Fin, artig og viktig i starten.
Etter hvert provoserer den meg mer. Det er jo ikke så ille.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fin
Og litt treg.
Men skildrer en viktig og god historie fra virkeligheten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig, enig. Den film får jeg lyst å se :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Who has not sat anxiously in front of the stagecurtain of his life?

RAINER MARIA RILKE:
Duineser Elegien (German)

Wer sass nicht bang vor seiner Herzens Vorhang?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

As the arrow strains against the bowstring, in order to accumulate greater power when fired than it actually possesses, it becomes more.

RAINER MARIA RILKE:
Duineser Elegien (German)

Wie der Pfeil die Sehne besteht, urn gesammelt im Absprung Mehrzu seiner selbst.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

..1900-talets avskyvärda gåta, hur et sekel så fyllt av löften och rikedom

också kunde bli till det våldsammaste och mest tragiska historien känner.

Under 1900-talet har 183 miljoner människor dött til följd av andra
människors beslut,

vilket innebär att fler bragts om livet under det århundradet än under
alla andra föregående sekel sammantaget.

..det kanske allra mest hjärtskärande med allt detta lidande är att så
många av dessa miljoner dog på grund av fantasier, för ingenting --

om de skylldes för något, var anklagelserna lika grundlösa
som bödlarnas egna drömmar var fiktiva. (..)

livet på seklets ljusa sida skapat ett onaturlig avstånd till det skedda.

Länge tänkte vi att katastroferna under århundradets första hälft
bara var tillfälligheter
och att deras blotta monumentalitet skulle göra dem svåra att glömma
och omöjliga att upprepa.

Men nu vet vi tyvärr bättre.

Vi har sett händelser som tvingar oss att undra om dessa stora
tragedier kanske inte bara var temporära yttre störningar,
utan till dels kan ha samma rötter
som våra påtagliga framsteg.

Vi kan nu också skåda betydande försök att förneka det som skett,

en verksamhet som endast finner sin logiska fullbordan just i
återupprepningen.

Därför är det idag viktigare än någonsin att minnast.

(Peter Englund, 1996)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ønsket ditt ble besvart, bok nr 4 kom i 2016 :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, den er virkelig fin!!! Kommer forresten også som film nå til høsten... :-D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Many respondents specifically cited the works of Richard Dawkins and the late Christopher Hitchens and indicated that these two writers had a momentous impact on their thinking.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

In exposing themselves to critiques of Islam respondents were able to revisit classical Islamic sources with a new attitude of hermeneutic scepticism. For Nabilah, it was reading Hirsi Ali's writings which provoked her to think more critically about Islam, returning to the classical texts with her 'eyes open'.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skyggesøsteren var ikke så verst, men du har helt rett i at det blir forutsigbart og sukret så det holder. Takk for tips, da kan det hende at jeg gir meg i kast med "Jenta på klippen".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare hyggelig :-) Åh, så bra å høre, da gleder jeg meg, for bok nr. 3 er på vei til postkassa mi. Alltid herlig med litteratur som kan leses igjen og igjen, og selv om man gjør det, så oppdages det noe nytt. Ha en fin sommerkveld!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hun var ei av disse unge, hippe jentene som var på vei til å pushe tretti, og som du kjente igjen fra utallige skjønnhetsblogger. En slik kvinne som nipper til glass med kalorifattig latte på Aker Brygge- som forveksler magasinet Tara med nyheter, og som tror at et japansk skrifttegn på ryggen er et uttrykk for opprør.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ærlig og rørende bok. Denne kommer til å sitte en god stund. Denne likte jeg godt og takker itl dem her på bokelskere som anbefalt den til meg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Og på den ene veggen var det en hylle full av bøker. Lucy så på dem mens han dekket bordet. Bøkene het slikt som: Silenus, hans liv og lære eller Sed og skikk blant nymfer eller Mennesker, munker og skogvoktere, en studie i berømte legender eller Er mennesket en myte?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

21/7-17: At en bok om spikking med kniv og øks kan være så spennende og informativ hadde jeg ikke trodd. Etter å ha lest en del begynte jeg å ha med meg kniv når jeg er ute med hunden for å se om det var noen fine emner jeg kunne spikke på. Sundqvist er idealist, og får det å lage en smørkniv eller ei tresleiv til å høres ut som om det er noe du har hatt lyst til å gjøre hele livet. Jeg har alltid både likt og hatt kniver, og med denne boka har jeg fått en helt ny dimensjon på det å bruke kniv. Ei mesterlig bok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Virkelig et storverk! Braudel er en seriøs historiker og en begeistret forteller. Han river leseren med ved å reise stadig nye, viktige spørsmål som han fryktløst gir seg i kast med å svare på. Filip 2 som har plass i tittelen, spiller en ytterst beskjeden rolle ihvertfall i første bind. Nei, det er Middelhavet og landområdene rundt i tidsrommet 1550-1600 som har hovedrollen i denne boka. Her får vi svar på hvorfor folk foretrekker å bosette seg i åssidene framfor lavlandet, hvordan landbruk og handel utviklet seg, og om de forbausende barske klimaforholdene.

Braudel er en våken forfatter som er stadig åpen for nye spørsmål. Noen kan ikke besvares fordi kildene mangler. Men i Genoa finnes det visstnok så store arkiver fra perioden at ingen historiker har våget å gi seg i kast med dem.

Mye av søkelyset er satt på Italia, som var en økonomisk stormakt, selv om landet var delt opp i en rekke selvstendige stater. Min utgave i tre bind har derfor en masse sitater - uoversatt - fra italienske kilder. (Omtalen bygger på første bind av et trebindsverk).

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg leste bok en som bok to. Men det spiller ingen rolle. De er individuelle, men likevel flettet sammen i bakgrunnen. En herlig blanding av fakta og fiksjon. Til tider litt platt...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oversetteren har et godt grep om oversettelsen. Språket er vanskelig, men godt oversatt. Tittelen på boka passer perfekt. Første gang jeg leser den. Har lyst til å prøve den på engelsk en gang.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Emil ChristiansenelmeEivind  VaksvikReadninggirl20sethMonica StubkjærArne SjønnesenBertyIdaBrit HonningsvågLibrosaurus vHanne MidtsundEngelinDemeterGrethet87sveinMarteElin SkjerengHeidi LJohanne Rise KrangsåsElla_BHenrik NygaardKareteCathrine PedersenHanne KolbruJeanetteannelinguaThina NordtveitEster SLilith NagelRosa99Ingeborg GRandiMartemgeMariellekriraTor Arne DahllenkarK.A. Haavik