Som Kjells vikar ønsker jeg velkommen til
Felleslesing av Kain av José Saramago

Leseperiode: juli 2017.

Boken er kun på 150 sider, men rommer rikelig av temaer for spørsmål og debatt.
Alle som ønsker det, er velkomne til å skrive innlegg; spørsmål, kommentarer og synspunkter.
Det er anledning til å ta opp andre relevante temaer.

God lesing og god sommer!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det går over til slutt, sier han.
Det er så lenge til, sier jenta.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ok. Da lager jeg en ny diskusjonstråd for Kain en av de første dagene.
Gleder meg til dette!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tenker det ene er like bra som det andre. Sommeren er jo først og fremst en "ute-sesong", der nettaktivitet kommer litt i bakgrunnen. Iallfall for meg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den røde drage av Thomas Harris

Den røde drage er den første boken som omhandler Hannibal Lecter. Det er blitt lagd mange filmer basert på Thomas Harris bøker og det ville vært spennende å prøve å lese noe av han. Den røde drage er det også blitt lagd film av. Der spilte blant annet Harvey Keitel og Edward Norton.

Den Røde drage handler om jakten på seriemorderen som har fått kallenavnet tannsjarmøren fordi han lager et bitemerke igjen på åstedet. Han gir ingen spor og det skal mye til for at noen skal ta han. FBI agenten Will Graham blir satt tilbake i aktiv tjeneste etter det som skjedde med hans møte med Hannibal Lecter. Han må dra fra kona si og være med å hjelpe FBI agenten Jack Crawford. Jack Crawford har god erfaring men Will Graham har visse evner som kan hjelpe FBI å komme på sporet av morderen. Etter hvert som etterforskningen pågår blir Will Graham virkelig satt på prøve når han må spørre om hjelp fra en gammel kjenning.

Den Røde Drage er en ganske bra krim. Den gjør det spennende og interessant. Will Graham er en bra protagonist som har sine feil å strir med fortiden. Det er ikke den beste boka jeg har lest men den er verdt å lese. Jeg kan vel røpe at Hannibal Lecter dukker opp i boka for det er da boka er på det beste. Morderen og Hannibal Lecter er de mest spennende karakterene. Akkurat som i filmene er det de jagde som er mest interessante. For all del er Will Graham en bra hovedperson men han når ikke helt opp til Lecter og co. Det blir spennende å lese den neste i bokserien som heter Nattsvermeren. Dette er vel kanskje den mest kjente av bøkene og filmene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Selv om vi ikke er så mange, ser jeg for meg at vi kan få fine diskusjoner!

Hvis det passer bedre for dere, er det ikke meg imot og utsette dette til august. Si hva dere synes er best.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tusen takk for svar, men det var ikke dette.Jeg skrev det ut, hun kikket på det og sa at det ikke var riktig, at teksten inneholdt "tall og bokstaver" og "hulter til bulter" og da skjønte jeg det var et annet konkret dikt hun snakket om. Nemlig:

Bokstav
Tallene og bokstavene
møttes en dag
og ville slåss.
Vi vinner alltid,
sa tallene.
Vi gir oss aldri,
sa bokstavene.
Dermed lå de der
hulter til bulter.

Inger Hagerup

Men tusen takk for hjelp, selv om hun blandet flere dikt inn i hverandre her, så ble saken løst takket være forslaget ditt :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Herlig å lese en ikke-moraliserende (ikke-)selvhjelpsbok. Morsom (!) og to the point. Denne boka inneholder ingen lovnader om et nytt og perfekt liv. Jeg fikk ikke følelsen av at i dag må bli den første dagen i resten av mitt liv, - så deilig å få slippe den fallgruven!

I stedet gir Agnes Ravatn leseren et mangfold av konkrete tips, basert på enkel psykologi, om hvordan man kan lure sin egen psyke mot en enklere vei til mer selvdisiplin (og alle godene som følger med det). For meg ble boka både matnyttig og akkurat passe inspirerende, - og det var akkurat det jeg trengte!

Anbefales.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det første jeg tenkte på er dette, men det går bare til ni ...

