The Unlikely Pilgrimage Of Harold Fry

av (forfatter).

Doubleday 2012 Hardcover

Gjennomsnittlig terningkast: 4.73 (30 terningkast.)

44 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Se på denne utgaven hos amazon.co.uk Kjøp boka hos ark.no

Bokdetaljer

Forlag Doubleday

Utgivelsesår 2012

Format Hardcover

ISBN13 9780857520647

Språk Engelsk

Sider 304

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 18 5 2 1 0

Bokomtaler

Denne boken overrasket meg. Jeg lo og jeg gråt og har i det hele tatt vært gjennom hele følelsesspekteret. Rachel Bryce skriver veldig bra og historien flyter naturlig gjennom hele boken. Det dukker også opp noen overraskelser på reisen som er uforutsigbare. Anbefales.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En veldig søt bok! Fikk lyst til å ta en pilegrimsreise selv;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry vakte stor oppmerksomhet da den kom ut. Den kom først ut i 2012, og har siden kommet ut i mange land, inkludert Norge. På norsk heter den Harold Frys utrolige pilegrimsferd. Boka startet egentlig som et radioteater. Rachel Joyce har skrevet mange radioteaterstykker, og dette om Harold Fry skrev hun til faren, som var syk med kreft. Senere bestemte hun seg for at hun ville gjøre stykket om til en bok.

The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry er helt klart en voksenbok. Jeg er ikke så vant til å lese voksenbøker, men jeg har lest noen tidligere. Harens år av Atro Paasilinna og Magiens farge av Terry Pratchet er noen. De var veldig annerledes fra The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry.

Da jeg leste på baksiden av boka, så jeg at det stod: with his wife hoovering upstairs. For dere som ikke vet det, betyr "hoovering" å støvsuge, men jeg blandet det med "hovering", som betyr å sveve. Dumme meg trodde at kona svevde i andreetasje, og jeg tenkte at dette kom til å bli morsomt. Det viste seg fort at det var støvsuge hun drev med. Jeg ble litt skuffet, må jeg innrømme. Jeg trodde at The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry kom til å bli en lett fordøyelig, morsom, liten historie om en gammel mann som gikk England på langs. Det viste seg fort at ikke det heller var riktig. Boka er veldig dyp; det er masse å tenke over, og til tider er den ufattelig trist.

En ting jeg synes var dumt, var at det tok meg ganske lang tid å komme inn i historien. Boka var ganske treg i starten, og det gjorde at det tok lang tid å sette seg inn i boka. Det var veldig dumt! Det gjorde at en bok, som til tider var helt fantastisk og rørte meg til tårer, andre ganger var nesten litt kjedelig. Jeg skjønte at jeg var litt for ung, og at boka mest sannsynlig passer best for voksne.

Jeg likte godt hvordan man sakte, men sikkert fikk nøstet opp i Harolds fortid. Litt etter litt kommer det frem hva slags liv han har levd, og man skjønner bedre og bedre hvorfor han må gå denne lange turen. Helt fra sør i England til Skottland. Han gikk 627 miles, jeg vet ikke helt hvor mange kilometer det er, men det er langt. Han brukte 87 dager på denne turen.

Harolds historie er utrolig trist. Han har ikke hatt et lett liv, og mot slutten, da jeg fikk vite hva det var som plaget han så mye, rørte det meg til tårer. Det var så trist! Jeg satt å gråt skikkelig. Det var egentlig litt flaut; jeg satt barnevakt og visste at moren kunne komme hjem når som helst. Der satt jeg og gråt, og hun kunne komme hjem hvert øyeblikk. Heldigvis gikk det greit, og hun kom ikke hjem før jeg hadde fått tørket tårene. Jeg tror ikke at hun la merke til det...

Slutten var veldig søt, men trist, og den passet veldig godt til resten av historien. Det kunne ikke ende på noen annen måte.

Jeg anbefaler The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry for voksne, kanskje helst damer. Du må i hvert fall ikke ha noe imot å kanskje bli sittende å gråte en stund...

Innlegget ble opprinnelig publisert på bloggen min.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

I miss her all the time. I know in my head that she has gone, but I still keep looking. The only difference is that I am getting used to the pain. It's like discovering a great hole in the ground. To begin with you forget it's there and you keep falling in. After a while, it's still there, but you learn to walk round it.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

But maybe it's what the world needs. A little less sense, and a little more faith.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

You have to believe. That's what I think. It's not about medicine and all that stuff. You have to believe a person can get better. There is so much in the human mind we don't understand. But you see, if you have faith, you can do anything.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

The world was made up of people putting one foot in front of the other; and a life might appear ordinary simply because the person living it had done so for a long time.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

She had touched life, played with it a littel, but it is a slippery bugger, and finally we must close the door, and leave it behind.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Dette er en liste med bøker jeg har lest i 2013. Målet er 20 000 sider.

Mål nådd 19. november (20 154 sider)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ei liste for min egen del, for å få ein oversikt over kva eg faktisk les i løpet av eit år ;)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Perfect" av Rachel Joyce
 • "Elizabeth is Missing"
 • "We are all completely beside ourselves" av Karen Joy Fowler
 • "The reluctant fundamentalist" av Moshin Hamid
 • "The Rosie Project - A Novel" av Graeme Simsion
 • "The Cuckoo's Calling" av Robert Galbraith
 • "Simon og stjernene - roman" av Nathan Filer
 • "All the Light We Cannot See - A Novel" av Anthony Doerr
 • "The Goldfinch" av Donna Tartt
 • "Vi dyra" av Justin Torres
 • "The Ocean at the End of the Lane - A Novel" av Neil Gaiman
 • "Butcher's crossing" av John Williams
Alle bokanbefalinger for dette verket