Høytleseren på 06.27-toget

av (forfatter) og Maya Veel Westberg (oversetter).

Schibsted 2015 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.44 (25 terningkast.)

59 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Guylain deler hybel med en gullfisk og leser høyt for medpassasjerene på 06.27-toget på vei til jobben hver eneste morgen. Guiseppe har mistet begge beina i en arbeidsulykke, men er overbevist om at han skal få dem tilbake - om enn i en litt annen form. Julie jobber som toalett-vertinne på et kjøpesenter, mens hun drømmer om den store kjærligheten og teller veggfliser for å få tiden til å gå.

En gjenglemt minnepinne på toget penser livene til Guylain, Giuseppe og Julie inn på samme spor, og hverdagens grå rutiner blir snart litt mer fargesprakende.

Bokdetaljer

Forlag Schibsted

Utgivelsesår 2015

Format Innbundet

ISBN13 9788251685115

EAN 9788251685115

Omtalt sted Frankrike

Språk Bokmål

Sider 156

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 10 7 2 1 1

Bokomtaler

Guylain bor på hybel med gullfisken sin og leser høyt for medpassasjerer på morgentoget.
Guiseppe har mistet bena i en arbeidsulykke, og er overbevist om at bena skal dukke opp på et eller annet vis.
Julie er dovakt og drømmer om kjærligheten mens hun teller veggfliser.
Da Guylain finner en minnepinne på morgentoget, veves skjebnen til Julie inn i Guylain og Guiseppes liv.

En annerledes feel-good bok som man blir glad av.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Å leve livet i ensomhet kan være valgfritt for noen og en forbannelse for andre ...

Guylain lever et liv i ensomhet med sin gullfisk. Guylain er en ivrig leser, og hver morgen reiser han med 06.27 toget, og leser høyt for medpassasjererne. Om noen hører på eller ikke, bryr han seg ikke noe om. Han leser for dem likevel. En dag får han en uventet forespørsel av to kvinner som spør ham om å møte opp et sted hvor han kan lese for noen på et hjem for eldre. En dag finner han også en minnepinne på toget. På minnepinnen inneholder det en historie, skrevet av en fremmed kvinne som skriver om sitt traurige liv. Hun jobber som dovakt på et kjøpesenter. I manusskriptet drømmer hun om et bedre liv. Vi blir også kjent med en annen karakter i boka og vi følger de tre skjebnene som på en eller annen måte flettes sammen. Hva har de tre forskjellige livene til sammen?

Ingen humor eller varme
Det er to type bøker jeg alltid er skeptisk på og det er feel - good bøker, og chick-lit (damelitteratur). Disse sjangrene er ikke helt meg, men prøver å lese litt fra de sjangrene likevel. Grunnen til at jeg ikke liker disse sjangrene, spesielt ikke feel-good bøkene er at feel - good bøkene har som mål å være varme og humoristiske, men som regel mislykkes de med det totalt og da blir det bare kleint å lese dem. Det skjedde denne gangen også. Forfatteren prøver for hardt til å være morsom og jeg får heller ingen varme for karakterene. Jeg bryr meg ikke spesielt om dem mens jeg leser, og da er jeg revnende likegyldig til hva som skjer med dem. Det blir ingen "connection".

Ensomhet er et viktig tema
Det boka skal ha ros for er at den tar opp et viktig og aktuelt tema, nemlig ensomhet. Mange tar opp temaet ensomhet når det er jul og påske, men det mange har lett for å glemme er at mange er ensomme året rundt, samme om det er høytid eller ikke. Å leve livet i ensomhet kan være frivillig for noen, mens for andre kan det være en tvang. At de føler at de ikke passer inn noe sted og det belyser forfatteren fint på en noe vemodig måte. Og det er jo ikke bare gamle som ender opp med ensomme liv, det kan også skje med unge personer.

Men bortsett fra det består boka av lite handling, boka er så kort at man rekker ikke å bli ordentlig kjent med karakterene, og som sagt så blir man ikke helt rørt av historien. Den gir ingen spesiell inntrykk. Dette er ikke en bok som setter spor etter seg.

Det er egentlig ikke så mye å si om Høytleseren på 06.27 - toget siden det ikke er en bok som ga noen inntrykk. En feel - good roman skal som kjent være både humoristisk og varm, men for meg så funket det ikke. Det finnes sikkert noen gode feel-good romaner der ute, men dette er ikke en av dem, og jeg har ikke gitt opp sjangeren helt ennå. Alt i alt grei lesing, men ikke noe mer enn det. Feel-good romaner mangler guts til å utfordre leseren.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Kvinner som kjøper blomster" av Vanessa Montfort
 • "Kanskje danser vi i morgen" av Ruth Hogan
 • "Tredje gang du dør - thriller" av Øystein Wiik
 • "Sjelenes brønn" av Ørjan N. Karlsson
 • "Lysten til det onde - kriminalroman" av Bjørnar Pedersen
 • "Lupus" av Jens Henrik Jensen
 • "Kvinnen uten ansikt" av Robert Dugoni
 • "Sauebonden Heida" av Steinunn Sigurdardottir
 • "Den store flukten - historien om andre verdenskrigs dristigste fangeflukt" av Guy Walters
 • "I kjetterens fotspor" av Susana Fortes
 • "Sekten som gjenoppsto" av Mariette Lindstein
 • "Tiden er en morder" av Michel Bussi
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver