Dad wishes he has a twin sometimes, and asked me if I did. I said no, because truthfully one of me was probably enough for everybody and he laughed and said it absolutely wasn't, but there could never be two of me.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En usedvanlig merkelig, men fin, eventyrroman, med handlingen lagt til et ikke spesifisert europeisk land på slutten av det forrige århundre. Romanen har et fargerikt persongalleri, som sentrerer rundt hovedpersonen Pavla. Hun blir født som dverg, og historien forteller om de eventyrlige forvandlingene hun gjennomgår.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

this is what memory must be made of—a yearning.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg gikk på vgs i årene 92-95. Denne leste jeg nok i andre klasse, altså 1994. Tror den var relativt ny da. Det er ikke Sylvia Plath. Om det kan hjelpe, boken hadde et svart hvitt foto og burgunder bakside

Godt sagt! (1) Varsle Svar

But sometimes you can spend a lot of sorrow trying to change things for the better, when what was first was best.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En noe ujevn samling med sammenknyttede noveller fra denne meksikanske forfatteren . Novellene handler om en meksikans imigrant i USA, og er således svært aktuelle. De aller fleste av dem er sterke og gode, men dessverre trekker et par av dem ned for min del. Enrigue har skrevet fire romaner og to novellesamlinger, og dette er den første av bøkene hans som ble oversatt til engelsk, ifølge Wikipedia.

Jeg leste Enrigues roman Sæt og match (engelsk tittel Sudden Death) i fjor, og skrev litt om den her på Bokelskere. Ga den en sterk 5 på terningen. Kunne godt tenke meg å lese mer av ham, dersom flere av bøkene hans blir oversatt til et språk jeg behersker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

After reaching a certain size, a secret generates a zone of silence around the one who carries it.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Robbie og Emily har vært gift i mer enn 40 år, og sammen i over 50. En helt vanlig dag gjør han det han vanligvis gjør på morgenen, men i tillegg legger han et brev på nattbordet til Emily, for deretter å legge livet hennes i grus for alltid.
Sakte men sikkert får man innblikk i historien til det aldrende ekteparet, og i bakgrunnen lurer en forferdelig hemmelighet som de ikke kan dele med noen.

Nydelig oh hjerteskjærende historie om to som elsker hverandre over alt i verden. Tvisten på slutten gir en ekstra dimensjon.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Oh, he's a nature god," she said. "Sometimes he manifests himself as an oak tree, or half a man and half a goat, but mainly I see him in his aspect as a bloody nuisance."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"There were more old people. The world was full of them," said the wizard.
"Yes, I know. And now it's full of young people. Funny really. I mean, you'd expect it to be the other way round."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er hun for god til å være sann?

En reddende engel?
Det er husbrann hos naboen, og som den helten Mark er, redder han katten til Jade. Siden hun ikke har noe sted å dra til, og Mark og Melissa ser at hun har et god tone med barn, ansetter de henne som barnepike. Jade blir boende hos dem enn så lenge mot at hun ser til deres syv år gamle datter og deres nyfødte. Jade er for god til å være sann, for hun dukker alltid opp når noe skjer. Hun er nesten som en tankeleser, og det gjør det lettere for Mark og Melissa. Ting går på skinner nå som Jade er hos dem. Hun er så fantastisk, at de glemmer å sjekke hennes bakgrunn og referanser. Noe de kanskje burde ha gjort? Ting går fra perfekt til katastrofalt da Melissa blir deprimert, og hun har vært rammet av depresjon tidligere. Hun beskylder Mark for det ene og det andre, og dynamikken i familien forandrer seg sakte, men sikkert til det verre.

Det var på grunn av bakgrunnsteksten jeg ville lese boka og fordi jeg ville ha noe lettlest. Den var veldig lettlest, nesten for lettlest for den har nesten ikke handling i det hele tatt, og persongalleriet var virkelig en tam og oppbrukt gjeng. Kapitlene er svært korte på bare noen få sider og det skifter perspektiv mellom Mark, Jade og Melissa, samt noen andre bikarakterer. Denne boka fikk meg til å tenke på filmen The Hand That Rocks the Cradle (Hånden som rører vuggen) som ble produsert i 1992. Selve historien var ikke så lik filmen, men karaktertrekkene på enkelte var det, spesielt barnevakten som hadde onde hensikter. Selv liker jeg The Hand That Rocks the Cradle veldig godt fordi den var veldig utspekulert, ondskapsfull og meget spennenende. Mens denne,The Babysitter virket som en blek kopi. Selve skrivemåten var heller ikke spesielt imponerende. Det er mange gjentagelser i historien når det oppstår dødpunkt. Det er ikke stort som skjer. Det er ingen flyt, i hvert fall ingen naturlig flyt.

