Vi, de druknede

av (forfatter) og Mie Hidle (oversetter).

Press 2006 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.14 (255 terningkast.)

814 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Carsten Jensen byr på en stort anlagt historisk roman fra den danske sjømannsøya Marstal, hvor det er byens "vi" som bærer fortellingen fra midten av 1800-tallet til freden i 1945. Det er en forrykende og gripende beretning om et samfunn som står med ansiktet vendt ut mot verden og de syv hav. Carsten Jensen er dansk forfatter, journalist og samfunnsdebattant. Han har skrevet romaner, essays og reisebøker. "Vi, de druknede" er forfatterens første store litterære satsing siden reiseskildringene "Jeg har sett verden begynne"(1996) og "Jeg har hørt et stjerneskudd" (1997).

Bokdetaljer

Forlag Press

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788275472388

EAN 9788275472388

Genre Historisk litteratur

Omtalt tid 1900-1945 1800-tallet

Språk Bokmål

Sider 687

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

103 105 33 11 0 3

Bokomtaler

Carsten Jensen forteller her historien om den danske øya Marstal og dens innbyggeres forhold til havet. I boka følger vi fire generasjoner over 100 år frem til den andre verdenskrigs slutt. Mennene hadde stor utferdstrang og det var ikke uvanlig at de som valgte sjømannsyrket ble borte i 2-3 år av gangen. Tilbake satt kvinnene, og ikke sjelden opplevde de ikke å få mennene sine hjem fordi havet tok liv. Samtidig lå fremtidshåpet nettopp i havet og spesielt i sjømannsyrket.

På mange måter er dette en reiseskildring. Vi følger flere skikkelser og deres ferd mot fjerne farvann. Og det er de mest fantastiske historier - både morsomme, grufulle og triste - vi får innblikk i. Albert som leter etter sin forsvunnede far, som har bosatt seg med ny familie på Samoa, den grusomme styrmannen O´Connor som treffer fatale beslutninger for besetningen på skipet, Klara hvis største frykt er at sønnen skal bli sjømann ... Mange historier flettes inn i hverandre. Bakteppet i boka er Marstals vekst og fall som sjøfartsby, herunder også skipsfartens utvikling.

Boka er glitrende og anbefales sterkt!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Aldri har en koloss av en bok glidd lettere ned. Jeg ble satt i en drømmeaktig tilstand og slukte hvert ord. Personene husker jeg ikke hva het eller hva gjorde, det var reisen deres og omgivelsene som er styrken! LESLESLES

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg er selv oppvokst på ei øy og har hatt sjøen som arbeidsplass i adskillige år. Boken til Jensen syns jeg var fantastisk! Frodige fortellinger, om skjebner, misunnelse, relasjoner på godt og ikke fullt så godt. Gjenkjennelig en god del av det. Samtid er fortellergleden formidabel. Og innimellom måtte jeg humre, der er humor.
Særlig fornøyelig også at jeg har besøkt Søfartsmuseet i nettopp Marstal, det utgjorde en fin bakgrunn under lesningen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg ser jo at veldig mange setter denne boka svært høyt, og det kan jeg nok forstå. Men som lydbok ble den for min del ikke fengende nok til at jeg ønsket å fortsette. Kom ca 1/3 ut i boka før jeg ga meg. Har så veldig mange andre bøker som står på lista. Irriterer meg egentlig litt at dette ikke ble en favorittbok hos meg. Hadde nok litt for høye forventninger...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En svært god bok om livet i Marstal, der de fleste menn tradisjonelt sett blir sjømenn, kvinnene blir hjemme alene med barn med en fraværende mann, som de ikke vet kommer tilbake i live eller omkommer på havet. Klara, som blir enke med to små barn bestemmer seg for at hun skal gjøre alt i sin makt for at ikke sønnen skal omkomme på havet som sin far... En bok som vil bli husket, de røde lysene fra redningsvestene til de som lå i havet vil bli husket av meg som som de vil bli husket av Knut Erik... sterk, medrivende og oppslukende bok fra livet i en kystby i Danmark...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Vi seiler ikke fordi det finnes et hav. Men fordi det finnes en havn.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Når vi selv er ulykkelige, lengter vi etter et fellesskap med andre som har det som vi, etter denne bittersøte bekreftelsen på at vi ikke lider fordi vi har vært uheldige eller valgt feil, men fordi det er livets lov.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

"Dere kan nevne alle bordellgatene i verden," sa han, "og alle spritmerkene, og så kan dere telle dem og legge dem sammen. Da får dere det tallet som beviser matematisk hvor fryktelig dumt det er å drukne".

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Slik gjør vi det her, sier bonden på slektsgården sin. Ja, men slik gjør de det ikke der, sier sjømannen, for han har sett mer. Bonden bruker seg selv som målestokk for alt. Sjømannen innser raskt at det ikke går.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Naturen var verken rettferdig eller urettferdig. Begge deler var menneskets privilegium.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Etter hvert ble det stor aktivitet blant en del bokelskere for å svare på Haralds utfordring fra New York Times: Hvilken bok utgitt de siste 125 år er den beste? Jeg har nå saumfart boksamlinga mi uten å finne eksakt svar - kandidatene er jo så altfor mange. Dette er ei liste over mine nominerte, forsøksvis inndelt geografisk: Norden, Nord-Europa, Sør-Europa, Afrika, Asia, Nord-Amerika, Latin-Amerika og Oseania. Om jeg greier å sile ut en "vinner" fra hvert av områdene, vil vise seg.


Godt sagt! (7) Varsle Svar

God norsk og internasjonal litteratur som handler om havet og/eller skipskultur, uansett sjanger (innen det skjønnlitterære).

Begynner med romaner jeg selv har/har lest, men kom gjerne med forslag.


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Dette er en liste med bøker jeg har lest i 2013. Målet er 20 000 sider.

Mål nådd 19. november (20 154 sider)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her er skjønnlitteraturen som eg les i 2010. Grei måte å føre oversikt på!


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Siste reise" av Carsten Jensen
 • "Jeg har sett verden begynne" av Carsten Jensen
 • "Der vi engang gikk" av Kjell Westö
 • "Kaptein Nemos bibliotek" av Per Olov Enquist
 • "Alle tiders torsdag" av John Steinbeck
 • "Mitt navn er Karmosin" av Orhan Pamuk
 • "Haren med øyne av rav" av Edmund De Waal
 • "Tre kamerater" av Erich Maria Remarque
 • "Historien" av Elsa Morante
 • "Vår mann i Havana" av Graham Greene
 • "Gösta Berlings saga" av Selma Lagerlöf
 • "Klokken i Makedonia" av Knud H. Thomsen
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver