21. juni 2020: Randi

På den andre side : «Det første fremmende Menneske kom forbi, en vandrende Lap, han saa Gjeiterne og forstod at han var kommet til en Mand som har slaat sig ned her». Det er samen som bidrar til at vi får vite navnet til Isak, som finner Isak. Slik sett er det han som definerer Isak som nybygger.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

20. juni 2020: ellinoronille

Så langt i år har jeg lest litt mer enn jeg pleier. Covid-19 har uten tvil satt sitt preg på lesingen min.
I mars+april klarte jeg ikke engasjere meg i annet enn thrillere. I månedene etter har jeg lest bøker som er mer typisk meg. Mye norsk samtidslitteratur. Noe med tyngre tematikk. Men nå! Nå er det lett lektyre for alle penga. Jeg sitter og ruger og venter på mitt første barn. Termindato i morgen! Så det eneste jeg klarer å engasjere meg i er superlett chick-lit. og faktabøker. Jeg har bla.a. lest Meg meg meg av Linnea Myhre, og nå er Big summer av Jennifer Weiner neste bok ut. Jeg håper jo veldig (!) at dette blir siste boka før fødsel. Men jammen ikke godt å si. Kanskje lar ungen vente på seg?

Ellers: I dag NYTER jeg regnværet. Ah. Friskt og deilig! Ha en super helg, alle sammen.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

19. juni 2020: Readninggirl20

Da var godt innen halv året av 2020. Hva er dine beste leseopplevelser av dette halvåret? Har du lest mer dette halvåret pga covid 19? Jeg har lest masse mer pga det har gått over 83 bøker i år så det har blitt en del, litt lydbøker også selvsagt. Noen av de beste jeg har lest er: The Library Books av Susan Orlean som er faktabok som jeg likte kjempe godt, Ingen kniver på kjøkkenet i denne byen av Khaled Khalifa og Mitt liv som Rotte av Joyce Carol Oates. Jeg har også lest mange andre gode, så dette er bare noen i topp tre egentlig som har fått terningkast seks av meg.

Jeg skal i helga hører videre på 1984 av George Orwell og fortsette med My Dark Vanessa som er tung nok i seg selv. I tillegg skal jeg starte på Det siste toget til London av Mag Waite Clayton.

Hva skal dere lese i helga?

Håper alle har en god helg, ser at regnet kommer i morgen, så blir nok mye lesning i morgen. :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

18. juni 2020: tuhamre

Jeg har nettopp kommet til episoden der Inger får besøk av samemannen som har en hare med i sekken. Her møter vi rasistiske trekk hos Hamsun. Samen (eller lappen som han her kalles) vet nok hva han gjør da han trekker haren opp av sekken. Den gang hersket det en overtroisk oppfatning om at hvis en gravid kvinne fikk se en hare rett før fødsel, ville det nye barnet bli født med hareskår i ansiktet. Lurer på om Hamsun selv var fanget av denne overtroen? I hvert fall blir samen her framstilt som sleip og beregnende. Det var nok en vanlig oppfatning den gang, men ville bli fullstendig slaktet i dagens rasismedebatt. Her ser vi paralleller til indianerne i Amerika (og til boka Powwow), Urinnvånerne blir sett ned på av innflytterne (eller skal vi si kolonistene).

Godt sagt! (4) Varsle Svar

17. juni 2020: Libraritas v

hadde glemt at det var garverier, men det kan hende symboliserer
at det var usunt garva folk som behersket kommersvesenet?
..det er vel noe som heter ekte råskinn..

Forresten feirer Henrik Arnold Wergeland 212-års dag idag,
gratulerer til alt folket!

(går de ennå i prakttog hos tante Ingeborg Suttung?)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

16. juni 2020: kjell k

Joda, Hamsun forfektet nok en reaksjonær filosofi, og kan ikke sammenlignes med dagens grønne miljøpolitikk.
Man kan jo ellers lure på om Hamsun var litt forutseende (daværende kunnskaper tatt i betraktning) når han var "imot all form for tekniske framskritt" jfr. det du nevner om "at teknifiseringen har gått altfor langt og ført til enorme miljøskader og forurensning."
Hamsun var også imot turisme, og dagens masseturisme har vel en del av skylda for både forurensning og rask smittespredning over hele kloden (pandemi).

Knut Hamsun er nok både selvmotsigende og dobbeltmoralsk hvis man sammenligner hans skjønnlitterære verker med hans polemikk og livsførsel. Han elsket å kjøre bil (med kona Marie som sjåfør).
Når det gjelder jordbruk - som Markens grøde handler mye om - var Hamsun fast bestemt på å være bonde (Skogheim og Nørholm), men besettelsen for skrivinga og litteratur gjorde at han ikke greide å leve opp til sin drøm om å drive gårdsbruk på heltid. "Dessverre. Gudskjelov."

Godt sagt! (4) Varsle Svar

15. juni 2020: Monica Carlsen

Samme her – er litt over halvveis, og porsjonerer ut boka for å få den til å vare. Så moro at du er godt kjent der handlingen utspiller seg, det må jo gi dystopien en ekstra dimensjon! Enig med deg av at kontrasten mellom det dagligdagse og den underliggende katastrofen skaper en særdeles grøssende stemning.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

14. juni 2020: TanteMamie

Jeg leser demensbrems av Andreas Engvig for jeg har kommet i den alderen hvor jeg har begynt å tenke på denne problemstillingen og om det virkelig er noe man kan gjøre. Boka er ny i år.
Ellers leser jeg J.D.Salinger: redderen i rugen ( the catcher in the rye) som bibliotekutfordringen denne måned, lese noe fra 1950-årene. Liker den veldig godt, så langt (s.65 av 240) ligger den an til å bli favoritt.
Denne helgen har det vært bælvarmt og det blir visstnok ennå varmere i morgen.
God lesestund til dere her på siden.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

13. juni 2020: eddinski

her skriver t. kurås at denne boken var en troverdig krim om hvordan vanlige folk kan bli kriminelle. da jeg var kommet frem til side 100 ble jeg for min del å hoppe av.
boken, fortellingen var ikke lenger realistisk. på side 100 åpner forfatteren selv med ordene: i begynnelsen var det ubegripelig. sitat slutt. og ved avsnittets siste setning skriver han: det var ikke mindre ubegripelig. sitat slutt.
ja, forfatteren tar först en omdreining tidligere fremme i fortellingen som jeg en liten stund stusser ved. det jeg stusser ved da er sannsynlighetgehalten ved en viktig tildragelse i fortellingen, men jeg kjöper den da.
så tar forfatteren enda en omdreining noen sider för side 100. denne blir jeg ikke å kjöpe. rett og slett fordi jeg finner den for urealistisk! jeg klarer ikke tro på historien lenger. for dröyt altså! slik endte det for meg, for tove kurås ble det ikke slik, hun kom i mål med hele historien. vi er forskjellige, vi lesere!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

12. juni 2020: Steinar Sæther

Å jada, det steiker god fra sola i Odda også! Siden jeg jobber i interiør- og eksteriørbransjen, har jeg fullt kjør på jobb. Trøtt i trynet, trøtt i skallen, når arbeidsdagen er over. Men en manner seg opp til å lese også, for denne uka har jeg lest meg gjennom Maria Navarro Skaranger sin Alle Utlendinger Har Lukka Gardiner. Ei herlig bok! Måten Skaranger snakkeskriver på fra miljøet i Groruddalen, er eksemplarisk - nærmer seg kebabnorsk, som har blitt et "kjent" begrep. En junisolklar 5`er.

Nå har jeg igjen endret kategori. Ane Hem har gjennom årene opparbeidet seg et solid renommè som bl.a avistegner/illustratør i Aftenposten. Og boka Et Spørsmål Om Skyld handler om hennes liv som avistegner i rettssalene. Hun kan definitivt skrive også, for de første 41 sidene jeg leste i kveld fredag er skrevet på beste måte. Gleder meg til fortsettelsen!

Gleder meg til mer sol også, og det er hilsen en som klarer seg fint uten altfor mye varme. Men så blødt det har vært i vinter og vår - med koronaen på toppen - så har vi pinadø fortjent hvert et glimt av sol :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

11. juni 2020: Lasse Steinnes

Nå som sommeren er over oss, og vi er midt i en pandemi er det kanskje mange som tar en titt i bokhylla etter selvhjelpsbøker. Fram til i år har jeg lest diverse bøker om meditasjon, trening, det perfekte kostholdet for kropp og sinn, bøker som fokuserer på fokus, effektivitet og suksess.

