Menneske uten hund

av (forfatter) og Elisabeth Bjørnson (oversetter).

Piratforl. 2008 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.35 (178 terningkast.)

729 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Medlemmene i familien Hermansson samles for å feire 105-årsdag - pappa Karl-Erik fyller 65, eldste datter Ebba 40. Men så forsvinner Robert, sønnen i familien. Neste natt forsvinner Ebbas sønn Henrik like sporløst. Det er en spesiell sak den italienskættede kriminalinspektøren Gunnar Barbarotti må ta seg av. Kan det være en tilfeldighet at to mennesker forsvinner fra samme familie og samme adresse med et døgns mellomrom? Dette er den første boken om Gunnar Barbarotti.

Omtale fra forlaget

Desember i Kymlinge. Medlemmene i familien Hermansson samles for å feire 105-årsdag - pappa Karl-Erik fyller 65, eldste datter Ebba 40. Men ingenting blir som de hadde tenkt seg. Natten før den store dagen går Robert, sønnen i familien og c-kjendis etter sin innsats i realityserien "Fangene på Koh Fuk", ut en tur - og kommer aldri tilbake. Neste natt forsvinner Ebbas sønn Henrik like sporløst. Det er en spesiell sak den italienskættede kriminalinspektøren Gunnar Barbarotti må ta seg av. Kan det være en tilfeldighet at to mennesker forsvinner fra samme familie og samme adresse med et døgns mellomrom? For å løse gåten om hva som skjedde de to nettene i desember må Barbarotti nå inn til denne dysfunksjonelle familiens mørkeste hemmeligheter og gjøre det usynlige synlig - og det ikke uten et ønske om at det fantes en god, høyere makt å henvende seg til underveis. Menneske uten hund er første bok i Håkan Nessers planlagte Barbarottikvartett.

Bokdetaljer

Forlag Piratforl.

Utgivelsesår 2008

Format Heftet

ISBN13 9788281431324

EAN 9788281431324

Serie Gunnar Barbarotti (1)

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Sverige

Språk Bokmål

Sider 440

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

20 71 58 16 7 6

Bokomtaler

Familien Hermansson feirer 105 års dag, men i løpet av to netter forsvinner sønn og sønnesønn sporløst. Gunnar Barbarotti settes på saken, og han aner ugler i mosen, men får ikke hull på byllen før det har gått nesten 1 år. Han må krype under huden på familien, og der finner han mange grumsete hemmeligheter...

Man blir hekta på Barbarotti og Nesser!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hørte denne som lydbok. Husker "oppstyret" som var når denne kom. Nå forstår jeg hvorfor denne boken fikk så mye oppmerksomhet i media. Gleder meg til å lese de to andre bøkene. De står allerede i hyllen og venter.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Slukte over tolv timers lydbok på fem dagar, og dei seier litt mtp at eg KUN høyer mens eg går tur ... det blei altså mykje ekstra gåing denne veka fordi denne lydboka fenga meg.

Far og eldste datter fyller henholdsvis 65 og 40 år, på samme dag, og i den forbindelse samles familien for å feire 105 årsdagen deirar. Robert, familiens sorte får, forsvinner natta etter festen. Og natta etter et igjen forsvinner Ebbas eldste sønn (nevøen til Robert). Begge to uten spor og forvarsel. Finnes det en sammenheng?! Kva har hendt?! kven er skyldig?!

Historie forteller fra ulike personers ståsted og veksler på elegant vis mellom dei ulike karakterane. Etter omlag hundre sider introduseres etterforsker Barbarotti og dette er altså den første boka om han. Eg kjem definitivt til å lese dei neste bøkene med Barbarotti, for dette gav meirsmak. Foruten eit smart plott og fin spenningsoppbyging, likte eg språket og måten forfattaren formulerar seg på - noko som ofte,dessverre, ikkje er tilfellet med "typiske " krimbøker. Satt også pris på at Gunnar Barbarotti ikkje er den typiske sørgelige politimannen som enten er avhengig av piller eller alkohol ...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er Nesser-fan. Dette er bok nr 1 om Barbarotti. Et blogginnlegg om min leseopplevelse

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Stakkars faen, han lyktes ikke engang med å være hovedpersonen i sin egen begravelse.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Det du ikke kan slutte å gruble over må du gå løs på.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

I barndommen elsker vi det søte, men det er det bitre vi må lære oss å si ja til. Ellers blir vi aldri fullverdige mennesker

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Alt som leses i 2017 havner her, i den rekkefølgen lesingen avsluttes i.
Skriver kortfattet notater om boka:
-handling / tematikk
-leseropplevelse
-favorittsetning
-nye ting jeg lærte
-annet jeg biter meg merke i


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Må innrømme at jeg har en forkjærlighet for svenske forfattere, og her er en del utgivelser som jeg ønsker at flere kommer til å lese. Kanskje ingen litterære klassikere, men mye her som er bra! (Bøkene er ikke rangert, bare tilfeldig lagt inn.)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her er ei liste over krimseriar, som følger same hovuderpersonen gjennom fleire bøker. Lista inneheld bøker eg har lese eller held på å lese. Kvar serie er representert ved den første boka i serien.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøkene er nødvendigvis ikke topp litteratur, men titlene gjorde at jeg plukket dem ut i første omgang, og noen av dem viste seg å være helt topp; "Menneske uten hund", "Pinnsvinets eleganse" og "Å slentre......." vil jeg absolutt anbefale!


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Beretningen om herr Roos" av Håkan Nesser
 • "Skyggene og regnet" av Håkan Nesser
 • "Førstebetjenten og tausheten" av Håkan Nesser
 • "En helt annen historie" av Håkan Nesser
 • "Og Piccadilly Circus ligger ikke i Kumla - roman" av Håkan Nesser
 • "Ewa Morenos sak" av Håkan Nesser
 • "Münsters sak" av Håkan Nesser
 • "Tilfellet G" av Håkan Nesser
 • "Tilbakekomsten" av Håkan Nesser
 • "De sørgende" av Håkan Nesser
 • "Kvinnen med fødselsmerket" av Håkan Nesser
 • "Svalen, katten, rosen, døden" av Håkan Nesser
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver