Jeg har funnet ut at jeg liker litt sånn "creepy" bøker, i den gotiske sjangeren.
Har ikke tenkt så mye på det før, men etter å ha lest "Stormfulle høgder" kom jeg til å tenke på om der er bøker i samme sjanger som jeg kunne lese. Jeg kom da på at jeg jeg var svært begeistret for Frobenius sin "Latours katalog" og de fire bøkene av Carlos Ruiz Zafon som begynner med "Vindens skygge". Dette er mine favoritter. Og nå kan jeg plusse på Stormfulle høgder. Jeg vil nå prøve å samle flere bøker på en liste, så jeg kan kose meg med sjangeren :)

Har du noen forslag?


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Fin liste!

Vil også anbefale "We Have Always Lived in the Castle" av Shirley Jackson og
"Vera" av Elizabeth von Arnim, som var en forgjenger til Rebecca.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg vil absolutt anbefale "Home before dark" av Riley Sager og "The Sun Down Motel" av Simone St. James :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Daphne de Mauriers 'Jamaica Inn' er herlig gotisk. Ser du har 'Rebecca' på lista allerede.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fikk lyst til å foreslå "The haunting of Hill House" av Shirley Jackson. Vet ikke om den er erkegotisk, men uansett veldig verdt å lese. Og Dracula. Og kanskje "The woman in white" av Wilkie Collins (ikke lest den selv).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Marit HåverstadReadninggirl20Astrid Terese Bjorland SkjeggerudHarald KgretemorVannflaskeHelena ESraDevoralibrosAnne Lise JohannessenGroElinBeHildeKaren RamsvikEivind  VaksvikMarit HøvdeDagfinn JakobsenKarin BergEli HagelundCamilla RødjeHilde H  HelsethTonje-Elisabeth StørkersenEllen E. MartolIdaTorAnn-ElinKristin71Rade AlmudaffarTanteMamieMarianne  SkageStine AskeBertyYvonne SandbergmirNorahmoiraJulie StensethHallgrim BarlaupAnniken RøilBjarne AashaugTor Arne Dahl