Helg - og påske faktisk :-) Tenk det, så fort denne vinteren har gått!
Selv om det har vært en kald og lang vinter, så har den på en måte vært til å bruke til noe. Det er mange år siden jeg har fått til å gå så mye på ski og være så mye ute som i år. Så tida har gått fort, synes jeg :-)

Jeg er av de heldige som nå har anledning til å ta ut noen feriedager i forbindelse med påska, og dermed har jeg nå langfri !!!
Jeg planlegger å få tid til litt av hvert, både fjell og sjø. Vi reiser til Åre i morgen, og blir der noen dager. Så skal vi tilbringe siste del av påska hjemme, og da kan det bli bortoverski i nærmere fjellstrøk, men også kanskje turer med joggesko på bena i lavlandet. Værmeldingen gir oss håp om mange fine dager, så om den slår til skal det bli mye uteliv.

Om det ikke blir bare fint vær, så skal jeg ikke deppe, for jeg har bunkret opp masse bøker i heimen, og skal ikke kjede meg.

For helga nå har jeg valgt Elena Ferrantes sist utkomne (i Norge, egentlig er vel dette debutromanen hennes) Kvelande Kjærleik. Jeg har kommet ca 1/3 inn i den, og den er, som de andre av Ferrantes bøker, veldig god så langt.

Krim skal det også bli, det hører nå påsken til. Men jeg 'måtte bare' lese denne først :-)

Ønsker dere alle en superfin palmehelg :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Lørdag 24. mars 2018.

Leste ut boka igår.
Veldig bra denne også.

Jeg merket meg spesielt det Ekman skriver om religion og eksistensielle spørsmål.
Og om husdyrhold og menneskers kjærlighet til og omsorg for dyrene.
Ulveskinnet er med helt til slutt.

Hvor langt er dere kommet i trilogien?
Hva synes dere?

God påske!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her i havgapet er det i skrivende stund stiv kuling og regnbyger, herlig etter ukesvis med sol og finvær, liker litt ruskevær innimellom. Men snøklokkene blomstrer og tulipaner og påskeliljer er langt kommet, så føler nok at det er vår her.
På bokfronten har jeg startet på Peter Mays Lewisbrikkene, tredje boka fra Ytre Hebridene. Virker like bra som de to første. Og så har jeg et Påskehefte som heter Stille uke som jeg skal lese litt i mellom slagene, for det er nemlig fire bursdags-feiringer i den stille uke i år. Så med andre ord, stille blir det neppe.
Ønsker dere alle ei god helg og ei god “stille uke”.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

"Det er boken som motiverer meg...hva motiverer deg/dine bidrag?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, Det angår også deg - bør virkelig leses av alle. En fantastisk bok!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for omsorgsfullt departementssvar.
Jeg tenker ikke bare på meg, vet du...

regner du med at flere kan være interessert i nevnte
"personlige fullkommengjørelse"

og etterspør din oppfatning?

du har valgt å bidra offentlig
med det utvalgte sitatet, sikkert gjennomtenkt -

hva motiverer bidraget?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boka er god synes jeg, håper du også finner like mye glede som jeg fant i den. Jeg kan absolutt anbefale denne bok og det du sier et godt poeng med dyr. Dyr har ofte en god sans for diverse ting som mennesker ikke klare å plukke opp på samme måte.

Håper du får en fin påskeferie og ja må også vær sosial :)

God helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fredag! Denne fredagen blei fin, for sola skinner fra knall blå himmel og temperaturen vitner om vår - om en ser bort fra den snøklessa som ramler ned på etterskudd hvert år, da, sikkert i april :-( Fotballen ruller for fullt med treningskamper, og kvelden, den siste timen, ender med god lesing. Har lest gjennom den første boka til Britt Karin Larsen fra Finnskogen, den som heter Det Vokser Et Tre I Mostamâgg. Begynte serien med bok nr. 2 og fortsatte med nr. 1. Uansett, dette er virkelig god litteratur, og "Det Vokser..." gikk rett inn på favorittlista mi :-)

Har begynt på Louise Booth sin Da Fraser Møtte Billy, har kommer drøyt 100 sider avgårde. Gleder meg storligen til resten, for starten har vært god. Dyr som "ser" og hjelper barn er uimotstålig - og Booth skriver godt.

Om påsken bringer enda mer lesetid er litt uvisst akkurat nå, eldste datter mi kommer med kjæresten i natt med Haukeliekspressen. En må jo være sosial også ;-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Tru det eller ei, men jeg er litt over 100 sider inne i samme boka :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det var din synd som lammet tungen da du fikk se for dine øyne den lansespiss som alltid blør,-men ikke stilte noe spørsmål.Hvem gralen skulle tjene,dåre,bekymret ikke deg det minste!"

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I tillegg til de titlene du har fått forslag til:

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du lurer på om noen husker en serie med gamle guttebøker om dykking (hvis du fjerner krysset du satte i boksen under innlegget ditt, kan alle lese hva du har skrevet; du trenger ikke spoiler-alert på en etterlysning som denne): Nei, jeg husket ikke disse bøkene - har aldri hørt om dem, heller. (Leif Hamres bøker hadde jeg imidlertid hørt om.) MEN jeg tror jeg har funnet dem:

Forfatterne var Øyvind Holmvik og Hans Faye Lund - i 1962 ga de ut Dybde på 120 fot, og i 1963 Farlig dykk.

Den siste er lenket opp til digitalisert utgave på Nasjonalbibliotekets nettsider, så kan du lese den der, og lete videre etter de andre bøkene i serien.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den bok har jeg lest og den er veldig rørende, du kan glede deg. God lesning :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det blir en bok jeg lenge har hatt på lista - "Da Fraser møtte Billy". Om det spennende møtet mellom en gutt med autisme og en hjemløs katt :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Håper du finner en god bok da, god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det beste (for deg) vil være å lese boken,du vil finne setningen i kapitlet "Altruismen og den personlige fullkommengjørelse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tilfeldigvis befinner jeg meg nå på mitt nærbibliotek, og innen stengetid kl 22, skal jeg plukke ut helgas bok. Det er mer enn nok å velge mellom, biblioteket har et godt utvalg, selv om det "bare " er en lokalavdeling av hovedbiblioteket. Har ingen anelse om hvilken bok jeg ender opp med. Er enig med Røyset i at det nå er på høy tid med vår og mer behagelige temperaturer. Blir hjemme i påsken, sparer mine ferieuker til i sommer og høst. Likevel blir det noen dagsturer ut, spesielt dersom neste ukes gode værutsikter for Vestlandet slår til.
God lesehelg til alle :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Ja, håper virkelig våren er i gang. Må nok en gang si at du er utrolig flink til å svare på helg innlegget, kreativ. God helg til deg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er linne i lufta, no blir det vel vår?
For av vinteren er vi vel mette i år?
Jau, eg veit det er påske, men må det bety
At ein treng om å bakse med snøen på ny?

Nei, la fjell vere fjell og ta heller ein tur
Ut til kyst eller lågland før godveret snur
For å sjekke om snart ikkje bjørka skyt knopp
Og la sola få varme ein vintertreig kropp

Men så var vel slik at eg helst skulle gi
Ein rapport om kva bøker eg no har på gli
Den blir kort, for som sist held eg på med Macbeth
Og med Skrapelodd, Vargskinnet blir då komplett.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Da var helg igjen og til og med nærme påskehelgen. Denne helgen skal jeg høre på lydbok Dinner at the Nathan Englander og skal lese bok I en og samme person av John Ivring. Lydbok er thriller som tar opp Israel og Palestina konflikt med spennende innhold. Ellers begynte jeg å lese litt på Irving sin bok, den er overraskende og god og håper det forsetter.

Hva tenker dere å lese denne helgen?Og ellers i påsken.

God lesehelg/eller helg og god palmesøndag:)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

alpakkaEster SAlice NordliLeseaaseJannickeBjørg  Frøysaaanniken sandvikPia Lise SelnesHildaMarteJohn LarsenBoktimmyLibrosaurus vIngerBertyDinabokxleserJostein RøysetTorill Elisabeth RevheimJohan HerstadReadninggirl20Julie StensethJan Arne NygaardHildeAnne Wang-AndersenMy Criminal MindMarianne Seterkjell kIdaVibekeGeir SundetmgeTillaTine SundalKetilToneThomas KlakeggAnn Helen E. H.LesevimsaSara