For å være ærlig er jeg litt lei. Mitt første og største problem er at livet hverken er lett eller går bare på skinner, og det perfekte er uoppnåelig. Det er naturlig ikke å være lykkelig eller tilfreds i hvert eneste øyeblikk.

Det siste jeg vil påpeke er hvor besatt enkelte forfattere, og samfunnet forøvrig er av materiell suksess, og det tjenes massevis av penger for selvhjelp, både i bokform og diverse annet forbruksvare. Man kan ikke være lykkelig uten å være et unikum virker det som.

Kanskje det er litt amerikanisert, det hele, men Norge er da ganske påvirket av statene, om man skal dømme etter hvor mye nyhetsbildet og markedet er preget av landet.

Nå skal det sies at meditasjon og enkelte av bøkene jeg har lest, har gitt meg noe, men det er altfor lett å havne i en evig runddans med seg selv. Ingenting er bra nok, og alt skal fikses. Og om du ikke visste om dine feil og mangler skal du være sikker på at noen kan fortelle deg om dem.

Hva er deres erfaring med selvhjelpsbøker? Vil gjerne høre ros og ris!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

10. juni 2020: kjell k

Onsdag 10. juni, kl. 21.03

Hei,
Andre valgomgang for En10 er avsluttet.
Det ble avgitt ti stemmer.

Markens grøde: 6 stemmer
Barndommens gate: 4 stemmer

Jeg skal lage diskusjonstråd for Markens grøde i neste uke, og tenkte å sette
leseperioden fra 17. juni til 15. juli.

Er det ok?

Godt sagt! (9) Varsle Svar

9. juni 2020: Lillevi

Enig! Tove Janssons bøker om mummifamilien er ikke bare rørende vakre; de har dybde, humor og alvor. Her kan noen og enhver kjenne seg igjen. Den siste jeg leste, var Sent i november - terningkast 6 og rett inn på min eksklusive favorittliste. Anbefales på det varmeste.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

8. juni 2020: Laila

Jeg har akkurat lest den første boka til Tove Jansson om mummitrollene, Småtrollene og den store oversvømmelsen. Anbefales :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

7. juni 2020: Hilda

Hei! Her er lesaren sterkt i tvil om kva som skal verte neste bok......Fullførte nyleg Frida min ukjente farmors krig av Nina Grünfeld.
Den gjorde så stort inntrykk på meg - på fleire måtar - at det vart litt vanskeleg å velje neste ...Men, har mykje å velje mellom, så noko blir det. Har bruk for noko som er både godt og lettlese.
Ha ein god søndag vidare!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

6. juni 2020: Lillevi

Har du sett at vi har lest Powwow i Kjells lesesirkel? Alle innleggende finner du her. Jeg er enig med deg, en meget god bok. Og mange interessante synspunkter i lesesirkelen.

Regnet skal vi prise oss lykkelige for! Det gir oss vår frodige og rike natur.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

5. juni 2020: Laila

Denne helgen er allerede den beste på lenge! Jeg har endelig kunnet holde mitt 3 måneders barnebarn igjen, etter denne perioden med total lock-down. Jeg er lykkelig.

Jeg leser Full spredning av Nina Lykke, og Arkiv over bortkomne barn, av Valeria Luiselli. Førstnevnte er veldig fornøyelig, og den slukes raskt. Sistnevnte er jeg snart ferdig med, og jeg liker den veldig godt. Jeg har fire bøker til på planen i juni. Det blir spennende å se hvor mye jeg får lest.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

4. juni 2020: Kay Nilsen

Jeg må si jeg får noen Elling-assosiasjoner når jeg leser denne boka.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

2. juni 2020: Kay Nilsen

Jeg slenger meg med på denne. Ser ut som en interessant liten bok.
Leser på kindle.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Kristine LouiseSynnøve H HoelGro-Anette SlettebøTaarnuglenAnne LiseBenedicte Sønsteby AndreassenBeathe SolbergAnneWangIdaTine SundalMorten JensenMathias HyllestadTor Arne DahlTone HBerit RThereseCamilla RødjeSynneAnjaGrete AmundsenBjørg L.AtmanJakob SæthreIngeborg GMetteKay NilsenReadninggirl20moiraMonica Stubkjæringar hTanteMamiealpakkaHarald KTatiana WesserlingNils PharovaskeklutmgeLene AndresenTorgrim VåganCatharina