2. mai 2019: Marit Håverstad

Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (5) Varsle Svar

1. mai 2019: Leseaase

Så er sannelig mai her, og det er på tide å gjøre opp den månedlige status for leseutfordringen.

Jeg har også i april klart 4 bøker - men de leste punktene ble noe annerledes enn hva jeg planla på begynnelsen av måneden.

Jeg fullførte disse punktene:
A book becoming a movie in 2019:
Ut og stjæle hester av Per Petterson. Denne likte jeg veldig godt.
A book about someone with a superpower:
Kraften av Naomi Alderman. Denne var også veldig bra.

Så avvek jeg fra den opprinnelige planen, da flere nye bøker dumpet inn i heimen som gaver. Så påska ble brukt til å lese ferdig Peter Mays trilogi fra Hebridene.
Heldigvis passet disse inn i disse to punktene:

Read a book during the season it is set in:
Lewismannen - foregår tidlig på våren
A book featuring an amateur detective:
Lewisbrikkene - dette skulle holde nå når Fin Macleod har sluttet i politiet

Så da er jeg oppe i 16 fullførte punkter.

For mai er planen som følger (så får vi se om den holder)

Jeg holder for tiden på med Skada Gods av Tore Renberg. Siste boka i Teksas-trilogien. Jeg har likt de andre to bøkene kjempegodt, og elsker denne også.
Denne vil både passe til punktet Written by a musician og A book that includes a wedding. Jeg får se litt hvor jeg velger å plassere den etterhvert.
På øret skal jeg til å starte med Vannmannen av Merete Junker. Dette vil bli min A book with a zodiac sign or astrology term in the title.

På biblioteket sist fant jeg, og tok med hjem På høye hæler over Grønland av Siri Østli. Den passer til A book with an item of clothing or accessory on the cover.
Så vil jeg lese Elskede av Toni Morrison for A ghost story

Om jeg kommer i mål med dette i løpet av mai så får jeg være noenlunde fornøyd :-)

Hvordan er det med dere andre challenge-lesere? Er dere i rute?
Og er det noen som har et godt tips til A retelling of a classic?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

30. april 2019: Hilda

Eg er no eit godt stykke inn det trivelege, men også fattegslege Multelandet. Eg har stifta bekjentskap med "den blide Hilda og fem sønner.- Fem gutter kan bli fem sprengladninger under Myren, selv om faren er en tufs."s 37
Eg har treft Nordmark som skjønte at "den som ikke eter, heller ikke kan arbeide" s 42 - og eg har mora meg kostelig over Hadar som strevde med hår i nasen. Lo høgt, då ja!
Det er ikkje få situasjonar Lidman skildrar, og eg fekk no litt medkjensle både med lærar og elevar på kalde vinterdagar.
Har heldigvis nesten halve boka igjen!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

29. april 2019: Lillevi

ØEN -
en strimmel fast land i en myrlendt ødemark, et skjær av fellesskap i et hav av ensomhet.

Multelandet av Sara Lidman

Godt sagt! (6) Varsle Svar

28. april 2019: Lene Andresen

Denne helgen har vi hatt unormalt fint vårvær her i Hammerfest. Jeg og lillegutt har tilbrakt store deler av helgen utendørs. På kveldstid leser jeg Helvetesilden av Karin Fossum. Kort oppsummert vil jeg kalle det hjerteskjærende kvalitetskrim.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

27. april 2019: Steinar Sæther

Bøker er godt å ha når en ligger på sjukehus. Det er 9 dager siden jeg kom til Haukeland, Bergen pga hjertet, og det går nok ut i neste uke også. Hadde med meg fra biblioteket i Odda den som heter Tusen Strålende Soler, som mange har lest. Ei strålende bok fra Afghanistan. Neste ut ble ei som jeg fant i kiosken på bygget, John Grisham sin siste Varsleren, ei god spenningsbok. Så oppdaga jeg biblioteket her, et ganske imponerende rom med nytt og gammelt. Her måtte jeg simpelt hen få med meg Tore Kvæven sin Når Landet Mørkner. Nynorsk og poetisk fra Grønland rundt år 1300 som følger Arnar og hans folk i strid, som en del av naturen, kår, lengt - ei virkelig imponerende bok som går rett inn på favorittlista! Nå er det Monica Isakstuen sin Rase jeg er halvveis i, og bakom der ligger Gaute Heivoll sin siste Sang For Sekstiåtte Forrædere klar.

Seierherrene av Roy Jakobsen er en av de eldre bøkene bøkene i hylla hjemme, ei flott bok. Jakobsen generelt har imponert og jeg har 5 av bøkene hans :-) Les med livet som innsats, alle sammen!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

26. april 2019: Readninggirl20

Denne helgen har jeg begynt på Stella Polaris av Myriam Bjerkli og har lånt meg to ganger bøker Når du ser meg av Siri Hustvedt og En modnere familie av Helga Flatland. Blir spennende å lese disse tre tenker jeg. Var herlig å stikke innom biblioteket og låne disse med meg hjem. Jeg gleder meg til å lese disse og håper de liker gode som jeg håper på. Ja endelig litt regn så får man litt innetid med bøkene.

Roy Jacobsen har skrevet flere god bøker.

Ønsker alle en god helg :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

25. april 2019: Lillevi

Jeg leser en Lanterne-bok fra 1962, oversatt av Peter Magnus. Omslaget er delikat og mildt i grønn- og blåtoner med få enkle og stiliserte figurer. På en måte står det i kontrast til den brutale virkeligheten boken beskriver, på en annen måte fanger det opp den forståelsen og kjærligheten Lidman skildrer menneskene med. Et meget talende og godt omslag.
(Dette er før strekkodenes tid, og prisen kr. 7,50 er trykket på.)

Jeg har kommet til side 63. Visst høres det flott med en illustrert utgave, men jeg vet ikke jeg … Lidman tegner opp sine skikkelser med noen få, skarpe karaktertrekk, og vipps trer de levende frem for meg. I all sin grumhet, smålighet, stillferdige omsorgsfullhet, godhet, dugelighet og udugelighet. Det er en kunst å fremstille mennesker slik at vi både kan le av deres krumspring og føle med dem i deres bunnløse slit.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

24. april 2019: Ava

Privat huskeregel

Du skal ikke klistre fine øyeblikk
opp på veggene i tankene
og forgylle dem med lengselen din.
Du skal kjøre spettet
hardt innunder arrete hverdager
og vippe dem opp.
En etter en.

Det er derfor
livet har deg på mannskapslista.

  • Kolbein Falkeid
Godt sagt! (6) Varsle Svar

23. april 2019: Ingunn S

Jeg er på side 25 i Bokklubbens utgave fra 1979. Selvom jeg leser norsk utgave fryder jeg meg over språket som er knapt og humoristisk men også veldig beskrivende. Det er fine illustrasjoner av Svenolov Ehren og det er fristende å finne fram fargeblyantene. Gleder meg til resten og klarer neppe å bruke hele leseperioden.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

22. april 2019: Torill Elisabeth Revheim

Forresten er det noen som har tenkt tanken å prøve å lese Lidman på svensk?

I slutten av denne artikkelen i VG står det følgende:
"Alle bøkene er oversatt til norsk, men skal du ha glede av Sara Lidmans språklige originalitet, våg denne vidunderlige bruken av svensk"

Ingen dum ide, egentlig. Den ligger som ebok på svensk på Storytel om noen har lyst til å utfordre seg selv på dette punktet :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

21. april 2019: kjell k

Velkommen til felleslesing av Multelandet av Sara Lidman.

Leseperiode:
Mandag 22. april - søndag 12. mai

Fortell helst hvor langt dere er kommet i boka (utgave?) og opplys i starten av innlegget om det kan være en spoiler.

(Lenke til hovedtråden)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

20. april 2019: him

Er vel ikke noe krav til kompetansebakgrunn for å skrive bøker overhode. Jeg tenker at dette er en veldig aktuell debatt. Tidligere var nåløyet trangt for å være forfatter - nå er produksjonskostandene lave. Bøker er som instagram og blogger et lavterskelfenomen sammenlignet med tidligere. Jeg tenker at dette ikke er verre eller bedre, men definitivt anderledes.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

19. april 2019: Jostein Røyset

wikipedia les eg at

"Samlemani som lidelse er ofte definert som det å anskaffe, og ha vanskeligheter med å kvitte seg med eiendeler som er ubrukelige eller av lav verdi."

Av dette sluttar eg at omgrepet "samlemani" ikkje kan nyttast om bøker.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

18. april 2019: Leseaase

Jeg har sittet ute i sola og lest i dag :-) Så deilig :-)

Og nå i kveld leste jeg siste side, og avsluttet dermed Lewismannen av Peter May. Jeg synes denne var minst like bra som hans forrige, Svarthuset.

Og jeg lurer jammenmeg på om jeg fortsetter med trilogien, og går rett på den siste: Lewisbrikkene i morgen. Ja, jeg gjør det :-)

God påske alle :-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

17. april 2019: Ava

Summer 2011

He was trying to explain to her how he’d gotten to be where he was. The condition he was in. His state of mind, the state of his bank account. His heart, his soul, whatever.

The Maze at Windermere by Gregory Blake Smith.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

15. april 2019: Jostein Røyset

Sjølv bestilte eg frå Skrotnissen, dei har 10 til på lager, sjekk her.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

14. april 2019: Hilda

Då håper eg biblioteket kan skaffe meg boka. Har ikkje lese noko av Lidman før, så det blir ei ny erfaring - ei god erfaring håper eg.
God påske til deg og! ...og takk igjen for at du tek jobben med organiseringa! :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

13. april 2019: Lene Andresen

Endelig påskeferie! Jeg og lillegutt har reist på ferie til mine foreldre, mens samboeren må jobbe hele påsken. Det var helt fantastisk å reise fra vinter og snø i Hammerfest til sol og vår på Romerike. Denne helgen leser jeg Tusen strålende soler av Khaled Hosseini. Dette er en bok som har stått ulest i bokhylla i flere år, og endelig tok jeg meg tid til å lese den.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

AnjaBoktimmymajaSiv ÅrdalHegeKarin  JensenWenkeIngunn SHeidi LBjørn SturødIdaJulie StensethAnne-Stine Ruud HusevågBente NogvaStine SevilhaugBenteTorill Elisabeth Revheimingar hLilleviSilje-Vera Wiik ValeLibraritas vOle Jacob OddenesKnut SimonsenMartinengretemorellinoronilleGVHeidi Nicoline ErtnæsHanne KolbruThomas KlakeggGunillaStine Askeandreas h. o.MariarRade AlmudaffarVannflaskeLisbeth Kingsrud KvistenGaladrielElin LuråsIda Tangstad Gravrok