Engelens spill

av (forfatter), Kari Risvik (gjendikter) og Kjell Risvik (gjendikter).

Gyldendal 2008 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.34 (395 terningkast.)

1360 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp eller selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Barcelona, 1920-tallet. David Martín er journalist og forfatter og bosatt i et forlatt og falleferdig tårnbygg. En dag dukker den ivrige Christina opp og ubehagelige og underlige ting begynner å skje. David settes samtidig på sporet av en rekke godt bevarte hemmeligheter og opplever at noen tar i bruk de råeste midler for å stikke kjepper i hjulene for ham. Boken slutter der forfatterens forrige bok, Vindens skygge, begynner.

Omtale fra forlaget

Den etterlengtede oppfølgeren til Vindens skygge, en varm og skummel roman om vennskap, 1920-tallets Barcelona og ønsket om å bryte seg fri fra fortiden. Her kommer den etterlengtede og vellykkede oppfølgeren til Vindens skygge. Det er en roman om vennskap, Barcelona og ensomhet, og ønsket om å bryte seg fri fra fortiden. Fortelleren mister aldri grepet om 1920-tallets Barcelona: hustrig, røykfylt og dunkelt. Få kan som Ruiz Zafón tegne rom som på samme tid er så henrivende og livstruende. Han maner dem fram fra alle minner vi har om 1800-tallsromaner: digre, falleferdige, mugne, mørklagte og skjebnetyngede hus. Fascinerende og skrekkinngytende. Handlingen er dynket i spiritisme, faustmyter, Eksorsisten og Jane Eyre, og er en himmelropende hyllest til Dickens. Fortelleren gir oss varme, vennskap og fortvilelse, og fører oss til sist ut og inn av skrekkabinetter som på et spøkelsestog, mens håret reiser seg på hodet vårt og vi hyler av fryd. Ingen får tillatelse til å filme verken Vindens skygge eller Engelens spill, og Hollywood gråter nok sine salte tårer over det, men VI .; vi får lese!Carlos Ruiz Zafóns (f. 1964) første roman, Vindens skygge, har solgt i 10 millioner eksemplarer på verdensbasis, og Engelens spill solgte i 230.000 eksemplarer bare den første helgen etter utgivelsen i Spania.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788205385931

EAN 9788205385931

Genre Spenning

Omtalt tid 1918-1939

Omtalt sted Barcelona

Språk Bokmål

Sider 634

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

44 145 129 58 17 2

Bokomtaler

Endelig kom oppfølgeren til "Vindens skygge", og jeg gledet meg stort til å kaste meg over boka. Vi befinner oss i tiden før handlingen i "Vindens skygge", fremdeles i Barcelona, på 1920-tallet. David Martin er 17 år og løpegutt i en avis. Hans store drøm er å skrive en udødelig roman, og da han får muligheten til å skrive en føljetong i avisen og at på til lykkes, er det noe som forløses i ham.

Senere får David i oppdrag å skrive en bestselgerroman, og han inngår i den forbindelse en pakt med den desillusjonerte forfatteren Andreas Coreli. Dette angrer han senere dypt på, for forbindelsen koster ham dyrt og ingenting går etter planen.

Ting begynner virkelig å ta av den dagen Isabella dukker opp i Davids falleferdige tårnbygning, og ønsker å bli hans sekretær. Noen er ute etter David, og spørsmålet er om han skjønner det før det er for sent.

Boka startet storveis, men etter hvert syntes jeg den flatet ut. Mye av det som gjorde et veldig sterkt inntrykk på meg i "Vindens skygge", manglet rett og slett. Etter hvert ble jeg også sittende å irritere meg over språklige lettvintheter og banaliteter. Alt i alt en over middels grei bok og kanskje vel så det, men den lever etter min mening dessverre ikke opp til "Vindens skygge". Ivar Nørve gjorde for øvrig en strålende jobb som oppleser!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg har virkelig sansen for Carlos Ruiz Zafón og hans univers. Han skriver godt og morsomt, ispedd en dæsj makabre detaljer. Jeg hang ikke helt med i alle detaljene, men likte boka veldig godt.
Jeg hørte den som lydbok og oppleser Ivar Nørve gjør en fantastisk jobb, samme som i Vindens skygge.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

God driv i denne boken. Det var ikke lett å henge med i svingene, og ikke alt var lett å forstå, men boken var alikvel såpass spennende at jeg bare måtte lese videre, såpass at jeg satt i besøk og lengtet hjem for å lese.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litt lang og litt merkelig, men en fantastisk historie. Hørte den som lydbok og det vil jeg anbefale på det varmeste. Fantastisk innlevelse av Ivar Nørve. Litt lange dialoger i boken, og til tider litt mørk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Hver bok har en sjel, sjelen til den som skrev den, og sjelen til dem som leste den og opplevde den.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Misunnelse er de middelmådiges religion.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg blir her og leser, for livet er kort.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Vanlige mennesker setter barn til verden. Forfattere føder bøker.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

"Det er umulig å overleve i en tilstand som permanent baserer seg på virkelighet, i allefall for et menneske. Vi bruker derfor en stor del av livet på å drømme, især når vi er våkne". Sitat; Engelens spill, Carlos Ruiz Zafròn

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Kjell Risvik er ein av dei verkeleg store oversetterane vi har i Noreg, han har oversett ifrå spansk, portugisisk, katalansk, italiensk, fransk, tysk, engelsk og hebraisk, samt 6 andre språk. Her er lagt til nokon av dei han har oversatt for å vise hans repetoir. Det må nemnast at hans sambuar Kari Risvik også har bidratt ein del.


Godt sagt! (25) Varsle Svar

Bokomslag har vært omtalt her inne før. Muligens har det også vært laget lister over "trendy" bokomslag fra de siste ti- tolv åra. Hvordan skapes slike trender, montro? Denne lista inneholder et flertall oversatte bøker, mange svært populære, som alle har omslag som viser en eller flere personer i kontrast mot en bakgrunn; ofte er de på veg ut av bildet. Har noen pønsket ut at slike omslag fremmer salget?


Godt sagt! (14) Varsle Svar

Her er bøker som alle må lese, synes jeg!!!De beste jeg har lest


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Lesesirkel 2012-2013


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Når en jobber på bibliotek er man hele tiden eksponert for all slags bøker. Vanskelig å unngå fristelsen til en bok til(uansett om du vet at du har en haug som venter på deg hjemme


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Himmelens fange" av Carlos Ruiz Zafón
 • "Vinter i Madrid" av C.J. Sansom
 • "Fatimas hånd" av Ildefonso Falcones
 • "Bokens folk" av Geraldine Brooks
 • "De forsvunne hendene" av Robert Wilson
 • "Vindens skygge - reiseguide" av Sabine Burger
 • "Nattog til Lisboa" av Pascal Mercier
 • "Øya under havet" av Isabel Allende
 • "Gravkammer" av Kate Mosse
 • "Din nestes hus" av Jette A. Kaarsbøl
 • "Miraklene i Santo Fico" av D.L. Smith
 • "Den blinde mannen i Sevilla" av Robert Wilson
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver