Så kommer det en svær nøtteskrike og lander på den grønne matstrømpa og begynner å hakke i maten. En dag skal jeg begynne å samle på de blå fjærene som drysser ned på bakken og lage meg ei høvdingkrone og forsvinne inn i skogen med den

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En viktig og tankevekkende roman om samfunnets effektivisering og aktiv dødshjelp. Anbefales!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dag etter dag, kveld etter kveld, leste morfar og jeg Dores Bibel ved hjelp av dette apparatet. En eneste side kunne kreve en ukes lesning, Forstørrelsesglasset utslettet avstanden mellom øyet og det som ble betraktet, pupillen og netthinnen og flekken vi betraktet, forente seg eller smeltet sammen til en enhet som vi pleide å kalle Synet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boken startet litt tregt, men etterhvert fenget den og alt i alt ble det en hyggelig historie. Man følger hovedpersonen Lizzie som midlertidig flytter tilbake til sine foreldre. Der treffer hun nitti år gamle fru Dallimore som forteller sin historie. Det var mitt første møte med Erica James.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alle Harry Potter filmene ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med en tråd med filmer som har bøker eller boklesing med i handlingen. Første film er "Skjønnheten og udyret".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Faren gir han Ronaldo drakt. Mora gir han snop og cola. Han er åtte, heng på McDonalds i Madrid-drakta, vil aldri skåre eitt einaste mål

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eller når mannen fra arbeidskontoret kommer for å kontrollere at Brigid og Seamus ikke jobber, og Maggie truer Seamus inn i farens svarte bryllups - og begravelsesdress og ber Brigid ta på seg Moiras tyllkjole fra '65, og den nervøse mannen balanserer ytterst på den råtne sofaen, ser ei rotte slentre over golvet, mens Brigid serverer te i brusende tyll og Seamus sitter svinebundet i en altfor trang dress, blåser røykringer mot taket og spør høflig om det er mye å gjøre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fikk virkelig lyst å lese denne boka og en god bokomtale. Fikk et inntrykk om både handling, persongalleri og temaet i boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Irriterende belærende tone hele veien gjennom. Omvendt rasisme.
Det er få ting som får piggene mine så ut som den "jeg sitter her i flyet og lurer på hvor stupide andre europeere er"-holdningen, uten at forfatteren beviser en suveren forståelse av livet eller verden senere, som gjør at man kan godta introduksjonen.
Interessante fakta, javel, men denne boka fikk jeg i vrangstrupen. Se heller TV programmet mens du spiser berlinerboller eller tar en pjolter - på ren trass.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En spennende bok som fenget fra første side. En bok som tar tak i mange lag i oss mennesker. Dette er en bok som vil bli igjen i deg veldig lenge, ja, kanskje for alltid.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hovedpersonen er en prisbelønt fysiker, gift med Laban og mor til tvillinger. Dessuten er det velkjent for mange at hun har en personlighet som gjør at hun "trekker til seg" betroelser fra Kreti og Pleti. Denne "effekten av Susan" fører til at det "høyere embetsverket" henter henne hjem fra India, der hun står overfor en lang fengselsstraff, og lover fritt leide hvis hun oppsporer medlemmene av "Fremtidskommisjonen". Det er nemlig kommet en del av maktapparatet for øre at denne nå nedlagte kommisjonens arbeid brakte konklusjoner av største betydning for verdens framtid, men ingen har så langt greid å få tak i medlemslista eller noen av rapportene deres.

Susan starter jakten på nåla i høystakken, godt hjulpet av mann og barn, som alle er enestående begavelser på hver sine felt. Men samtidig viser det seg at sterke krefter prøver å forhindre at opplysninger om dette kommer ut i offentligheten.

Etter hver avsløres konspirasjoner og motkonspirasjoner som involverer toppsjiktet i dansk vitenskap, politikk, forsvar og finans, pluss hardkokte kriminelle som gjør grovarbeidet. Jeg gikk meg litt vill i persongalleriet til tider, må jeg innrømme.

Selve bakteppet er nok ikke tilfeldig valgt: Det handler om framtidsvyer som makthaverne ikke vil ha ut i offentligheten, av redsel for folkets dom.

Boka ble en veritabel sidevender for meg, trass i alle referansene til kvantefysikk og andre uutgrunnelige fagområder langt unna min komfortsone. Gang på gang havner Susan i farlige situasjoner, enten aleine eller sammen med mann og barn, men takket være fire superhjerner - pluss en liten håndfull gode hjelpere - styrer de klar av det meste.

Midt oppi alt dette blir det også plass til ekteskaps- og familiedrama, kanskje som et forsøk på å gi personene den dybden jeg synes de mangler? Tidvis fungerte det, men det ble litt i meste laget etter min mening.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

VI.12.XI Det var ingen penger. Det var ikke noe ran

Også i dette kapittelet viser til forteljaren til romanskriving og psykologi når han lèt forteljaren referere Fetjukovitsj, forsvararen:

Er ikke dette snarere en fantasifull antagelse som anstår seg en
romanforfatter?

og

Ærede jury, siden dette er psykologi med to ender, vil jeg ta fatt i
den andre enden, så får vi se hvilket resultat vi da kommer frem til.

Fetjukovitsj har eit stikk motsett perspektiv på saka enn aktoratet …

Godt sagt! (1) Varsle Svar

VI.12.X Forsvarerens tale. En stokk med to ender

Forsvararen, Fetjukovitsj, begynner; fyrst tilbakeviser han skuldingane mot Mitja, «ikke uten sarkastiske og ondskapsfulle bemerkninger», og deretter «hevet talen seg virkelig til patos». Dostojevskij lyt ha kost seg med å la forteljaren trekke parallellar til romanskriving, «særlig om man da fra naturens side er blitt utstyrt med stor psykologisk begavelse», og dette passar vel meir på forfattaren av Karamasovbrørne enn på dei fleste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

September i Oslo. Mørket var endelig tilbake, og de hadde lagt bak seg de lange, irriterende lyse sommernettene med sommerens hysteriske, muntre, stupide livsutfoldelse. I september fikk Oslo tilbake sitt egentlige jeg: melankolsk, reservert, effektiv. Solid fasade, men ikke uten mørke steder og hemmeligheter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvilken verdi har vel en tro som skyldes tvang?

Godt sagt! (6) Varsle Svar

En veldig bra bok med spenning fra første side, og flere spennende vendepunkt og en overraskende slutt. Anbefales!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det blir som deg denne gangen. Jeg leste den for et års tid sia, og vil følge med på diskusjonen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En vanvittig gripende og fengslende bok -med et persongalleri og en handling som treffer blink hardt og brutalt! Terningkast 6

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ber Dem være skånselløs! Alt overflødig må bort. En bok skal naturligvis ene og alene handle om sitt emne!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Silje-Vera Wiik ValeLindaBRoarDun AenghusKjetil AudsenKine  ArnøyAnjaDemeterEvaingar hArcticDwarfVibekeAndrea ØdegårdSynne FadnesTralteVestlandslefsaGroEmilie Siljuberg KlevenEnBokLeserHeidiIngeborg GCtinamoiraRufsetufsaMariAnita NessTonjeBerit B LieSabbeGeir  RaastadSolveigWenkeSjur VaageQuijoteMarit HåverstadRune U. FurbergKristin F. JørgensenMerethe SolstadOdd HebækReadninggirl20