Ingrid Winters makeløse mismot

roman

av (forfatter).

Tiden 2015 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.91 (198 terningkast.)

463 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Ingrid Winter sitter fast. I huset hun ikke får solgt, i FAU-møter, i jobbkonflikter, i frykten for dørselgere, i et ekteskap som har mistet gnisten, i sin egen hverdagsangst. Bedre blir det ikke når hun ufrivillig blir plukket ut som representant i en jobbdelegasjon til St. Petersburg. Det skal være starten på forskningssamarbeid over landegrensene, men med Ingrid Winters deltagelse utarter det raskt til kaos, trusler om å bli sendt til Sibir og hostesaft som ikke er hva den utgir seg for å være. Men kanskje er en dose kaos akkurat det som trengs når alt har stivnet i et liv?

I sin andre roman viser Janne Stigen Drangsholt (f. 1974) frem et stort komisk talent, kombinert med en sjelden evne til å ta hverdagslige situasjoner på kornet.

«Det morsomste og såreste jeg har lest på lenge!»
Henriette Stenstrup

«En fest av en bok!»
Heidi Linde

Bokdetaljer

Forlag Tiden

Utgivelsesår 2015

Format Innbundet

ISBN13 9788210053528

EAN 9788210053528

Serie Ingrid Winter (1)

Genre Humor

Omtalt sted Stavanger

Språk Bokmål

Sider 255

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

8 42 87 48 12 1

Bokomtaler

Jeg visste ikke så mye om boken før jeg plukket den ut av bokhylla på jobben. Omslaget er prydet med ordene «det morsomste og såreste jeg har lest på lenge». Andre har kalt den «hysterisk morsom!». Så hva kan gå galt? Jo, følgende: Boken var ikke morsom. At jeg ikke deler samme humor som forfatteren er greit nok, det kan jeg se forbi. Problemet er at jeg ikke kan se hvor denne humoren skal ligge. Dette er absolutt lett sommerlektyre. Det er en bok du kommer til å glemme i det øyeblikket du legger den fra deg. For en fullstendig omtale, se: edgeofaword: Ingrid Winters makeløse mismot

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg ble bare stressa og irritert av denne boka. Nå må jeg snart lære meg å styre unna bøker som beskrives som hysterisk morsomme på bokomslaget, for de fenger bare ikke meg.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg digger den i starten. Sliten småbarnsmor på husjakt, kjenner meg igjen. Alt styret på jobbseminar i Russland blir litt teit. Språket flyter godt, men lite variasjon.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Endeleg ei morosam bok! Mykje tatt på kornet ndg. barn som skal hit og dit, FAU. Satirisk frå universitetsmiljøet og heilt crazy frå St. Petersburg. Og forfattaren skriv godt, meir av dette!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Norske bøker har en tendens til å være fylt av alvor. Det var ikke Ingrid Winters makeløse mismot selv om det for hovedpersonen neppe ville ha likt at jeg satt og humret av henne. For henne er livet litt av et slit for tiden. Det er ikke til å komme fra: en av grunnene til at jeg ble sjarmert og humret meg gjennom romanen var gjenkjennelse; både av meg selv og andre. Jeg synes at forfatteren på en humoristisk måte har fanget inn hverdagslivets små og store begivenheter. Jeg ble en fan av Ingrid Winter. ..Utdrag fra et innlegg på bloggen - mer kan leses her

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Jeg hatet møter. Jeg hatet de poengløse diskusjonene, den blasse forutsigbare humoren, de uendelige digresjonene som ble forlenget ut i uendeligheten, og den vanvittige trangen til å ta opp hver minste ting under punktet "eventuelt".

Godt sagt! (15) Varsle Svar

I dag brøt jeg reglene og satt musestille og holdt pusten mens jeg ventet på at desperantene skulle fjerne seg. Det var kanskje dårlig gjort, men i dag orket jeg verken mørket eller kulden deres.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

[...] den snart førti år gamle kvinnen som var ikledd sine beste sorte klær og som også hadde satt opp håret og tatt på seg maskara og leppestift. Hvorfor? Ikke fordi hun ville være fin, men fordi hun trengte en rustning.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

... instituttlederen begynte raskt å liste opp de gode grunnene til omleggingen. Hun fremsto som ganske nøytral, men det var ingen hemmelighet at hun, sammen med mange andre i ledelsen, godt kunne tenke seg et universitet uten faglig ansatte.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Alle visste at "internasjonalisering" er for universitetet det "økumenisk" er for kirken. Dermed var det slik at den som kom trekkende med dette konseptet, automatisk fikk poeng for å ta diskusjonen på alvor uansett hva det dreide seg om, mens den som svarte, fikk tilsvarende uttelling for å ha kjennskap til institusjonens satsingsområder.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Morsomme bøker for voksne


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Fleirbindsverk eg har starta på, men ikkje fullført enno.
Tel ikkje med krim-seriar o.l.
Lista er meint som ei hugseliste for eigen del.

Sortert etter kor truleg det er at eg kjem til å lese fleire bøker i verket.
Kvart punkt i lista er den første boka eg las av det aktuelle verket.


Verk som er sjekka ut av lista:
- Napoli-kvartetten av Elena Ferrante
- Slåttekar i himmelen og dei tre påfølgande bøkene i Edvard Hoem sin slektskrønike.
- Nattens brød av Johan Falkberget


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne listen inneholder bøker jeg har lest i 2016. Inkluderer også bøker jeg har startet på tidligere, men som fullføres i løpet av dette året.
Målet er å lese minst en bok i uka!


Godt sagt! (1) Varsle Svar

I løpet av 2015 har jeg lest disse bøkene som jeg har plukket ut fra kriterier i en liste jeg fant her på bokelskere.no.
Disse punktene rakk jeg ikke å hake av: En bok på bunnen av leselisten din, en bok som utkom det året du ble født, en bok med dårlige kritikker, en bok fra din barndom, en bok som foregår i din hjemby.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Min lesing dette året


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Winterkrigen" av Janne Stigen Drangsholt
 • "Winter i verdens rikeste land" av Janne Stigen Drangsholt
 • "Winterferie - roman" av Janne Stigen Drangsholt
 • "Fie faller" av Therese Aasvik
 • "Uønska åtferd - roman" av Olaug Nilssen
 • "Anna og kjærligheten - roman" av Birger Emanuelsen
 • "Lyset bak øynene" av Tommi Kinnunen
 • "Min mor sier" av Stine Pilgaard
 • "Livet og korleis leve det - ei handbok for vaksne" av Anne Gunn Halvorsen
 • "Tøyeneffekten - roman" av Bjarte Breiteig
 • "Frøken Island" av Auður Ava Ólafsdóttir
 • "Uten vesentlige feil eller mangler - roman" av Linda Skomakerstuen
Alle bokanbefalinger for dette verket