Talte dager

roman

av (forfatter).

Gyldendal 2017 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.55 (106 terningkast.)

228 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2017

Format Innbundet

ISBN13 9788205507609

EAN 9788205507609

Omtalt sted Leikanger

Språk Bokmål

Sider 284

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 62 27 10 2 0

Bokomtaler

Jeg liker så godt Heidi Lindes måte å skrive på! Hun bruker samme metode i alle de siste romanene, historier og skjebner flettes inn i hverandre, men hun gjør det så bra!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lettlest potpurri av historier. Vi følger flere karakterer med deres bekymringer, og gjennom romanen avdekkes det hvordan deres skjebner er på ulikt vis knyttet sammen. Ikke spesielt originalt, men det gir et portrett av et samfunn og en tidsalder og skrevet med en ømhet for karakterene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Akkurat slik jeg liker det. Fin, vond og godt skrevet.
Noen av personene er kanskje litt tiltaksløse, da - men det er vel livet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke alltid like lett å takle mørke dager.

Hadde ikke hørt så mye om denne boka før jeg leste den, og av og til er det befriende. Ofte blir man lei av å høre om de samme bøkene om og om igjen. Det har ofte motsatt virkning på meg. Det gir meg mindre lyst til å lese bøker som stadig blir anmeldt og som kun får ros. Da venter jeg som regel med å lese de bøkene til hysteriet har lagt seg hvis interessen fremdeles er der. Synes også det blir kjedelig i lengden å bare lese de mest kjente bøkene. Jeg liker å lese både gamle og nye bøker, både de kjente og ukjente. Det er viktig å variere, synes jeg. Det er også viktig å ikke ha skyhøye forventninger til en bok for det har lett for å ødelegge. Denne hadde jeg ingen forventninger, dermed ble skuffelsen mindre da jeg fant ut at boka ikke var helt for meg.

Kompleks persongalleri
Heidi Linde har gitt ut en del bøker og dette er min første av henne. Dette er en stille og lavmælt roman om forskjellige menneskeskjebner. Studenten Ingeborg er knust av sorg etter å ha mistet faren sin og prøver å konsentrere seg om masteroppgaven. Liv Karin prøver å go overens med eldstedatteren som er bare vrang og lite samarbeidsvillig når det gjelder å ha det koselig. Istedet for å komme med ros, blir det som regel kritikk, selv om Liv Karin gjør så godt hun kan. At datteren Kaja studerer og bor på en hybel, gjør ikke nærheten lettere. Man blir også kjent med Lykke som er av den stille typen og som ikke passer helt inn i skolen. Hun blir fort for mystisk for de andre eller bare "rar".

Noen skiller seg mer ut enn andre
Dette er en bok om mye sårbarhet, mørke stunder, svakheter og i det hele tatt det å være menneskelig, på godt og vondt, og hvordan man håndterer det. Noen gjør dårlige valg og andre ignorerer problemene. Det jeg likte aller best med Talte dager er skitingen av perspektiv. Jeg foretrekker det fremfor at alt blir fortalt kun fra ett perspektiv og det gjør det hele mer levende. Linde gjør det også på en oversiktelig og ryddig måte, så man blir ikke forvirret når hun skifter perspektiv. Mitt problem med det og hele boka egentlig, er at ikke alle var like spennende å lese om og noen ble for blasse i forhold til andre. Ikke alles historie var like fascinerende. De jeg likte best å lese om var Ingeborg og Lykke. Ingeborg var en veldig spennende karakter og man synes synd på henne som har mistet faren sin ,og jeg likte Lykke godt for kjente meg selv igjen i henne. Jeg også var den stille jenta på skolen som ofte ble holdt utenfor. I dagens samfunn er det nesten ikke lov til å være beskjeden uten at man blir oppfattet som annerledes og rar av andre. Ikke alle har behov for å vise seg frem og ta stor plass. Det er ikke noe mystisk eller rart med det.

Talte dager er fin lesing med godt utgangspunkt. For meg hadde det funket bedre med et mindre persongalleri, for man får ikke et nært nok forhold til alle. Noen blir for overflatiske og man får ikke nok tid til å komme under huden på alle.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Liv Karin setter pekefingeren mot displayet. Kjør forsiktig videre, skriver hun. Glad i deg. Så stryker hun det ut, først det siste, så alt, skriver i stedet ok, det er alt hun har å gi ham, for slik har hun blitt: gjerrig

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker som er i samme gata som "En moderne familie" av Helga Flatland


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Liste over bøker lest i 2017.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker lest 2018


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Min lesing dette året


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ei liste over alle bøker og lydbøker som slukes i år, samt korte kommentarar om kva eg syntes om dei


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Strak arm - roman" av Heidi Linde
 • "Winterferie - roman" av Janne Stigen Drangsholt
 • "Alle disse dagene" av Tove Braathen
 • "Fører av grå folkevogn, juli 1975 - roman" av Line Baugstø
 • "La oss håpe på det beste" av Carolina Setterwall
 • "Noe skal skje" av Therese Aasvik
 • "Malurtveien 10 - roman" av Maria Sand
 • "Høytleseren på 06.27-toget" av Jean-Paul Didierlaurent
 • "Privatlivets fred" av Selma Lønning Aarø
 • "Hjerteknuseren - roman" av Anne B. Ragde
 • "Blybryllup" av Sara Paborn
 • "Akkurat passe - en liten fortelling om nesten alt" av Jostein Gaarder
Alle bokanbefalinger for dette verket