…det vi tenker på som vårt liv, hvor de avgjørende hendelsene står tett i tett, står i forhold til virkeligheten som et kart i forhold til terrenget, eller stjernene i forhold til stjernehimmelen: betraktet herfra virker avstanden mellom dem ubetydelig, herfra skulle man tro at stjernene i universet stod tett som en sildestim, men kunne man reise ut til dem, ville man forstå at sannheten om universet var rommet imellom.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ingen kommer uskadd fra det når de er blitt behandlet som kveg i årevis.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jenter som går med på å vitne i en rettssak mot en menneskehandler, blir alltid utsatt for trusler og skremselsforsøk. Det er en av grunnene til at jeg tviholder på senterets uavhengige status, uten noen form for statsstøtte. Når det gjelder sexhandel, kan man ikke stole på noen. Særlig i Romania, hvor de fleste institusjoner er gjennomsyret av korrupsjon. Fremdeles står politiet altfor ofte i ledtog med forbryterne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Romanen Norsk Sokkel (2015) av Heidi Linde fikk meg til å tenke på boken jeg skrev om i innlegget:

Bølle på døra (A Visit From the Goon Squad) av Jennifer Egan

Da tenker jeg på komposisjonen. At det er flere hverdagshistorier med link til hverandre ved at en biperson, nesten ikke det engang, i en fortelling, blir hovedperson i neste fortelling. Den første historien omhandler livet til Ragnhild, i nåtid, med tilbakeblikk på livet før ektefellen valgte å legge seg inn på avrusingsklinikk. I neste historie er hovedpersonen svigersønnen Kristian. Jeg syntes det funket veldig bra, og synes Norsk sokkel var en god roman. 293 sider og boken har jeg kjøpt.

Teksten er kopiert fra bloggen min her

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Som andre av DeLillos bøker vipper denne mellom å være en samtidsroman og science fiction. Kjernen i boka er likevel forholdet mellom en ambisiøs far og en tilbakelent sønn. Den fjerne sønnen - og fortelleren - lar seg likevel involvere når faren dreier sine ambisjoner og formue fra finansverdenen over på praktiske forsøk med nedfrysing av legemer med tanke på seinere gjenoppliving. Det siste foregår i et anlegg trygt plassert i Usbekistan. Parallelt minnes vi om at det faktisk er mennesker som er villige til å ofre sine liv for saker de tror på, som i Ukraina og andre steder. Selv om temaet burde være spennende nok, engasjerte ikke framstillingen meg så sterkt som jeg hadde håpet på.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tusen takk for tips

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kjøpte den i en bokhandel.... Den kan også bestilles på Haugen bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er med! Har lest halve boka allerede. En lettlest liten bok. Var så dum å lese en bokanmeldelse, tror det var på nrk.no, som røpet slutten. Skikkelig irriterende, men men ;-P Kanskje jeg drøyer med å lese resten til lesefristen nærmer seg, så har jeg den mer friskt i minne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ble sittende og se på et bord hvor det satt to eldre damer. Den ene tygget nærmest demonstrativt på en appelsinskive, mens den andre vekslet mellom å kikke ned på tallerkenen og ut i rommet. Jeg lurte på om de kunne være søstre. Den slags mangel på sosial kutyme ble som regel bare utøvd mellom mennesker som ikke satt med noen frykt for å miste hverandre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eksempler på stempunkt novel eller roman er ifølge google Det gyldne kompasset eller Jules Verne med jorden rundt 80 dager, så det er veldig fantasy romaner og reise i tiden og form av science fiction.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er i hovedsak enig med deg - en meget god bok. LBK fører et vakkert, poetisk og billedskapende språk. (Jeg leste boken på originalspråket da en anmelder bemerket av noe av poesien i språket tapte seg i oversettelsen.) Boken nådde likevel ikke helt opp hos meg, røsket meg ikke i hjerterøttene, slik den tematisk skulle ha gjort. Nøler likevel ikke med å støtte din anbefaling.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dessuten var det dette uforståelige faktum at Katti tydeligvis hadde invitert meg inn i foreningen sin, og hvem var det som gjorde slikt? Alle visste at foreninger var den sosiale ekvivalenten til hermetisk lukkede hvelv. Umulig å både komme inn i og ut av.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ingen over, ingen ved siden. Og "to be continued".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skal prøve å få tid til å være med. Har i alle fall reservert den på biblioteket :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Danmark har en gang vært et åpent land. Hvor en tannlege fra Amager Torv som var en beundrer av Stauning, fikk lyst til å si det til mannen selv og stakk innom Statsministerens kontor på vei hjem fra klinikken og ble budt på kaffe og endte med å trekke en tann ut av landsfaderen, sånn, inne på kontoret hans og uten betaling.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Små barn har melketenner, det er fordi de skal drikke melk. Ingen har noensinne hørt om juicetenner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litt småslurv og enkelte deler som behandles litt lettvint, men det som er bra, er så veldig bra! Måten sosiale medier og nær framtid kobles til noe så "gammeldags" som gjenferd på, funker som bare det. Godt gjort!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Edit: da er boka lest ut og jeg kan si følgende
Denne overrasket positivt (hadde i utgangspunktet ikke store forventninger heller da...). Med sine under 100 sider er det en overraskende stor historie som fortelles, ikke st den er så lang og komplisert, men mye formidles på de få sidene. Og nettopp det, å kunne fortelle mye uten å skrive 1000 sider, er en egen form for kunst. Koselig, lettlest, tidvis morsom, tidvis sår. Midt i blinken når en vil ha noe lettlest og varmt og kose seg med.
Hovedpersonen videreformidler bestemoren historie om en kort periode fra livet hennes hvor hun reiste fra mann og barn for å "være alene" i noen uker. Bare st hun i løpet av disse ukene slettes ikke endte opp med å være særlig mye alene i det hele tatt. Samtidig som vi får høre om denne perioden i bestemorens liv, følger vi hovedpersonen i nåtiden mens hun hjelper til med å rydde og tømme huset for bestemorens saker når hun nå skal flytte på pleiehjem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kom jo ikke til å miste jobben. Helt sikkert ikke. Folk hadde skremt studenter og dukket opp halvfulle på forelesninger i årevis uten at det hadde fått én eneste konsekvens. Slik oppførsel fant man riktignok helst blant mannlige akademikere, men det var jammen på tide at det kom en kvinne inn i den rekken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Torill  RevheimLeseberta_23K. A. HaavikLinn Silje OlsenLibrosaurus vBoktimmyJan Arne NygaardBjørg  FrøysaaHilde AunaasMarit HåverstadAne TengeLailaJostein RøysetSaharaAkima MontgomeryAnita NessMarte OnarheimHege LReadninggirl20Tone HEnBokLeserPiaChristineNila RoosMarteIdaRandiSiljeBjørg L.BenedicteBenedicte Sønsteby AndreassenEsoxLuciusAnniken RøilLeseaaseErika NbjarnuRIda CharlotteSynnøve H HoelTherese HolmFindusDaniel