Henne kunne jeg selvfølgelig ikke drepe, som noen har trodd. Henne elsket jeg jo. Det var kjærlighet ved første blikk og ved hvert eneste, eneste blikk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mitt hjerte var et hysterisk og upålitelig organ.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men siden året 1635, da Milano-provinsen ble underlagt spanjolene, disse tause, mistenksomme, hovmodige herrer som alltid fryktet opprør, hadde livsgleden vært borte. Folk tok etter herskernes livsform og var mer opptatt av å hevne den minste fornærmelse med et dolkestøt, enn å nyte livet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En ettermiddag Bruno kom hjem fra skolen, ble han forbauset over å oppdage Maria, familiens hushjelp - som alltid gikk med bøyd hode og aldri løftet blikket opp fra teppet - på rommet hans, i ferd med å dra alle tingene hans ut av skapet og pakke dem i fire store trekasser, selv de tingene han hadde gjemt helt innerst, de som tilhørte bare ham, og som ingen andre hadde noe med.
Gutten i den stripete pyjamasen, John Boyne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fantastisk god oppfølger til Og bakom synger skogene. Veldig gode skildringer av Dauingfjell. Jeg er bergtatt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bibliotekaryrket hadde kommet høyt opp også på min liste, muligens helt på toppen. Sikkert behagelig å vasse i bøker på jobben.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Barna er våre dommere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Å vasse i bøker på jobb høyrest bra ut. Hadde eg skulla velge yrkje ein gang til, så hadde nok bibliotekar kome høgt opp på lista.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så bra☺️ Og bare hyggelig. Jeg har funnet mange fine bøker der!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En god idé plettfritt utført om en kvinne som jobber med å skrive rapporter om arbeidsulykker, på nærmest autistisk vis leter etter og kjøper planter til leiligheten sin og har menn som kommer og går hos henne. Utenforskap, menneskelig og emosjonell distanse, tomhet. Med knappe setninger uttrykkes stor dybde og synes det er spesielt godt sett hvordan hun ganske nytteløst prøver å strekke seg ut mot andre mennesker uten å vite helt hvordan eller å ha noe å snakke med dem om, fra bak sitt plettfrie ytre

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Blir Salman Rushdie tidenes Man Booker-vinner?
Tidenes Booker-vinner skal kåres i anledning prisens femtiårjubileum, ifølge Bok365. Vinneren blir offentliggjort på Man Booker 50 Festival i London 8 juli.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg møter blikkene til alle hvis jeg vil, kan finne en blant dem, man vet jo aldri, en dag treffes de som skal bety noe for noen, bli værende, det kan skje hvor som helst, det gjelder å følge med, se nøye etter, bruke leppestift hver dag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kapteinen står alene på broen som den eneste som snakker norsk om bord, men det synes ikke utenpå, det synes ikke langt ute på havet hvordan rederiene kutter kostnader ved å leie inn utenlandske arbeidere, gjerne filippinere og portugisere, at det ikke er sveler i messa deres, at det ikke utbetales pensjon eller feriepenger, at kapteinen står alene på broen og ser utover havet på storskjermen, er flagget ut.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det ble ikke sånn jeg hadde tenkt det våken om natten før dette møtet, om morgenen mens jeg barberte leggene, han smakte fisk og gammel fyll, insisterte på å se meg i øynene mens han kledde av seg, det var sommerferie og ingen andre å melde.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En virkelig liten perle av en bok! En nydelig historie som går rett i hjertet og fantastiske illustrasjoner.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kjenner forfatteren og har et signert eksemplar, men har ikke fått lest den enda, da en av mine elever hadde lyst å lese den, så hun fikk den først :) Får i så fall komme tilbake til det.

Her er hva klassekampen skriver:
http://www.klassekampen.no/article/20160521/ARTICLE/160529900

Og Bistandsaktuelt:
https://www.bistandsaktuelt.no/arkiv-anmeldelser/2016/farvel-syria/

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du snakker om hvor meget barna skylder sine foreldre. Det er vel sin mor, Du mener, for jeg har aldri merket at Du syntes vi skyldte far noe. Jeg vil si Deg at jeg synes foreldrene skylder sine barn meget mer. Barnene har ikke bedt om å bli satt inn i verden, og det er heller ikke av hensyn til barnenes fornøyelse at de blir til.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er tross alt bibliotekarens store oppgave å føre bøker sammen med deres sanne leser.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En dyster science-fiction roman der hovedpersonen er preget av ensomheten og lengselen etter det som en gang var. Rutt Kine

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For deg som liker grøss og spenning. Nydelige naturbeskrivelser!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

AnnaMartinenTherese HolmTonjeBoktimmyTanteMamieFlettiettegretemorAnne Wang-AndersenAvaEvaSjavn NvajsSolveigOlsenMarit IlstadEivind  VaksvikCtinaLindaBbokxleserMari Nordø LommelunMonica CarlsenSercan LeylekLive FlødeLesevimsaAkima MontgomeryLars MæhlumAnjaTom-Erik FallaJolinaellinoronilleLilleviStian DalbergmoiraDemeterIna Elisabeth Bøgh VigreGeir SundetvaskeklutAnniken RøilBosseAud Kristine JohnsenBerit B Lie