Noen ganger legger homofile ut kontaktannonser på nettet hvor de søker andre homofile av motsatt kjønn som de kan bygge en familie med. De bor sammen, får barn, og lever som en hvilken som helst familie, men så lever de også et dobbeltliv ved siden av. Da kan man både møte familiens forventninger, og leve de livene man vil.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

korte bøker som er usedvanlig søte, sære eller sjarmerende. Korte bøker med store fortellinger gil tross for få sideantall.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

For at verden skal gå fremover og forandres, må noen være annerledes og skape forandring

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kåre Olsen forteller at mange av disse jentene som hadde hatt forhold til tyskerne mens vi var okkupert fortsatte med dette også lenge etter at freden var kommet. Noen steder brøt de seg inn til tyskerne i de leirene der de var plassert. Og dette gjorde altså voksne jenter etter at mye var kommet for en dag av all den råskap tyskerne hadde stått for. Var disse jentene så troskyldige som mange vil ha det til?
Med hilsen Harald Jens Johansen

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er spennende med nye krimforfattere og jeg har stor sans for krim fra våre naboland. Katrine Engberg skuffer ikke, hun har et lett og flytende språk og man kommer fort inn i historien. Boka var lettlest og karakterene interessante, men mot slutten hadde jeg litt problemer med å henge med da handlingen ble litt springende. Det er ingen heseblesende spenning, men jevnt driv og noen overraskelser.
Dette ga mersmak og jeg leser gjerne mer av forfatteren! Såvidt jeg skjønner er dette første bok i en trilogi, så det er bare å vente på neste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En av de mest spennende kriminalromaner jeg har lest! En overraskende tvist på slutten som slett ikke gjorde romanen noe dårligere! Håper min kollega tilgir meg for at lunsjpausen min ble i lengste laget, man kan ikke lese slutten på slike romaner i lunsjen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Paul og Elisabeth er to barn, som for det meste er overlatt til seg selv. Faren er død, og moren er pleiepasient i en alder av 35.
De to søsknene er ikke som andre på sin egen alder. På rommet sitt har de skapt seg et eget univers med et skattekammer, og hauger med bøker.
Men en dag blir leken alvor for de to barna.

En sammensatt historie som har blitt sammenlignet med de store greske tragedier.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

...det lå regn i lufta, yr, dusjen fra Guds nys, som en av datene hennes hadde kalt det i et forsøk på å være poetisk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fantasybok med historisk vri. Raskt tempo med karakterutvikling. Typisk fantasy. Gode mot onde.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne her traff meg rett i hjertet. Den familien historie var veldig rørende. Det virker som forfatteren har gjort et godt arbeid med undersøkelsen sin på de ulike kildene og er også kritisk til de ulike kildene han drar frem i boka. Jeg visste faktisk ikke mye om massakren av 180 jødene rett før krigens slutt og dette var veldig traumatiserende skrevet. God bok og et verk jeg skal lese om igjen når jeg går tom for lesestoff. Jeg ble sittende mange timer i dag for å lese den ferdig og det var verdt tidsbruken.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En gjennomført god oversettelse gir følelsen av å lese boken på originalspråket.

Den reflekterte, midaldrende hovedpersonen tenker tilbake på den fjortenåringen hun en gang var - helt "andrestyrt" i stedet for "indrestyrt" - nærmest uten tillit til sitt indre kompass.

Det er virkelig bra at vi ser tenåringen Evie gjennom dette filteret, for her har vi med en ulidelig dum dåse å gjøre. Attpåtil henger hun sammen med Connie, som er samme ulla - fornøyd med å sløve foran TV, klemme ut kvisene på hverandres rygg, prate om gutter.

Det er jammen lov å vente noe mer av fjortenåringer! Tenk om jentene hadde tatt seg bryet med å lese? Bøker ville gitt dem andre tanker og tatt dem til et annet sted, før de ble gamle nok til å flykte fysisk fra all bevisstløsheten.

I stedet roter Evie seg inn i et bekjentskap med nittenårige Suzanne, et medlem av den snuskete kulten rundt lederskikkelsen Russell. Han er tydelig modellert over Charles Manson - og da aner leseren hvor dette bærer hen.

Evie selv splittes i to - hun er en fremmed hjemme hos den rike, fraskilte moren på kritikkløs jakt etter det første, det beste mannfolket som kanskje vil flytte inn hos dem. Faren er oppslukt av sin nye partner, sekretæren han stakk av med, og Connie har knyttet seg til en ny venninne som ikke vil vite av Evie.

Evies verden snevrer seg inn til det eneste stedet der hun - iblant - føler seg velkommen: Det skitne reiret til Russell og tenåringsharemet hans. Selv om leseren må undre seg over at ikke en jente på 14 år reagerer med spontan avsky på kaoset rundt Russell - vanskjøttede småbarn infisert med lus og uten tilsyn - og på å bli presset til å yte seksuelle tjenester, noe de fleste er svært vare overfor.

Resten av livet ser Evie ut til å ha tilbrakt i skyggen av det mørket hun nesten lot seg oppsluke av den gangen. Tankene sirkler rundt hvor nær hun var, og livet hennes bærer preg av det: Et skyggeliv uten noe eget hjem, som betalt assistent hjemme hos ulike kunder, der hun kan bo til oppdraget er over.

Til gjengjeld har hun utviklet seg fra å være en irriterende dum og påvirkelig dåse til en dame det er verdt å lytte til - mens en kan mistenke at venninnen Connie, hvor hun enn ferdes, fortsatt er samme dumme dåsa. Slik sett var det nok bra at livet røsket tak i den unge Evie den gangen og viste henne hva Russel og gjengen hans egentlig stod for.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En fartsfylt thriller som fenger fra første side. Denne boken likte jeg rett og slett veldig godt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Rare greier! Jeg får gi deg en stjerne i stedet!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den styrtrike familien Bateman, bestående av mor, far og 2 barn under 10 år, flyr i sitt privatfly fra Martha's Vineyard en tåkete sommerkveld. Målet er New York.
Det er også et annet par, og en kunstner med på turen. Kunstneren, Scott, er en bekjent av fru Bateman og barna, og ankommer like før flyet tar av.
Etter 18 minutter i luften styrter flyet. Kun Scott og den 4 år gamle gutten til Batemans overlever ulykken.
Det spekuleres i media om det var sabotasje eller ulykke.

En stillferdig spenningshistorie. Annerledes i positiv forstand.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg slukte boka på bare noen få dager. Klarte nesten ikke å legge den fra meg.
Men er enig i at det er mye å fordøye. Og særlig det med koranundervisninga er svært betenkelig. At døtrene begynte å dekke seg til og etter hvert ble så ekstremt religiøse, så religiøse at de kritiserte sine egne familiemedlemmer for å ikke være religiøse nok, burde ha gitt foreldrene og omgivelsene noen hint om hva som var i ferd med å skje.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi mennesker er forskjellige. Vi forfølger ulike mål, og det ene valget kan være like godt som det andre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg gleder meg! Enda mer siden du mener at det er grunn til det!

(Jeg prøver iherdig å gi både Lillevi og deg stjerner som en slags "tip of the hat", men nå er jeg tilbake der jeg har vært tidligere: plent umulig å få stjernene til å feste seg hvor mye jeg enn dunker på "Godt sagt"-knappen. Så dere får forsøke å tenke dere at de er der istedet, beklager beklager!)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Political language – and with variations this is true of all political parties, from Conservatives to Anarchists – is designed to make lies sound truthful and murder respectable, and to give an appearance of solidity to pure wind.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

But if thought corrupts language, language can also corrupt thought.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

RufsetufsaJan Erik  OlsenIngunn SbEeMeFVigdis VoldMargrethe  HaugenElisabethBRune U. FurbergBeritBBoktimmyReadninggirl20vaskeklutDun AenghusMaikenodd henning  skyllingstadVersionMarianneTanteMamieHelen SkogTina UnderhaugSaraBjørn  BakkenMarianneGjermund  HaugeClaritySonja M. InnselsetKaia SvaanAstrid Terese Bjorland SkjeggerudannelinguaLibrosaurus vPilarisKjerstiIda KlemetsenKatrinGVannflaskeBertykriraTralteAne MagelssenTnKnutsenTone SundlandLinn Silje Olsen