Hesitant to cross,
Even the clouds feel their way along,
Searching the dusk—
Where the steep path over the peaks
Lies beneath the trackless snow.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

The bridge of dreams
Floating on the brief spring night
Is broken off:
From the peak, a wreath of cloud
Takes leave into the open sky.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

The holy man was immensely moved by the sight of the guardian Chinese lion and Korean dog, which were placed back to back and facing backwards. 'How marvelous!' he exclaimed, close to tears. 'Such an unusual position to stand them in! There must be some deep reason behind it.' Then he turned to the others. 'How can you not have noticed this wonder?' he cried. 'I'm amazed at you.'
They were very struck. 'Yes indeed', they all declared, 'they are different from elsewhere. We'll tell this to everyone back in the capital.'
The holy man now wished to learn more, so he called over an elderly and wise-looking shrine priest. 'There must be some interesting tale explaining the placement of these images,' he said. 'Do be so kind as to tell us.'
'Indeed there is,' replied the priest. 'Some naughty children did it. A disgraceful business,' and so saying he went over to statues, set them to rights and walked off.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

It is a most wonderful comfort to sit alone beneath a lamp, book spread before you, and commune with someone from the past whom you have never met.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ingen forlater noen det ikke er livsviktig å forlate.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Han har ligget på sofaen i tolv timer.
"Skal vi gå en liten tur?"
"Jeg er ikke helt i form."
"I form ...", sier jeg: "Dette uttrykket; en pepperkake man trykker ut til selvvalgt form. Er det en metafor for hvem man egentlig burde være? En griseform? En nisseform? En stut? En emu? En gås? En vaktel? En vombat?"
Han ler så han får tårer i øynene. "du kan virkelig få sagt det, du. Du kan virkelig få sagt det! Det var det jeg håpet innerst inne. Du har min humor. Du har faktisk det!"
I form. Som om det finnes en statisk, ubevegelig person innerst inne i en. En personlig mal. Uttrykket "å være i form" burde heller bety at man er i ferd med å dø; han er i form nå. Han er ikke lenger flytende og dynamisk. Han har størknet. Er malen på den han er, prototypen. Slik han skal fremstå for ettertiden, som et dyr.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dewdrops?
Or moonlight forming
in the grasses?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

(På dødsleiet:) "Go west" sier jeg. Og jeg legger meg tett inntil ham. Legger hjertet mitt inntil øret hans. Det siste du skal høre, er slag av liv.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

The smoke
rising
from a hut
high on the peak—
I would see it
as a fishing line
descending
from
the River of Heaven.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Our pledge
of love—
is as the dew
of evening
hanging on grasses
withered
by the winds
blowing
at the far edge
of autumn fields.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boken er enda bedre enn forrige bok og jeg tror at grunnen til at jeg synes det er at den handler om en autistisk gutt, i tillegg til alt det andre rabalderet med Lisbeth Salander, Michael Blomquist og de "vanlige" hovedpersonene. David Lagercrantz er flink til å beskrive karakterer .

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Robin Hobb skuffer ikke og med denne triologien får vi vite litt mer om hva som skjer i resten av verden utenfor "Six Duchies". Vi møter spennende nye karakterer og spennende nye konsepter som liveships. Dette er fantasi på sitt beste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest så mye av Karin Slaughter nå at jeg tenker at hun kan neppe klare å overraske meg noe mer, men det gjør hun i aller høyeste grad. Denne boken er litt annerledes da den ikke handler om de "vanlige" karakterene hennes. I stedet får vi møte en mor og datter som blir utsatt for en terrorhendelse. Dette setter i gang en hel rekke med begivenheter som fører til flukt og overlevelse. Spenningen holdes oppe og jeg skulle nok ønske at vi ikke hadde så mange "flashback" kapitler, men forstår at det må til for å skjønne handlingen i sin helhet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sebastien De Castell er utrolig dyktig til å skrive YA romaner og han vet hvordan man holder spenningen oppe. Jeg vil gjerne ikke innrømme det, men "western-fantasy" er overhodet ikke min sjanger. Når det er sagt så koser jeg meg skikkelig med denne boken. Jeg har blitt veldig glad i hovedkarakterene i boken og det hjelper at humoren er veldig selv-ironisk og til og med litt kynisk. De unge anti-helten klarer stadig vekk å snuble over problemer og det er alltid like gøy å se hvordan kan og hans "business partner" skal komme seg ut av problemene. Anbefaler denne serien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker pirater og har nok litt for store forventninger til denne boken. Det er mye bra scener, men historien er litt tam og føler ikke at alle trådene henger helt sammen. Allikevel så er den underholdende og kanskje hadde jeg gitt den en bedre score om jeg hadde hatt bedre tålmodighet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etter mange skuffelser de siste årene er jeg veldig glad for denne boken av Stephen King. Den er i litt samme sjangeren som "The Stand" og "Storm of the Century". Ikke samme historie selvfølgelig, men samme atmosfære. Karakterene er forseggjort og overbevisende.

Skal ikke røpe noe av handlingen da denne bare MÅ leses!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Aaron Bercow er på skattejakt. Et av familieklenodiene som nazistene konfiskerte under krigen, finnes øyensynlig i privat eie. På selveste nasjonaldagen skal han møte eieren - på Mallorca. Hjemme i Oslo venter Aarons søster på livstegn fra broren, men han virker sporløst forsvunnet. John Eriksen er det eneste alternativet Kripossjefen har, nå da Bogart Bull har sagt opp. Eriksen setter seg på flyet til Mallorca, men oppgaven med å finne Bercow, viser seg å by på mer enn noen kunne ane. Det ender med at Bogart Bull også reiser til Mallorca, noe han skal angre på. Djevelen som trekker i trådene på den spanske øya, er nemlig ingen hvemsomhelst.

Nok en spennende og intrikat krim med Bogart Bull på rollelista.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gode bøker! Jeg har nettopp lest denne og håper det kommer minst én oppfølger - vi må jo få vite hvordan det går med Konstanse og (ikke minst) Anders!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Iris er på vei ut til bilen, hun er sent ute til niesens dåp og da hun kommer ut er det ene dekket på bilen flatt. I det samme kommer Pål joggende forbi og tilbyr seg å skifte dekk for henne. Siden blir det de to og Iris føler seg elsket og forgudet, Pål er virkelig ut til å gjøre alt for henne. Selv når hun blir syk er han der for henne, når hun forteller om farens schizofreni er han like støttende, følger henne til legen og ber om en psykiatrisk utredning for henne. Han er rett og slett for god til å være sann!

Vi følger Iris i tredjeperson i fortid, samtidig som vi i annethvert kapittel følger Pål i førsteperson i nåtid og vi skjønner at noe alvorlig har skjedd. Pål er innlagt på sykehuset og har amputert et bein, men hva som har skjedd får vi ikke vite før mot slutten av boka.

Herregud! Ninni Schulman leverer igjen altså! Jeg klarte nesten ikke å legge fra meg boka og i begynnelsen var alt bare solskinn, men så aner man at det ligger noe under her og en vemmelig følelse sprer seg mer og mer i kroppen mens man leser. Hvem er det egentlig som er skurken her? Klar sekser fra meg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

What distinguished whistleblowers from their peers vas intolerance of belief without action.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

AtmanSimen "Boktimmy" IngemundsenBeathe SolbergAlice NordliJohn LarsenAnneWangAnn ChristinLeseaaseHilde Merete GjessingKristin_PangLeserStjernekastBjørg  FrøysaaCtinaKuboaaVersionMarianneJulie StensethMonica  SkybakmoenRenate BakkenAndreas BoklesersveinHeidi BBente Gro LorentzenFlettietteMarit HøvdeLisbeth Kingsrud KvistenEirin EftevandEileen BørresenMette-MVannflaskeTone Maria JonassengretemorMarit HåverstadLinnHilde H  HelsethMorten JensenSverreIdaLibraritas vVigdis Vold