Født til å løpe

jakten på løpingens hemmelighet

av (forfatter) og Børge Lund (oversetter).

Pax 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.06 (103 terningkast.)

259 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Hvorfor løper vi? Det er utgangspunktet til den amerikanske journalisten Christopher McDougall. I jakten på svaret oppsøker han glohete canyoner, utilgjengelige fjelltopper, savanner og maratonløyper. Han møter den myteomspunne løperen Caballo Blanco og løperstammen tarahumaraene i Mexico, han blir venner med noen av verdens beste langdistanseløpere, han snakker med skofabrikanter, trenere og leger - og han oppdager at nøkkelen til et bedre liv kan være nærmere enn du tror. "Født til å løpe"har allerede fått klassikerstatus i løpemiljøer verden over, men den har i like stor grad fenget vanlige lesere. For dette er framfor alt en eventyrlig fortelling med et knippe helt uforglemmelige karakterer. Boka er solgt til over 20 land, har ligget på bestselgerlistene siden den kom, og filmrettighetene er solgt til Hollywood. Med smittende energi og entusiasme tar McDougall deg med på en reise du sent vil glemme.

Bokdetaljer

Forlag Pax

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788253034881

EAN 9788253034881

Språk Bokmål

Sider 326

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

32 52 13 5 1 0

Bokomtaler

Denne boken formidler lidenskap og løpeglede på en måte som gjør at jeg får lyst til å løpe! fort og langt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg ble veldig skuffet over denne. Jeg er allerede interessert i løping generelt og barfotløping spesielt, så jeg trodde den ville være midt i blinken. Men selv om historien som fortelles er interessant, så fortelles den med alt for mange ord og mye svada, sentimentalitet og meget selektive referanser til forskning. Det blir litt hallelujastemning over det hele, og jeg vil faktisk råde alle til å lese den med et kritisk blikk, selv om jeg er enig i det aller meste av hovedbudskapet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boka likte jeg godt, og jeg blei enda mer overbevist om at løping er greia! Selv om jeg er laaangt unna ultraløp - så ga boka masse løpemotivasjon!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Født til å løpe er boken jeg fikk anbefalt av min fadder. De første seksti sidene var vanskelig å komme gjennom, men så fikk jeg leselysten. Boken har vært utrolig overbevisende for min del. Den er så overbevisende at etter et par sider lest. Så vil dra ut å løpe, og komme tilbake med en god opplevelse.

Boken handler om en amerikansk journalist som heter Christopher McDonall. Han ønsket så sterkt å få fart på beina, men fikk stadig vondt og endte opp med skader. Deretter drar han på en eventyreise. Der oppsøker han blant annet glohete daler, savanner, utilgjengelige fjelltopper og maraton løyper for å finne svare på «hvorfor vil løper». Han møter løpestammen tarahumarene i Mexico og den myteomspunne løperen Caballo Blanco. Forfatteren i boka Christopher McDonall blir kjent med verden beste langdistanseløpere og leger, trenere og snakker med skofabrikanter. Han forteller om mer eller mindre troverdige historier, mens skaden hans går gradvis over.

Dette er en bok framfor eventyr fortellinger. McDonall tar med deg på en reise du sent vil glemme. Jeg anbefaler boken for idrettsutøvere, ungdom og voksene. Boken vil fenge en like stor grad de vanlige leserne også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En tvers igjennom fasinerende, underholdende og inspirerende bok. Jeg har ikke akkurat begynt å løpe, men den frister til aktivitet. Både fysisk og mental. Anbefales på det aller varmeste, både til løpere og sofaslitere!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

"Man slutter ikke å løpe fordi man blir gammel", sa Dipsea Demon (96). "Man blir gammel fordi man slutter å løpe."

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Det var tarahumaraenes virkelige hemmelighet: De hadde aldri glemt hvordan det føltes å elske å løpe. De husket at løping var menneskehetens første kunstart. Lenge før vi risset bilder inn i hulevegger eller slo rytmer på hule trær, perfeksjonerte vi kunsten å la pust og hjerne og muskler arbeide sammen i harmoni for å frakte oss over ulendt terreng. Og da forfedrene våre omsider lagde sine første hulemalerier, hva var det første motivet? Jo – det løpende mennesket.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Hinsides den mest ekstreme utmattelse og smerte kan vi finne mer rolig styrke enn vi noensinne har drømt at vi hadde, energikilder som aldri er blitt beskattet fordi vi aldri bryter gjennom barrieren.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Unnskyldningen...var at 42,2 kilometer ble altfor kort; en pinglete liten maraton var over før tarahumaraene rakk å legge inn høygiret.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Lagkapteinen så ut som en fjøsnisse som hadde førtidspensjonert seg og flyttet til Florida; han var en kortvokst 55 år gammel bestefar som hadde på seg blå kappe med glorete rosa blomster, rosa skjerf og ei ulllue trædd nedover ørene, alt sammen toppet med et sorgløst smil

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Dette er en liste over bøker som omhandler ultramaraton. Mange av bøkene er selvbiografier av ultraløpere, og disse har jeg valgt å plassere øverst i listen. Ellers har jeg tatt med bøker hvor forfatteren hovedsakelig skriver om ultramaraton.

Kom gjerne med forslag!


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Bøkene som blir referert til i OITNB! Minus et par fagbøker jeg ikke gadd å legge til (ikke var det plass heller!) ;)


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg har som mål å få lest en bok annenhver uke. For å måle progresjon samler jeg dem her.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ikke alle bøker er verdt å tas vare på, eller leses om igjen. Ikke nødvendigvis fordi de er dårlige, men fordi første gangs lesing ga nok. Jeg er en person som gjerne kan lese enkelte bøker om igjen. Ikke alle personer er slik. Og ikke alle bøker er slik. Her er noen bøker jeg gjerne leser igjen.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker jeg har lest


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Bli best med mental trening" av Erik Bertrand Larssen
 • "Hva jeg snakker om når jeg snakker om løping" av Haruki Murakami
 • "Ekko - et essay om algoritmer og begjær" av Lena Lindgren
 • "Hjernen er stjernen - ditt eneste uerstattelige organ" av Kaja Nordengen
 • "Sapiens - en innføring i menneskehetens historie" av Yuval Noah Harari
 • "Operasjon sjølvdisiplin" av Agnes Ravatn
 • "Våpen, pest og stål - menneskenes historie gjennom 13 000 år" av Jared Diamond
 • "Grensen - en reise rundt Russland gjennom Nord-Korea, Kina, Mongolia, Kasakhstan, Aserbajdsjan, Georgia, Ukraina, Hviterussland, Litauen, Polen, Latvia, Estland, Finland og Norge samt Nordøstpassasjen" av Erika Fatland
 • "Underkastelse" av Michel Houellebecq
 • "Verda er ein skandale - ei lita bok om livet på landet" av Agnes Ravatn
 • "Sovjetistan - en reise gjennom Turkmenistan, Kasakhstan, Tadsjikistan, Kirgisistan og Usbekistan" av Erika Fatland
 • "Sjarmen med tarmen - om et av kroppens mest undervurderte organer" av Giulia Enders
Alle bokanbefalinger for dette verket