Sløvt av foreldrene
Litt ironisk at Mark, som selv er detective inspector (DI), ikke klarer å se eller skjønne hva som foregår i sitt eget hjem. Så han er ikke den skarpeste kniven i skuffen, akkurat. Greit at kona kanskje ikke gidder å gjøre en bakgrunnssjekk på Jade, men når ikke en gang Mark, som har en slik jobb, ikke gidder å gjøre det blir man litt oppgitt. Hva slags foreldre er de egentlig? Jada, de er gode og kjærlige foreldre og alt det der, men å la en fullstendig fremmed bo hos dem på ubestemt tid og attpåtil jobbe som barnevakt er litt søkt. Det er ikke nok at en person er grei og sjarmerende, og at hun påstår hun hadde et kurs om barn på college. Er det virkelig nok? Det er litt vagt og dårlig dømmekraft av dem begge, spesielt Mark med tanke på den bransjen han er i. Det blir for dumt.

Skrivestilen var heller ikke så mye å skryte av. Greit at kapitlene er korte for det er det jo som oftest i psykologiske thrillere, men det er ikke helt troverdig at Mark og Melissa er like forelsket i hverandre etter så mange år. Bare legg merket til dette avsnittet;

But then, Mark had been quite into her shirt last night. Melissa smiled quietly, recalling the wicked glint in this chocolate-brown eyes as he told her that imagining her naked beneath it was a serious turn-on, how he'd pinned her to the bed, with not much protestion from her, and worked excruciatingly slowly through each button, finally asking her to keep it on while he made deliciously slow love to her.
Please. Stop. She'd be dragging him upstairs for a repeat performance as soon as he walked through the door at this rate.

Nei takk. Jeg er ikke i mot å lese kioskromaner, for leser noen av dem selv, men denne stemples som en "seriøs" psykologisk thriller, men for min del ble det alt annet enn det. Det opplevdes mer som en parodi av hele sjangeren. Lettlest, det skal den ha, men fort "glemt" og for lite utfordring til en psykologisk thriller å være. Styr unna.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er min omtale av Den vakre død. Linken fører til min bokblogg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I flere år har jeg observert at denne boka figurerer på lister over bøker man absolutt må lese før man dør. Nå har jeg omsider lest den og burde dermed glede meg over å ha rettet på denne avsindige bristen i min dannelse. I stedet gremmer jeg meg over å ha kasta bort timevis på dette sludderet. Morsom, javisst, men de fleste morsomhetene er så krampaktige at det nærmest blir umorsomt og pinlig. Nå vil jeg ned på jorda igjen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne helgen har jeg begynt å lese "Jeg vet hvor du bor",av Unni Lindell,lenge siden jeg hadde lest noe av henne ,så det var litt på tide.Er veldig spennende,foreløpig,har ikke kommet så langt.Hun er en drivende krimforfatter.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

According to Gould, artists have a moral mission and art has an unrealized potential for the betterment of humankind. Human improvement can occur only as the result of modification in our attitudes as solitary, private individuals, and not as some kind of collective modification of our species, voluntary or not. Each person must accept the challenge of contemplatively creating his own "divinity." "Divinity" here refers to the better part of individual human nature, which for Gould is the introspectively and ecstatically contemplative part; the worse part is that which abandons itself to herd impulse, as in the mindless, hysterical responses of crowds to spectacles and of populations to propaganda.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Absolutt leseverdig og en god debutroman. Synes det ble noen litt langtekkelige partier, men det er muligens fordi jeg brukte litt tid på å lese ut boken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

The only thing he'd ever blown up was a balloon, but would they trust him on that?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er en ny krim-forfatter for meg. Jeg har de to neste bøkene i serien også, men jeg tror ikke jeg kaster meg over dem med en gang. Her var det mye spenning og action for de som liker det - ikke akkurat noen "snill" kriminalroman. En del tankevekkende temaer hadde den, men den kom ikke helt ut på pluss-siden hos meg. Mer om denne i Reading Randi

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Om litt sjenerte kan godtas i himmelen??

