22. januar 2019: Øystein Visth

jeg leter etter en firebindsserie om oppdagere som kom ut på 80-tallet. Den ene boka omhandler polare oppdagere, og de tre andre har andre emner. Disse er det stort format på. Noen som vet om disse?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

21. januar 2019: Jostein Røyset

Eg meiner Innsirkling hadde 6 stemmer, men det var likevel langt opp til førstvalet. Skal bli moro å ta fatt på Bringsværd-boka.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

20. januar 2019: Jostein Røyset

Ein får halde tunga beint i munnen når denne boka skal bestillast. De har kanskje alt lagt merke til at det er minst 3 andre bøker i handelen som har nøyaktig lik tittel?

Når du minst venter det av Sarah Rayner frå 2012 (den engelske originaltittelen er One Moment, One Morning og er frå 2010).

Når du minst venter det av Mahmona Khan frå 2015

Når du minst venter det av Pia Pedersen, kjem i handelen 12. april i år men kan tingast på førehand alt no.

Eg trur vel egentlig ikkje at det er så stor fare for at nokon kjem til å bestille feil, men det var litt morosamt at det har gått inflasjon i denne tittelen.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

19. januar 2019: Monica Carlsen

Helg igjen. Og helgetråd på rim!

Det blir dessverre ikke så mye tid til lesing for tiden, men noen sider i Klosteret av Zakhar Prilepin, som jeg begynte på i forrige uke, blir det vel. Og forhåpentligvis en novelle i The Secret Goldfish av David Means.

Glad i lydbøker, også, ikke minst fordi jeg kan høre på dem mens jeg gjør andre ting. Denne helgen hører jeg på If nobody speaks of remarkable things av den britiske forfatteren Jon McGregor. Har tidligere hørt hans Reservoir 13, og han skriver fantastisk godt. Han har foreløpig fått utgitt fire romaner og to novellesamlinger, så det blir garantert flere bøker av ham etter hvert.

Fortsatt riktig god helg til alle!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

18. januar 2019: Jostein Røyset

Då er fredagen komen og det kjennest bra
Så ein lesehelgtråd skal vi allerhelst ha
Eg tek sjansen på oppstart frå godstolen min
Og så nært som eg greier så blir det på rim

Her er snøfall som monnar på mark og i li
Så ein skitur med bikkja det må det vel bli
Og på bokfronten er eg i Steinbeck sin vold
Med Sweet Thursday kjem latteren ut av kontroll

Enn i januarmørkret i bygd og i by
Får de ro til å lese i varme og ly?
Eller sveittar de ute med måking av snø?
Ta det roleg, til våren så smeltar den sjølv.

Godt sagt! (15) Varsle Svar

17. januar 2019: Marit Håverstad

Boka ligger for øyeblikket an til topplassering i stemmerunden, mens mitt forslag fremdeles har muligheter, ser jeg. Men uansett: Bringsværd er allerede bestilt, sammen med hans (kanskje?) nyeste, Mens jeg har dere her, som handler om aldring.
Jeg falt for omtalen, der det blant annet sies noe sånt som "Én ting er å hoppe etter Wirkola - noe annet er å dø etter Fugelli." Jeg må innrømme at jeg er en som lett lar meg overtale av den slags anbefalinger.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

16. januar 2019: Jostein Røyset

Har de fått med dykk at denne kjem som TV-serie? Første episode på FOX i morgon torsdag 22. januar kl. 22. Eg var berre middels begeistra for boka, men kjem til å benke meg foran TV'en for å sjå om serien er bra.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

15. januar 2019: RandiA

Sørgmodig, melankolsk og poetisk føltes denne siste boken av Gaute Heivoll - og den følelsen ble ytterligere forsterket ved den intense, følsomme innlesingen til Henrik Rafaelsen.
Dette er også en måte å fremstille det historiske og forræderiske på. Stemningen går rett inn slik. Tittelen er også god - ved å bruke ordet "sang" i den, fremheves det poetiske i denne romanen - og det gjør den til noe annet enn enn "tørr" dokumentarisk roman.
Interessant og velskrevet - men kunne sangen forsone? Andre som har meninger om det?
Mer om denne i Reading Randi

Godt sagt! (1) Varsle Svar

14. januar 2019: Ragnhild Thielemann

Hei!
Jeg forstår at det er dumt at en person tar dine ideer. Kanskje du kan prøve å snakke med han? Uansett så gir det ikke helt mening at du opprinnelig laget boka.
eventuelt kan du jo lage en ny bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

13. januar 2019: Marte

Er ikkje med inlesesirkelen her, men såg at Tor Åge Bringsværd blei nemnt og ville berre seie at eg nyleg har lese to bøker av han som eg verkeleg har storkost meg med så håper dykk velgjer å lese noko av han! Dei to bøkene eg las (og likte!!) var forresten "Slipp håndtaket når du vrir" og "Kalifens gave" - to svært ulike bøker som begge to fenga lg begeistra. Elskar humoren som ligg så elegant på lur i språket

Godt sagt! (6) Varsle Svar

12. januar 2019: Karen Ramsvik

Nå leser jeg "Salt Lane" av William Shaw. I høst leste jeg "Fuglekikkeren" av samme mann og likte den ganske godt, og nå er det altså en ny serie krim. Den er ikke så verst. Jeg leser også "Kjærlighetens magiske regler" av Alice Hoffman, som er en storslått slektssaga. Jeg plukker opp alle bøker av denne forfatteren, og har vel lest hennes bøker i tretti år. Det er ikke en serie, nye personer hver gang, og magiener ikke like sterkt til stede i hver eneste bok. Denne virker litt på det jevne. Til slutt "Havlandet" av Per Anders Todal, som jeg tror er en virkelig god bok og om noe som vi alle bør vite mer om her i havlandet. Men det er dager jeg ikke rekker å lese, så det går ikke fort.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

11. januar 2019: Hilde H Helseth

For meg går det fortiden i leseutfordringsbøker, først og fremst de jeg har lånt på biblioteket. Av de 31 bøkene jeg har i 'leser nå' hylla er 27 leseutf bøker. De eneste jeg ikke fant en plass til er Movie mistakes 3 & 4, Tiny Britain og Norske postkort.

Denne helgen leser jeg først og fremst 2 lånt i Strömstad som ikke kan fornyes flere ganger, Korset och halvmånen - En bok om de religiösa minoriteterna i mellanöstern for punktet 'A book featuring indigenous people of a country' på GR. Det er ikke et land men hele Midtøsten. Den andre boka er Arvet från Bagdad - Hur det grekiska vetandet bevarades och berikades for punktet 'A book about reading, books or an author/writer', også GR, begge av Ingmar Karlsson. Han kommer med en ny bok senere iår som jeg har på ønskelista min, og hvis de tar den inn i Strömstad skal jeg lese den som en bok utg i 2019.

Har også startet på første bok på PopSu Vov - hunden i eventyr, myter og folketro fra hele verden for punktet 'A book inspired by mythology, legend, or folklore'.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

10. januar 2019: Jostein Røyset

Sidan du spør ...
Eg ser ikkje bort frå at eg ville like alle forslaga du set fram dersom eg les dei, men sånn ved første augnekast så fenga dei ikkje. Derfor så tok eg meg friheita å snoke i bokhyllene dine, dei med lesetilstand Skal lese og Ønskeliste. Eg festa meg ved desse to:

Og været skiftet og det ble sommer og så videre av Pedro Carmona-Alvarez
Urenskning av Sofi Oksanen

Eg vil heller ikkje legge skjul på at ein viktig grunn til at eg festa meg ved desse to er, bortsett frå at eg trur det er gode bøker, at eg alt har dei ståande i bokhylla.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

9. januar 2019: Anniken L

Det var mange gode forslag, og jeg slenger også en norsk bok på bordet, denne gang Berge med Jan Kjærstad.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

8. januar 2019: Jostein Røyset

Det er veldig generøst av deg, hadde eg budd i nærleiken hadde eg nok meldt meg. Vonar bøkene finn ein ny heim enten det blir sånn eller slik.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

7. januar 2019: Ajiniakra

Jeg hadde en sterk leseopplevelse med denne boken. Jeg liker veldig godt lokalsamfunnet i Årdal og hvordan Ivan fant plassen sin der. Det er noe som murrer, som ikke henger helt på greip, og det gjorde meg veldig nysgjerrig i videre lesning. Så er vi i Moskva. Vi får innblikk i et samfunn som har kollapset. Homofile forfølges, det mangler mat, ogjeg begynte å skjønne hovedpersonens motivasjon. Sekvensen hvor de beveger seg gjennom metroen er frydefullt bra skrevet. Hvordan de utvikler seg til en motstandsgruppe. Hvordan de lider og seirer. Og så-vusj: tilbake i Årdal. Hvor
Ivan plutselig tror han ser (hva het han igjen- Aleks ?). Og så er det full action og dramatikk!

Det er så mange tema her å tenke på. Identitet: hvem er vi når livet blir snudd til det verste? Kan vi ofre enkeltpersoner for å redde mange? Hvordan kan miljøer endre oss?

