Sannheten og andre løgner

roman

av (forfatter) og Erik Krogstad (oversetter).

Font 2015 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.57 (82 terningkast.)

167 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Font

Utgivelsesår 2015

Format Innbundet

ISBN13 9788281693227

EAN 9788281693227

Genre Thriller

Språk Bokmål

Sider 251

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

6 42 30 2 1 1

Bokomtaler

Henry Hayden (44) er en heldig mann, en mann som har alt. Han har en forfatterkarriere, har blitt en litterær kjendis og han lever godt med nok penger og et digert hus. I tillegg har han både en kone og en elskerinne. Som begge elsker han.
Sola skinner konstant.

Helt til elskerinnen blir gravid. Da han prøver å rydde opp floker han det til. Han gjør tabber.

Når politiet, en barndomsbekjent og en sjalu sekretær blander seg inn i hans forviklinger øker angsten hans for å bli avslørt. For er livet til Henry slik det ser ut til? Hvem skrev egentlig de berømte bøkene i hans navn? Og er Henry kun den milde og makelige gentlemannen som han gir inntrykk av å være?

Legg til en kranglete mår, en deprimert fiskehandler og en kjærlighetssyk forlegger- og du har en fiffig skrøne om en sjarmerende lurendreier. Romanen har flere finurlige karakterer og hendelser. Det er også med et par litt mer spesielle, spennende og surrealistiske scener som jeg koste meg med.

Jeg liker språket i Sannheten og andre løgner. Arango har en behagelig gammelmodig skrivestil og en lun humor. I tillegg er det en fortelling om å skrive, om å ordlegge seg og om å skape sin egen historie.

Sannheten og andre løgner er en perfekt bok for en kveld med pledd, te og stearinlys. Jeg garanterer for et par gode timer.

Boka ble til tider vel mye manus til en film. Alle scener viser oss hvor personene står i rommet og i forhold til hverandre, vi bli fortalt hva de har på seg til enhver tid. Osv. Det ble litt irriterende. Det ryktes om en adapsjon (av folkene bak The Road) - og det kan bli spennende.

At Arango nevner Både Borges, Pessoa, Kafkas George Samsa og tegneserien Iznogood er sånt som gleder en boknerd som meg.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Deilig infam historie om folk som gjør hva som helst for å få det de ønsker. Men som også kludrer det grundig til for seg... Utmerket lest av Duc Mai-The.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Henry Hayden er en slu rev. Han er en anerkjent og bestselgende forfatter, lykkelig gift og en god venn - på overflaten. Sannheten er at Henry ikke skriver sine egne bøker, han har en elskerinne, som er gravid - Henry er faren. I tillegg truer en fare fra fortiden, men Henry vet å sno seg, og legger en intrikat og dristig plan for å redde sitt eget skinn.
Underholdende og annerledes thriller som er ganske "snill".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Utdrag fra omtale av boka på bloggen min Bjørnebok:
"Så som dere skjønner er det flust av forviklinger i denne boka. Og boka er til tider en fryd å lese. Et flytende og elegant språk, og en handling med uventede og artige vendinger underveis.
Forlaget skriver på sin vaskeseddel: "...
en kløktig og uhyre spennende psykologisk thriller..."
Til det er det bare å tilføye at markedsavdelingen i forlaget må være særdeles lettskremte. For boka oppleves slett ikke som noen thriller. Det eneste som triller hos denne leseren er tårene når parodien er på sitt beste - da er boka en ren fornøyelse å lese!
"

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En festlig og annerledes krimbok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Martha hadde advart ham om at suksess bare er en skygge som flytter seg med solen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Latter innebærer forsoning. Latter binder mennesker sammen og fordriver dårlige følelser. Men han hadde investert en god del i sin dårlige følelse, hadde gitt den næring og sett den vokse - hvorfor skulle han plutselig gi den fra seg?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Denne listen inneholder bøker jeg har lest i 2016. Inkluderer også bøker jeg har startet på tidligere, men som fullføres i løpet av dette året.
Målet er å lese minst en bok i uka!


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Spennende å se hvor mange av disse bøkene jeg kommer til å lese.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

bøker jeg har lest i 2016


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Siden det ikkje er plass til meir enn 100 bøker i kvar liste, og eg i år har vore så mykje prega av sjukdom at eg har satt ny personleg rekord i lesing, har eg altså måtte opprette ein liste nummer to for å få plass til bøkene eg leser i år. :-)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Mørkt som mitt hjerte" av Antti Tuomainen
 • "Speilenes bok" av E.O. Chirovici
 • "Dobbeltliv" av Steve J. Watson
 • "Den ubehagelige sannheten" av William Landay
 • "Akademimordene - kriminalroman" av Martin Olczak
 • "Som fortjent" av Belinda Bauer
 • "Søsteren - kriminalroman" av Kjell Ola Dahl
 • "Sløve hester" av Mick Herron
 • "Uro" av Jesper Stein
 • "Den usynlige mannen fra Salem" av Christoffer Carlsson
 • "Bastarden - en Bogart Bull-krim" av Øistein Borge
 • "Gudmoren" av Ingar Johnsrud
Alle bokanbefalinger for dette verket