Balansekunst

av (forfatter) og Torleif Sjøgren-Erichsen (oversetter).

Aschehoug 2000 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.43 (738 terningkast.)

2268 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Handlingen i boka utspiller seg i Bombay, og forteller historien om syersken Dina Dalal, skredderne Darji og Omprakash og studenten Maneck. Gjennom disse personenes historie får vi vite mer om Indias fortid; fra selvstendigheten i 1947 til unntakstilstanden i 1975.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2000

Format Innbundet

ISBN13 9788203204951

EAN 9788203204951

Serie Maxi-bok

Omtalt tid 1945-1999

Omtalt sted India

Språk Bokmål

Sider 633

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

403 261 63 9 2 0

Bokomtaler

Nokon har samanlikna Mistry med Charles Dickens, og det syns eg passar veldig godt. Ein dukkar ned i ei verd ein ikkje skulle tru fans. Me følgjer personane gjennom gleder, men også aumjuking, overgrep og sorg. Kampen for tilveret i Bombay på 1970 talet. Kastevesenet som skulle vera avskaffa, fanst (og finst?) i høgste grad og øydelegg for menneska. Ein blir glad i personane i boka. Boka er lettlest trass i sitt -ofte - dystre innhald. Glimt av vennskap og omsorg for kvarandre står att og gir håp.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Den sterkeste boken jeg har lest i hele mitt liv, - man gråter, ler og blir så engasjert at man knapt klarer å legge den fra seg...
Ønsker man å bare forsvinne inn i en bok, er dette boken, den føles så levende at man vel så gjerne kunne ha sett en film. Anbefales på det varmeste!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Dina er syerske, og da øynene svikter, ansetter hun to skreddere. Produksjonen av klær foregår ulovlig i Dinas lille leilighet.
Samtidig får hun også en ung leieboer, som er sønnen til en gammel skolevenninne.
Litt etter litt avsløres familiefortellingene til de fire, og samtidig Indias nære og blodige historie.

En fantastisk bok! Livene til de fire er som en berg-og-dalbane. Fullstappet med både lykkelige og grusomme hendelser. Vel verdt å bruke til på :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

fantastisk lektyre, den er lang, men medrivende, en bok der jeg lurer på hvordan det går med hovedpersonene. Der er så fint tenget og jeg vekslet mellom fortvilelse over hvordan alt mennesker må holde ut, til å glede meg over hvordan evnen til å overleve skinner gjennom alt. Den er lett å lese og er super underholdning og jeg anbefaler den gledelig til alle.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En lang med god bok. Syersken Dina må ansette to skreddere da synet hennes tapes. Vi følger Dinas liv som parser i India, og skreddernes liv som lavkaste. Dina må også få en leieboer for å spe på husleieinntektene som er parser som henne selv, men hun sliter med å få endene til å møtes. I boka møter ser vi elendigheten i India, om tiggere, hjemløse, hushaier, og et råttent politisk system. Boka er lettlest, medrivende, trist til tider, men gir nok et realistisk bilde av tilstander i et land med korrupte ledere... Anbefales

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

I utlandet er de redd for å bli skallet. De har så mye penger i utlandet at de har råd til å være redd for alle mulige tåpelige ting.

Godt sagt! (20) Varsle Svar

Det fantes ikke noe slikt som et fullkomment privatliv, livet var som en uendelig konsert med et påtvunget publikum.

Godt sagt! (17) Varsle Svar

Hele lappeteppet er langt viktigere enn hver av de enkelte rutene.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Korrekturleseren nikket. "Du forstår, en kan ikke bygge opp vanntette skott og så nekte å rikke seg utenfor dem. Noen ganger er en nødt til å bruke sine egne fiaskoer som springbrett til suksess. En er nødt til å balansere hårfint mellom håp og fortvilelse". Han tok en pause og tenkte over det han nettopp hadde sagt. "Jo,"gjentok han. "Til sjuende og sist er alt sammen et spørsmål om balansekunst."

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Og husk nå endelig at overlevelsens kunst består i å motta forandring med et åpent sinn, og å tilpasse seg.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Hvor mange av disse 99 bøkene har du lest?

Er denne like aktuell i Norge, eller er det noen bøker i lista dere absolutt IKKE ville lest?


Godt sagt! (100) Varsle Svar

Høsten 2010 fikk jeg en liten folder fra bokhandelen libris; "Våre 101 favoritter, stemt frem av bokelskere for bokelskere" Listen inneholder noe for enhver smak og er oppført alfabetisk med romaner fra 1-80, deretter krim.
Fordi en liste ikke kan inneholde mer enn 100 bøker, så kom ikke Skumringstimen med Johan Theorin som nr 101 med.


Godt sagt! (14) Varsle Svar

Bokomslag har vært omtalt her inne før. Muligens har det også vært laget lister over "trendy" bokomslag fra de siste ti- tolv åra. Hvordan skapes slike trender, montro? Denne lista inneholder et flertall oversatte bøker, mange svært populære, som alle har omslag som viser en eller flere personer i kontrast mot en bakgrunn; ofte er de på veg ut av bildet. Har noen pønsket ut at slike omslag fremmer salget?


Godt sagt! (14) Varsle Svar

Bøker jeg har satt stor pris på av ulike grunner: ble sugd inn i historier, drømte meg bort, reiste langt, kjente verden på kroppen, ble opplyst, gråt, lo, ble skremt, ble rørt, ble et litt bedre menneske og angrer ikke på en eneste side.

Liker å lage lister og spesielt fra A til Å. Noen bokstaver er enkle å velge, andre så alt for mange gode alternativer, men ingen forfattere fikk være med to ganger. Ser jeg mangler noen bokstaver på slutten (Øya kommer ikke med av den grunn), men det betyr bare at jeg har noe å jobbe med...


Godt sagt! (12) Varsle Svar

Bøker med handling fra India eller om indere


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Familieanliggender" av Rohinton Mistry
 • "En passende ung mann" av Vikram Seth
 • "En halv gul sol" av Chimamanda Ngozi Adichie
 • "Guden for små ting" av Arundhati Roy
 • "Himmelrike og helvete" av Jón Kalman Stefánsson
 • "Middlesex" av Jeffrey Eugenides
 • "Alene sammen" av Verghese. Abraham
 • "Den lukkede bok - roman" av Jette A. Kaarsbøl
 • "Brente skygger" av Kamila Shamsie
 • "Vi, de druknede" av Carsten Jensen
 • "Snø" av Orhan Pamuk
 • "Ville svaner - tre døtre av Kina" av Jung Chang
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver