Jostein, du er helt rå!! Tusen takk! :-D Da skal jeg skyndte meg!! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

thesaurus

It could be the name of a prehistoric beast
that roamed the Paleozoic earth, rising up
on its hind legs to show off its large vocabulary,
or some lover in a myth who is metamorphosed into a book.

It means treasury, but it is just a place
where words congregate with their relatives,
a big park where hundreds of family reunions
are always being held,
house, home, abode, dwelling, lodgings, and digs,
all sharing the same picnic basket and thermos;
hairy, hirsute, woolly, furry, fleecy, and shaggy
all running a sack race or throwing horseshoes,
inert, static, motionless, fixed and immobile
standing and kneeling in rows for a group photograph.

Here father is next to sire and brother close
to sibling, separated only by fine shades of meaning.
And every group has its odd cousin, the one
who traveled the farthest to be here:
astereognosis, polydipsia, or some eleven
syllable, unpronounceable substitute for the word tool.
Even their own relatives have to squint at their name tags.

I can see my own copy up on a high shelf.
I rarely open it, because I know there is no
such thing as a synonym and because I get nervous
around people who always assemble with their own kind,
forming clubs and nailing signs to closed front doors
while others huddle alone in the dark streets.

I would rather see words out on their own, away
from their families and the warehouse of Roget,
wandering the world where they sometimes fall
in love with a completely different word.
Surely, you have seen pairs of them standing forever
next to each other on the same line inside a poem,
a small chapel where weddings like these,
between perfect strangers, can take place.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En sterk, sår og vond bok om hvordan det kan være å se annerledes ut; og hvordan alt kan endres utfra hvordan man blir sett på av andre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

koselig politikrm med lofotsprøyt

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Beklager, RIP, der bomma jeg stygt, kanskje det var ønsketenkning at han fortsatt levde. Bøkene hans ligger på lista over romaner jeg virkelig ser frem til å lese ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

har kommet til side 75 om ml sin historie i Norge, og det er mye sprøtt. Anbefales hvis du vil ha noe som ligne rpå Donald Duck....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vet at hvis du legger inn lese dato, så lager bokelskere en oversikt år for år for deg inne på din side?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er llit betenkt med denne boken. Handlingen er helt grei og det er fin flyt i historien, men samtidig føler jeg meg krenket på vegne av Setphen King og hans bok "Under the Dome". Det føles litt som plagiat da det handler om livet under domen og hvordan de skal komme seg ut. Eneste forskjellen er at denne domen er menneskelaget for å bevare og sikre fremtiden til menneskeheten og i følge boken har de vært i den domen veldig lenge. Vi må stille en del spørsmål underveis. Hvis det er slik at verden utenfor er ulevelig pga radioaktivitet eller lignende. Hvor får de ren luft fra? Dette er bare en av mange slike ting jeg stusser over når jeg leser denne boken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Må si jeg ble skuffet over denne. Har vært stor fan av Harry Hole og Jo Nesbø sine bøker, men denne klarer aldri å engasjere meg i like stor grad som mange av de foregående. Det beste med boka er at historien om Hole fortsetter, at livet går videre. Men spenningen er ikke der. Og Nesbø evner ikke å overbevise meg om at dette er troverdig. Da blir terningkastet en treer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ambjørnsen skriver så fantastisk godt om natur og omgivelser. Boka har bra språk og flyt, men så halter den litt for min del når det gjelder handling, mye detaljer om drikking og mange bipersoner som flyter forbi i handlingen uten at jeg får grepet på hvorfor de er der.... Ingen dårlig bok, men ingen toppkarakter fra meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den beste boken jeg har lest, en mann sin kamp mot tiden, en mann som ville det beste for sitt eget folk, og for verden. Har du ikke lest den så anbefaler jeg på det sterkeste at du lesere den. 10 av 10

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne gangen ble det dessverre for langtekkelig og ujevnt. Les gjerne mer her

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Underlig nok en farse av Dostojevskij. Her er det smell i replikkene, og intrigen tar de mest overraskende vendingene. Hovedpersonen Marja Aleksadrovna herser med sin mann og vil tvinge sin datter, Sina, til å gifte seg med en avfeldig fyrste, som i stor grad består av kunstige deler: Parykk, glassøye, pålimt bart, og et kunstig ben. Dostojevskij raljerer i det hele tatt med småbyfiffens hang til sladder og intriger, men mot slutten er det både innslag av melodrama og tragedie, og ikke minst en tankevekkende epilog. Men sett under ett er denne komedien ganske så fjern fra forfatterens mest kjente bøker.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ehm - jeg er redd det ikke vil hjelpe så mye om Robertson Davies ombestemmer seg der han er nå - han døde i 1995, dessverre... ;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For ei stund sidan hadde ein person eg skal kalle NN, eit snev av ei slik lesekrise. Den fortona seg helst på den måten at NN ikkje lenger avslutta bøker ho hadde byrja på, ikkje eingong dei ho likte. NN byrja på dei, og la dei frå seg på ulike stader i huset. Mange av dei ligg framleis på ulike stadar i huset (der ho håpar dei ikkje blir oppdaga) og dirrar med denne litt ekle dirringa som noko som er påbyrja, men ikkje fullført dirrar med.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har lest så mange krimbøker i det siste at det første jeg tenkte når jeg plukket opp denne, var at dette måtte jo bare bli bra. Og det ble det! Det står "Umulig å legge fra seg" på forsiden, og det stemte nesten for meg, jeg hadde ikke lyst til å slukke lyset og sove de kveldene jeg leste denne.
Fengende, gripende, godt beskrevne karakterer, sårt, morsomt, innholdsrikt. Dessverre en fryktelig realitet for mange. Terningkast 5.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

[...] tenk at eksistensen finst, også i havet har han funnest i millionar av år, også i deg...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De sene rosene drøyde på buskene, de ytterste tuppene på kronbladene var skadet av det kjølige høstværet. Det forekom Lesley at uansett hva hun festet blikket på, hvert blad og hver kvist, fuglebadet av stein eller det diamantformede espalieret, hadde det en hard, skarp kontur. Det var en ekstra kald skarphet over verden, hver eneste smertelige intrikate detalj ble satt i relieff av hennes fortvilelse. En hvit sommerfugl slo seg ned på toppen av en lavendel, og dens støvfine vinger lukkt seg idet stilken skalv i brisen. Et sterkere vinddrag kom og ristet i busken, og sommerfuglen ble blåst vekk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, det var faktisk slik fatt med meg, at jeg i alle år hadde styre fantasiene mine i retning modne kvinner. Slike som Gro Harlem Brundtland og Tina Turner.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Ingunn ØvrebøBjørn SturødHildaKari BorgeAnniken LMarteKnut SimonsenAjiniakraPhoenixBechenBoktimmyDagfinn JakobsenGrethet87Silje C. L. OlsenEli R. GjengstøTedrikkerGodeminetove NessmarithcCamilla RødjegretemorSiljeIngunn SGitte FurusethAnn-ElinMarianne TveteråsRenate BakkenCarl Christian LaugenBertyDolly DuckIngeborg GGunn DuaasTanteMamieLilleviGunn Kari  PlatheMarianne MmoiraannelinguaEngelinSigrid Nygaard