Også forlagsomtalen hinter om at problem-området vil strekke seg
utover å handle om 'innadvendtisten', den introvertes
naturlige skyhet
i møte med råkjør-manipulerende
'elitistiske' religionsvirksomheter --

eller politiske miljøer for den del, karriere-baner.

"trangt og uniformerende", spørres det -
"Mange mennesker forlater kirken og troen
fordi de ikke riktig føler de passer inn"?

For ikke-elitefightere er det lett å tenke ydmykt og subjektivt - -
kunne jeg brukes, i det heletatt ?
Passer pasifister i åndelig revolusjonære kampstyrker?

Eller hva for styrker må til for å opprette selve Fredsriket.
Må vi tro på en ultra-profet som skal hyldes som Guds Kraftsalvede -

risikerer jeg å bli kassert flassblemiker..?
må jeg rett og slett ha gransket Bibelen ordentlig for å
skjønne hva jeg kan ha møtt på gaten?

La meg trekke inn noen relaterte ytringer.
_

" Vi troende ble hjemløse i Kyrkan, " sukker en Teologie doktorinna.
Omtalt her > .

Det samme mente Hans Nielsen Hauge, han kom i scenelyset da han
i 1796 meldte vesentlige feil i Statens egenmektige forvaltning av
Statens tvungne monopol trossystem, som den hadde eid siden 1537 - -
betenkelig likt forrige regime, enda avlaten fra da var avskaffet.

Hauge skrev om "Verdens Daarlighet", Kirkeverket heri innregnet.
Det ble dyr protestantikk for ham..

Videre tenkte jeg på broder Joseph Wilting, som ikke startet ut fra
statsmonopolsk garanterte forvaltninger, men brøt ut fra en heller
miskjent kult - dog også denne 'seg Selv alene'-dyrkende.
'Herre, hvem skal vi gå til?' >

Men hva var det siste Paulus sa til sitt Jesus-revolusjonære team?

At snarest ville falske brødre snike seg inn, listige etter å overta
ledelsen, og gradvis sno inn defekt lære. "Våk derfor".
Se Ap.gjerninger 20:27..32

Hvis du har hørt noenhundre religiøst mente prekener i ditt liv..
hvor mange av dem kan ha handlet om, eller bare nevnt konfliktområdet
'falske brødre', maktpsykopater, lederskapsdrama ?

Et 'forvaltningsverk', i motsetning til en moden og levende
Nytestamentlig forsamling,
er kun ment til å passivere og dope ned Legfolket, det er en falsk-
åndelig fangeleir, fangene må psykes ned, påføres selvforakt og
depressivitet.
Okkupantene liker ikke helt at katastrofeområdet nevnes.
Men det skjedde som Paulus forutsa.

Holdningene ligner det som ellers er vanlig i næring og forvaltning:
Det er bare kunden som er dum. Men hun kan få kjøpe flere riktig-
holdningsutviklende kurs, så det er liksom litt håp i sikte.
Evangeliet er det hvertfall ikke. Men det er jo droppet ut av pensum?

..og før Næringslivet fikk blå kjole, skulle Arbeiderparadiset befri
oss fra å få høre om Gud Skaperen, som i de kretser var statens fiende.

Prof. Karl Vold skisserte dilemmaet for oss på 1930-tallet, omtale >

Man har tenkt seg at Hitler-okkupasjonen i det minste skulle ha gitt
mange et underlag til å tenke seg om..
men så fikk vi velstandsutvikling, kaostrafikk karriere og Rock & Roll
av dyktige pushere.
Ennå kan det kanskje nytte å ta en nøktern omvurdering av noen prioriteter?
Er det jaktsesong på vår tenkeevne ?

Tro om vi kunne finne et alternativ til politikken ?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

CREEPY: Looks like hands turning into jellyfish; tastes like cakes that are alive; feels: too close.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

John LarsenAneKarin BergKathrineRune U. FurbergKristin F. Jørgensenrobertas draksasWenkeStjernekastThina NordtveitElin FjellheimLars MæhlumBjørg  FrøysaaAnne LisebokxlesersiljehusmorAgnethe Katarina LandreAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMichelle EngelEivind  VaksvikPirellimoiraMariarMeta ♤ Lady CimmerianMonica CarlsenEmilie Siljuberg KlevenCatrine Olsen ArnesenSunniva83Julie StensethLibrosaurus vgretemorSverre HoemBertyAjiniakraDaffy EnglundCathrine Marie HansenHildeE .Eli HagelundBoktimmyIngrid Urdal Støle