Delhis vakreste hender

av (forfatter) og Håvard Syvertsen (oversetter).

Aschehoug 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.29 (21 terningkast.)

48 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Göran Borg tilbringer dagene med å surfe på Internett og tenke på ekskona Mia. Karrieren hans har gått i stå, han har lagt på seg og han ser sjelden de voksne barna sine. Når han tror at livet ikke kan bli så mye tristere, mister han jobben og blir lurt med på ei charterreise til India. Der blir han magesjuk og reisefølget hans lar han bli igjen på et sjuskete hotell i Jaipur. Plutselig banker det på døra, og den indiske tekstileksportøren Yogendra Singh Thakur kommer inn og tar med seg Göran på ei ytre og indre reise til Indias hovedstad New Dehli.

Omtale fra forlaget

Når et trøstesløst vinterregn skyller over Malmö, lurer fraskilte Göran Borg på om livet kan bli særlig tristere. Det kan det. Han kan for eksempel få sparken, bli lurt med på en chartertur til India, få den typiske turistsyken og bli forlatt av reisefølget på et snuskete hotellrom i Jaipur. Men så banker det på døren og inn stiger Yogendra Singh Thakur, kalt Yogi. En indisk tekstilhandler i sine beste år, en evig optimist. Yogi tar med Göran på en ytre og indre reise i myldrende New Delhi hvor han også, helt uventet, forelsker seg hodestups i den vakre Preeti. Det er bare to problemer: 1. Hun er gift. 2. Med en industrimagnat.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788203217173

EAN 9788203217173

Omtalt sted Sverige India

Språk Bokmål

Sider 329

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 10 8 2 1 0

Bokomtaler

Småfornøyelig :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

God underhaldning

Gøran Borg er middelaldrande, han er skilt, einsam – og ganske så motlaus etter å ha fått sparken frå jobben som skribent. Svært så trist, altså!
Når han då vert invitert på ein chartertur til India av damevennen og sjarmøren Erik, tar han motvillig sjansen på å bli med.
Det går ikkje så veldig bra; han får magetrøbbel og må bli igjen på eit trist hotellrom i Jaipur, medan dei andre reiser vidare.
Til alt hell kjem Yogi, ein velståande indisk optimist, og tek Gøran med tilbake til New Dehli. Han blir ein venn for livet, på mange måtar.

Gøran får etterkvart smaken på India, han møter ei vakker kvinne, Preeti, og han får ved hjelp av sin gode ven Yogi eit nytt og optimistisk syn på framtida!

Boka er fornøyelig, har mange humoristiske ord og vendingar, i tillegg til også å vise den svært så mangfaldige indiske kulturen på godt og vondt.
Eg har humra, opplevd litt spenning, og framfor alt; eg har nesten kjent alle gode dufter og vonde lukter som han skildrar med innleving... for ikkje å snakke om indisk mat og krydder...

Ei trivelig oppleving som gir kar: 5

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

" Du har blitt tynnerr ", sier Cissi. " Ja, noen kilo. " " Stilig. Ansiktet ditt virker mer maskulint. " " Takk, " sier jeg og lurer et øyeblikk på om det betyr at jeg i hennes øyne hadde sett ut som et forspist fjols.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Mia og Max skal reise til Thailand om noen uker, hørte jeg," sa hun. Mia og Max, det hørtes ut som to tyske tegneseriefigurer fra trettitallet. Kledd i uniformer fra Hitlerjugend.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Man kan reise både kort og langt i bøkenes verden. Fasinerende å se hvor mange spennende steder som dukker opp, allerede i titlene. Listen startet som en liten lek for meg selv. Men, så fikk jeg lyst til å dele den.


Godt sagt! (8) Varsle Svar

Har forundret meg hvor mange det egentlig er. Dette er bare et utvalg av alle jeg har snublet over.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Alltid hos deg" av Maria Ernestam
 • "Lupus" av Jens Henrik Jensen
 • "En dame med sykkel i Kashgar" av Suzanne Joinson
 • "Det eneste vi ønsket oss var alt" av Janelle Brown
 • "En mann ved roret" av Nina Stibbe
 • "Kloke kvinner og troll til menn - mannen som ikke fortjente kona si og alt som hendte etterpå" av Célestine Vaite
 • "Rosenlund neste! - roman" av Emma Hamberg
 • "Love and summer" av William Trevor
 • "In the kitchen" av Monica Ali
 • "Skjebnedansen" av Lucy Foley
 • "Under udalatrærne" av Chinelo Okparanta
 • "Villfarelse - roman" av Michèle Roberts
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver