Anbefaler også "Omgitt av psykopater" av samme forfatter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den vil jeg lese, hvis du ser hva jeg leser nå, skjønner du hvorfor.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Catch 67. Ideene bak debatten som splitter Israel" er lesestoff etter den lange, italienske lunsjen vi har unnet oss etter en liten økt med hagearbeid. Så fint vær, og scilla er på vei overalt i plenen. Boka har jeg allerede gitt en sekser, det fikk den for forordet. Tror at denne boka vil bidra til å øke forståelsen av den "missing link" som har vært mellom jødisk tradisjon og historie, og det som nå skjer i Israel, som jeg alltid har hatt vansker med å få til å henge sammen. Den enkleste oppsummeringen, etter bare 65 sider, er vel at israelerne er uenige seg imellom, og nå begynner jeg å forstå hvordan det konkret gikk til. Denne boka er kort og konsis, og den ble en brannfakkel da den kom ut i Israel i 2017. God påske til alle bokelskere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Blå er Maja Lundes andre bok. Jeg tenker kanskje at dette vil bli en egen sjanger miljølitteratur. Den er spennende, historien er spennende, men persongalleriet er blekt. De er bifigurer under den virkelige hovedpersonen: Miljøet, endringene som gjøres. Det er spennende, bra skrevet, gir et grøss og er tankevekkende. Det er alikevel ikke stor litteratur. I stor litteratur tenker jeg at menneskene må være noe mer en statister.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Thomas Erikson presisere selv sterkt at dette ikke er en fagbok. Kategoriseringen hans er ikke personlighetspsykologi, men et praktisk verktøy for å jobbe med folk. Tommelfingerregler. Og som det er boken god. Jeg ville selv ikke trodd at det fantes mennesker som er så "røde" som Erikson beskriver inntil jeg jobbet med en person høsten 2018 som var slik. Om boken er nyttig? Kommer an på hvordan den leses. Den er en fin, praktisk bok i forhold til kommunikasjon og ledelse. Den finnes ikke jordet i noe som helst som minner om fakta og forskning. Er det personlighetspsykologi som er interessant bør man se seg om etter en annen bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ble avbrutt i lesingen av denne på grunn av skolearbeid - livet er fullt av interessante ting som stadig stoppes av arbeid av ett eller annet slag. Fikk i alle fall tatt den opp igjen. Historie - og kanskje speseilt krigshistorie er spennende, og her forklarer Tim Marshall mye av bakgrunnen for konflikter verden over. Krig er mer enn blodige oppgjør, krig er logistikk, matforsyninger, kommunikasjon og mot. I denne boken er fokuset hvor en hær kan komme seg inn i et land, hvilke forsvarslinjer det er mulig å holde, hvor viktig isfrie havner er. Ingen mat, ingen hær. Maten må komme inn i landet på en eller annen måte. Utrolig spennende. Han er også inne på det som står mye om i "Sapiens" - land som er "kunstig delt" gir konflikter, feks Afrika etter imperalismen. Det er også spennende for meg at Marshall har mye av samme synspunktene på Palestina/Israel konflikten som meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har stor sans for begge forfatterne og sammen har de skrevet en forrykende spennende og tidsriktig bok som gikk unna i en fei!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litt vanskelig å kategorisere, men endte opp på historie. Det er en utrolig fasinerende bok, den kan vanskelig oppsummeres da den selv er "en kort historie om menneskeheten" - og det er den 396 sider blir lite til å oppsummere 6 millioner år (gikk heldigvis sakte i starten, da!), og det å skrive noe om innholdet i boken blir vanskelig. Men jeg kan sitere Financial Rimes som sier: "Denne er fascinerende og mytedrepende boken kan ikke sammenfattes; du må rett og slett lese den"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Elendige greier. Det står på coveret at den er kåret til årets beste kriminalroman, men uten noen kilde, så jeg tillater meg å tvile. Det skjer bortimot ingenting, og boka er full av ekstremt usympatisk, dumme og karikerte personer som det er umulig å tro på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alle kommer fra et sted. Vi har alle våre historier, med liv som har utviklet seg langs kronglete veier og kollidert på uventede måter.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Når livet blir tøft, må man bli tøffere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

But I did use Twitter to help a micro-budget movie I'd written get funded, as well as to find its male lead, and once to mistakenly, drunkenly, order drugs. I'd thought I was texting.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da har det skjedd igjen – jeg har reist på ferie med for få bøker - og jeg har oppdaget en ny forfatter. Artig å se hva folk legger igjen på hotellene. Jeg er glad for at jeg fant «Yacoubians Hus» (dansk utgave). En fascinerende, brutal, poetisk, velskrevet og ikke minst lærerik roman. Forfatterens «Den kongelige egyptiske automobilklubb» har jeg hatt på ønskelisten en stund. Den rykker nok opp etter dette.

Takk for tipset om filmen., Cathrine S.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Filmen er faktisk også ganske god. Anbefales =)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg likte "Underkastelse" av samme forfatter veldig godt, så jeg gledet meg til denne, men ble skuffet. Jeg klarte ikke å engasjere meg i hovedpersonen og synes alt gikk for tregt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Interessant og gjennomarbeidet med gode eksempler.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi har hjemmepåske, akkurat som vi pleier. Men vi prøver å få til en del dagsturer og med fantastisk vær blir det uansett mye utetid og lite lesetid. Men innimellom rekker jeg å lese videre i Kaptein Nemos bibliotek. Jeg sleit en liten stund og vurderte å gi opp men klarte ikke helt å legge den fra meg så den får nok følge meg gjennom resten av påsken.

God påske alle bokelskere!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

En krimbok full av spenning og dramatikk fra begynnelse til slutt. Jeg føler meg helt utslitt og filleristet etter å ha lest denne boka. Ikke en eneste side der man får slappet av før neste dramatiske hendelse. Den beste av Jægers bøker så langt. (jeg leser dem kronologisk, og dette er bok 5)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har sittet ute i sola og lest i dag :-) Så deilig :-)

Og nå i kveld leste jeg siste side, og avsluttet dermed Lewismannen av Peter May. Jeg synes denne var minst like bra som hans forrige, Svarthuset.

Og jeg lurer jammenmeg på om jeg fortsetter med trilogien, og går rett på den siste: Lewisbrikkene i morgen. Ja, jeg gjør det :-)

God påske alle :-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg har i kveld lest ut Den forbudte elven av Chigozie Obioma som hadde lagt vekk for en liten stund, men begynte igjen nå. Det var mye bra i boken og noen mindre bra. Tilslutt endte jeg på terningkast fire for godt språk og handling, men ikke alltid like spennende å lese. Likevel var dette en rørende historie jeg vil anbefalt videre. Ellers får jeg se hvilket lesestoff jeg velger neste. Tenker også å tilbringe litt tid ute i det flotte påskeværet vi har fått.

Ønsker alle en flott og rolig påskehelg med bøker eller uten, god påskehelg :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

PrunellaLibraritas vLiv Toril AligassvarteperReadninggirl20Eivind  VaksvikIngunn SJostein RøysetCamillaOlaugTor Arne DahlDun AenghusTralteMarianne KesselIngunn ØvrebøMarit HåverstadkntschjrldMonica  SkybakmoenKristin F. JørgensenLesevimsaMarteEvaLinn HaugGVElin FjellheimChristinaTone HBerretMariaJulie StensethAnne-Stine Ruud HusevågHildaTove Obrestad WøienelmeKay NilsenMaren Hjelle AuneBeathe SolbergMarit HøvdeAndreaErikIda