Pass på de andre, dersom de er i sikkerhet. Ikke la dem lide for mye. Hvis de må dø, la det skje fort. Kanskje Du til og med kan skaffe dem en himmel. Vi trenger Deg til det. Helvete kan vi lage selv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Rundt 1960-tallet skal nutria pels ha vært noe som en
sådan rimelig velsituert off. kontorfunksjonær
kunne kontemplere å spandere på fruen,
som erkjentlighet for god innsats i hjemmet.

Kunne typ se såhär ut (erbjuds nu)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kvothe begynner å fortelle. Han forteller om da han var barn og reiste rundt i en trupp med artister med sine foreldre. Om da han levde som gatebarn blant kriminelle. Han forteller om da han var en ung mann og klarte å komme seg inn på en legendarisk magiskole. Han forteller om årene på skolen. Han forteller om Denna som han ble forelsket i.

På 875 sider er vi kommet frem til han er en ung mann. Historien er utrolig detaljrik og språket beskrivende og levende. Det er som du er der, ved siden av Kvothe i de utrolige og talløse eventyrene hans. Han har en egen evne til både å rote seg opp i ting og til å oppsøke dem. Samtidig så mestrer han også alt han støter på. Kanskje ikke med en gang, men alltid til slutt.
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For ikkje å snakke om nutria, som altså er sumpbever eller beverrotte. Populært til å lage pelsklede av, forstår eg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg står over denne gangen. Syntes ikke boka virket fristende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alt ligger så til rette for en kjærlighetshistorie full av vanskeligheter, utfordringer og konflikter. I tilfelle du ikke har lest boken skal jeg ikke fortelle hva som skjer. Men jeg vil si at jeg synes historien var vakker, og slutten klisjeaktig, søtsuppe-romantisk og nydelig. Den er søt, stilferdig, romantisk og pen. Og den er grusom og historisk. Den gir et glimt av depresjonstiden i USA hvor mennesker gikk til grunne fordi de ikke hadde en jobb, og hvor det å få seg jobb var ganske umulig. Den viser oss grusomhetene til en sadistisk dyretrener og den viser hvor ekstra vanskelig livet var for et menneske med en form for funksjonshemming.
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I see! Den sjargongen ble for kryptisk forbmeg - da - men nå har jeg lært noe nytt, takket være deg. Tusen takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du er for ung.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og enno eit ord eg ikkje var fortruleg med, nysølv. Ei legering av kopar, sink og nikkel som liknar på sølv. Javel, ein lærer så lenge ein les.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er en av de bøkene jeg falt pladask for og som fortjener å stå på min favorittliste. Jeg synes boken er nydelig og samtidig er en bok jeg lærte mye historie av. Den er debutromanen til amerikaneren Jamie Ford og er i ferd med å bli en internasjonal bestselger.

Rammefortellingen er lagt til 1980-tallet, da Henry, den kinesisk-amerikanske hovedpersonen, er vitne til at et avstengt hotell åpnes i Seattle. Opp av kjelleren hentes eiendelene til japanske familier som måtte flytte fra området under krigen.
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I tillegg vil eg anbefale Hanna Dahl som debuterte med Rønneimperiet.
Og Lucia Berlin! Frå i fjor den argentinske forfattare Mariana Enriquez med samlinga Ting vi mistet i brannen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei
Dette var litt internt på Deichmanske bibliotek. Skjønnlitteratur er på rød avd, lilla r barn, gul er ungdom og musikk, blå og grønn er faglitteratur!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Historien om en ung mann i Harlem på 30-tallet. Et kompleks stykke litteratur med sterk innflytelse av kristendom fra en homofil forfatter.

Baldwin er nok best kjent for sivile rettigheter og relasjonene til andre beryktede litterære skikkelser, men har også et nydelig stykke forfatterskap bak seg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Makadamisering var eit nytt ord for meg. Eg har jo visst om prinsippet, men namnet kan eg ikkje hugse å ha høyrt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Digger boka! Anbefales sterkt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

men hvorfor er det ikke bare bak annethvert ?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Befinner man seg i et helsestudio i USA, kan man få fornemmelsen av å være i et vulkansk område før utbruddet. Det er intenst og spent, og det er seriøst. I øyeblikket er dette verdens sentrum. Det er hyperrealisme om kroppens detaljer og kosttilskudd. Utbruddet kommer, men det finner sted utenfor helsestudioets dører. Der lever "sprekken". Og der øker den nasjonale gjennomsnittsvekten jevnt og trutt. Det er XXL- generasjonen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ambivalens er en grunnleggende menneskelig følelse. Den er i slekt med den sunne tvil, som filosofen Descartes så som selve grunnlaget for å vite at man er et menneske. "Jeg tviler, derfor vet jeg at jeg er". Den patologiske ambivalensen, derimot, er forhandlinger uten ende. Den sune tvil er bevegelse - prosess - og fører et sted, den lammende tro er vond uro på stedet hvil. Uansett lesemåte handler den vonde ambivalensen - som jeg møter i behandlingsrommet - om den manglende integreringen. Indre bilder og affekter er ikke arbeidet sammen; de er bare blitt blandet og lever side om side som rivaler.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spiseforstyrrelsene forteller noe om behovet for skjermbrett rundt individet. Spiseforstyrrelsene er metaforiske for nødvendigheten av flukten og muren som forsvarsstrategier.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Dolly DuckAnitaLibrosaurus vJostein RøysetAnita NessMarteAnhlilAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLailaFredSchatterannelinguaMarit HåverstadEmilie GeistIlona StokhivahoHeleneAntheiaKikkan HaugenVannflaskeKathrineAnetteLilleviWencheRune U. FurbergEli R. GjengstøThereseLine DahlePia Fjeld Møller JohansenAne MagelssenlillianerEivind  VaksvikHarald KtuhamreHilde SWenche VargasPhoenixKarin BergStjernekastMarianne KesselTedrikkeralpakka