Carsten Jensen forteller her historien om den danske øya Marstal og dens innbyggeres forhold til havet. I boka følger vi fire generasjoner over 100 år frem til den andre verdenskrigs slutt. Mennene hadde stor utferdstrang og det var ikke uvanlig at de som valgte sjømannsyrket ble borte i 2-3 år av gangen. Tilbake satt kvinnene, og ikke sjelden opplevde de ikke å få mennene sine hjem fordi havet tok liv. Samtidig lå fremtidshåpet nettopp i havet og spesielt i sjømannsyrket.

På mange måter er dette en reiseskildring. Vi følger flere skikkelser og deres ferd mot fjerne farvann. Og det er de mest fantastiske historier - både morsomme, grufulle og triste - vi får innblikk i. Albert som leter etter sin forsvunnede far, som har bosatt seg med ny familie på Samoa, den grusomme styrmannen O´Connor som treffer fatale beslutninger for besetningen på skipet, Klara hvis største frykt er at sønnen skal bli sjømann ... Mange historier flettes inn i hverandre. Bakteppet i boka er Marstals vekst og fall som sjøfartsby, herunder også skipsfartens utvikling.

Boka er glitrende og anbefales sterkt!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Noen meninger om hvordan Marstal feminiseres, mister hardheten, og mister sin dominerende posisjon som sjøfartsby?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har du lest denne også du...jeg fikk den anbefalt av en kusine i går, og fikk lånt den i lyd på biblioteket allerede i dag...sitter og laster inn 20CD-er nå. Fin innledning til boken du gir...uten å avsløre for mye, men det er sikkert mange spennende del-historier og skildringer i denne innholdsrike romanen ja...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Superbok! 20 cd-er føltes alt for lite. Men: Første cd var et kjedelig slit, nesten så jeg ga opp før jeg hadde begynt. Glad jeg fortsatte!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

OK, da vet jeg det...takk for opplysningen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gled deg. En av mine favoritter. Rose-Marie har rett: En glitrende roman, et litterært verk

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Høres fint ut...akkurat ferdig med å laste den inn nå. Lang - 20CD-er. (Men først skal jeg lyte ferdig Enquista Et annet liv, fin den også.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Marit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit Rgretemor