22. april 2020: Øystein L

Jeg er veldig fascinert av biografier, har lest en del - både bøker jeg har selv og lånte. Særlig personer som ikke er helt som oss andre, personer som har utmerket seg på en negativt måte. Hvorfor har disse personene blitt slik, hva har vært årsaken til valgene.
Jeg har vel ikke så mange biografier ut over det vanlige. En bok om Ulrike Meinhof ( beryktet tysk terrorist på seksti/ sytti tallet) fascinerte meg sterkt. Elisabeth den første er også en interessant dame. Foruten biografier om norsk forfattere og kulturpersonligheter ( eks Ragnhild Jølsen) har jeg bøker om Potemkin, Hitlers bøddel og Stalin som ung liggende. Nå er det forresten en biografi om Martha Steinsvik som leses.
Kanskje ikke de meste orginale biografiene, men noe for alle.
God lesing!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

21. april 2020: Therese

Spennende liste! Har lest mange av disse allerede, og skal sjekke ut flere. Takk for inspirasjon!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

20. april 2020: Harald K

Lykke til. Du har noe å glede deg til. Selv brukte jeg mange år på å lese meg gjennom de tolv bindene. Men mye av «støttelitteraturen» rundt Proust - i likhet med boka du nettopp har lest - kan også virke inspirerende.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

19. april 2020: ArcticDwarf

Jeg holder på med Koke Bjørn av Mikael Niemi. For en Ordmester! Han setter så godt ord på den menneskelige sårbarheten og det uuttalte som skjer i møte mellom mennesker at jeg blir helt andpusten. Anbefales!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

18. april 2020: Monica Carlsen

Jeg holder meg også stort sett hjemme fortsatt.

Leste ut Forventning av den britiske forfatteren Anna Hope i går – veldig bra roman om tre venninner. Hope blir – ganske riktig, synes jeg, sammenlignet med en annen god forfatter, irske Sally Rooney.

Er også godt i gang med 1794 av Niklas Natt och Dag. Likte den forrige krimmen hans veldig godt, så jeg hadde store forventninger, og de blir så langt absolutt blir innfridd. Blir sikkert snart ferdig med denne også, for den er vanskelig å legge fra seg.

Har også så vidt startet på Mostly Hero av irske Anna Burns i dag – hun som vant Man Booker-prisen for Milkman i 2018. Mostly Hero er en novelle på bare 60 sider. Hvis jeg blir ferdig med den, er neste bok ut romanen Døden i arbeid av drammenseren Kristian Klausen – en forfatter jeg har fulgt siden han debuterte med novellesamlingen Måltidet i Emmaus, i 2008

På øret har jeg The mirror and the light av Hilary Mantel, den siste romanen i trilogien om Thomas Cromwell. Likte de to første, Wolf Hall og Bring Up the Bodies, så store forventninger til denne også :-)

Hold dere friske og god helg!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

17. april 2020: Readninggirl20

Da har noen av tiltakene blitt letta på, merker noe dere til?Jeg merker ikke noe særlig til det i min hver dag må jeg ærlig si. Fortsatt er jeg stort sett hjemme, trener, leser bøker, ser noen tvserier og går noen turer og holder andre folk på avstand, slik at jeg får litt mer bevegelse.

Jeg ble ferdig i forrige uke med en del krim bøker, nå er på den siste jeg fikk låne av take away biblioteket sekten på tåkeøy av Mariette Lindstein, som jeg liker så langt jeg har lest. Ellers får jeg ser om jeg begynner på noe andre om jeg blir ferdig sekten boka.

Hva har dere lest? Og hva leser dere?

Håper alle er friske og ønsker alle en god helg :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

16. april 2020: Monica Carlsen

Synd at utgaver av bøker vi legger inn selv ikke synes på sidene her. Jeg leste Mordet på kommandanten på dansk, i to bind, på høsten 2018, og skrev en omtale her på Bokelskere etter å ha lest den første. Ga begge bind en sterk femmer på terningen.

Jeg er også stor fan av Murakami – i hvert fall romanene hans. Er ikke fullt så glad i novellene ….

Godt sagt! (2) Varsle Svar

15. april 2020: Norah

Hvis du ennå ikke har lest den, syns jeg absolutt du burde prioritere litt tid på denne boka.
Lykke til!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

14. april 2020: Vannflaske

Jeg er ikke med i lesesirkelen deres, men har likevel lest Berge og fulgt med i diskusjonen her. Synes dere kommer med mange interessante kommentarer og refleksjoner. Jeg ser at flere av dere liker Peter Malm og jeg er enig i at han er en fornøyelig figur, men for meg blir han for lite troverdig. Jeg opplever ham mer som en karikatur, enn et flerdimensjonalt menneske. Til gjengjeld synes jeg Nicolai Berge er en meget flerdimensjonal og interessant romankarakter.

Peter Malm minner meg en del om hovedpersonen i Matias Faldbakkens The Hills. (Begge bøkene ble utgitt samme år, men på ulike forlag.) Og det var vel også en karakter som leserne forelsket seg i nettop på grunn av hans særegenheter.

Alt i alt likte jeg boken, og jeg er imponert over hvor godt Kjærstad balanserer verdispørsmål og samfunnskritikk oppmot spenning og lettlesthet. Er glad for at jeg leste denne boken, dette er helt klart en bok jeg kommer til å ha lenge i bakhodet, så takk til lesesirkelen deres for at jeg fikk et lite dytt i så måte.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

13. april 2020: ingar h

Jeg foreslår Oostende 1936 av Volker Weidermann. Roman om flere forfattere (Stefan Zweig, Joseph Roth) sitt opphold i Oostende sommeren 1936. Sterkt anbefalt av et par lesere her inne!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

12. april 2020: Ingunn S

Jeg har også blitt ferdig med Berge etterhvert. Peter Malm og Nicolai Berge falt mer i smak enn Ine Wang. Jeg følte at det var mye Jan Kjærstad i Peter Malm; musikken, maten, litteraturen, dette estetiske og pedantiske som ligger over skikkelsen og omgivelsene han beveger seg i.

Jeg har så lyst til å lese alle romanene Nicolai Berge får ideer til i boken og er overbevist om at han er uskyldig. Det betyr vel at jeg må lese flere bøker at Kjærstad..Jeg har merket deler av teksten om Berge, men sliter med BookBites på iPad og finner ikke tilbake til passasjene uten å bla én og én side.

Jeg forstår boken som en kommentar til 22. juli-tragedien og hvordan pressen, rettsapparatet, politikere og vi - folket, forholdt oss til hendelsene og etterspillet. Selv nå under Korona-krisen ser vi mange av de samme mekanismene. Avisene hauser opp ting for å selge og få klikk. Politikerne forsøker å vinne velgere. Folket vil være de flinkeste i verden og iallfall bedre enn svenskene. Kanskje må det være sånn at det alltid finnes et vi og et dem - og at vi er best!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

11. april 2020: Torill Elisabeth Revheim

Jeg foreslår en bok av Tommy Orange: Pow Wow

På originalspråket heter den There There (2018). Kom på norsk nå i 2020.

"Powwow" er en stor sammenkomst for den amerikanske urbefolkningen, og forfatteren
Tommy Orange debuterer med en sterk og tankeutvidende roman om urbane cheyenne-indianere i Oakland. Han er selv en av de.» sier Marta Norheim, NRK.

«En forbløffende debut», sier Margaret Atwood om Tommy Oranges debutroman som ble nominert til Pulitzerprisen.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

10. april 2020: Steinar Sæther

Har lest meg gjennom alle de første 44 presidentene i USA - Trump er nummer 45 og ikke nevnt, fordi denne boka til Ole O Moen er fra 2008, og skrevet etter Obamas første 100 dager. Mye interessant (og godt skrevet!), og noen av presidentene må sies å ha vært delvis kriminelle. Ja, pga egne avgjørelser, men også disse sine innerste kretser av personer som også gjorde grunnlovsstridige ting. Reagan og Bush jr var verstingene av de seinere presidentene. I boka gjenstår nå kun noen sider som beretter om "hvordan og hvorfor" i anledning presidentvalg. Det er jo et nytt til høsten når Trump skal utfordres.

Trur jeg venter litt med de siste sidene og lar William Shaw sin Salt Lane bli årets leste krim. Har så vidt åpna øynene for krim igjen og Chris Hammer sin Krattlandet, som du nevner, blir nok vårlektyre for meg. Peter May har jeg lest 4 av og særlig fordi handlingen foregår utafor bykjernen i en storby, blir det litt annerledes krim. Krattlandet foregår jo i en småby i Australias villmark.

Les dere blanke i øynene de siste regnfulle påskedagene - som Siri i værmeldinga påviste i kveld.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

9. april 2020: Laila

Hallo, og god påske alle sammen! Vi koser oss hjemme, til tross for korona - og dagene flyr fort avgårde. Vi er på tur hver dag, og jobber også i hagen med våropprydding når været er ok. Lesing blir det (litt) lite av. Jeg holder fortsatt på med boka Historien om en anstendig familie av Rosa Ventrella. I det minste så har jeg kommet godt i gang! Den er lettlest og fenger. Jeg vil påstå at den er minst like fin å lese som Ferrante. Det er gode skildringer av livet i Bari på 80-tallet.

Jeg liker å lese krim i påsken, og har bestilt noen nye bøker som ligger og venter. Først ut blir antakeligvis Anders de la Motte sin Høstdåd. Gleder meg til den. Jeg ga hans første bok, Sensommer, terningkast 6.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

8. april 2020: Readninggirl20

Hei.

Nå er vi jo nærmere påsken, noe har nok vært på jobb i dag og noen jobber gjerne også i påska. Eller har som jeg allerede fri og skal ha fri hele påsken. Noen får senere fri etter jobb klokken 12 i dag.

Denne påsken tråden var noe som ble ønsket derfor tenkte jeg kunne legge den ut. Da lurer jeg på er leselysten deres mer i denne perioden eller mindre og hva er årsakene til det hos dere? Jeg har mer leselyst fordi jeg sitter mye inne og blir inspirert til å lese bøker ferdig som har ligget lenge. I tillegg er bøker en trygg havn som får meg til å tenke på andre ting. Jeg hører også en del lydbøker som også har økt lysten min til å lese. Denne uka har jeg blitt ferdig med I am Pilgrim på lydbok og HP(Harry Potter) 4.

Har dere noen spesielle ting dere leser i påska, er det krim eller noe annet? Jeg har tre krim bøker jeg skal begynne på. Jeg hører nå på The woman in the Window av A.J Finn. De tre krimene bøkene er innbundet versjoner som biblioteket leverte til meg hjem siden de opprettet en hjemlevering service i disse tider, noe jeg setter uendelig stor pris på. Jeg savner virkelig biblioteket i disse tider. De tre krimbøkene er Strålende Unge bok nummer 2 av Jessica Fellowes, Kraftlandet av Chris hammer og Sekten på Tåkøy av Mariette Lindstein. Har noen av dere lest noen av disse?

Håper alle får en fin påske, holder seg friske og holder motet oppe :) .

God påske :)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

7. april 2020: Ellen E. Martol

Litteratur, kultur og natur skaper en ekstra himmel over tilværelsen, - noe som kan være ekstra viktig i tider som disse.

Og, i tillegg, som Birger Emanuelsen skriver i Aftenposten i dag: "På sitt forunderlige vis bygger bøker moralsk og mental beredskap. Ikke fordi bøkene forteller om hvordan vi skal være gode mennesker. Men fordi litteraturen så ofte interesserer seg for det uventede, det som skjer for første gang. Slik blir bøkene nødvendige for å prøve å forstå en fremtid som ikke lar seg forutsi gjennom å studere gjentagelser og lovmessighet."

Godt sagt! (4) Varsle Svar

6. april 2020: tuhamre

Det later til at det for tida er liten interesse for denne boka. Litt underlig, tenker jeg, for innholdet her har da en viss likhet med dagens situasjon. I begge tilfellene dreier det seg om en katastrofe som plutselig er blitt kastet over oss. Men naturligvis, bokas katastrofe er langt mindre omfattende enn den vi blir tutet ørene fulle med i dag. En annen slags likhet er lovprisningen av det norske hyttelivet som blir dratt fram som det eneste frie, ubesudlede, men som altså ikke er det (eller ikke får lov til å være det) i noen av situasjonene.

Det boka først og fremst handler om er beskrivelsene av de tre hovedpersonene. På hver sin måte er de ganske sære og ensomme personer. Ine Wang er en relativt ung journalist som allerede føler seg utbrent. Men så kommer nyheten om drapene i Nordmarka og skaper en slags «den enes død, den andres brød»-effekt hos henne. Nå vil boka hun er i ferd med å avslutte, virkelig komme til sin rett. Høye salgstall og stor berømmelse venter henne. I denne sammenhengen synes jeg det er litt underlig at hun plutselig er rede til å ofre alt dette for en seksuell omgang med Nicolai Berge. Men naturligvis, denne episoden er kanskje nødvendig for å skape fortgang i bokas handling. Jeg leser i innleggene at Ine er en lite interessant person. Her er jeg ikke enig. Hun engasjerer absolutt meg selv om jeg finner henne lite sympatisk, rett og slett egoistisk (men det har kanskje også med yrket hennes å gjøre). De to mannlige hovedpersonene virker til forveksling ganske like. Begge er ytterst sære, kler seg gammeldags og tilstreber å ha helt andre interesser enn folk flest. Er det nettopp denne artslikheten som får dommeren Peter Malm til å skifte mening om tiltalte?

Boka slutter med et stort spørsmålstegn. Hva skjer videre? Blir Nicolai dømt skyldig eller ikke? Kommer han til slutt til å ta ordet og gi sin versjon? Tror vi lesere på hans forklaring om uteliggeren i skogen som druknet seg? Ja, hva mener dere andre lesere?

Godt sagt! (6) Varsle Svar

5. april 2020: ellinoronille

Jeg leste ut The woods av Harlan Coben i går. Så spennende!! Herlig påskethriller. Middagen ble nesten to timer senere enn planlagt, hehe!

I dag har jeg begynt på De fems tegn av Hans Olav Lahlum. Så langt vet jeg ikke helt... Men får lese videre og gi den en sjanse. Det har blitt en påsketradisjon for meg å lese en bok i Lahlums K2-serie, men da jeg fikk De fems tegn på tilbud slo jeg til. Vi får se! Godt mulig det blir enda en thriller a la Coben senere i påsken. #hekta

God påske, alle sammen!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

4. april 2020: Chrissie

Denne helgen leser jeg Galgen av Yrsa Sigurdardòttir,har lest et par bøker av henne, for en tid til bake, fant ut at det var så spennende at jeg begynte på denne. Har også Judasskuddet av Jørgen Jeger liggende, så da har jeg tidsfordriv i påsken. Jeg er fremdeles på jobb,da jeg har en samfunnskritisk jobb. Men det er greit. Jeg er klar for påske og noen fridager...

Godt sagt! (8) Varsle Svar

3. april 2020: Readninggirl20

Nå var fredagen her igjen. Det føltes ut som hver dag er søndag om noen føler det samme gjerne skriv det eller si om det er bedre en søndag. Denne uka har bestått hos meg i å gjøre hjemmetrening fem dager i uka for å bare bevege meg bare rett og slett. Ellers har det vært lesning av bok, som jeg hadde glemt helt av og hører på lydbøker Harry Potter 4 og I am the Pilgrim, spennende.

Hva leser dere? Er dere klar for påska?

Håper alle får en fin helg og holder seg friske i disse tider :)

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Anne LiseBenedicte Sønsteby AndreassenBeathe SolbergAnneWangIdaTine SundalMorten JensenMathias HyllestadTor Arne DahlTone HBerit RThereseCamilla RødjeSynneAnjaGrete AmundsenBjørg L.AtmanJakob SæthreIngeborg GMetteKay NilsenReadninggirl20moiraMonica Stubkjæringar hTanteMamiealpakkaHarald KTatiana WesserlingNils PharovaskeklutmgeLene AndresenTorgrim VåganCatharinaMartine (@martineleser)Andreas BokleserKetilsvarteper