Ett-tall er mager

Ett-tall er mager
og tre-tall er stinn.
To-tall er fager
og fire-tall blind.
Fem-tall har vondt i magen.
Ni-tall skrullet
og seks-tall er klok.
Åtte-tall ruller
seg bort i en krok,
og sju-tallet flagger for dagen.

Tekst: Inger Hagerup

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det at jeg aldri har vært redd for å dø, at jeg alltid har tenkt at det vil være en lettelse, den dagen det skjer, er det et tegn på styrke eller svakhet? Eller er det bare et eller annet jeg ennå ikke har skjønt, ved det å leve?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En bibliotekbruker spør meg om hjelp til å finne et dikt. Hun tror det kan være skrevet av Halldis Moren Vesaas eller Inger Hagerup, men jeg har etter omstendelige Google-søk og bokscanninger gitt opp.
Det er et barnlig morsomt dikt hvor det telles opp fra tallene 1-13.
Ikke umulig at det er et rim/regle.
Noen som vet hvilket dikt/regle jeg snakker om?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Judith driver en ganske vellykket lampebutikk. Broren, Ali, er arbeidsledig, og skal snart bli far. Resten av familien er nokså dysfunksjonell, og Judith må manne seg opp hver gang hun skal treffe dem.
Så møter Judith den sjarmerende arkitekten, Hannes. Med sin voldsomme entusiasme, trollbinder han både Judith, familie og venner. Han er utrolig hjelpsom og raus, og hjelper Ali med å få en bra jobb. Alle elsker Hannes, men etterhvert begynner Judith å ane at noe er fryktelig galt.
Hannes er sykelig sjalu, og det går på nervene løs. Til Judiths fortvilelse er det ingen andre som ser Hannes' skyggeside. Hun står helt alene i kampen mot en psykopat.

Fascinerende lesning om psykisk terror, kamuflert som godhet for utenforstående.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nettopp lest denne igjen. Den er fortsatt like god om ikke enda bedre enn første jeg leste den. Alexia er en sikkelig god og sterk karakter. Liker veldig godt at forfatteren beskriver henne som en kvinne med normalt utseende og ikke som en dropdead vakker umulig å leve opptil karakter.
Denne bokomtalen kan også finnes på Goodreads under RavensScar aka. Luci

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg var så heldig å få lese en ARC av denne boken.
Den er nydelig. Liker måten forfatteren har funnet middelalderske illustrasjoner med kvinner i dem. Forfatteren skriver en kort men samtidig veldig fyldig følge tekst til bildene. Noe som gir oss et kort innblikk i hvordan kvinner i middelalderen ble sett på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne gangen greidde eg ikkje å finne boka på nokon bruktbutikk, så eg beit i det sure graset hist over bekken etter ti fuglar på tommeltotten ....
eller med andre ord, eg bestilte pocket-utgåve frå bokhandelen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litt vanskelig å forstå i starten. Men det er fordi man følger den fortvilte og forvirrede hovedpersonen. Når ting begynner å bli forståelig begynner det p bli skikkelig spennende. Veldig bra bok!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alle bor i England

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I bok nummer to i serien om de syv søstrene går turen til Norge. Vi følger den dyktige seileren Ally på jakt etter sin opprinnelse og sine forfedres historie. I bakgrunnen lurer på de Ibsens Peer Gynt og selveste Grieg. Morsomt å lese en bok om Norsk historie skildret av en utenlandsk forfatter. Jeg drives videre av nysgjerrighet for hva Pa har funnet på for jentene sine. Jeg tipper han har en plan bak alt. Jeg skulle i likhet med flere andre som skriver her inne sett mer av samspillet mellom de syv søstrene og deres felles historie. Jeg skjønner hvorfor serien er blitt så populær.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

vaskeklutArcticDwarfRoarLilleviMariarsangvinMari Louise BergeLibrosaurus vbEeMeFHelena EMonica CarlsenCecilie BjørnstadTonje SSiriNils MagnusdalChristinamoiraIngvild SAlice NordliNeda A.Monika SvarstadAncyCtinaBrit HonningsvågBertyAnn-ElinStein R. OlsenLeseberta_23seth7elin7BkkriraRufsetufsaandreas h. o.Bjørg Marit TinholtAmalie BorgundMy Criminal MindTanteMamieJohn LarsenJostein Røyset