Alene sammen

av (forfatter), Kari Risvik (oversetter) og Kjell Risvik (oversetter).

Gyldendal 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.68 (191 terningkast.)

497 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Marion og Shiva Stone er tvillingbrødre. Moren er en ung nonne som har hatt et hemmelig forhold til en engelsk lege. Fødselen til tvillingene blir dramatisk, og moren dør. Faren rømmer, men guttene vokser opp blant foreldrenes kolleger på sykehuset. Under dramatiske omstendigheter tvinges Marion til å flykte til USA, til en jobb på et slumhospital i Bronx. Da fortiden innhenter dem alle, må han støtte seg til to av dem han aldri har stolt på: faren, som forlot ham, og broren, som svek ham.

Omtale fra forlaget

En gripende familieroman fra Afrika og Amerika om fedre og sønner, leger og pasienter, kjærlighet og savn, hjemme og borte Marion og Shiva Stone er tvillingbrødre. Foreldrene -- en vakker, indisk nonne og en ung, flink, men folkesky britisk lege -- har et hemmelig forhold mens de arbeider på et misjonssykehus i Addis Abeba i årene etter krigen. Moren dør under fødselen, og faren rømmer, men guttene vokser opp på sykehuset. De får miljøet og fagkunnskapen inn under huden fra første dag. Samtidig beveger Etiopia seg på randen av katastrofen. Det er imidlertid ikke politikken, men kjærligheten til den samme unge jenta som kiler seg inn mellom tvillingene. Under dramatiske omstendigheter tvinges Marion til å flykte til USA, der han tar jobb på et slumhospital i Bronx. Når fortiden innhenter dem alle, må han støtte seg til to av dem han aldri har stolt på: faren som forlot ham, og broren som svek ham.En intenst spennende og rørende -- men også uventet morsom -- roman. En uforglemmelig reise gjennom én manns helt spesielle liv. En bevegende historie om den styrken og intimiteten, men også den merkelige skjønnheten, som ligger i det å kunne helbrede andre mennesker."En fantastisk bok! Virkelig, denne boka kommer til å bli en stor suksess. Den har alt: Nonner, sammenvokste tvillinger, borgerkrig og medisin -- det slo meg at hvis Vikram Seth og Oliver Sacks ble satt til å samarbeide om en firetimers episode av Grey's Anatomy, som skulle foregå i Afrika, kunne de bare håpe på å komme opp med noe så bevegende og underholdende ... En utrolig god roman." Mark Salzman.En av de beste romanene jeg har lest på lenge.. Robert Bly

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788205390171

EAN 9788205390171

Omtalt sted New York Etiopia

Språk Bokmål

Sider 777

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

39 82 49 14 5 2

Bokomtaler

En av de bøkene jeg føler jeg er så takknemlig for å ha funnet. På en bensinstasjon!!!! Er det mulig. En av mine største leseopplevelser!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

en fantastisk roman -smekkfull av medisinsk informasjon spennende plott- hjertevarme og psykologiske interaksjoner. jeg leste den 2 ganger på rappen for å få med meg alt det nye som var "gjemt" i storryen Skulle ønske han skriver mer!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Denne boken var litt tung å komme inn i, den første halvdelen fenget meg ikke helt og jeg var på nippet til å gi opp hele boken et par ganger. Siste halvdel tok seg kraftig opp og det ble plutselig spennende å se hvordan historien endte. Litt lange avhandlinger en del steder, føler at boken med hell kunne vært forkortet litt, nesten 800 sider var i lengste laget. Men til syvende og sist en spennende historie.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

En flott beretning om kjærlighet og håpløshet fra etiopia

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Les, les , les !
Eneste negative er at det blir litt mye medisinske beskrivelser av og til, og selv for meg med 3 års helsefaglig utd, var dette i overkant mye.... ellers er boka et fantastisk eventyr!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Var ikke det definisjonen på hjemme? Ikke hvor du er fra, men hvor du er ønsket?

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Verden avhenger av hver eneste handling vi begår, og hver eneste unnlatelse vi gjør oss skyldige i, enten vi vet det eller ikke

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Ja, jeg har en grenseløs tro på hva en kirurg kan utrette, men ingen kirurg kan lege et sår som skiller to brødre.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Den raslingen hun hørte, var kanskje bare kremastermusklene hos alle menn om bord som uvilkårlig heiste sine dinglende sædfabrikker opp i sikkerhet.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Slik forholder det seg også med livet. Du lever det forlengs, men forstår det baklengs. Det er bare når du stanser opp og kaster et blikk bak deg at du kan se det liket som ble valset ned under hjulene dine.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Kjell Risvik er ein av dei verkeleg store oversetterane vi har i Noreg, han har oversett ifrå spansk, portugisisk, katalansk, italiensk, fransk, tysk, engelsk og hebraisk, samt 6 andre språk. Her er lagt til nokon av dei han har oversatt for å vise hans repetoir. Det må nemnast at hans sambuar Kari Risvik også har bidratt ein del.


Godt sagt! (25) Varsle Svar

Høsten 2010 fikk jeg en liten folder fra bokhandelen libris; "Våre 101 favoritter, stemt frem av bokelskere for bokelskere" Listen inneholder noe for enhver smak og er oppført alfabetisk med romaner fra 1-80, deretter krim.
Fordi en liste ikke kan inneholde mer enn 100 bøker, så kom ikke Skumringstimen med Johan Theorin som nr 101 med.


Godt sagt! (14) Varsle Svar

En kollega ba meg lage en liste over bøker jeg kunne anbefale akkurat henne og det resulterte i en liste som kanskje flere kan få glede av. Listen er en salig blanding av gammel og ny litteratur, lettlest og mindre lettlest, krim, spenning og skjønnlitteratur. Der bøkene tilhører en serie, så har jeg kun tatt med første bind.


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Leste bøker fra Afrika og/eller med afrikansk forfatter.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

I lesesirkelen for 2015 så følger vi popsugars reading challenge 2015.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Når himmelen faller ned - en roman" av Jennifer Cody Epstein
 • "Vi var familien Mulvaney" av Joyce Carol Oates
 • "Den stumme gutten" av Parinoush Saniee
 • "Før flommen tar oss" av Helena Thorfinn
 • "Syersken fra Madrid" av María Dueñas
 • "En vannmelon, en fisk og en bibel" av Christy Lefteri
 • "De hemmelige barna" av Alison McQueen
 • "Mandeltreet" av Michelle Cohen Corasanti
 • "Kivien kaller - roman" av Sarah Lark
 • "Maorienes sang - roman" av Sarah Lark
 • "Damekupeen" av Anita Nair
 • "Helbredelsen" av Jonathan Odell
Alle bokanbefalinger for dette verket