Ja det kan jo en synes om Elling, jeg synes han som karakter har mange fine trekk og at han forstår mye av det som han ser på mange måter og mange måter ikke. Håper du får en fin helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Etter første novelle skjønner jeg at novellesamlingen "Ting vi mistet i brannen" av Mariana Enriques er brutale fortellinger fra hverdagen til mange mennesker i Argentina og Latin Amerika. Her møter vi alle slags mennesker, de som klarer seg, gatebarna, horer og narkomane. I Argentina er Mariana Enriques en viktig samtidsforfatter, en forfatter det er verdt å legge merke til.

Boken består av tolv noveller med handlingen lagt til Buenos Aires, gjerne sentrert omkring noe vilt, voldsomt, uforklarlig og med åpen slutt.

Stavanger Aftenblad omtaler novellene som gotiske grøss, men nevner også mørk magisk realisme i tradisjonen fra Jorge Luis Borges og Julio Cortázar. Et sitat fra Aftenbladet:
"Målet er åpenbart både å sjokkere leseren gjennom avdekkingen av individuelle vanskjebner styrt av irrasjonelle impulser eller hallusinasjoner og å sette handlingen inn i en historisk, politisk, sosial ramme. Sentralt står skyggen fra et diktatur som skapte korrupte, voldelige politifolk og soldater, som aksepterte klasseskillene, ignorerte kvinneundertrykkingen og lot fattigdom, narkokultur, kriminalitet, ekstrem brutalitet og barnemishandling bre seg" (25.06.17)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dag O Hessen har senere tatt plass i vitneboks for kritisk
belysning av offentlig inkompetanse på den teknologiske
'stråletåka' eller EMF, forstyrrelse av klodens elektromagnetiske
felt - som virker betydelig inn på biologiske organismer i de
fleste mulige størrelser.

( notat EUROPAEM )
( Biolog Dag Hessen "var forundret" )
( søvnforstyrrelser etc )
( emnesøk )

Idag er dertil protester i gang internasjonalt ad 5G-overgrep:
" Elektrotåka er den nye klimasaken ">

'Folkets Strålevern' >

( Selve SkurkeStreken )

( video-presentasjoner , you-kanal >

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er så mye å ta av, så det er ikke så enkelt å velge. Likevel sysler jeg med tanken om å foreslå en roman jeg har lest tidligere. Jeg har lest om igjen bøker jeg har lest tidligere nå i år, og det kan slå begge veier: det kan være et positivt gjensyn som åpner boken for nye perspektiver eller det kan være en skuffelse. Når bøker er blitt klassikere er vel risikoen likevel lavere, og da jeg leste følgende om boken så ble jeg trygg på mitt forslag:

Det er en roman som, når du har lest den en gang, sitter den i hodet for alltid. Det er også en roman man kan ta opp når som helst og lese om igjen, og som endrer seg i forhold til hvor man selv står i livet. (litteraturviter Annka Ryall, sitert etter bokelsker Rosa99)

Mitt forslag er Virginia Woolf To the Lighthouse, den finnes i to norske oversettelser Dei drog til fyret og Til fyret.

Jeg leste denne som student på 90-tallet, og den står for meg som en fantastisk bok.

Boken er delt i tre deler: den første handler om en sommerdag der familien med venner på besøk på sommerstedet snakker om å dra til et fyr de ser i det fjerne, den andre delen heter tiden går og beskriver de ti årene mellom del en og tre, mens siste del er de igjen tilbake på sommerstedet. Faren er død og de kommer endelig til fyret.

I likhet med Woolfs andre romaner er det ikke den ytre handlingen som er viktig, men individenes tankestrømmer. Her undersøkes verdier, kjønnsroller, skapertrang og endelighet/uendelighet. Et mesterverk jeg tror det vil være fint å lese sammen med andre i ulike aldre og livssituasjoner.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Denne boka så veldig interessant ut. Et godt eksempel på en bok jeg neppe hadde kommet over om jeg ikke hadde lest om den her inne. Det er bare noen få uker siden jeg leste "Verden av i går", så kjenner derfra godt til Stefan Zweig og hans erfaringer fra blant annet mellomkrigstiden og utbruddet av 2. verdenskrig.

Takk for tipset!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser Ambjørnsens Ekko av en venn denne helga, og er altså inne i Ellings hode. Han er like eksentrisk som før, og har et like rikt indre liv, der han lager alle slags forestillinger om menneskene rundt seg. Men han er veldig alene i livet, og jeg synes nok til tider det blir litt mye av alle disse tankerekkene hans.

