Sirile gentlemen søkes

av (forfatter) og Kirsti Vogt (oversetter).

Silke 2011 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.34 (158 terningkast.)

403 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Alma og Margit setter inn ei kontaktannonse hvor de søker etter sirile gentlemen. Mens de venter på svar, snur de opp ned på aldershjemmet Solgläntan hvor de bor midlertidig.

Omtale fra forlaget

Det skjer ting i livet, både forargelige og gledelige ting. Det er forargelig at Tomelilla kommune skal bygge en ny vei tvers over Almas og Margits tomter. Men hvis damene ikke hadde blitt tvunget til å flytte, hadde de ikke kommet til Solgläntan aldershjem. Da hadde de ikke skaffet seg sitt livs første langbukser - med strikk i livet. Da hadde de ikke tatt aldershjems-bestyreren på fersken i armene på kommunalråden, og Alma hadde ikke tenkt ut sin listige plan. Og de hadde i hvert fall ikke satt inn en kontaktannonse i avisen. Men slik ble det - og damene gleder seg ... Tomelilla blir aldri det samme etter Almas og Margits bravader. Sirile gentlemen søkes er en roman om gamle damer med bein i nesa, om vennskap som holder i allslags vær, og en påminnelse om at livet er vidunderlig og fullt av håp!

Bokdetaljer

Forlag Silke

Utgivelsesår 2011

Format Innbundet

ISBN13 9788282700030

EAN 9788282700030

Genre Humor

Omtalt sted Sverige

Språk Bokmål

Sider 257

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

7 68 59 19 5 0

Bokomtaler

SIRILE GENTLEMEN SØKES av Karin Brunk Holmqvist: Jeg har ikke for vane å skrive omtaler av bøker jeg ikke leser fullt ut, men denne gangen føles det på sin plass å gjøre et unntak for å geileide de eventuelle lesehestene og bokormene som ser seg selv i min boksamling - unna denne boken. Holmqvists andre utgivelser kan jeg ikke uttale meg om, andre enn Potensgiverne, noe jeg allerde har gjort, men det jeg imidlertid kan si om dem er at de forblir liggende urørte på soverommet mitt til den dagen de pakkes inn og gis i julegave til familiemedlemmer som forhåpentligvis vil verdsette de jeg har lest og ikke lest bedre enn jeg har gjort og høyst antakelig vil gjøre. Nå til begrunnelsen: Å lese denne boken var for meg som å drikke sand. Språket vakler like mye som i den første boken jeg leste av henne, om ikke mer, dialogene har i mine øyne som oftest ingenting som helst med handlingen å gjøre - de driver den ikke fremover, men gjør rett og slett at den stagnerer. Dette er en roman for deg som er tilbakelent og tåler et alminnelig innblikk inn i to påstått uvanlige gamle damers fortløpende liv; Holmqvist skifter kapittel nesten like ofte som døgnet. Denne boken fant jeg full av selvfølgeligheter; dessverre har jeg ingen eksempler på akkurat det. En ting skal forfatteren ha, hun har tæl nok til å skrive de bøkene hun har skrevet og attpåtil gi dem ut. Og noen må åpenbart like dem. Noen er imidlertid ikke meg. Holmqvist kan på den annen side prise seg lykkelig for at jeg ikke kaster terningen på bøker jeg ikke har lest ferdig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fantastisk skjønn bok om to eldre damer. En bok å kose seg med.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Litt vel "feelgood". Men absolutt greit og hyggelig. Ikke akkurat spennende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En lun og hyggelig bok hvor jeg absolutt synes at man blir kjent med karakterene og at man er med de på godt og vondt. En koselig feelgood-bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg brukte lang tid på denne boka. Jeg leste bare noen sider hver kveld, for at den skulle vare lenge. En herlig bok om to oppfinnsomme gamle damer og alt det rare de fant på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

"Det er jeg som er halt," sa Alma alvorlig. Selv om de hadde skrevet det i annonsen, ville hun gjøre det helt klart. "Vi har alle vårt," sa Einar. "jeg har flass," og så lo alle fire.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"Jeg skjønner ikke hvorfor alle menn må være så kjepphøye," sa Alma plutselig. "Så du hvordan Anton Kvist brisket seg som en hane for damene på seniordansen sist... Han har vel ikke noe å prale med?" fnøs hun. "Det er vel klokkespillet som dingler mellom beina på dem som får mannfolka til å tro de er noe."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Jeg er redd av og til." "For hva da?" "Den silken, vet du, i kisten. Men hvis du lever lenger enn meg, har du lovet meg å ordne det." "Det vet du at jeg gjør, Alma. Nå må vi nesten sove."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hun tenkte tilbake på barndommen sin og hvor umoderne alt hadde vært den gangen. Kaldt i husene og den samme maten hele tiden. Nå lå hun her i en behagelig seng, og det var varmt og godt. Mat fikk de i overflod, og nye langbukser hadde hun også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bøker jeg fikk med meg fra bytte-hylla på hotellet i Bulgaria :)


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøkene fra 2017


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Kranvriderne" av Karin Brunk Holmqvist
 • "Høyt henger de og søte er de" av Karin Brunk Holmqvist
 • "Akuttbjellen" av Karin Brunk Holmqvist
 • "Kaffe med musikk" av Karin Brunk Holmqvist
 • "Steinhimmelen" av Karin Brunk Holmqvist
 • "Rosa elefanter" av Karin Brunk Holmqvist
 • "Rapsgubbene" av Karin Brunk Holmqvist
 • "De hvite englene" av Julia Gregson
 • "Svindel og multelikør" av Catharina Ingelman-Sundberg
 • "Tirsdagsdamene - mellom ugress og roser" av Monika Peetz
 • "Langhelgen" av Veronica Henry
 • "Julebrevpikene" av Karin Bjørset Persen
Alle bokanbefalinger for dette verket