Syersken fra Madrid

av (forfatter), Kari Risvik (oversetter) og Kjell Risvik (oversetter).

Gyldendal 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.40 (126 terningkast.)

274 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Madrid, 1930-tallet. Den unge og formuende Sira Quiroga lar seg overtale til å reise til Tanger med sin store flamme, Ramiro Arribas. Der bruker han opp formuen hennes og etterlater henne i dyp gjeld, og Sira må starte som syerske for å betale tilbake gjelden. Den spanske borgerkrigen har brutt ut, og Europa står på randen av verdenskrig. Sira får en engelsk kvinne med kontakter som kunde. Snart lever Sira et dobbeltliv, som syerske og britisk spion.

Omtale fra forlaget

Dramatisk og spennende om krig og kjærlighet.

Samtidig som Sira Quiroga, den unge datteren til en syerske fra Madrid, forelsker seg hodestups i den karismatiske forretningsmannen Ramiro Arribas, blir hun kontaktet av faren, som hun aldri har møtt. Den aldrende Gonzalo Alvarado viser seg å være både rik og gavmild - og med ett er Sira en formuende kvinne, med en mann hun elsker.
Men da den samvittighetsløse Ramiro etterlater henne alene og pengelens i Tanger, er det slutt på hellet til Sira. Snart er hun tvunget til å ta opp sitt gamle yrke som syerske, for å få endene til å møtes. I mellomtiden har den spanske borgerkrigen brutt ut, og den flittige Sira får stadig nye kunder. Blant dem er Rosalinda Fox, en verdensvant engelsk kvinne med mange kontakter, og det tar ikke lang tid før Sira lever et risikabelt dobbeltliv, som syerske og britisk spion - i et Europa som vakler på randen av verdenskrig.
Syersken fra Madrid er en storslått og fargerik roman fra et av de mest dramatiske kapitlene i europeisk historie, som tar leseren med på en reise - fra det pro-nazistiske Madrid, via det kolonialistiske Marokko til det kosmopolitiske Lisboa under verdenskrigen - fylt med spioner, opportunister og flyktninger av alle slag.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788205406650

EAN 9788205406650

Omtalt tid 1939-1945 1918-1939

Omtalt sted Spania Marokko

Språk Bokmål

Sider 659

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

15 43 51 12 5 0

Bokomtaler

En lettlest bok som jeg fant i Kroatia. Fra Spania og Marokko fra Franco si regjeringstid og under 2. Verdenskrig. Handler om den unge syersken Sira som ble spion for engelskmennene . En god fortelling når en er i feriemodus.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En god historie,som tar deg med til Madrid og Marocco. Fortellere er bokas hovedperson,sydamen Sira som kommer fra arbeiderklassen i Madrid. Hun er oppvokst med en alenemor,og tidene er harde i førkrigstiden. Boka tar oss med videre i livet til Sira,gjennom et turbulent kjærlighetsforhold som fører henne til Marocco. Hun vikles inn i kriminelle handlinger,men kommer styrket ut av det. Den andre verdenskrig fører henne endelig tilbake til Madrid,der hun får oppdrag som hemmelig agent,
Dette var et kort sammendrag,boka er på nesten 700 sider! De sidene kunne nok etter min smak blitt forkortet betraktelig,selv om boka hadde fine skildringer og tildels litt spennende,så var den på grensen til kjedelig i enkelte kapitler. Synes ikke forfatter lykkes med noen klimaks i boka.
Men fordi den i perioder var interessant og bra personbeskrivelser vil jeg gi den terningkast 4

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sira vokser opp sammen med moren i Madrid som er syerske. Også Sira får opplæring i dette faget, og hun blir dyktig. Så forelsker Sira seg i sjarmerende Ramiro, og reiser med ham til Tanger. Der lever de herrens glade dager helt til Ramiro stikker av med formuen Sira har arvet etter faren sin. Ensom og forlatt starter hun etterhvert et nytt liv i Marokko som en populær syerske. En dag kommer britiske Rosalinda inn i systuen til Sira og forandrer livet hennes nok en gang.

Noe ujevn. Til tider interessant og stor spenning mot slutten av boken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg likte historien, men synes det var mye gjentagende beskrivelser og snirklete språk. Synes heller ikke hovedpersonen var helt troverdig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

My fear didn't want to be left behind, so it came with me.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Om man drasser på et uhorvelig stort lass, saktner det riktignok farten, og det krever en voldsom kraftanstrengelse, men det gjør det ikke umulig å komme seg videre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

He spoke with complicity, familiarly, as though he knew me; as though his soul and mine had been waiting for each other since the beginning of time.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Vi nordmenn elsker både å lese og reise. Har du lyst til å lese bøker med handling fra spennende byer? Her er VGs guide til godt lesestoff. VG 21.juli 2012


Godt sagt! (12) Varsle Svar

Man kan reise både kort og langt i bøkenes verden. Fasinerende å se hvor mange spennende steder som dukker opp, allerede i titlene. Listen startet som en liten lek for meg selv. Men, så fikk jeg lyst til å dele den.


Godt sagt! (9) Varsle Svar

Lesesirkel 2012-2013


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøkar eg les i 2013 og ei kort meining om dei.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Lengslenes labyrint" av María Dueñas
  • "En bønn for Venezia" av Marina Fiorato
  • "Nonnen" av Simonetta Agnello Hornby
  • "Margarets frihet" av Jessica McCann
  • "Tedyrkerens kone" av Dinah Jefferies
  • "Det gule huset" av Patricia Falvey
  • "Tidlig en morgen" av Virginia Baily
  • "Fyrvokterens kone" av Karen Viggers
  • "Febertreet" av Jennifer McVeigh
  • "Somrenes bok" av Emylia Hall
  • "Villa Serena - roman" av Domenica De Rosa
  • "Hvis du får dette brevet" av Sarah Blake
Alle bokanbefalinger for dette verket