Det er vel ingen av oss som har noe særlig godt forhold til blekkspruter, for hvem vil bli fanget i deres fangarmer?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg står fast i dette klassiske paradokset man aldri kommer utenom når man prøver å besvare denne problemstillingen:"Hvem er jeg?" Målt i ren informasjonsmengde er det ingen i denne verden som har mer å fortelle om meg enn jeg selv. Men med det samme jeg begynner å snakke om meg selv, har det "jeg" som blir fortalt, allerede blitt utvalgt, avgrenset og filtrert av det "jeg" som forteller, og av mine verdisystemer, persepsjonelle målestokk, observatoriske evner og av eventuelle verdslige interesser som måtte spille inn. Og hvor sant kan da dette "jeg" som blir fortalt, sies å være, objektivt sett?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Leave it to a man to mess things up," Marina agrees.
Kyrie shakes her head. "Men. You can't live with them ... you can't legally drown them."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Blitt litt lite lesing hittil i helga, besøk av to barnebarn så da blir det andre ting som gjelder. Har fortsatt et mobilitetsproblem, hatt en akillesoperasjon og null belastning i to måneder nå. Fortsatt en måned igjen, så det går tregt, også med juleforberedelsene, her i huset. Men nå er jeg igang med Ida Simons' bok Timen før midnatt og så blir det et daglig kapittel i Julemysteriet av Jostein Gaarder og litt julehefter. Så det er det hele, får ta det som det kommer. Jul blir det lell.
God helg til alle.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

I used to think that all I ever wanted was to get out of this stupid book. Now I realize that one must be careful what one wishes for. Getting out might not be my wildest dream - but my biggest nightmare.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hyggelig å høre fra deg igjen :-)

Jeg leser for tiden The Lies of Locke Lamora, en fantasybok på godt over sju hundre sider, så dette blir trolig årets siste bok for min del. Leser den på engelsk, og den er ikke veldig lettlest så det tar litt tid! Men har endlig kommer inn i handlingen og begynner å bli ganske så oppslukt.

I lydbokverdenen hører jeg på My Husbands Wife, har en time igjen av den så blir nok ferdig i dag. Helt ok bok , men ikke stort mer enn det.

Ellers er helsa fremdeles skranten og livet litt småkjipt, menforsøker å gjøre det beste ut av det :-) og på fredag går turen til. portugal for å feire jul sammen med kjæresten, mine foreldre,søsken og tantebarn . Da vil dagsformen avgjøre hvor mye lesing det blir. Håper på en måte at det blir lite lesing for det betyr at formen er bra nok til å gjøre andre ting.. hehe

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Denne boka begynte bra, men så ble det veldig mye hit og dit, veldig mange involverte personer, og jeg klarte ikke helt å henge med. Slutten virker som hastverksarbeid, bare for å bli ferdig. Terningkast 2, da selve historien kunne vært bra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvor er neste bok i serien??

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helga har det blitt lite tid til lesing. Fredag gikk dagen med til å besøke Julebyen i Egersund, i dag har jeg og kona vært med en fin gjeng på tur for å drive med geocaching. Men jeg rekker hver dag gjennom et nytt kapittel i Julemysteriet og må innrømme at det er ikke lett å legge boka fra seg når kapittelet er slutt.. Koste meg også med myke pakker i uka som gikk og er nå i gang med flere myke pakker

I går rakk jeg også innom min lokale bokhandel. Jeg har hatt et gavekort liggende som jeg har glemt bort. Heldigvis var det gyldig fremdeles så jeg endte med tre nye bøker. Bøkene som ble med hjem var Julehistorier, en bok om krigshistoriske fotturer og en bok jeg har gledet meg veldig til å lese nemlig Homo

Satser på en stille og rolig uke med mye lesing og lite julestress :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

He had betrayed himself, and he had betrayed the good opinion others still held of him. He had lived too long.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Et virkelig godt bibliotek trenger ikke være stort eller vakkert. Det trenger ikke ha de beste fasiliteter eller den mest effektive staben eller de høyeste antall brukere. Et virkelig godt bibliotek skaffer til veie. Det er inkorporert i samfunnet rundt seg på en måte som gjør at det blir uunnværlig. Et virkelig godt bibliotek er noe ingen legger merke til, fordi det alltid er der og alltid har det som skal til.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Still, they had been another' first loves, and he continued to think of those weeks at Anapa as an idyll. Even if an idyll only becomes an idyll once it has ended.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Under torvkuttingen på øya Lewis, dukker et godt bevart lik opp i myra. Vedkommende viser seg å være en ung mann, som har blitt utsatt for grov vold med døden til følge.
DNA-prøven viser at myrmannen er i slekt med faren til Fin Mcleods barndomskjæreste, Marsaili. Problemet er at han er på vei inn i demensens tåke, og i følge Marsaili og moren har han ingen familie. Foreldrene døde da han var unggutt, og han var enebarn uten tanter, onkler og søskenbarn. Hvordan kan dette henge sammen?
Fins etterforskning avdekker hemmeligheter som fremdeles kan få uante konsekvenser.

Andre bok om Fin Mcleod, og jeg gleder meg allerede stort til siste bok i trilogien kommer i mars. Knallgode bøker!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I høgsetet trone husbonden, kurvmaker om dagen og tømmerlesser om natta. Folket i Myra steg sosialt. Unntatt je. Vrake som bandjerngutt, linjearbeider og snekker. Og kaputt som skihopper. Unyttige sysler som tegning, skriving og musikk var mitt lodd. Lik en bortkommen kylling trippe je troskyldig blant vettuge folk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

-Tusen takk! sa je og hadde aller smakt bedre mat. Kjøttrull på begge, som det var. Korslundgutten frelste livet mitt. Men samtidig åt je med en følelse av fortsatt å ligga på forsorgen. Alikevel. Å bli frelst av kapitalismen gjorde inntrykk. Det kunne itte vara så ille som far min sa. Og med mat i munn tok je under overveielse å bli spissborger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Først var det Pengegaloppen, siden kom den ene "folkelige" landeplaga etter den andre, om å "stelle pent med kjerringa", om "den beste bilen i væl'a" og andre morsomheter. Det gikk mange år før det demret for meg at Sandbeck hadde ei mer lyrisk side. Nå har jeg oppdaget at han også kan skrive romaner. Alt han har skrevet, skal være knyttet til oppvekst og liv i Østerdalen, har jeg lest et sted. En del av bøkene om Påsån er skrevet for barn, men noen er verdifulle bidrag til voksenlitteraturen, for eksempel denne.

Dette er den første "voksenboka" jeg har lest om Påsån, og den ga faktisk mersmak. Vi er i åra før og etter 1930, og her skildres sosiale forhold i skogsbygda, bygdedyret, arbeidsledighet og framveksten av arbeiderbevegelsen med konflikter i ymse avskygninger. Alt sett fra ståstedet til Påsån, som vi følger fra tiårsalderen fram til han avslutter folkeskolen. Han er en drømmer og vil helst bli fiolinist, men føler seg utafor fellesskapet. At faren hans er en av de toneangivende "røde" gjør ikke saken bedre.

Det beste med denne boka er skrivestilen. Gjennomført dialektbruk i en slik grad at jeg av og til måtte gjette meg til enkeltord og vendinger, men nøkternt og usentimentalt framstilt og samtidig med en snert av ironi og humor som jeg storkoste meg med. Varm og nær skildring av familien i Myra, som trass i stadige pengesorger og framtidsfrykt makter å skape et godt hjem. Nå skal jeg prøve å finne Fy skam deg, som (kanskje?) er den første av disse erindringene fra Påsån.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boken til Schau På vegne av venner leste jeg en omtale av i æsculap nr 4/2017 – et magasin for medisinstudenter, og utgaven handler om død. Tuva Stranger skriver innledningsvis i anmeldelsen:

