Stormens søster

av (forfatter) og Benedicta Windt-Val (oversetter).

Cappelen Damm 2016 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.88 (317 terningkast.)

639 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2016

Format Innbundet

ISBN13 9788202445003

EAN 9788202445003

Serie De syv søstre (2)

Genre Romantikk

Omtalt sted Norge Sveits

Språk Bokmål

Sider 601

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

69 156 81 8 3 0

Bokomtaler

Dette er den andre boken i serien om De syv søstre. Boken starter tidsmessig der den forrige startet, men vi følger Ally denne gangen.

Selv om søster nummer to kanskje er litt mer observant i forhold til omgivelser enn det den eldste søsteren var så får vi ikke vite noe særlig mer om adoptivfar, "mor" ei heller noen utvikling av relasjoner søskene seg i mellom. Boken kan fint leses frittstående, dvs uten å ha lest den første. Muligens ikke noe galt i det sånn objektivt, men for meg er denne mangelen på å drive en hovedfortelling videre litt skuffende. Ihvertfall har jeg slike forventninger til en serie.

I den engelske lydboken til Audible kunne forteller ha gjort litt research på norsk uttale og f.eks lært seg å uttale far/mor riktig istedet for å variere mellom å uttale både fur/mur og før/mør, men det skal jeg ikke belaste forfatteren for :)

Morsomt at mye av handlingen tar sted i Norge. Boken er godt skrevet og man lar seg rive med, så jeg gir den en svak 5'er.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg syns "bolken" med bondefortellingen var strålende skrevet av en utenlansk forfatter.. :) Ydmykhet og de store forkjellene mellom by og land har hun beskrevet mesterlig.. For meg hadde denne boken samme lunhet som den første.. Gleder meg til fortsettelsen.. !! :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Spännande men jag kan ju inte låta bli att hänga upp mig på felaktigheter som att det skulle ha gått att åka tåg från Bergen på 1870-talet dvs 30-40 år före Bergensbanan byggdes. Detta var väl det grövsta felet, men en del andra saker runt det norska bondesamhället och hur tjänstefolk titulerades retade mig boken igenom.
Nu ger jag dock boken en femma i alla fall eftersom den trots ovan nämnda felaktigheter grundade på dålig research, var fängslande och spännande om än lite väl förutsägbar. Nåväl. En del överraskningar gjorde mig glad liksom hela boken totalt gjorde.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I bok nummer to i serien om de syv søstrene går turen til Norge. Vi følger den dyktige seileren Ally på jakt etter sin opprinnelse og sine forfedres historie. I bakgrunnen lurer både Ibsens Peer Gynt og selveste Grieg. Morsomt å lese ei bok om Norsk historie, skildret av en utenlandsk forfatter. Jeg drives videre av nysgjerrighet for hva Pa har funnet på for jentene sine. Jeg tipper han har en plan med alt. Jeg skulle i likhet med flere andre som skriver her inne sett mer av samspillet mellom de syv søstrene og deres felles historie.
Jeg skjønner hvorfor serien er blitt så populær.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bokomslaget burde gi meg en viss advarsel og diverse hint, men forblindet av at handlingen foregår i Norge, så trosser jeg alle varsellamper og gir meg lesingen i vold.
Jeg kommer vel til side 150, på pur trass, før jeg må legge boka fra meg. Det er som å sitte inne i ei badstue som blir varmere og varmere, man ønsker å holde ut, men må bare gi opp. Lese helt til side 596??? Glem det! Til tross for at det er interessant å lese om den første oppsetningen av Peer Gynt, samt Griegs musikk, ønsker jeg ikke å være med hovedperson Ally tilbake til sine røtter i Norge, eller få svaret på om hun fant sin hjertens kjær.
Lucinda Riley, jeg vet at jeg likte Skyggesøsteren, derfor blir jeg så skuffet over de to første bøkene i serien, og kan ikke love deg at jeg starter på en fjerde bok. Beklager, men som jeg har nevnt til deg tidligere, - det hele blir så hakkete, forutsigbart og sukret for mye til at jeg blir utfordret som leser.
Den eneste årsaken til at treeren på terningen lyser i kveldssola, er ene og alene for at du har fordypet deg i to av Norges største kunstnere på sine felt. Takk for at du skriver om norsk forhistorie og kultur! Hva plott og språk angår, - der er det dessverre ikke så mye å hente denne gangen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

I de svake øyeblikkene vil du finne din største styrke. Eller: I øyeblikk av svakhet finner du din største styrke.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Livet gir deg aldri tyngre bører enn du er i stand til å bære

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dette øyeblikket er alt vi har.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg ville ikke liste meg langs kysten, men styre midt ut på havet, veiledet av stjernene. v/Georg Eliot

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Også i år er målet å lese 52 bøker.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

De 11 mest populære bøkene for voksne på Tysvær folkebibliotek 2017


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har ikke muligheten til å lese så mye lenger, men får se hvor mange bøker jeg klarer å få lest i år.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

En liste bestående av alle bøkene jeg har lest i 2019.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker i 2020


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Perlesøsteren" av Lucinda Riley
 • "Månesøsteren - Tiggys historie" av Lucinda Riley
 • "Atlas - historien om Pa Salt" av Lucinda Riley
 • "Skyggesøsteren" av Lucinda Riley
 • "Solsøsteren - Electras historie" av Lucinda Riley
 • "Den savnede søsteren" av Lucinda Riley
 • "Den glemte Deverill" av Santa Montefiore
 • "Sommerfuglrommet" av Lucinda Riley
 • "Den siste kamelia" av Sarah Jio
 • "Kjærlighetsbrevet" av Lucinda Riley
 • "Timeglasset" av Tracy Rees
 • "Kjærlighetens ansikt" av Sarah Jio
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver