En dokumentarisk tegneserie om norgeshistoriens største skipskatastrofe, forliset av MS «Rigel». Vinner av Brageprisen 2022!
Høsten 1944 er nazistene på retrett fra Finnmark, og krigsfanger tas med sørover. I lasteskipet «Rigel» sitter to unge menn - russiske Julian Oresjkin og norske Asbjørn Schultz - blant over 2500 fanger, de fleste sovjetiske og østeuropeiske slavearbeidere. Da britiske bombefly brått angriper og senker skipet utenfor Helgelandskysten, må de to kjempe en desperat kamp for livet.
Forlag Strand
Utgivelsesår 2022
ISBN13 9788284420103
EAN 9788284420103
Genre Historisk litteratur Biografisk litteratur
Omtalt tid 1939-1945
Omtalt person Asbjørn Schultz Rigel (skip)
Tildelt litteraturpris Brageprisen Åpen klasse 2022 Pondusprisen 2022 Fagbokprisen 2022
Sterk bok om ein nesten ukjend del av den norske krigshistoria, den allierte bombinga av det tyske skipet Rigel der nesten 2500 sovjetiske krigsfangar omkom. Nydelege teikningar og ein gripande historie! Ei grusom men vakker og viktig bok!
Det er underlig at et av verdens største skipsforlis ikke har fått mer oppmerksomhet. Larmo bidrar kanskje til en forklaring. Uansett fantastisk formidlet og vanskelig å glemme.