"Budskapet mitt er enkelt: les eller hør denne boka. Det er en del år siden den kom, men den blir nok (dessverre) aldri utdatert. I avisa kan man lese dødsannonser der det står «På vegne av venner», etterfulgt av tid og sted for begravelsen. Her står det ofte en liste over pårørende til avdøde, men i noen tilfeller finnes ikke denne listen. Få eller ingen dukker opp til seremonien, og kommunene ordner det praktiske. Kristoffer Schau bestemte seg for å gå i kommunale begravelser i Oslo, og skrev mens han gjorde det. «Jeg ville vite hva dette var; og jeg ville være der.»

Etter å ha lest boken er jeg enig; boken til er ikke utdatert - den er fortsatt lesverdig og tankevekkende. I boken utgitt i 2009 skriver han at han var arbeidsledig da han bestemte seg for prosjektet, og skriver:

«Så så jeg bildet. Det var en artikkel i Aften Aften der det sto om kommunale begravelser i Oslo. Altså begravelser betalt av Oslo kommune. Begravelser som av ulike årsaker måtte tas hånd om av det offentlige og ikke av venner eller eventuell familie. Og så var det bildet. En tom kirke med en hvit kiste foran alteret. Ingen hadde kommet. Vedkommende ble altså bisatt foran en tom sal.
Det var tomt på altfor mange plan. Så mange at jeg ble utmattet av å tenke på det. Utmattet av å se på bildet. Utmattet av å lese artikkelen. Det var akkurat som om all personlig møkk og håpløshet fra de siste månedene kom sigende over meg på en gang. Tredde seg over huet mitt som en plastpose.
Det var altså ingen som kom? Ingen. Som i null. Ingen venner. Ingen familie. Ingen. Var det sånn der ute? Var det virkelig sånn? At for noen fortsatte ensomheten selv etter døden? Jeg godtok det ikke. Jeg ville ikke at det skulle være sånn. Jeg ville ikke at begravelsen skulle være redusert til en torn, funksjonell prosess.
Så jeg forsøkte å sette ord på det.»

Omtalen er utdrag fra dette blogginnlegget - link

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"Familien på Gilje" skal jeg lese i jula, etter tips fra annen bokelsker. Det aner meg at jeg kommer til å like den.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Her i gården er det typisk hektisk førjulstid - så det er lite lesing.
Men jeg leser nå og da noen sider i Familienpå Gilje, den er koselig, synes jeg. Artig å lese slike tidsbilder, så helt annerledes de hadde det :-)

Og så har jeg begynt på en ny lydbok: Vi ses i morgen av Tore Renberg er på tilbud hos Lydbokforlaget nå, bare 89 kroner. Den har jeg ikke lest før, men har hatt lyst til å lese lenge. Så i dag skal jeg si dere vaskefilla fikk svingt seg mens forfatterens herlige Stavangerdialekt malte opp et spennende persongalleri for meg! Jeg tror jeg kommer til å like denne boka kjempegodt!

Ønsker dere alle en fin adventshelg :-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det andre favorittstedet til Dewey når han følte trang til en hvil, var bak kopimaskinen. "Ikke bry dere om det", sa jeg til forbausede brukere. "Det er umulig å forstyrre ham. Han ligger der fordi det er varmt. Jo flere kopier dere tar, desto mer varme produserer maskinen, og desto lykkeligere blir han".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

FindusMarit HebækTonje-Elisabeth StørkersenHedvigRoarTedrikkerSigrid NygaardDun AenghusOda Marie HReadninggirl20Ingeborg GTanteMamieBente NogvaPiaChristineStine SevilhaugHeidi HoltanJostein RøysetannelinguaHarald KPär J ThorssonSiljeEli SeimEivind  VaksvikkriraSynnøve H HoelChristina Westerveld HaugNils MagnusdallillianerKine Laugstøl BrunJan Arne NygaardCarolineMerethe SolstadLeseaaseRandiAIngunn SQuijoteiinaGodemineNorahAnnebj