Det moralske sammenbruddet rammet ikke bare forfølgerene, men også ofrene. Mye av Hitlers suksess skyldtes at han klarte å frata sine ofre deres egen identitet og tro på seg selv. Slik tvinger ethvert totalitært styre individet til å underkaste seg - for deretter å bryte ned den enkelte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vår beste beskyttelse mot kvelende kontroll og umenneskeliggjørende totalitære tendenser er fremdeles personlig forståelse av begivenhetene etter hvert som de utvikler seg. Hannah Arendt har gitt oss et rikt materiale til dette formålet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alt er nytt og ingenting er som før, det bare ligner.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Etterpå, når vi står på kirketrappa, jeg rødmer over å kysse offentlig og samtidig er så full av endorfiner at munnvikene har vanskeligheter med å smette tilbake til sin opprinnelige plass, kjenner jeg på det at ja-et mitt, det lille ordet på to bokstaver som i dette tilfelle rommer så mye, kostet meg så lite. Rynkene rundt øynene feirer gleden over å si ja til noe så stort og samtidig mene det, den type glede en bare kan oppleve der det er fravær av tvil.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det evige Frankrike hadde plikt til å stemme i med en sublim kjærlighetsarie i takt med den globale tidsånden, uten et sekund å bry seg om å tenke over hvordan det skulle kunne trekke seg fra affæren når toget gikk av sporet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Rart å sitte i bilen utenfor og vite at der inne venter alle på meg. Har tatt på seg sine fineste antrekk og sprayet godlukt i halsgropa. Gleda seg. De skal høre meg si ja til et stort og viktig valg, det mest betydningsfulle jeg har tatt. Ingen andre beslutninger i mitt liv skal proklameres foran en forsamling på samme måte som denne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da jeg var liten, syntes jeg det var vanskelig å vite hvor gården stoppa og pappa begynte, de var på et vis det samme. Levde i et gjensidig avhengighetsforhold hvor pappa ga bort arbeidskraft og fikk mat tilbake. Mat som ble omdannet til energi, som igjen resulterte i flere krefter å bruke på gården - en ordning som virka like ubrytelig som vannets kretsløp eller månens bane rundt jorda.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Universitetsstudier i humanistiske fag fører som alle vet til nærmest ingenting, bortsett fra for de flinkeste studentene som kan gjøre karriere som universitetslærere i humanistiske fag - vi har kort oppsummert den ganske snodige situasjon der et system ikke har noe annet siktemål enn å reprodusere seg selv, med en tilhørende grad av svinn på over 95 %.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Meget spennende, interessant, underholdende og spesiell krimroman av ny norsk forfatter. Dette er hans andre bok. Det går vilt for seg og antihelten reiser land og strand rundt, blant annet til Lofoten, Orkdal og Russland. Jeg likte denne boka. Les mer her

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kornåkrene brer seg utover, kjemper om plassen med bolighus, idrettsanlegg, butikker og industribygg. Den mektigste motstanderen, E6-en, er i ferd med å få overtaket. Nå danner den et stort, sammenhengende sår i landskapet, veien kaster seg hit og dit, som et flokete kaos av ledninger. En veistubb her, ei rundkjøring der, provisoriske løsninger for å få trafikken til å flyte, mens maskinene jobber med å forvandle den frodige åkerjorda til flat asfalt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da var det nesten så lufta var laget av et tynt lag glass. En kunne bare hevet neven og banka forsiktig ut i ingenting, og den ville ramla ned på bakken i knuste skår.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og da hjertet sviktet han som 73-åring, husker jeg at jeg tenkte det kunne skyldes at det var blitt for trangt om plassen der inne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Akkurat nå trenger jeg å være et sted der lufta får nok plass.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg visste om alle hans dårlige sider, og han visste om mine. Hadde tilpassa oss hverandres vaner og personlighet, som et lappeteppe som består av ulike farger og mønstre, men likevel henger sammen og utgjør en ufravikelig enhet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"For en komedie et slikt bryllup er," sa Marcus og trakk portierene godt sammen. "Tenk så hyggelig vi kunne hatt det, om bare brud og brudgom fikk bestemme."
Plutselig så han at jeg dirret.
"Men kjære, er du redd?" Han la hånden på pannen min og kjente den var våt. "Du fryser jo ... er du syk?"
Jeg nikket, for jeg ville heller være syk enn redd.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

På innsida åpenbarer det seg et helt eget samfunn som det ikke går an å distansere seg fra. Jeg elsker det. Seksåringer som stolt viser fram ei løsna mjølketann, sjenerte barn som danser med full innlevelse når det settes på musikk, små mennesker i ekstase over at de får lære om dinosaurer, eller fordi de klarer å stave et nytt og vanskelig ord - fine øyeblikk serveres på samlebånd.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det finnes et sted hvor tida går saktere. Hvor verden føles langt unna. Et sted hvor pulsen senkes og lufta er ren og klar. Hvor det i blant kan være så stille at du nesten hører lyden av øyelokkene dine som klapper mot hverandre når du blunker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er 25 år. Eier egen leilighet. Venner og slektninger har begynt å hinte om at det er på tide med barn, og selv om jeg ikke engang er sikker på om det er lærer jeg skal være, forventes det at mitt neste mål er å få fast ansettelse. Samtidig sørger regningene på kjøkkenbenken for at brua tilbake til studenttilværelsen har begynt å morkne. Jeg setter opp ting som råkostkvern, salatbestikk og steketermometer på ønskelista til bryllupet. Forstår betydningen av ord som fullkasko- og delkaskoforsikring og har antirynkekrem klemt inn blant krukkene på badehylla. Jeg innser at jeg nå står med begge beina godt plantet i det blomsterbedet som heter voksenlivet, og kjenner at grunnen her er mye hardere og mer kompakt enn den fuktige, formbare jorda jeg tidligere tråkket rundt i. Veien videre ser ut til å være bestemt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Run when you have to, fight when you must, rest when you can.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

BoktimmyEivind  VaksvikRositaJorund KorbiMarteOle LarsenAgnethe Katarina LandreAnette  MTine SundalTonesen81AnitaTone HVigdisRufsetufsaHarald KmgeLesevimsatuhamreLeseberta_23AndreaSolveigJulie StensethGrete AmundsenAndreas HenriksenTony BjerketveitIngrid Urdal StølebokxleserBjørg Marit TinholtMargaret HansenHanneHeidiGunillaalpakkaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudGro-Anita RoenNorahStian PollestadHeidi BMarteInger-Lise