Men for all del, en god bok, som de foregående, og det skal visst være uvær denne helga også, så det blir mye innetid - og sikkert lesing :-)

God helg alle :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

minner meg på at jeg vet for lite om belgiske badebyer -
muligens byer i Belgia i det hele tatt.
takk for nyttig tips..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, dette var en bra beskrivelse av boka. En i aller høyeste grad lesverdig bok for dagens lesere - helt enig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk, Hilda!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har innsett at jeg ikke kan skrive en fullverdig omtale av denne, så jeg valgte å la være. Men noen ord klarer jeg ikke å la være å slippe løs.

"Historske romaner" eller kombinasjonen av sakprosa og romaner.....det avskyr jeg. Til og med Edvard Munch boka av Bjørnstad (som et eksempel) klarer jeg ikke å forholde meg til.
Men jeg tok feil i min forut-bedømmelse av "Oostende 1936".

Det er ikke noe slikt her! Det er ikke "synsing" eller romantisering, det er en utmerket beskrivelse av Stefan Zweig og Jospeph Roth i 1936. For oss som har lest alt som finnes av de 2, vet vi at dette ikke er noen innbildning. Mange kildehenvisninger.

Dette er den beste boka jeg har lest, av de som kom ut i 2019. Veldig overraskende.
Veldig rørende. Og Joseph Roth.....som var et geni, i sin skriving "(Radetzkymarsjen" er en av de fineste romanen jeg har lest)......levde på andres nåde, spiste ingenting, han måtte bli overtalt av Stefan Zweig, mange ganger, for å bli med på lunch, 1 gang om dagen. Verden var død for Roth.

En gledig utgivelse.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Varierende lesning da, det er herlig. Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjekt med en god bok i helga, håper du får en fin helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne uka brukte jeg på Jan Grues bok "Jeg lever et liv som ligner deres". En god bok om å bli målt og vurdert av hjelpeapparatet, og leve et liv ved siden av, som skal leves i det tempoet det tar. For meg en nyttig og god bok. Leste litt i "Gå inn i din tid. Thomas Hylland Eriksen i samtale med Dag Herbjørnsrud", som slår litt inn i livet til en mann som ikke vet om han kommer til å leve videre eller ikke. Og til slutt en bok av Lee Child: "Veien tilbake". Denne forfatteren har jo levert stafettpinnen videre til sin bror, så nå begynner det å likne på Nancy Drew og Hardyguttene. Så har jeg enda mer i bakhånd, siden det er mye dårlig vær her i Trøndelag. Men det er andre gjøremål, som også tar den tiden det tar. God lesehelg til alle lesere!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Evolusjonen har gitt mennesket en spesiell stilling i forhold til naturen, Hessen får frem både frem både biologiske og filosofiske sider av dette. Han får også frem hvordan mennesket er i ferd med å ødelegge økosystemer og naturen som følge av kortsiktige økonomiske behov. Hessen skriver godt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boken tar meg tilbake i tid. Det føles som å se en svart-hvit film. Etterhvert er det like mye språket som de små historiene som gjør at jeg fullfører boken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei. Denne helgen skal jeg lese Solsøsteren av Lucinda Riley og er allerede godt i gang. Jeg vet ikke hvor mye jeg får lest, men jeg storkoser meg med boken. Håper ikke pollen sesongen har startet for dere med pollenallergi, selvom jeg setter pris på det fine været og temperaturen:) god helg :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Mulig jeg må se filmen en gang

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Siste bok i trilogien om tvillingene Lucas og Claus.

Tvillingene er nå godt voksne, og på jakt etter hverandre. Vi får begges historie om barndommen, krigen, og andre tragedier. I sentrum står en hendelse fra tidlig barndom, der de skilles.

Sannheten blir etterhvert vanskelig å få tak på for både guttene og leserne...

Det hele er forvirrende, spesielt i starten, men svarene kommer, og det blir klarere og grusommere for hver avsløring. Får ikke helt taket på alt, men det er likevel fascinerende lesning.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den er god, håper du koser deg med den :) . Ja det håper jeg for alle pollen allergikere altså. Ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser La meg synge deg stille sanger av Linda Olsson. Min andre bok av henne, og jeg koser meg skikkelig. Drømmer meg bort til vår og sommer. Det er nesten så jeg bestiller meg en liten stuga i de svenske skogene, hehe!

Men håper for både min, din og andres del at det ikke blir et halvår med pollen vi har foran oss...

Ha ei super helg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Astrid Terese Bjorland SkjeggerudLailaAlice NordlimarithcHilde H  HelsethMarkus SJanaHarald KMette-MSynnøve H HoelAnjaØystein LIdaGro Anita MyrvangEmilie GeistGrete AastorpJulie StensethmgeLeselindaEli HagelundNeda AlaeiKristin F. JørgensenmoiraKarin BergSircoKazaOdd HebækMarit HåverstadEmilieskFlettiettesveinSimen "Boktimmy" IngemundsenHelen SkogMaria Isabel Lopez-TolsaThereseTorill Elisabeth RevheimhenrintCarolineHeidi LSilje HvalstadHeidi Nicoline Ertnæs