29. oktober 2019: kjell k

Velkommen til felleslesing av og diskusjon om
Løperne av Olga Tokarczuk.

Leseperiode: November 2019.

Start gjerne innlegget med å angi hvor langt du er kommet i boka (bl.a. for å unngå spoilere).

Lenke til lesesirkelens hovedtråd

Godt sagt! (4) Varsle Svar

28. oktober 2019: Torill Elisabeth Revheim

Jeg leser "Før plogen din over de dødes knokler" nå - synes den virker lovende, men er ikke kommet så veldig langt enda.

Jeg er litt usikker på "Løperne", har lest litt i den, men får ikke tak i hva det går i.
Er spent på hvordan dere andre vil oppleve den.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

27. oktober 2019: Lillevi

Heldige deg! "Ungen" er ført på ønskelisten. Tusen takk til deg og Tine.
Jeg har lest Aina Bassos "Inn i elden" som jeg kan anbefale på et varmeste (huff da, he, he).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

26. oktober 2019: Karen Ramsvik

Det er en vakker oktoberhelg, og jeg har fått ryddet unna en god del i hagen denne fine lørdagen, i tillegg til å lese ferdig "Dagsordenen" av Eric Vuillard. Det er ingen stor prestasjon, siden boka bare rommer 116 sider. De er fylt av oppriktig harme og forbløffelse over mennesker evne til å lyve for seg selv og prioritere på andres død og lidelse. Det er en avveksling fra sosiale medier ihvertfall. Vuillard virker godt informert om den tyske industriens rolle før og under andre verdenskrig. I går ble jeg ferdig med "Angst" av Peder Kjøs, som var lettlest, selverfart og ikke så mye mer enn det. Litt for lett. Så da gjenstår "Nordstjernen" av D.B. John, som visstnok skal fylle tomrommet etter "Jeg er Pilgrim". Håper den er bedre, men jeg hadde ikke tid til grundige overveielser på biblioteket. Lånte to av trilogien til Lars Saabye Christensen også, men siden noen sa at den var vanskelig å legge fra seg, må den vente til alle pliktene er unnagjort. God helg til alle bokelskere.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

25. oktober 2019: Readninggirl20

God helg. Hvordan starter deres helg? Denne fredag har jeg trent litt, vært ute på en liten joggetur og lest i Ut av ensomheten Benedict Wells og kommet et lite stykke. Jeg har også hørt ferdig en lydbok i dag The Book Woman of Troublesome Creek som jeg likte godt. Jeg hører også nå på lydbok We are the weather Jonathan Safran Foer i kveld videre.

Hva leser dere denne helga?

Håper alle får en fin helg :)

Godt sagt! (11) Varsle Svar

24. oktober 2019: kjell k

Torsdag 24. oktober 2019, kl. 18

Andre valgomgang for Nv9 er avsluttet og vinneren ble
Olga Tokarczuk: LØPERNE.

Gratulerer!

Jeg skal lage ny diskusjonstråd i løpet av neste uke.
Min pocketutgave av boka er på nærmere 400 sider.
Jeg foreslår at vi bruker november måned til felleslesing av Løperne.
Kommentarer?

Godt sagt! (6) Varsle Svar

23. oktober 2019: Jostein Røyset

Eg har eit par andre, men kanskje mindre aktverdige, argument for at eg helst vil lese "Før plogen din ..."
1 - Den ser ut for å vere kortare enn Løperne. Skulle forfattaren ikkje falle i smak så er det mindre ulempe med kortare bok.
2 - Det ser ut for at den norske omsetjinga av Løperne berre er å få i mjuke permar. Sjølv likar eg best stive permar, og " .. plogen ..." er til sals med slike.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

22. oktober 2019: Lillevi

Skal det bli dødt løp en gang til? I så fall mener jeg vi har blitt enige om at lederen av lesesirkelen, Kjell K, har dobbeltstemme. Spennende avstemning!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

21. oktober 2019: Leseaase

Ja, det er jeg enig med deg i, at noe av moroa med utfordringen er å lete etter bøker.

Men så er det også moro å se hva andre deltakere velger til de ulike punktene.
Den lille prinsen var et veldig godt tips forresten, godt mulig at jeg også velger den. Jeg er ikke særlig glad i science fiction, så har stått litt fast her..

Lykke til du også :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

20. oktober 2019: Lillevi

Jeg innrømmer at jeg trakk min stemme fra «Før plogen din over de dødes knokler» fordi jeg ønsket denne omkampen. Artig at det nå står mellom to bøker av samme forfatter, Olga Tokarczuk. Jeg synes hennes «Løperne» virker mest fristende av de to.

Uavhengig av hvilken bok som vinner skal det bli spennende i stifte bekjentskap med denne nobelprisvinneren.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

19. oktober 2019: Hilda

Hei! Til deg og alle andre som har ei triveleg stund i selskap med boka si. Eg sit i eit fantastisk, flott haustver, med sol frå knallblå himmel og ein natur som glitrar i alle nyansar av haustfargar. Må nok ut ein tur, men når eg kjem heim skal eg kose meg med Svøm med dem som drukner av Lars Mytting. Den har stått lenge på ønskelista. Det vesle eg har lest lovar godt.
God helg! :-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

18. oktober 2019: Readninggirl20

God fredagskveld :). Denne fredagen har jeg brukt til sosial sammen kommst med taco og film. Har blitt lite lesning denne fredagen. Jeg har såvidt begynt på Ualminnelige mennesker av Peter May liker begynnelse allerede veldig godt.

