Viser 1 til 10 av 16 omtaler

Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ingrid er en stresset trebarnsmor som heller henger opp skilt med «Eksamen pågår» enn å møte kollegaene sine, og hun er mildt sagt en underyter i jobben som litteraturviter. Hun havner i de mest absurde situasjoner. Hun kaver og roter det til. Og selv om det er satt på spissen- det er mulig å kjenne seg igjen i de underlige episodene som skildres.

«Ingrid Winters makeløse mismot» er den første boka i en trilogi med Winter i verdens rikeste land og «Winterkrigen» som de to øvrige. Serien om frøken Winter skal etter planen bli filmtrilogi også med premiere i januar 2023. 😂

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Omslaget gjer at ein forventer å flire seg gjennom boka, og omslaget bidrar derfor, dessverre, til å auke lesarens forventingar alt før boka blir opna - og dette gjer at dei fleste nok blir litt skuffa. For jo da, boka ER morosam, det finst ein del komiske scenar, ein del tankar man kjenner seg att i osv, men hysterisk er ho ikkje.

Boka tek føre seg Ingrid Winters liv i ei relativt kort periode kor ein del ting skjer - huskjøp, hussalg, små-konfliktar i foreldre-rådet på skulen, nokre episodar i barnehagen, utfordringar på jobben. Det heile toppar seg då ho blir sendt til Russland for å lage ein samarbeidsavtale med universitetet der, noko som viser seg å bli ein hendelesrik og utfordrande affære.

Eg likte boka ganske godt, heilt til denne Russlands-reisa kom inn i bilete omtrent halvvegs i boka: då syntes eg det blei litt for mykje, litt for morosamt, litt for dramatisk ... det blei ikkje truverdig, eg klarte ikkje tru på Ingrid Winter som karakter.

Eg likar små-vittige, sarkastiske bøker. Men denne traff meg ikkje. Eg føretrekk då heller bøkene til Marit Eikemo - som skriv litt i same stil, men med betre utvikla karakterar, meir realtistiske situasjonar og med ein humor som verker meir naturleg/mindre tvungen.

Alt i alt er dette ei heilt ok bok - lettlesen, småvittig, koseleg - men den er ikkje noko meir enn det. Dessverre er det ei slik bok eg "gløymer" så snart siste sida er lesen ut, ei bok eg neppe kjem til å tenke på eller ønskje å lese igjen. Men - ho fekk då laurdagen til å gå, om ikkje anna.

Les om du er i humør for noko veldig lettlesen som ikkje krever særleg konsentrasjon, les når du vil lese ei bok på ein dag eller ila ei helg, les når du berre vil slappe av og ikkje tenke. Ikkje les om du ser føre deg at eit lattarbrøl skal frakte deg gjennom sidene - det skjer ikkje. Og; ikkje tru på alt du høyrer (=bok-omslagets lovord)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Småbarnsmor med dårlig impulskontroll, blir ufrivillig sendt til Russland for å få til et forskningssamarbeid med et universitet i St. Petersburg. Morsom og velskrevet bok! Noen situasjoner er kansje litt overdrevne, men jeg synes at den hverdagslige humoren veier opp for dette. Boken anbefales for de som kan se det komiske i litt kjipe situasjoner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ble bare stressa og irritert av denne boka. Nå må jeg snart lære meg å styre unna bøker som beskrives som hysterisk morsomme på bokomslaget, for de fenger bare ikke meg.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Dette var lette greier - og det hadde vært greit hvis det hadde vært et flytende språk og en medrivende fortelling. Jeg lot meg ikke rive med selv om den var satt i et miljø jeg kjenner godt og selv om jeg var klar for litt lettbeint underholdning. Den ga ikke et ironisk spark til akademia, slik som man kunne forvente eller humring over FAU eller boligbobla slik som det ble lagt opp til i oppsparket.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg digger den i starten. Sliten småbarnsmor på husjakt, kjenner meg igjen. Alt styret på jobbseminar i Russland blir litt teit. Språket flyter godt, men lite variasjon.

Godt sagt! (5) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ingrid Winters liv er kaotisk. Ekteskapet skranter, barna krangler, kollegaene plager henne, og FAU-møtene tar nesten livet av henne. Så blir hun ufrivillig sendt med en delegasjon til St. Petersburg og det hele tar av.
Komisk og annerledes om en lettere psykotisk dame, men synes nok det ble litt vel mye av det gode etter ankomst til Russland.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Marit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsenHarald KsomniferumStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad Wøien