Underbart skriven trädgårdsbok där smakerna beskrivs på ett målande sätt oavsett om det är ryska oliver eller myskmalva. Tyvärr är det allt för många ätliga växter som inte går att odla i stora delar av Sverige och Norge som beskrivs, men det är väl en annan bok att skriva om härdiga ätliga växter... Alternativt plantera i sand vilket ska höja odlingszonerna upp till 5 steg. Den dagen jag ar fått hem ett lass 0,8 grus ska jag låna om boken och kolla lite mer på mandel, ginko biloba, vinhallon, narrbuske och koreansk blomsterkornell.
Däremot har jag skrivit en lång inköps och önskelista som innehåller bl a jostabär, jordmandel, blodfläder, flikrabarber och turkisk hassel.
Eftersom författaren har en handelsträdgård kan man ju dessutom veta varifrån dessa växter går att köpa den dagen det är dags. Just nu har jag anskaffat flera blåbärstry , sparris och aronia som ska ordnas bra växtplatser för samtidigt som jag har dragit upp massor med plantor av olika slag och har en del sticklingar från bärbuskar och syren som överlevt från förra året. En vacker dag är jag nog självförsörjande på grönsaker och bär!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ble ferdig med tre bøker i helga. Star Wars - The Force Awakens på norsk. Dialektboka av Anders Vaa og 299 grunner til ikke å gå på jobb-

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg likte ikke denne boken i det hele tatt.. Kjedelige karakterer og veldig usansynlig plott.. Bare dop og unge mennesker på vidvanke. Og eldre menn som uforbeholdt lar seg manipulerer av unge damer. Ser jeg er uenig med de andre her, men dette fenget ikke meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Arv og miljø av Vigdis Hjorth

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei, er det noen som vet om noen gode bøker som omhandler familiekonflikter? Relasjonsromaner... Gjerne av nyere dato. Blir glad for tips.
Hilsen Kirsti

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Historien i seg selv er spennende nok, men jeg irriterer meg stadig over språket og at det blir mye oppramsing av steder og navn. Det føles som å lese en evig lang avisartikkel.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leseperiode: juni 2017

Denne tråden brukes til innlegg og diskusjon om boken
Hvis en reisende en vinternatt av Italo Calvino.

Alle som ønsker kan skrive innlegg og kommentere.
Det er anledning til å diskutere andre relevante emner.

Andre tråder:
Lesesirkelens hovedtråd
Valg av Nv6

God sommer!

VELKOMMEN TIL FELLESLESING OG DISKUSJON.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det fine med e-bok biblioteket er at man kan prøve ut bøker man ikke hadde lest ellers. Denne fenget ikke meg, jeg ble mer irritert og avbrøt ca halvveis.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe, når helgetråden blir et savn
Kan Røyset-rim bli alle til gavn
Uansett målform i snakketøy
Liker jeg språket hos Magerøy
I kveld var første bok i havn.

Ingerid skal snart til Harald Gille
Visst som fru og ikke som frille
Én er ned, tilbake står fire
Bøker, ikke drepte, av sverd i slire
Om vikinger og mest om de ville!

Joda, også har jeg lest min første voksenbok av Jørn Lier Horst etter to Frode Granhus i det siste. Jeg skulle egentlig lese Geir Tangens Maestro for den eier biblioteket, men jeg har ikke kommet lengre enn til side 32 eller noe sånt, for han der Viljar ble så klam som morrabrød -
Ikke det at jeg pleier være så snerpete av meg, men han er så full av seg sjøl at jeg lurer på om det blir mulig å kikke forbi han i døråpningen og se resten av historien. Jeg har kommet til - mens jeg har lest 3 andre bøker og en Asterix-bok - at jeg må nesten gi boka en sjanse til. Den har jo fabelaktige kritikker, uansett hvor mye jeg misliker sånne som er høy på eget testosteron. Gudskjelov er han oppdiktet. Jeg skal prøve igjen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kan bare si Wow for en bok - denne boka har alt: Spenning fra første side. Gripende, triste og rørende historier om menneskelige relasjoner: Om svik, anger og dårlig samvittighet. Og de kalde harde fakta og resultatet om krigene i Afghanistan. Men midt i det triste klarer forfatteren å fomidle et håp og tro at det kan bli en "happy ending" men man vet aldri med Khaled Hossini, det er derfor denne forfatteren har seilet inn som en favoritt. Man skal ikke vite, men man skal tro...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I kept waiting to feel something more, the stuff they describe in books - fireworks and butterflies. But I never did. I just figured maybe I'd never be one of those girls who just 'fell in love'.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hihi.. så lyriske dere er :-) Flinke :-)
Jeg kan vel heller ikke være noen sinke,
men prøve med et vers å si
at jeg denne helga er inne i
Hjertet er en ensom jeger , og for en bok
Denne er både god og klok!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hørte denne som lydbok med familien (alder 44+40+12+9) på biltur, og alle likte den.

Ordentlig god, gammaldags røverhistorie med stort hjerte og troen på det gode i mennesket. Mange farer, cliffhangere, barn som redder dagen, det gode seirer og personene har flere sider enn de først ser ut til. Eventyr med innslag av fantasy, hvor jenta Siri drar ut på en odyssé gjennom ishavet for å redde søsteren, som er bortført til en forferdelig tilværelse av sjørøvere. Passer for barn 8-13 år.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For en fantastisk bok om livet i et ganske typisk norsk hjem. Språket flyter godt, dialogene herlige i all sin grusomhet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Og om noen kan vise til en artikkel om Angela Merkels favoritt-litteratur, så legg den gjerne ut her.

Books that formed Angela Merkel's views

Jeg så du etterlyste den nettsiden? ;) Varsågoda!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er dette som er hovedproblemet med rydding. Rydding er den handlinga som må gjøres etter at det du ønsker skal skje, allerede har skjedd.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sommerregn; en nydelig tittel på en roman og en forfatter som jeg har lest så mye bra om: Marguerite Duras. Men så feil kunne jeg ta. Jeg er tydeligvis ikke i målgruppen for denne romanen.Eneste årsak til at jeg leste romanen ferdig var at den kun var på 150 sider og mange dialoger.

For meg var romanen kun bånntrist å lese – skivebom. Forlaget har sitert en anmeldelse i Aftenposten, men kun den delen der anmelder er positiv til romanen. Han skriver også:

«Sommerregn er likevel ikke blant hennes beste. Den er for iscenesatt og teatralsk til at jeg helt lar meg forføre. Det er flere bøker jeg ville lest først (se sidesak), men alt Duras skriver er enormt leseverdig, også denne.»

For meg var ikke dette lesverdig i det hele tatt. Verken form eller innhold.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så vidt jeg husker var det Marit H. som foreslo Kain, så da må vil kunne regne med henne :-))

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Bjørn  BakkenMaikenNatalieRandiIngunn ØvrebøAnjaSiljeWenche VargasThomas Heie H.LesevimsaSigrid Blytt TøsdalGunillaRandiABoktimmyKirstiElisabeth BergJostein RøysetHeidi HoltanTorill Elisabeth RevheimmoiraEirin Eftevandkjell kTone HDolly DuckOlav TakloEngelinHanne MidtsundLibrosaurus vVigdis VoldGuro BHilde AunaasAnneHeleneSynnøve H HoelEmilie GeistChristenSissel HertzbergLeseaaseTone Maria JonassenTrond ØvergårdTorstein