Takk for tips! Kan bli litt mye kunst i bøkene til Hustvedt, så det kan hende jeg snart synes det er greit med ei pause..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Flere av bøkene har jeg lest, flere av bøkene kommer jeg til å lese. Spørsmålet jeg og sikkert andre stiller oss, er om vi MÅ kjøpe dem. Eller blir det flere turer på biblioteket, hvor en del av titlene lyser mot oss fra hylla med de mest populære utlånsbøkene. Og som i mange andre bransjer er det hele tida salgsobjekter tilgjengelig. Ingen krise om jeg går glipp av noen på ønskelista.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg må dessverre si at jeg er litt skuffet over årets mammutsalg. Nå har jeg bare tittet fort igjennom katalogen en gang, men jeg fant ingen bøker som jeg tenkte at jeg bare må ha. Tidligere bestilte jeg ofte rundt 10 bøker fra mammutsalget hvert år, mens de siste årene har det bare blitt 2-3 stykk. I år er jeg faktisk usikker på om jeg i det heletatt kommer til å bestille noen bøker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Når det ordentlige regnet setter inn, er det ubarmhjertig og renner gjennom taket og oversvømmer gatene til det føles som om bungalowene befinner seg ute på havet. Det er manifestasjonen av et helt års bønner, en flom av nomaders ønsker. Bare slikt et voldelig land kunne fortjene slikt et voldelig regn; det viser seg ikke som flekker på de voksaktige bladene, men kverner opp jorden som artilleri og ødelegger veiene i løpet av få timer. Noen ganger blir barn tatt av strømmen og funnet milevis unna sammen med druknede kyr og sykkelvrak. Somalierne går fra desperat tørke til desperate flommer og ser ikke ut til å kunne forvente annet enn katastrofe.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg regner det som svar på mitt spørsmål også.
Og takk for det!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Konturene av digre møll flakker gjennom rommet og slår mot myggskjermen på vinduene som om de var innsatte i fengsel; de er uhyggelige vesener som søker etter lyset bare for å ofre seg til det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lest de du nevner unntatt Denne flammende verden. Hustvedt kan av og til bli en smule for cerebral for min smak (dette opplevde jeg f eks. i The Shaking Woman or a History of My Nerves). Jeg foretrekker The Blindfold (gode noveller fra tidlig forfatterskap) og What I loved (roman, 2003). Sunset Park var for meg obligatorisk lesning da jeg leser alt av Auster. Om du ikke har lest Auster før så anbefales Moon Palace eller The New York Trilogy fra tidlig forfatterskap. God lesning :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I min norske bokklubb-utgave (1971) er det fem deler, uten inndeling i kapitler.
Men delene er inndelt i avsnitt med åpne linjer (uten nummerering).
Hvordan er din utgave (fransk?) inndelt?

Jeg regner med at jeg leste Pesten da den ble utgitt av Den norske Bokklubben i 1971, altså for ca. 46 år siden. Likevel husker jeg mye av både handlingen og noen av personene bare etter å ha lest 15 sider.
Trivelig med gamle bekjentskaper.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

VI.12.V En plutselig katastrofe
Nå er det Ivan, som er kommen til hektene att. Litt, i alle fall: «Jeg føler meg helt elendig.» Ivan, ved sin «fulle, onde forstand», seier at Smerdjakov var mordaren. OG han ber om vatn, ironisk nok «for Kristi skyld». Om seg sjølv seier han «jeg er ikke sinnsyk, bare morder», ei påminning om at vi alle er skyldige? Han snakkar om djevelen han hadde besøk av – og eg, som nettopp har lytta til Åse-Marie Nesses gjendikting av Faust, da! Djevelen, held han fram, «er nok til stede i salen her», ja, visst er han det!

Katerina Ivanovna skrik ut at det er Mitja som er mordaren og viser fram brevet frå denne Karamasovbroren, der det står: «Jeg skal slå ham i hel, så fort Ivan er reist.» Skyldmotivet blir forsterka når ho siterer Ivan: «hvis det er Smerdjakov som er morderen (…), så er vel jeg også skyldig».

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for presisering. Du har heilt rett.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg legg merke til at du nemner kapittel, er det ei tydeleg kapittelinndeling i den franske utgåva du les? I mi utgåve, bokklubben 1971, er teksta grovt inndelt i 5 bolkar av litt varierande lengde, nummerert med romertal I .. V. Eg oppfattar desse bolkane som betydeleg lengre enn kapitla du refererer til.

