God norsk og internasjonal litteratur som handler om havet og/eller skipskultur, uansett sjanger (innen det skjønnlitterære).

Begynner med romaner jeg selv har/har lest, men kom gjerne med forslag.


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 6 svar.

"Helvete eller høy sjø" av Ivar Myklebust. Jon M har en rekke; "En sjøens helt" er den siste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bra liste - holder på med "Haiene" her nå, og har nettopp lest den islandske du har tatt med. "Den siste viking" av Johan Bojer har vel sin naturlige plass på en slik liste :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fint initiativ til liste. Dette er en litteratur jeg må vende tilbake til, og Moby Dick må nytes igjen. Man kan sikkert nevne alt av Joseph Conrad her, men jeg vil iallefall anbefale hans The Shadow-Line, en ganske kort men tettpakket dannelsesberetning til sjøs. Ellers foregår mye av Hamsuns Landstrykere på havet. Andre bøker det er verdt å nevne, men som jeg ikke har lest ennå, er Edgar Allan Poe sin The Narrative of Arthur Gordon Pym of Nantucket, visstnok Poes eneste fullstendige roman, og ikke minst Victor Hugos Les Travailleurs de la Mer, som visstnok ikke bare skal være en brakende god bok om havet, men jeg har hørt tale om at den også er en av verdens flotteste romaner.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Himmelrike og helvete av Jón Kalman Stefánsson; genierklært om torskefiskere på Island.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Noveletta "The Secret Sharer" av Joseph Conrad. Obligatorisk pensum for alle litteraturstudentar, men ikkje dårlegare for det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Vi, de druknede" av Carsten Jensen. En fantastisk bok fra den danske seilskutetiden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Ivar SandJulie StensethEivind  VaksvikHilde VrangsagenHilde Olaussenkjell kMarte OnarheimKay NilsenTuridVannflaskegretemorLailaAlice NordliGroAtmanBjørner SandomDun AenghusMerethe SolstadbrekMonica CarlsenTone SundlandAnne LiseLailaHildeE .NinamgeEllen E. MartolAnne Berit GrønbechSiljeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBenedikteTorill Elisabeth RevheimBoktimmyDagfinn Jakobsentove NessStig Elvis  FursetNeda AlaeiAnneWangMads RageBerit R