11. april 2019: ellinoronille

Helt enig. Fantastisk å kunne bære med seg alle bøkene man vil. Jeg som har vokst opp med Harry Potter føler meg som en ekte Hermione, når jeg farter rundt med et hundretalls bøker i veska! Og det med skjermen er omtrent det beste: Å lese på tlf/ nettbrett er langt fra det samme.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

10. april 2019: Hilda

Takk for det. Kjem sikkert til å lese boka om ikkje lenge, uansett kva som blir resultatet av valet. :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

9. april 2019: Marte

Einig, denne er fin! Har òg lese ALT av Murakami og er såpass fan at eg heller ikkje klarar være heilt objektiv. Om du likte denne trur eg òg du vil like Elskede Sputnik / Sputnik Sweetheart. Også ei tynn Murakami-bok som klarar formidle mykje på sine få sider =) likar i grunn veldig godt dei kortare bøkene hans, sjølv om det er dei som er minst kjende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

8. april 2019: Øystein Visth

Snart ferdig med boka til Petter Skjerven om Kroppsspråk. Mye rart der gitt..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

7. april 2019: Jostein Røyset

Hmm ... det blir litt stusseleg med berre fire forslag (sjølv om dei er gode), så eg skøyter på med Jenny av Sigrid Undset. Boka kom i 1911, og er reikna som Undset sitt gjennombrot. Frå det vesle eg har lest om boka så er det eit godt portrett både av ei ung dame og av kunstnarmiljøet i Roma på tidleg 1900-tal.

Boka burde vere grei å få tak i, den var m.a. med på mammutsalet nyleg, og finnest truleg framleis i div restkasser i bokhandlar rundt omkring. For ikkje å snakke om i bruktbutikkar.

Og så vonar eg at det ramlar inn enno fleire forslag dei nærmaste 100 minutta.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

6. april 2019: Steinar Sæther

Fotballsesongen har så vidt begynt, valgkampen det samme - som avslapning og kos innimellom slagene leses det. Vel, kos har det ikke vært med den siste boka. Fredsprisvinner Nadia Murad sin Den Siste Jenta er ikke for de mest sarte sjelene. Tungt lesestoff om hvordan hun opplevde ISIS og de forferdelige overgrepene, hvordan småbyen Kocho ble overtatt og alle menn og unge enn som ikke klarte å rømme ble massakrert, familer som ble totalt ødelagt. Videre flukten til Kurdistan og posisjonen hun er i nå. Fy fanken som jeg beundrer den jenta!

Kan være at jeg begynner på Tusen Strålende Soler av Khaled Hosseini. Ble anbefalt den nylig, skal være enda bedre enn Drageløperen av samme forfatter. Og hvis sola er med på det, sitter jeg litt ute etter arbeidstid, eventuelt tar jeg med boka på neste kamp og leser meg i form!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

5. april 2019: ellinoronille

Som flere andre steder i landet, er det nydelig vår-vær her jeg bor også. Helt herlig å høre breking fra nyfødte lam hvor enn jeg går. En av de beste tidene på året, spør du meg! Blir nok litt terasse-lesing, frokost-lesing, eller litt på senga likevel. Har lest ferdig Selfies av Adler-Olsen denne uka, og startet nettopp på Halvbroren av Lars Saabye Christensen. Den er jo definitivt en must-read! Jeg elsket Maskeblomstfamilien, så dette kan fort bli bra. Målet er å lese den ferdig før påskeferien, sånn at jeg kan lage plass til påskekrimen! God helg. :-)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

4. april 2019: Ingunn S

Jeg avstår fra å komme med forslag denne runden også. Hodet mitt er i Shakespearemodus og det som ville passet best er et stykke av Ibsen, men det har jo "alle" lest før. Allis sønn, Fuglane, Landstrykere og Multelandet står klare i bokhyllene, men det er bare Multelandet jeg ikke har lest tidligere og som dermed frister mest. Det er også fint å få opp kvinneandelen litt. Tror stillingen er 6 - 25 og jeg er på taperlaget!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

3. april 2019: CathrineS

Ja, den er sett. Synes den var god, men at den hadde litt mindre «dybde» enn boka.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

2. april 2019: Marit Håverstad

Det nærmer seg 40 år siden jeg leste Multelandet av Sara Lidman, men jeg husker at det var ei glitrende god bok. Derfor er det på tide å lese den om igjen, har jeg tenkt. Hyggelig om flere vil lese den samtidig!

Boka ble gitt ut i 1955 - og da Bokklubben ga den ut på norsk i 1979, ble den presentert i Bindestreken av Ivar Öhman. Han skrev blant annet dette:

Jeg vil tro at man til og med i Missenträsk i dag leser
Multelandet med større forståelse enn i 50-årene. At man ser hvor ømt hun omfavner dem som livet ikke elsker, såvel statens husmenn som
andre av tilværelsens proletarer. Og - at de akkurat som de norske
leserne som nå møter Multelandets folk, ser hvor mye barsk humor og
overmodig sannhetslidenskap som finnes i romanen.

Mitt forslag er altså Multelandet av Sara Lidman

Godt sagt! (5) Varsle Svar

1. april 2019: GV

Tekst fra engelskspråklig utgave:

“You got enough?”
“Yessum.”
“You better clean the ashes out of the furnace in the morning, Bigger.”
“Yessum.”
“And be ready for Mr. Dalton at eight.”
“Yessum.”
“Your room all right?”
“Yessum.”

Fra Urban Dictionary:

yessum
an affirmative answer of a yes/no question; originating in Southern US shortened version of "yes, ma'am"

Godt sagt! (2) Varsle Svar

31. mars 2019: Emiliesk

Ah, Maskeblomstfamilien! Første boka jeg leste av LSC. Om det ikke var Halvbroren.. Uansett, etter det var jeg frelst. 8(!) år siden jeg leste den ser jeg nå, men ubehaget sitter fortsatt igjen. Jeg satt igjen med så mange spørsmål etter jeg hadde lest boka, og det er så mange ulike måter å tolke historien på. Uhyre interessant. Spent på hva du synes! Så filmen også, men den synes jeg ikke noe om.

Forøvrig har jeg lest(og grått) meg gjennom to bøker denne helgen. Først "Min fetter Ola og meg" av Arne Schrøder Kvalvik. Da jeg selv har jobbet en del med barn og unge med nedsatt funksjonsevne, var dette ganske sterk lesning. Ola er som han selv sier, "med i hodet men ikke i legemet". En meget reflektert og oppgående mann tidlig i 20-årene som har mange meninger og et enormt pågangsmot. Denne boka ga meg absolutt noen nye perspektiver.

Ellers må jeg bare nevne boken "James Franco spytter når han snakker" av Erik Eikehaug. At jeg har en forkjærlighet for oppvekstromaner var nok et godt utgangspunkt ;-) Men likevel. At dette er en debutroman, og ikke minst at den er norsk, kan jeg nesten ikke tro. Et helt unikt språk, måten boken er bygget opp på og ikke minst fortellingen i seg selv, er ulikt noe annet jeg har lest. Jeg synes forfatteren har vært modig med denne boken, og håper på mer! Historien rørte meg, og den var til tider nesten vond å lese. Jeg fikk en enorm sympati med hovedpersonen, og språket, bare det i seg selv er så fint at det er til å bil rørt av. Denne seilet raskt opp som en av mine favoritter. Anbefales!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

30. mars 2019: Karen Ramsvik

De siste ukene har jeg klart å lese ferdig flere gode bøker. Sist ut var "Det vi snakker om når vi snakker om kjærlighet" av Raymond Carver. Flere korte og gode noveller. Carver er en forfatter å komme tilbake til. Så ble jeg distrahert av en TV-serie basert på le Carres "Piken med trommestikkene", som var bedre enn boka. Det er ikke ofte det skjer. Takker BBC for den. Så er det Martin Cruz Smith nå, med "Mordene i Gorkijparken" som jeg leser fordi noen her skrev at Cruz Smith minner om James Lee Burke. Og fordi jeg fikk låne den av noen som fant den i en bruktbutikk. Skal også sjekke om jeg har lest "Veien til ufrihet" av Timothy Snyder før. Forordet hadde jeg ihvertfall lest før. Han skriver godt, Snyder. Ønsker alle en fin søndag med tid til å lese.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

29. mars 2019: ellinoronille

Prøver meg på å starte den ukentlige helgetråden, og håper at jeg med det ikke tråkker på noen tær. Jeg synes bare helgetråden er så koselig!

Jeg går inn i denne helgen sammen med Maskeblomstfamilien til Saabye Christensen. Etter det er det nødt til å bli krim. Jeg er så klar for påskelesning, at jeg ikke klarer dy meg!! Da blir det enten Stella Polaris av Myriam H. Bjerkli, eller Selfies av Jussi Adler-Olsen.

Hva med dere? Ønsker alle en superfin helg!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

28. mars 2019: Norah

Ja, klart det er viktig å kunne sette ord på det. Det tar også ofte veldig lang tid å bearbeide alt det vonde man har opplevd.
Men det er også viktig å kunne slutte å se på seg selv som et offer.
Sarah Forsyth var nok et offer, men hun overlevde de mest grusomme og bestialske handlinger, fanget i et prostitusjonshelvete i Red Light District i Amsterdam.
Hun var så heldig å komme seg ut av slaveriet. Det er det ikke alle som er like heldige.
Den ene politioffiseren som var med på å redde henne ut av slaveriet, sa disse viktige ordene til Sarah og hennes mor:
"However terrible the things Sarah has been through, it is important that you and she both hold on to the fact that she is one of the lucky ones. There are other girls like her who haven't survived, and even more are still there."

Sarah Forsyth is a survivor.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

27. mars 2019: Julie Stenseth

Ja, det er dette som er sadisme og jeg tror det kan hjelpe offeret når offeret klarer å sette ord på hva det har vært utsatt for.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

26. mars 2019: Steinar Sæther

Sitter igjen med samme inntrykket som deg. For min del var det litt nostalgi fra den tid jeg var ung på Hadeland og hadde skogen som nærmeste nabo. 3-4 av oss kompisene i de to første åra av barneskolen var ofte der inne blant høye grantrær og "så" alle slags dyr. Og var det ikke ulven som ulte lenger der inne...? Joda, der hørte vi den igjen - digert beist helt sikkert, og vi beinfløy de 100 meterne tilbake i sikkerhet!

Men boka til Mûller er god, altså ;-) En femmer herfra også!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

25. mars 2019: Libraritas v

dette kan flere antropoider ønske å orientere seg i:

motsatt f.eks 'antropologi' som regnes for rimelig alment
akademifag med sjanser til ok vitenskapelig objektivitet,

oppnår ikke R.Steiners merkevare-påfinn 'antroposofi'
noe lignende sertifisering -

men er "en gren av teosofin som grundades 1913
av en krets personer kring den österrikiske filosofen och
esoterikern Rudolf Steiner
sedan han brutit med Teosofiska samfundet
och grundat Antroposofiska Sällskapet."
( sv.wikipedia )

altså en avledning av okkult-læren 'teosofi', forlot aldri
det anskuelsesgrunnlaget, og må tåle kultgranskning
etter kurante metoder.

Aktuell norsk belysning er nylig gjort i kompendiet
'Det de ikke forteller oss -- Steinerskolens okkulte grunnlag '

og mer populær-akademisk i Rolins bok, her> .
_

André Bjerke var i en tidlig periode interessert i Steiners
kulturprogram, da de begge hadde studert Goethe
(som ikke var fri for okkult-fargede anskuelser, enda de kom
sterkt ironisert fram i det dramatiske dobbelt-opus om 'Faust' )

men Bjerke ble fort lei av det trange kvasi-intellektuelle norske
antroposof-miljøet, snart hjertelig gjengjeldt av disse..

Steiner ville altså lage 'vitenskap' av sine esoteriske ideer,
en kan si han spedde dem ut med et stort omfang filosofiske
gloser på angivelig særs høyt 'nivå'
som er blitt stående som litterær standard for omdiskutert
forståelighet >
- i den grad 'Ordmagi' er psykologisk operativ realitet,
vil jeg tro Steiners omfattende, angivelig høynivå-faglige
smiarbeider er mest lærerike
for kritisk anlagte granskere med faktisk høye akademiske evner,
men de er jo utsatt for å bli fort nok lei lirium larum.

For hva er signalementet på Sannhet ?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

24. mars 2019: Marit Håverstad

Hustadvika har alltid vært et beryktet havstykke, det husker jeg helt fra barneskolen. Vi brukte Nordahl Rolfsens lesebøker, og som femteklassinger grøsset vi over Arnulf Øverlands "Sjøfolkene på Hustadvika", landkrabber som vi var. Er det flere som har hatt samme tanker som jeg denne helga, mens cruiseskip, helikoptere og slepebåter har flimret over TV-skjermen? Husker dere diktet?

Her kom jeg over diktet og en artikkel om dramaet. Det var andre tider ...

PS: Dette nettstedet inneholder også mye annet snadder for bokinteresserte, blant annet quiz!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

23. mars 2019: Sverre

Denne helga driver jeg med Villmarkssykling i bokform mens jeg drømmer meg vekk til tidligere og kommende turer. Jeg ble utrolig gla da jeg oppdaget denne boka under årets Mammutsalg for dette er en bok som ikke holder å låne å biblioteket.

Ellers holder jeg på å gå gjennom bokhylla mi. Det har sittet langt inne men komme til å plukke ut en del bøker som kan få nye hjem. Så har jeg plass til noe nytt, overfylt kommer den nok alltid til å være. Akkurat som jeg liker det.

Ønsker dere en fin bokhelg.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Astrid Terese Bjorland SkjeggerudMonica CarlsenAnjaLibraritas vVibekeBoktimmyLilleviSolveigIngvild STherese Lierkjell kBertyGVTorill Elisabeth RevheimGrete AmundsenTone HCatrine Olsen ArnesenMarit HåverstadHeleneErlendKaren RamsvikHildeJulie StensethKjartanRandiApolarfrontkntschjrldThomas KlakeggLesevimsaMarianne  SkageKrishTove Obrestad WøienIdaFrøken HildreQuijoteEllen E. MartolLars MæhlumLinda HoltOdd HebækSunniva83