Forøvrig sat eg på eit venterom på eit sjukehus i dag (neidå, det er ingenting som feiler) medan eg las byrjinga på boka. Måtte ta meg saman for ikkje å kike under stolen medan eg las om alle desse rottene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hyggeleg - om ein kan bruke eit slikt ord om denne boka - gjenmøte med La peste etter eit kvart hundreår. Dei to fyrste kapitla burde få medalje for genial opning: Fyrst byen Oran, som blir skildra som "laide", "sans pigeons, sans arbres et sans jardins". Folk her arbeider berre for pengane si skyld. Snart går Camus - eller fortlejaren - over til hovudmotivet i boka: "Ce qui est plus original dans notre ville est la difficulté qu'on peut y trouver à mourir" - det skal bli mykje død framover i denne byen som er "sans âme". Og i neste kapittel begynner det: Dokter Rieux finn "un rat mort"; kapittelet opnar med akkurat dette og lèt det gå slag i slag med fleire og fleire rotter heilt fram til det fyrste dødsfallet. "Il est mort", seier Rieux om le concierge*. Meisterleg, uhyggeleg anslag, dette!

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Likte boken, men følte at de gikk litt fort frem i historien. Det var interessant å lese om de forskjellige tidssonene som skjedde pga visse situasjoner som skjedde og å vite mer om Harry Potter sine barn/barnet som er i ledelsen gjennom boken. Tror jeg ville satt mer pris på om boken hadde gitt mer detaljer gjennom årene til Albus Potter hos Hogwarts, men boken var underholdende og det var interessant å lese om tap av vennskap, de originale Harry Potter karakterene i voksen alder og hva de gjorde. Var også morsomt at boken var skrevet som et skuespill.
Ps (Time travel, messes up everything). Minor spoiler

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Liar Liar, var første krimboken jeg har gitt sjansen og lest ferdig. Fant det interessant å følge historiene til de forskjellige personene som hadde blitt ofre til brannene i Southampton. Fikk vite hvordan de taklet å miste alt, hva de ville gjøre mot personen som tok fra dem alt, hvordan de forandret seg og slikt. Var også bra info i boken mtp at forfatteren gikk inn i detalje om hvordan ting skjedde. Tror jeg ville forstått mer av historien og hovedpersonene hadde jeg visst at det var to-tre tidligere bøker, men hva kan man gjøre. Alt i alt en bra bok som griper deg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Likte boken veldig godt. Var spennende å se hva som skjedde med Bjørn Beltø gjennom vandringen hans til svarene. Var også interessant å vite historien til en av de andre karakterene i boken. Ble litt små rart når fantasy kom inn i bildet og ting gikk ut av kun krim sjangeren. Bortsett fra det, bra bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Artig med sitater fra en av favorittbøkene mine. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Et sidesprang i sakens anledning – Ibsen spilles over hele verden (bokstavelig talt). Peer Gynt er blant annet satt opp ved pyramidene i Egypt.

Det hadde vært artig å visst noe om hvordan andre land løser Dovregubben, trollungene, heksene, nissene – disse skikkelsene som er så urnorske. Hvordan ser for eksempel den indiske gjengen i Dovrefjell ut? Bygger de på indiske, mytologiske skikkelser?

Noen som vet noe om dette? Ikke nødvendigvis fra India, men fra et hvilket som helst land.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg rakk ikke å bli ferdig med boka i tide, men jeg skal lese den ut :-)

Jeg lurte på om noen kunne tenke seg å ta seg av de neste par bøkene i denne lesesirkelen sånn at jeg kan ta meg en pause? :-) Det innebærer å lage avstemming med bøkene som fikk flest stemmer sist uten å vinne, og nye forslag som har kommet. lage en tråd for avstemming, og en tråd tilsvarende denne til vinnerboka. jeg setter veldig pris på denne gruppen, men det kunne vært godt med en pause fra administreringen. :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

BoktimmyHanne MidtsundMariarSirialpakkaTone SundlandAgnete M. HafskjoldJostein RøysetReadninggirl20HildEsoxLuciusHilde Merete GjessingJohn LarsenNorahLene AndresenNils PharoAnne-Kristin AasbergQuijotekjell kKirsti Vettran NederhoelkriraKjetil AudsenBente NogvaKristine LouiseSaharaAstri GunstveitLilleviEli HagelundkntschjrldAvaIngunn SVera Lind HansenKaia SvaanVibekeAjiniakraLinda RastenElin KristiansenAnn Helen HaugenTonesen81Monica Mostue Nilsen