norges beste jenteforfatter." Dagsavisen

"Trude Helén Hole - Fun fearless female." Cosmopolitan

"Humor, selvironi og romantiske forviklinger er hovedingrediensene. Heltinnen er fremdeles ambisiøs, sexfiksert og på evig jakt etter den store kjærligheten. Men New York er byttet ut med Oslo." Henne

"Sommerens strandanbefaling. Dristig stoff for damene." BA

"Det er ingen blyg og rødmende ungpikeroman Hole har skrevet. Den spinner rundt hovedpersonens hemningsløse sexfantasier, og gjengir SMS-groviser av sykeste slag." NTB

"Bøker til begjær. Trude Helén Hole er kvinnen bak den første norske boka innen chicklit-sjangeren. Sjangeren ble spådd en kort framtid av kritikerne, men de tok feil. De lette og underholdende historiene topper fortsatt salgslistene." MAG

"Den humoristiske dagbokaktige jentelitteraturen har ikke stilnet hen. Nå får Bridget Jones en ny norsk ”søster” – røffe Lotte-Marie." Tønsbergs Blad

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for godt tips! Is i magen er bra, men noen av disse kan fort bli utsolgt!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kommet til side 207 av 461 i boka Herakles gylne epler. Den er bra, og forteller om vår oprinnelse, og hvordan sivilisasjonene utbredde seg fra det gamle Sumer ..Det er påfllende mye likt mellom Europa, afrika, Amerika og Påskeøya---

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Doña Maria og Drømmehjerte er to flotte romaner hvor handlingen er relatert til Cuba.
Liker måten Cecilia skriver på - hun klarer å gjøre bøkene både lærerike og spennende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

BoktimmyHanne MidtsundMariarSirialpakkaTone SundlandAgnete M. HafskjoldJostein RøysetReadninggirl20HildEsoxLuciusHilde Merete GjessingJohn LarsenNorahLene AndresenNils PharoAnne-Kristin AasbergQuijotekjell kKirsti Vettran NederhoelkriraKjetil AudsenBente NogvaKristine LouiseSaharaAstri GunstveitLilleviEli HagelundkntschjrldAvaIngunn SVera Lind HansenKaia SvaanVibekeAjiniakraLinda RastenElin KristiansenAnn Helen HaugenTonesen81Monica Mostue Nilsen