Julebrevpikene

av (forfatter).

Silke 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.27 (75 terningkast.)

159 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er den første boka om venninnene i Bjørkvik, Finnmark.

Omtale fra forlaget

Det er helt utrolig! Magnhild har fått den snobbete søsteren Magdalenas årlige julebrev og freser av sinne. For et skryt! Hvilke løgner! På toppen av det hele forteller søsteren i det masseutsendte brevet at hun også tenker å feire jul hjemme i Finnmark hos Magnhild. I krisemodus samler Magnhild jentegjengen, og sammen skaper de en liten motstandsbevegelse: Ærlige julebrev. Etter mye vin og heftige diskusjoner, skriver de fem venninnene ærlige leserbrev til lokalavisen. Denne ærligheten sprer seg som ild i tørt gress over hele landet, og opprøret mot den perfekte fasaden vekker både harme og sympati. Snart figurerer jentegjengen i landets store tabloidaviser og de inviteres til TV-showet God Morgen Norge. Men, samtidig som Magdalena ankommer Bjørkvik, kaster reportere og turister seg over den intetanende lokalbefolkningen på nærbutikkens kaffehjørne. Hele bygda dras inn i kaoset de ærlige julebrevene skaper, og ingenting er lenger som før i lille Bjørkvik i Finnmark.

Bokdetaljer

Forlag Silke

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788282700344

EAN 9788282700344

Serie Venninnene i Bjørkvik (1)

Omtalt sted Finnmark

Språk Bokmål

Sider 287

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

9 28 20 12 4 2

Bokomtaler

Julebrevpikene er en utrolig morsom bok med tema som kan passe de fleste og kan være noe å tenke på i disse "Julebrev"- og for ikke å snakke om "Facebook"-tider.. Hurra for ærlige Julebrev !!! :D

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Underholdende bok, masse å kjenne seg igjen i for de fleste som har irritert seg over julebrev, rosablogger og skrytende facebook-oppdateringer. Den som har bak seg noen år i Finnmark får litt ekstra :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Humorkrydder i mørketiden: Julebrevpikene

Det er ikke bare i Finnmark det er mørketid. Det er det også her, i Trøndelag, i november og desember, skjønt en finnmarking sikkert vil blåse av det. Men for meg er det mer enn mørkt nok her nå, og mørkere blir det. Da er det godt med noe som kan lokke mørke skoddeskyer bort og dra smil og latter frem. Lattervitaminer kan bidra til å gjøre førjulsmørket lettere å leve med. Nå kommer jeg på at jeg må ta frem Sanolux lyslampen min fra kottet også. Nuvel..

Julebrevpikene er Karin Bjørset Persons debutroman, som nå faktisk har blitt en bestselger. Det er trykket opp nytt opplag, ifølge forlagets hjemmeside. Jeg skjønner at denne boken selger. Den er hysterisk morsom. Men før jeg strør flere superlativer rundt meg, skal jeg oppsummere litt av handlingen:

Etter at Magnhild fyller 40 er hun lei av å være snill. Hun vil heller være førti og fryktelig. Hun har en lillesøster, Magdalena, som har giftet seg til en snobbete Oslo-tilværelse. Da Magnhild får årets julebrev fra sin lillesøster med sin perfekte mann og to perfekte barn som tyter over av selvskryt og snobberi, får Magnhild nok . Hun tar telefonen fatt, samler sine fire venninner i klubben Frustrerte fruer og deler sin frustrasjon med dem. Helene, en av damene, får den glupe ideen om å starte en julebrevaksjon for mer ærlige julebrev. Som sagt så gjort, og det hele ruller på seg med avisomtaler, og til og med opptreden i God Morgen Norge. Opp i alt så kommer Magdalene med familie på julebesøk til Magnhild og familien i Bjørvika i Lakselv. Det tegner til å bli tidenes værste julemareritt.

Så mye får dere vite, og resten anbefaler jeg at dere leser selv.

Sant å si, så er dette er veldig artig bok, med mange ting å kjenne seg igjen for den som er kvinne, mann til kvinne, venninne, har deltatt i dameforeninger av forskjellige slag, bor nordpå, eller sørpå. Boken gir også et bilde av det typiske nordnorske, med reinsdyr, nordlyset, den ville festingen, bannskapen/kraftuttrykkene, samene, slåsskampene etc etc. Humoren og de friske replikkene sitter tett, som perler på et julebord. En snor, mente jeg...

Og for meg som nettopp har vært i Karasjok og Lakselv en tur, samt i Alta i fjor, så er det også ekstra artig å se for seg disse stedene igjen via denne boken. Det var riktignok ikke vinter da jeg var der, så jeg slapp heldigvis 15 minus, men en turbulent vill flytur til Alta for å mellomlande før en ny turbotur før landing på Banak, har jeg opplevd. Ja.

Julebrevpikene anbefales herved, og jeg tipper den kan være en utmerket julegave til rette vedkommende. Til din venninne, mor , tante eller søster. Jeg tenker også at Julebrevpikene kan falle godt i smak hos den som likte Helene Uris Kjerringer eller Monica Peetz` Tirsdagdamene. Den er litt i samme gata.

Sist lørdag var jeg så heldig å treffe forfatteren på et bokmøte på Ark Bruns i Trondheim, hvor jeg fikk signert boken min. Jeg har skrevet om det her. Jeg hadde også gitt en smakebit av boken i et tidligere innlegg.

"Vi lever i en redigert virkelighet, Magnhild! Vi er omgitt av livredde fasadegnikkere. Hadde vi visst hvordan de begredelige livene deres egentlig er, ville vi..." Helene ser usikkert på meg.
" Syntes synd på dem? Likt dem bedre? Gjeninnført Marshallhjelpen?" foreslår jeg hjelpsomt.
" Ærlige julebrev, Magnhild! Jeg har en visjon! Vi skal starte en aksjon for ærlige julebrev!""

Takk til Silke forlag for leseeksemplaret og en uforglemmelig leseopplevelse.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En lettlest og herlig bok med humor og "glimt i øyet"

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En herlig og varm humrebok om de frustrerte fruene langt oppi nord!
Anbefales :)
Terningen ligger å vipper mot en 6'er!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Trude virket optimistisk, men sånn er det ofte med folk som har tatt høyere utdanning.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

...hun suger i seg inntrykk fra omgivelsene som en utsultet flott.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helene har nemlig lest at vi i Norge serverer vinen altfor varm. Jeg har gjentatte ganger påpekt at tempereringen hun kjører hører hjemme i en iglo, men jeg holder munn. Siste gang jeg klagde, tømte hun de edle dråpene over i et saftglass og varmet det i mikroen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Morsomme bøker for voksne


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg har lest eller hørt i 2013


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Nedlagte brudepiker" av Karin Bjørset Persen
 • "Kineserne kommer! - roman" av Karin Bjørset Persen
 • "Provence-kuren for knuste hjerter" av Asher Bridget
 • "Duft av parfyme" av Kathleen Tessaro
 • "Delhis vakreste hender" av Mikael Bergstrand
 • "Svanesøstrene - roman" av Rebecca Rasmussen
 • "Du tilhører meg" av Penny Hancock
 • "Brevene fra øya" av Jessica Brockmole
 • "Ran og rullator" av Catharina Ingelman-Sundberg
 • "Sannheten om livet og døden" av Belinda Bauer
 • "Ikke bare oss to" av Fionnuala Kearney
 • "Alle sommerens dager" av Jenny Wingfield
Alle bokanbefalinger for dette verket