Høsten 2010 fikk jeg en liten folder fra bokhandelen libris; "Våre 101 favoritter, stemt frem av bokelskere for bokelskere" Listen inneholder noe for enhver smak og er oppført alfabetisk med romaner fra 1-80, deretter krim.
Fordi en liste ikke kan inneholde mer enn 100 bøker, så kom ikke Skumringstimen med Johan Theorin som nr 101 med.


Godt sagt! (17) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Det var jo en noe typisk liste for Libris bøker, men jeg hadde faktisk lest 34 og 6 står i skal lese bolken min. :o)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En allemannseie-liste:)Alle kan finne noen bøker der som de har lest eller skal lese. Jeg er kommet til 39 leste nå, og har som mål å komme gjennom alle 101

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lese 49 av desse bøkene. I bokhylla har eg seks til som står på "skal lese-lista". - Førebels....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er bare kommet til 29, men lista stimulerer til leselyst:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har vel lest 37 av disse og flere blir det vel etterhvert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har som mål å komme gjennom hele lista, kanskje du slår følge?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, det tror jeg er totalt urealistisk, flere av bøkene har jeg avbrutt og noen av dem har jeg ingen planer å lese. Men det blir sikkert en 4-5 stk til ihvertfall. Tror jeg kom til 38 jeg hadde lest da jeg tok en ny telling. Kanskje jeg kommer opp i 50 hvis jeg legger godviljen til;) Hvor mange av dem har du lest?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lest 29, og det er veldig mange som jeg aldri ville valgt selv, men som jeg nå er glad jeg har lest. Så jeg gir meg ikke før jeg har vært gjennom alle:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hmmmmm.....

Noen klassiske verk her, men jeg kan ikke fri meg for å tenke at dette er en liste satt sammen for å fremme salg av nyere bøker som er lett tilgjengelig i Libris (og andre boksjapper) og at det ikke er tradisjonelle ltterære kvalitetskriterier som ligger til grunn. Hadde vært interessant å vite hvem disse bokelskerne som har stemt frem listen var. Tipper på at det har vært folk som tilfeldigvis har vært innom Libris.

Eller tar jeg feil?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det ser ut til at det er ansatte hos Libris som har stemt frem sine favoritter, derav navnet "Libris sine 101 favoritter" Men selvsagt, de kommersielle interessene er der, og det har aldri vært noen intensjon å skjule det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så hyggelig at du nevner og bruker denne lista! Vi hadde stooooor glede av å lage den hos Libris i sin tid. Kommersielt? Bokhandlere ønsker jo alltid at folk skal lese mer - men i bokhandlene finner du da også folk som leser mye, og som virkelig brenner for å dele sine store leseopplevelser med flere. Listen er laget med hjertet :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vet du, denne lista har introdusert meg for bøker jeg aldri trodde jeg ville ønske å lese. Jeg har alltid vært glad i å lese, men lite villig til å utforske ukjente (for meg) forfattere. Etter at jeg fikk listen har jeg aktivt brukt den som leseliste, jeg har kommet til 91 nå, og tror et par tre fire bøker til er aktuelle. Det jeg har erfart siden, er at jeg i mye større grad er åpen for nye leseopplevelser. Så derfor, tusen takk for at du var med og bidro til listen som igjen har gjort meg rikere på opplevelser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

91 - det er imponerende! Jeg telte over selv i går, og rundet så vidt 40. Hvilke har du ikke lest på listen? På grunn av innlegget ditt diskuterte vi i dag om vi skal lage en ny og oppdatert. Kanskje den kommer akkurat i det du er ferdig :-) Ellers er det jo fantastisk mye god inspirasjon her på bokelskere.no.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så moro det hadde vært med en ny og oppdatert liste, men da må du sende den til meg for vi har ikke Libris mer i byen, ble Norli i stedet:-). Av bøkene på lista har jeg ikke lest Min kamp 2, 3 og 4, og tror ikke jeg kommer til å lese de heller. Ellers står Kjærlighet i koleraens tid, Guden for små ting, Kristin Lavransdatter, Don quijote, En bønn for Owen Meany, Siste natt i Twisted river og Hobbiten ulest. Beatles holder jeg på med nå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tonesen81Leseberta_23Turid Kalvatn SchøyenGodemineRandiHilde H HelsethWilliam BillisonsiljehusmorCamillaHarald KDemeterEmil ChristiansenReadninggirl30KristofferIngeborgSigrid NygaardKirsten LundNils PharosomniferumAnette SBerit RAnniken LritaolineAud- HelenVigdisHanne Kvernmo RyeKjell F TislevollHilde Merete GjessingEvaBjørn SturødPirelliLars Johann MiljeelmeRaymonLars MæhlumBeathe SolbergEivind  VaksvikKarin BergStig TIvar Sand