Vi, de druknede

av (forfatter) og Mie Hidle (gjendikter).

Bokklubben 2007 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.15 (246 terningkast.)

807 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Handlingen utspiller seg i fiskersamfunnet Marstal, på øya Ærø i Danmark, gjennom fire generasjoner, fra den tyskdanske krig i 1848, og fram til mai,1945. Romanen beretter om sjømennene fra Marstal, både levende og druknede, og om sjømannskoner som sitter hjemme og venter på sine ektemenn, ofte forgjeves. Den handler om sjømennenes lengsel og utferdstrang, og om reisene deres, fra Tasmania i sør, til Russland i nord.

Bokdetaljer

Forlag Bokklubben

Utgivelsesår 2007

Format Innbundet

ISBN13 9788252565911

EAN 9788252565911

Genre Historisk litteratur

Omtalt tid 1900-1945 1800-tallet

Omtalt sted Danmark

Språk Bokmål

Sider 687

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

100 101 33 9 0 3

Bokomtaler

Carsten Jensen forteller her historien om den danske øya Marstal og dens innbyggeres forhold til havet. I boka følger vi fire generasjoner over 100 år frem til den andre verdenskrigs slutt. Mennene hadde stor utferdstrang og det var ikke uvanlig at de som valgte sjømannsyrket ble borte i 2-3 år av gangen. Tilbake satt kvinnene, og ikke sjelden opplevde de ikke å få mennene sine hjem fordi havet tok liv. Samtidig lå fremtidshåpet nettopp i havet og spesielt i sjømannsyrket.

På mange måter er dette en reiseskildring. Vi følger flere skikkelser og deres ferd mot fjerne farvann. Og det er de mest fantastiske historier - både morsomme, grufulle og triste - vi får innblikk i. Albert som leter etter sin forsvunnede far, som har bosatt seg med ny familie på Samoa, den grusomme styrmannen O´Connor som treffer fatale beslutninger for besetningen på skipet, Klara hvis største frykt er at sønnen skal bli sjømann ... Mange historier flettes inn i hverandre. Bakteppet i boka er Marstals vekst og fall som sjøfartsby, herunder også skipsfartens utvikling.

Boka er glitrende og anbefales sterkt!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Aldri har en koloss av en bok glidd lettere ned. Jeg ble satt i en drømmeaktig tilstand og slukte hvert ord. Personene husker jeg ikke hva het eller hva gjorde, det var reisen deres og omgivelsene som er styrken! LESLESLES

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg ser jo at veldig mange setter denne boka svært høyt, og det kan jeg nok forstå. Men som lydbok ble den for min del ikke fengende nok til at jeg ønsket å fortsette. Kom ca 1/3 ut i boka før jeg ga meg. Har så veldig mange andre bøker som står på lista. Irriterer meg egentlig litt at dette ikke ble en favorittbok hos meg. Hadde nok litt for høye forventninger...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er selv oppvokst på ei øy og har hatt sjøen som arbeidsplass i adskillige år. Boken til Jensen syns jeg var fantastisk! Frodige fortellinger, om skjebner, misunnelse, relasjoner på godt og ikke fullt så godt. Gjenkjennelig en god del av det. Samtid er fortellergleden formidabel. Og innimellom måtte jeg humre, der er humor.
Særlig fornøyelig også at jeg har besøkt Søfartsmuseet i nettopp Marstal, det utgjorde en fin bakgrunn under lesningen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Forbannet god!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Vi seiler ikke fordi det finnes et hav. Men fordi det finnes en havn.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Når vi selv er ulykkelige, lengter vi etter et fellesskap med andre som har det som vi, etter denne bittersøte bekreftelsen på at vi ikke lider fordi vi har vært uheldige eller valgt feil, men fordi det er livets lov.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

"Dere kan nevne alle bordellgatene i verden," sa han, "og alle spritmerkene, og så kan dere telle dem og legge dem sammen. Da får dere det tallet som beviser matematisk hvor fryktelig dumt det er å drukne".

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Slik gjør vi det her, sier bonden på slektsgården sin. Ja, men slik gjør de det ikke der, sier sjømannen, for han har sett mer. Bonden bruker seg selv som målestokk for alt. Sjømannen innser raskt at det ikke går.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Naturen var verken rettferdig eller urettferdig. Begge deler var menneskets privilegium.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

God norsk og internasjonal litteratur som handler om havet og/eller skipskultur, uansett sjanger (innen det skjønnlitterære).

Begynner med romaner jeg selv har/har lest, men kom gjerne med forslag.


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Dette er en liste med bøker jeg har lest i 2013. Målet er 20 000 sider.

Mål nådd 19. november (20 154 sider)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Stakk innom Fretex på Bryne. Kom ut med ein pose bøker til samla pris kr. 150,- Her er titlane eg kjøpte. Nokre av dei har eg frå før. Fint å gi som gåver.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøker hvor handlingen i en og samme bok er plassert i flere tidsrammer. Utstilte bøker i biblioteklokalene februar 2016.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Siste reise" av Carsten Jensen
 • "Jeg har sett verden begynne" av Carsten Jensen
 • "Der vi engang gikk" av Kjell Westö
 • "Alle tiders torsdag" av John Steinbeck
 • "Kaptein Nemos bibliotek" av Per Olov Enquist
 • "Historien" av Elsa Morante
 • "Mitt navn er Karmosin" av Orhan Pamuk
 • "Tre kamerater" av Erich Maria Remarque
 • "Gösta Berlings saga" av Selma Lagerlöf
 • "Haren med øyne av rav" av Edmund De Waal
 • "Livlegens besøk" av Per Olov Enquist
 • "Vår mann i Havana" av Graham Greene
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver