Torsdagsmordklubben

av (forfatter) og Kari Engen (oversetter).

Gursli Berg 2021 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.40 (114 terningkast.)

229 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Torsdagsmordklubben er den første boken i en planlagt serie på fire bøker. Den handler om fire hobby-detektiver som alle er i 70-årene, de bor på et luksuriøst aldershjem i et ombygdt kloster, i en nydelig liten landsby i Kent. De møtes hver torsdag over et glass vin eller to for å diskutere lokale, uløste mordsaker. Joyce er tidligere sykepleier, Ron er eks-fagforenings-leder, Ibrahim er en pensjonert psykiater, og den hemmelighetsfulle Elisabeth var spion i sine yngre dager. En dag skjer det et mord i landsbyen, og de fire amatørdetektivene får en levende sak i fanget, med et ekte lik, og et sted der ute, en virkelig morder.

«En fantastisk detektivroman ... det veldreide plottet holder deg på pinebenken, men det er det herlige persongalleriet som er historiens største styrke.»
The Mirror

«Vittig, varm og klok med uimotståelige karakterer - dette er en av årets herligste bokutgivelser.»
Daily Mirror

Bokdetaljer

Forlag Gursli Berg

Utgivelsesår 2021

Format Innbundet

ISBN13 9788293311942

EAN 9788293311942

Serie Torsdagsmordklubben (1)

Genre Politi og detektiver Krim

Språk Bokmål

Sider 430

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

11 48 37 14 2 2

Bokomtaler

Coopers Chase er en seniorlandsby i Kent. Den er luksuriøs, og den nedre aldersgrensen er 65 år. Fire av beboerne har dannet en klubb - Torsdagsmordklubben. Ron er tidligere fagforeningsleder, og var ganske kjent i sin tid. Ibrahim er psykiater, Joyce sykepleier, og Elizabeth er omgitt av mystikk. Det sies at hun muligens har vært spion, men det er ikke godt å si. Hver torsdag møtes de for å diskutere uløste mordgåter. De har løst flere, men det er ganske frustrerende å ikke får gjort noe med det. Sakene er stort sett foreldet, og de har uansett ingen myndighet. Da det blir begått et mord i nærområdet, er de i fyr og flamme - spesielt Elizabeth. Denne muligheten skal de ikke la gå fra seg. Med list, bekjentskaper, og kløkt gyver de løs på saken. Det lokale politiet blir tatt på sengen av de ivrige pensjonistene. Hvor får de all informasjonen sin fra?

Koselig og humoristisk krim, full av underlige karakterer. Underholdende og annerledes. Forfatteren har røpet at det i hvert fall kommer én bok til.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Etter å ha lest en glitrende omtale av denne gledet jeg meg stort og ble skikkelig skuffet. Den fenget meg på ingen måte, språket var for lett og klarte ikke å gi meg noe som helst så etter ca. 60 sider klappet jeg bare boken sammen. Når det er ingenting i en bok som gjør meg nysgjerrig på hva som vil skje utover i boken så gidder jeg ikke bruke tid på den rett og slett.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Richard Osman var kanskje ikke et kjent navn tidligere hvis man ikke har sett på BBC. Men vi som har sett på BBC og Pointless,vet godt hvem han er. Det er et quizshow hvor han gir ut poeng til deltagerne og litt sarkasme i samme slengen. Han har ikke uhøflig form for sarakasme, men heller smart sarkasme. Han han sin sjarm.

Nybegynnerflaks?
Han har også klart noe kanskje mange drømmer om. Å skrive en debutbok som får mye oppmerksomhet og noen som kjøper filmrettighetene til den, og ikke av hvem som helst, men av Steven Spielberg. Det skjedde med Torsdagsmordklubben, hvis ryktene er sanne, og det hjelper kanskje å være kjent fra før av? Hvem vet? Uansett så fortjener han det siden han virker å være en artig og jordnær fyr.

Torsdagsmordklubben er første bok i en serie. Tror det er planlagt at det skal være fire bøker i serien, men er ikke helt sikker, og dette ga mersmak. Selve saken er ikke så veldig spennende, men karakterene er det, og liker vittigheten. Har alltid likt britisk humor bedre enn norsk humor. Britisk humor er mer rett på sak og norsk humor er noe barnslig?

I denne boka møter man pensjonister med ulike yrkesbakgrunn, som møtes hver torsdag for å drøfte uløste mordmysterier. En fin måte å være sosial på og true crime er jo i vinden for tiden, og har vært det lenge. Det er noe de fleste er interesserte i. Det er jo spennende, så skjønner dem godt, og det er også viktig for å eldre mennesker å være sosiale. Man blir jo ikke sosial på samme måte som før når man er i vanlig arbeidsliv. De befinner seg i landsbyen Kent, England, som er et rolig sted. Men det blir ikke like rolig særlig lenge da et mord skjer i nærmområdet, og man får en følelse av at disse pensjonistene ikke klarer å holde seg unna drapsmysteriet ...

Koselig hverdagskrim
Torsdagsmordklubben er merket som roman, men synes heller det er krim, selv om det ikke er en typisk, ren krim. Hvis man ser etter en hardbarket og rå krimbok, er nok ikke dette den rette boka å velge. Dette er en karakterdrevet krimbok med fokus på det hverdagslige og relasjoner. Stemningen og settingen kan minne noe om Tv-serien Midsomer Murders, som jeg jeg så på helt til de byttet hovedperson, og da ble det ikke helt det samme. Men likte Tv-serien godt inntil det skjedde. Boka har litt av samme stemningen som da Tv-serien var på topp. Noen ganger trenger man hverdagslig krim, og synes Osman beskriver hverdagslig krim på en ypperlig måte. Det trenger ikke å skje noe hele tiden, og noen ganger er karakterer mer interessante å lese om enn selve krimsaken, og han balanserer krimsaken(e) og karakterene på en god måte.

Dette er en bok på 430 sider og det er noen partier som ikke er like interessante å lese om, og ikke alt i boka engasjerer, men det meste. Selv om noen deler i boka er noe tungt å komme seg gjennom, vil man likevel vite hva som skjer videre. Det er en bok man må være noe tålmodig med, og det er verdt det, for likte det meste av boka, bortsett fra slutten som var som forventet og ikke helt det store. Likevel har jeg lyst til å lese resten av serien. Hadde heller ikke hatt noe i mot å være medlem av denne klubben!

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kjøpte boka fordi den har fått mange gode vurderinger og handlingen hørtes morsom ut. Men etter å ha kjempet meg gjennom 420 sider, angret jeg veldig på det. Skrivestilen er fra 90-tallet og veldig uharmonisk. Handlingen er ikke spennende i det hele tatt og både karakterene og humoren er svært overfladiske.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Når man har nådd en viss alder, kan man stort sett gjøre som man selv vil. Det er ingen som setter deg på plass, bortsett fra legen og barna dine.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Det er hans faste smoothie. En kurv bringebær, én håndfull spinat, islandsk yoghurt (eller finsk hvis de er tomme for islandsk), spirulina, hvetegress, pulver av acerolabær, chlorella, tang, acaiekstrakt, kakaobiter, sink, rødbetjuice, chiafrø, mangoskall og ingefær. Det er hans egen oppfinnelse, og han kaller den «Hold det enkelt».

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Folk kommer alltid på besøk når man har mistet en venn, og i vår alder har man rukket å tenke ut alle de riktige tingene vi skal si. Vi har sagt dem så mange ganger.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Blir det et bedre leseår enn 2020? (35 bøker)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker lest i 2022.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

skriv bildebeskrivelse her

1. David Grann - "Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI"
2. Featuring an inheritance: Janice Hallett - «The Twyford code»
3. Title starting with the letter “G”: Talia Hibbert - «Get A Life, Chloe Brown»
4. Title starting with the letter “H”: Tamsyn Muir - «Harrow the Ninth»
5. Title starting with the letter “I”: Maurene Goo - "I believe in a thing called love"
6. Under 200 pages: Sjón - «The blue fox»
7. A city or country name in the title: Karin Tidbeck - «Amatka»
8. Dystopian Fiction: Stephen King - «The waste lands»
9. A book with a dedication: Shirley Jackson - "The haunting of Hill house"
10. Takes place during the roaring twenties: Agatha Christie - "The murder of Roger Ackroyd"
11. A book about secrets: Ann Cleeves - "A lesson in dying"
12. High Fantasy: Leigh Bardugo - «Shadow and bone»
13. Published posthumously: Jean-Dominique Bauby, «The diving bell and the butterfly» (unntatt i Frankrike)
14. A survival story: Thor Heyerdahl - "Kon-Tiki-ekspedisjonen"
15. Set in Australia: Benjamin Stevenson - «Everyone In My Family Has Killed Someone»
16. Featuring one of the “seven deadly sins”: Taylor Jenkins Reid - "Carrie Soto is back" (pride)
17. By a Caribbean author: Jamaica Kincaid - «Lucy»
18. Set during a war other than WWI or WWII: Guillermo del Toro og Cornelia Funke - "Pan’s labyrinth - the labyrinth of the Faun" (spanske borgerkrigen)
19. Typographic cover: R. F. Kuang - «Babel»
20. A book about siblings: Helga Flatland - «En moderne familie»
21. A second-hand book: Philippa Gregory - «The White Queen» (kjøpt på loppemarked)
22. A body-positive message: Lisa Fipps - «Starfish»
23. An alliterative title: Margarita Montimore - «Oona out of order»
24. Nordic Noir: Jo Nesbø - «Rødstrupe»
25. A fashionable character: Danielle Steele - "Dorothy Must Die"
26. Has an epilogue: C. S. E. Cooney "Saint Death’s Daughter"
27. Newbery Medal Winner: Kate Dicamillo - «Flora & Ulysses»
28. Includes a funeral: Teodora Goss - «The strange case of the alchemist’s daughter»
29. Sends you down a rabbit hole: Neil Gaiman - "The Sandman: Act 2"
30. An author with a same name as you: Jenny Erpenbeck - «The End of Days»
31. Set in a workplace: Rainbow Rowell og Faith Erin Hicks - «Pumpkinheads»
32. Published by Macmillan: Tamsyn Muir- "Nona the Ninth"
33. A banned book: Adam Silvera - «They Both Die At The End»
34. Featuring mythology: Ellie Griffiths - «The Janus stone»
35. A book you meant to read last year: J. K. Rowling - "Harry Potter and the Prisoner of Azkaban"
36. Chapters have cliffhangers: Hervé Le Tellier - "The Anomaly"
37. Written in present tense: Øyvind Hatterud - "Mjøsa rundt med mor"
38. An enemies-to-lovers plot: Chloe Gong - «These Violent Delights»
39. The final book in a series: Fredrik Backman - «Vinnerne»
40. Written by a comedian: Lauren Graham - «Talking As Fast As I Can: From Gilmore Girls to Gilmore Girls and everything in between»
41. A character who is a refugee: Jeff Vandermeer - «Borne»
42. Time in the title: Richard Osman - «Thursday Murder Club»
43. A book “everyone” has read: Emma Cline - «The Girls»
44. A contemporary setting: Bjørn Vatne - "Underliv"
45. First word in the book is “The”: Danielle Paige - «Yellow Brick War»
46. Script font on the spine: Jon Kalman Stefansson - «Sommerlys, og så kommer natten»
47. Set in the city of Dublin: Caimh McDonnell - «A man with one of those faces»
48. A book by Octavia E. Butler: Octavia Butler - «Parable of the Sower»
49. Books on the cover: Sangu Mandanna - «The very secret society of irregular witches»
50. Related to the word “Murder”: Kerstin Ekman - "Hendelser ved vann"
51. A book that doesn’t fit any of the other 51 prompts: Solvej Balle - «Om utregning av romfang 1»
52. Published in 2023: Leigh Bardugo - «Hell Bent»

Mini-utfordringer (kan bruke bøker fra hovedutfordring):
February 2023 Mini-Challenge:
1. Set in either winter or spring (depending on what the groundhog says!): Benjamin Stevenson - “Everyone In My Family Had Killed Someone”
2. A shadow on the cover: Adam Silveira - «They both die at the end» (Audible-versjonen)
3. A time loop: Solvej Balle - «Om utregning av romfang 1»

October mini-challenge:
1. «It was a dark and stormy night»: Shirley Jackson - «The haunting of Hill house»
2. Steampunk
3. Includes a funeral scene: Teodora Goss - «The strange case of the alchemist’s daughter»


Godt sagt! (0) Varsle Svar

skriv bildebeskrivelse her

A book you meant to read in 2022: Ellie Griffiths - «The Janus Stone»
A book you bought from an independent bookstore: Richard Osman - "Thursday Murder Club" (eier to ex., ett kjøpt på loppemarked)
A book about a vacation: Bjørn Hatterud - «Mjøsa rundt med mor«
A book by a first-time author: Margarita Montimore - «Oona out of order»
A book with mythical creatures: Jeff Vandermeer - "Borne"
A book about a forbidden romance: Chloe Gong - "These Violent Delights"
A book with "Girl" in the title: Emma Cline «The Girls»
A celebrity memoir: Thor Heyerdal - «Kon-Tiki-ekspedisjonen»
A book with a color in the title: Sjón - "The blue fox"
A romance with a fat lead: Talia Hibbert - «Get A Life, Chloe Brown»
A book about or set in Hollywood: Lauren Graham - «Talking As Fast As I Can: From Gilmore Girls to Gilmore Girls and Everything in Between»
A book published in spring 2023: Bjørn Hatterud - «Blokka på Bjerke»
A book published the year you were born: Stephen King - «The wastelands» (først utgitt 1991)
A modern retelling of a classic: Danielle Paige - «Dorothy Must Die»
A book with a song lyric as its title: Maurene Goo - «I believe in a thing called love»
A book where the main character's name is in the title: Kate DiCamillo - "Flora & Ulysses"
A book with a love triangle: Herve Le Tellier - «The Anomaly»
A book that's been banned or challenged in any state in 2022: Octavia Butler - "Parable of the Sower" (banned in Texas)
A book that fulfills your favorite prompt from a past challenge: Tamsyn Muir - "Harrow the Ninth" (written in second person)
A book becoming a TV series or movie in 2023: David Grann - "Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI"
A book set in the decade you were born: J. K. Rowling and Jim Kay - «Harry Potter and the Prisoner of Azkaban»
A book with a queer lead: Karin Tidbeck - «Amatka»
A book with a Map: Leigh Bardugo - "Shadow and bone"
A book with a rabbit on the cover: Leigh Bardugo - «Hell Bent»
A book with just text on the cover: Kersti Ekman - «Hendelser ved vann»
The shortest book (by pages) on your TBR list: Jamaica Kincaid - "Lucy"
A #BookTok recommendation: R. F. Kuang - «Babel»
A book you bought secondhand: Jo Nesbø - «Rødstrupe»
A book your friend recommended: Teodora Goss - «The strange case of the alchemist’s daughter»
A book that's on a celebrity book-club list: Richard Osman - «The Thursday Murder Club» (fra BBCs «Between the covers»-bokklubbliste
A book about a family: Benjamin Stevenson - «Everyone in my Family has Killed someone»
A book that comes out in the second half of 2023: Britney Spears - «Min egen stemme»
A book about an athlete/sport: Taylor Jenkins Reid - "Carrie Soto Is Back"
A historical-fiction book: Philippa Gregory - «The White Queen»
A book about divorce: Helga Flatland - «En moderne familie»
A book you think your best friend would like: Caimh McDonnell - «A man with one of those faces»
A book you should have read in high school: Louisa May Alcott - «Little Women»
A book you read more than 10 years ago: Klaus Hagerup - «Kaninene synger i mørket»
A book you wish you could read for the first time again: Agatha Christie - "The murder of Roger Ackroyd"
A book by an author with the same initials as you: Jean-Dominique Bauby, «The diving bell and the butterfly»

Advanced
A book written during NaNoWriMo: C. S. E Cooney - «Saint Death's Daughter»
A book based on a popular movie: Guillermo del Toro og Cornelia Funke - «Pan’s labyrint»
A book that takes place entirely in one day: Adam Silveira - «They both die at the end»
A book that was self-published: Solvej Balle - «Om utregning av romfang 1»
A book that started out as fan fiction: Danielle Steelse - "Yellow brick war"
A book with a pet character: Sangu Mandanna - "The very secret society of irregular witches"
A book about a holiday that's not Christmas: Rainbow Rowell - «Pumpkinheads»
A book that features two languages: Jenny Erpenbeck - «The End of Days»
The longest book (by pages) on your TBR list:
A book with alliteration in the title: Tamsyn Muir - «Nona the Ninth»


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Kulen som bommet" av Richard Osman
 • "Den siste djevelen må dø" av Richard Osman
 • "Mannen som døde to ganger" av Richard Osman
 • "Gravens hemmeligheter" av William Shaw
 • "Til minne om en morder" av Pascal Engman
 • "Dødeland" av William Shaw
 • "Mellom linjene" av Johanna Schreiber
 • "24 gode gjerninger" av Jenny Fagerlund
 • "I de beste sirkler - kriminalroman" av Lene Lauritsen Kjølner
 • "Syv løgner" av Elizabeth Kay
 • "Døden går på visning" av Anders De la Motte
 • "Passasjeren - kriminalroman" av Sven Petter Næss
Alle bokanbefalinger for dette verket