We are all completely beside ourselves

av (forfatter).

2014 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.68 (19 terningkast.)

44 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Rosemary's young, just at college, and she's decided not to tell anyone a thing about her family. So we're not going to tell you too much either: you'll have to find out for yourselves what it is that makes her unhappy family unlike any other. Rosemary is now an only child, but she used to have a sister the same age as her, and an older brother. Both are now gone - vanished from her life. There's something unique about Rosemary's sister, Fern. So now she's telling her story; a looping narrative that begins towards the end, and then goes back to the beginning. Twice. It's funny, clever, intimate, honest, analytical and swirling with ideas that will come back to bite you. We hope you enjoy it, and if, when you're telling a friend about it, you do decide to spill the beans about Fern - it's pretty hard to resist - don't worry.

Bokdetaljer

Utgivelsesår 2014

Format Heftet

ISBN13 9781781252956

EAN 9781781252956

Språk Engelsk

Sider 336

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 12 5 1 0 0

Bokomtaler

Det som bør sies, som bør ropes fra høyt og lavt, er at «We are all completely beside ourselves» er eksepsjonelt morsom, intelligent, makeløst godt komponert, forførende godt skrevet og så engasjerende at det en må se til mer spesialiserte sjangre for å finne noe som er like gripende.

Les mer her: skriv lenkebeskrivelse her

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Bloody brilliant! Denne historien går i uventede retninger i ett kjør. Hvordan preges vi av oppveksten? Og hvor mye kan vi stole på det vi husker? Oppslukende og tankevekkende.

Vær OBS på spoilere i andre omtaler her.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Romanen ble nominert til The Man Booker Prize i 2014 og er en underlig sak hvor fortellerteknikken gjør at du ikke helt vet hva du leser før langt inn i boken. Likevel føler du deg ikke forvirret, så ikke la deg skremme av den opplysningen.

Hovedkarakteren mistet ikke mindre enn to familiemedlemmer i løpet av kort tid da hun var barn, og som ungdom forsøker hun å forstå hva som har skjedd. Broren er bare forsvunnet, og hun prøver å nøste opp i hva som har skjedd med ham. Dette er ikke en kriminalroman, men heller en bok som viser hvordan en historie kan se helt forskjellig ut sett fra forskjellige personer og også fra forskjellige ståsteder i livet.

Det er mye intertekstualitet i denne, og det at jeg har lest de fleste tekstene det vises til, høyner min leseopplevelse. De som har studert evolusjon og psykologi vil nok kunne kjenne se en ekstra dimensjon, men det er ikke nødvendig med bakgrunnskunnskap for å nyte boken.

Hovedpersonen er kompleks og har en litt skrudd og ofte humoristisk tilnærmelse til livet. Spesielle oppvekstforhold har gjort henne rar og såpass spesiell at hun ikke passer inn noen steder.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er ikke ofte jeg leser bøker som er skrevet på annet språk enn norsk. I høstferien var vi en tur i London og denne boken var det reklame om på tuben. Tenkte at ja, jeg blir påvirket av reklame og kjøpte boken. I begynnelsen gikk det litt trått, men fremover. Etterhvert som jeg klarte å lese ordene uten å forstå hvert enkelt ord 100% gikk det lettere. Jeg forstod hovedbudskapet.. Synd denne boken ikke er oversatt. Men det handler om to jenter som levde sammen til de var fire, men som så ble skilt. Det viste seg at den ene jenta var en sjimpanse, mens den andre var et menneskebarn. Boken beskriver samholdet dem i mellom og hvilket tap det var for den fire år gamle jenta å plutselig være uten sin storesøster, og hvordan det påvirket hennes liv i ungdom og oppvekst. Boken er lettlest, og med mye handling på få sider. Den tar og opp spørsmål om moral på forskning på dyr, og i den forbindelse etiske spørsmål. En anderledes bok en ikke glemmer med det første!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

There are moments when history and memory seem like a mist, as if what really happened matters less than what should have happened.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

My relatives had been waiting a long time to see me come to no good.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

"I'm speechless," my mother told me, which wasn't remotely true.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

My mom says I just haven't met the right guy yet, the guy who sees the stars in my eyes.

True enough. I have yet to meet that guy.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Antagonism in my family comes wrapped in layers of code, sideways feints, full deniability.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøkene som blir referert til i OITNB! Minus et par fagbøker jeg ikke gadd å legge til (ikke var det plass heller!) ;)


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sjølv om det absolutt ikkje finst tid til det


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i 2015


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg ville lese i 2016 som aldri blir lest fordi lista over 2016-bøker ble så altfor lang (og samtidig utilstrekkelig). Så dette er "leftovers" pluss diverse som nok dukker opp meir eller mindre spontant. Foruten desse reste-bøkene har eg planer om å
1) lese fleire klassikare
2) utforske meir japansk litteratur - rett og slett fordi eg falt pladask for Haruki Murakami
3) utvide sjangrene eg les, F. Eks vil eg forsøke meg på litt fantasy (fordi den såkalla "urbane fantasy-en" i Neil Gaimans Neverwhere gav meirsmak. Også innen Sci-fi, gjerne med humor og satire, som i Hitchhikers guide to the Galaxy, vil eg lese meir


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "The Testament of Mary" av Colm Toibin
 • "To Rise Again at a Decent Hour - A Novel" av Joshua Ferris
 • "Did You Ever Have A Family" av Bill Clegg
 • "The spinning heart" av Donal Ryan
 • "A tale for the time being" av Ruth Ozeki
 • "The sea, the sea" av Iris Murdoch
 • "The Luminaries" av Eleanor Catton
 • "Cold Comfort Farm (Penguin Classics Deluxe Editions)" av Stella Gibbons
 • "The Sky Is Everywhere" av Jandy Nelson
 • "Landline" av Rainbow Rowell
 • "The Unlikely Pilgrimage Of Harold Fry" av Rachel Joyce
 • "Little Fires Everywhere" av Celeste Ng
Alle bokanbefalinger for dette verket