Hva leser dere? Håper alle får en fin helg :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

17. oktober 2019: gretemor

Godt sagt! (6) Varsle Svar

16. oktober 2019: Kay Nilsen

I skolesammenheng er en god leser en som har en viss lesehastighet, men som samtidig får med seg innholdet i tekstene de leser. Jeg har en følelse av at Mr. Gulliksen ikke har kjørt noen Carlsten-test på Mette-Marit, så det er vel neppe det han tenker på.

Men det handler jo også om å kunne se sammenhenger mellom f.eks. tekst og bilde. Det å kunne endre lesestrategi ut fra hvilken type tekst man skal lese. Det å kunne leve seg inn i tekstene som krever det, men også å være kritisk til det man leser. Det er nok en kombinasjon av flere ting, tenker jeg.

Ellers hjelper det sikkert å være medlem av kongefamilien.

Skriver ikke Geir Gulliksen noe om hva han mener med "god leser"?

Godt sagt! (7) Varsle Svar

15. oktober 2019: Monica Carlsen

Gratulerer så mye med velfortjent Booker-prisen til Margaret Atwood for The Testaments (norsk tittel Gileads døtre) og Bernardine Evaristo, for Girl, Woman, Other (ikke oversatt til norsk). Prisen, som ble offentliggjort i går, 14.10.19, blir i år altså delt på to forfattere.

Den internasjonale Booker-prisen gikk, også velfortjent synes jeg, i mai til den omanske kvinnelige forfatteren Jokha Alharthi for Celestial Bodies.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

14. oktober 2019: canis

Ble en travel helg. Jeg toppet siste del av uken med å klare å lese bok nr 16,17,18 og 19. 19 bøker på en uke, det er lenge siden jeg har lest så mye. Hjelper godt med realt høstvær og ferie:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

13. oktober 2019: Hilda

Kan nok ikkje gi deg noko råd om Solstad, sidan eg er ganske uvitande om forfattaren. Men synest det var artig at du nemnde han her, for eg fekk den nyaste boka hans om Bjørn Hansen i gåve for nokre dagar sidan.
Eg skjønte at eg sikkert burde lese dei to første, så i går gjekk eg til biblioteket som hjelpte meg med å finne fram. Fekk lest ca halve av "Elevte roman, bok atten" i går (snåle titlar, forresten) - og hittil har eg mora meg i selskap med den godaste Bjørn Hansen. Han framstår ikkje som ein A-4 person, men det gjer no ikkje forfattaren heller.
Skal bli spennande å verte betre kjend med både forfattar og hovudperson i romanane.
Lukke til til deg også!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

12. oktober 2019: Steinar Sæther

Denne uka har jeg ikke lest en eneste bokstav i ei bok. Har jobba for Litteratursymposiet i Odda, og det krever sine menn og damer, må vite :-) Bonusen er selvsagt at en jobber rundt folk som Frode Grytten, Marit Eikemo, Pedro Carmosa-Alvarez, Ragnar Hovland, Hennng Bergsvåg, Agnes Ravatn, Ane Dahl Torp, Dag Solstad og mange flere. Stas å være med Solstad på en filmsekvens der jeg blir torturert i helvete, ha-ha! Fikk lov å spille selveste Mannen Med Ljåen når publikum slapp inn på Nattsvømming i Folkebadet. Noen av publikum lo mens andre frøys på ryggen, ha-ha (der også). Temaet er altså Døden! Men hu og hei hvor det går, nå må jeg ut døra hjemme igjen, for nye ukjente oppgaver venter.

Snakkes! Ha-ha-ha-ha-ha-ha... Ho-ho-ho-ho... :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

11. oktober 2019: Leseaase

Åå, Tatt av vinden er en av mine absolutte favoritter! Les og nyt!

Jeg plukket med meg en bok helt på impuls på biblioteket sist: Et kart av salt og stjerner. Synes omslaget så fengende ut, så dette blir spennende. Syria fikk jo også ny aktualitet denne uka med konflikten mellom Tyrkia og kurderne..

Nå blir det kanskje ikke veldig mye lesing i helga - det blir nok heller mer sosialt samvær. Men litt lesing innimellom må det bli.

God helg alle bokelskere :-)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

10. oktober 2019: Eli Hagelund

Synes Nobelprisvinneren av 2018, Olga Tokarczuk, ser spennende ut og foreslår Løperne

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

LailaJulie StensethVannflaskeJorund KorbiElin Skjerengkjell kHildeTorill Elisabeth RevheimErika HazelIngunn SBeritBKaroline RøyskattEmilieskOle Jacob OddenesRisRosOgKlagingJostein RøysetVibekeAtmanLilleviErikSimen "Boktimmy" IngemundsenHarald KfornixÅsmund ÅdnøyMariarEckhoffHelge-Mikal HartvedtAnne Berit GrønbechAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMartinenBjarte FoshaugMari Nordø LommelunLene AndresengretemorThina NordtveitIngvild STone NorenbergelmeritaolineTrygve Jakobsen