Og jeg liker veldig godt at Norge på en måte stilles til ansvar. Ja, det er idyllisk hos oss. Men skjønner vi konsekvensene av det vi sender ut i verden? Angår det ikke oss hvem vi selger våpen til, f.eks?

Var det noen andre som opplevde at boken startet maaasse tankeprosesser? :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

6. januar 2019: ellinoronille

Blir inspirert av dere! Mange spennende forsett. Jeg liker å føle meg fri i valg av lesning, men har i år, som i fjor, noen få punkter å styre etter.

Mine leseforsett for 2019:

 • Lese 52 bøker.
  I 2018 ble det 59!

 • Lese minst like mange bøker av kvinnelige forfattere som mannlige.
  Dette klarte jeg i 2018! Greit å være litt bevisst...

 • Lese en bok fra min kjære avdøde pappas bokhylle. ❤️

 • Lese en hel bok ute i friluft.

 • Lese en bok om Ragnhild Jølsen. (Godt mulig det blir Drømmen og hjulet av Bjørneboe).
  Familien min er i slekt med R.J., noe jeg synes er fryktelig stas!

 • Lese noe av Ragnhild Jølsen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

5. januar 2019: Jostein Røyset

Med fare for at for mange i lesesirkelen alt har lest denne frå før;
Kvinnen som kledte seg naken for sin elskede av Jan Wiese.

Boka kom ut i 1990, og vakte stor begeistring den gangen. Skal ein døme etter teningkastfordelinga på bokelskere.no så tåler den også å bli lest snart 30 år seinare.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

4. januar 2019: Steinar Sæther

Færre raketter og kortere oppskytingstid nyttårsaften enn tidligere år. Sjøl lå jeg på sofaen og leste ferdig Drageløperen. Har ellers slitt veldig med hoste, sårt bryst og såre ribbein i 3 lange uker, så jeg avlyste hele jula og nyttår denne gang!

Ganske tilfeldig, men jeg lånte lørdag i romjula boka om VG sin krigsfotograf, Harald Henden. Han beskriver hvordan de sivile afghanerne fikk, og får, gjennomgå av alle mulig grupperinger, altså samme tema som Drageløperen. Mye livsvisdom å hente fra Henden i boka som Svein Tore Bergestuen har skrevet. Den heter forøvrig I Krig Og Ensomhet og viser prisbelønnede fotoer fra Hendens arkiv, den beskriver situasjoner på Gaza og Vestbredden, Irak, Syria og Serena Hotel i Kabul hvor journalist Carsten Thomassen døde i et terrorangrep.

Nå har jeg starta på Havlandet av Per Anders Todal, journalist i Dag & Tid, som jeg fikk en prat med under Litteratursymposiet i Odda i oktober. Ha ei lang og fin leseuke, godtfolk. Godt nytt år :-)

Godt sagt! (11) Varsle Svar

3. januar 2019: Randi

Jeg la meg tett på deg i mine nyttårsforsetter for 2018. Som deltidsstudent ved siden av full jobb ble det lest mindre skjønnlitteratur enn vanlig, men jeg leste bøker fra alle verdensdeler unntatt Afrika, jeg leste 1800- og 1900-tallsbøker, jeg leste nye bøker, kun en skjønnlitterær på engelsk (og maaaange fagbøker), ingen på fransk, to for meg nye nobelprisvinnere og noen bøker fra bokhylla. Alt i alt en god spredning, tenker jeg.

Skal gjøre ferdig masteren i 2019, så det blir fremdeles en hovedvekt på faglitteratur, men jeg satser på kvalitet og variasjon fremfor kvantitet i år også:
- en bok fra de ulike verdensdeler
- to romaner skrevet før min fødsel
- to nobelprisvinnere
- to prisvinnende romaner (unntatt Nobelpris)
- to 2019-romaner
- en diktsamling

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Libraritas vBenedicte Sønsteby AndreassenBoktimmyTrygve JakobsenCecilieTorill Elisabeth RevheimellinoronilleedgeofawordDolly DuckPilarisKjerstiNeda AlaeiGrete AastorpSisselMarteEmilieskEster SKarin JensenLesevimsaKay NilsenGitte FurusethOle Jacob OddenesAnniken LMartinenHilde H HelsethMarit HåverstadBjørg L.Ingrid Urdal StøleJan Erik OlsenTerje SteiroIngunn SPia Lise SelnesHeleneSverreAnneTLeseaaseBjørg Marit TinholtJ.G. RobertsJulie StensethDun AenghusDaffy Englund