Afrodites basseng

roman

av (forfatter).

Cappelen 2004 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.97 (263 terningkast.)

866 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Borgerkriger, voldsomme demonstrasjoner og teknologisk sammenbrudd har ført frostmannen Jonar Snefang og hans sønn Erlan til en avsidesliggende bygd i Norge. En dag kjenner plutselig Jonar en foruroligende lukt og han får tildelt en mystisk kiste som blant annet inneholder et kart over Sahara og en gammel bok med en gåte. Samtidig drømmer Jonar om den unge kvinnen Ooni som vandrer i ørkenen.

Omtale fra forlaget

Den unge kvinnen reiste seg opp og stirret, gned sand fra øyne og kinn og stirret; hun så maltrakterte kropper, kroppsdeler og blod, det dampet rødt fra den varme sanden og riksene skrek hest på den blå himmelen, hun vendte seg bort for ikke å se mer, men oppdaget plutselig en bevegelse midt i smuget; en av soldatene levde! han kom krypende mot henne med blodig ansikt og den ene foten avrevet, hun krøket seg sammen i redsel og trakk odooji-kniven fra sliren, det blanke stålet blinket...


I Afrodites basseng har borgerkriger, voldsomme demonstrasjoner og teknologisk sammenbrudd ført frostmannen Jonar Snefang og hans sønn Erlan til en avsidesliggende bygd i Norge. En dag kjenner plutselig Jonar en foruroligende lukt og han får tildelt en mystisk kiste som blant annet inneholder et kart over Sahara og en gammel bok med en gåte. Samtidig drømmer Jonar om den unge kvinnen Ooni som vandrer i ørkenen...Les utdrag fra boken [pdf]


Anmeldelser:
"Ny stor roman fra denne forfatteren som er ulik alle andre, særlig kolleger med et kall."... "Men. Dette er først og fremst en velskrevet, spennende, endog gripende fortelling. Det er kort og godt Gert Nygårdshaug i toppslag."
Terje Stemland, Aftenposten
Les hele anmeldelsen


".. Gert Nygårdshaug er vanskelig å legge fra seg. Boken pirrer intellektet og følelsene hele veien."
Alexandra Heyerdahl, Drammens Tidende


"Med Afrodites basseng har Gert Nygårshaug igjen skrevet en roman som atskiller seg fra alt annet som utgis her til lands. Kanskje er det hans beste noensinne. Kanskje blir den også stående som bokhøstens store norske."
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad
Les hele anmeldelsen


"Han er fabeldikteren som på sitt beste forener vakker poesi og naturvitenskapelig innsikt, sansning og refleksjon, dramatisk spenning og analytisk dybdeboring."
Steinar Sivertsen, Aftenbladet.no
Les hele anmeldelsen


"Gert Nygårdshaugs roman Afrodites basseng imponerer ved sitt storslåtte perspektiv. Den tar oss med i nær fremtid til en katastrofe, og på en reise, indre og ytre, til leserens indre kraft. Spedd med vitenskap og fornuft."
Bror Wyller, Poeten.no
Les hele anmeldelsen


Bokdetaljer

Forlag Cappelen

Utgivelsesår 2004

Format Innbundet

ISBN13 9788202235291

EAN 9788202235291

Serie Cappelens storbøker

Genre Dystopier

Språk Bokmål

Sider 431

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

68 133 51 8 2 1

Bokomtaler

En verdig avslutning av trilogien Mengele Zoo, Himmelblomsttreet og denne. Den fortsetter hvor den forrige slapp og toucher så vidt innom et par kjente personer som Mino og Prost Gotwin (fra en annen bok: Prost Gotwins geometri). Spennende men utgangen var litt for logisk. Men satt i samenheng med de andre, var den som sagt en verdig avslutning.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

"Afrodites basseng", Gert Nygårdshaug. 21.11.12
Det er utrolig hva folk kan finne på å gjøre for å prøve få seg et ligg med noen man tror man er avstandsforelsket i. Det er sikkert. Sikkert er det også at dette med avstandsforelskelse og kommunikasjonsmåter med dem man er det med, behøver nødvendigvis ikke å være chat på FB.
Vi møter først Oomi i Afrika, så følger vi Jonar og hans gutt Erlan i Norge. Boka veksler mellom Oomis vandring i Afrika, og et enkelt liv oppe i en dal i Norge. En spektakulær naturkatastrofe rammer Norge, og livet blir komplisert - og vel så det. Når man føler seg alene i verden, er det bare en måte å finne ut om man virkelig er det på - og det er å søke etter andre.
En litt merkelig bok, med for meg en litt kjedelig og ubegripelig start. Jeg liker ikke, og leser ikke science fiction, så jeg vet ikke helt om den grenser opp mot det, men det kan ikke være så langt unna. Men etter hvert så satt jeg i limet til forfatteren, og det ble svært så spennende de siste 2/3. Å lese Gert krever litt, da han legger inn mye informasjon og mange tråder. Spennede bok, som gjør at man føler seg litt klokere etter å ha lest den.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Første møte med Gert Nygårdshaug. Fornøyelig!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mino-trilogien bok 3

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

[...] Han har nemlig fått forståelsen av at mange boklesere av i dag elsker den minimalistiske stilen, De tar gjerne med seg en god bok på en minimalistisk kafe, der de drikker eksotiske kaffetyper fra minimalistiske kopper. Eller de ligger på sin minimalistiske sofa i sin minimalistisk inredede stue og forsøker å tenke konstruktive, minimalistiske tanker om tilværelsen. Han har stor respekt for slike lesere, som stadig fanger opp signaler i tiden. Det var derfor han hadde planer om å gi dem en skikkelig godbit: En minimalistisk roman.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Geometrien kjenner ingen grenser, og anvendt på en ny og dristig måte, vil den gi svar på mye vi ennå ikke fatter.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Høsten 2010 fikk jeg en liten folder fra bokhandelen libris; "Våre 101 favoritter, stemt frem av bokelskere for bokelskere" Listen inneholder noe for enhver smak og er oppført alfabetisk med romaner fra 1-80, deretter krim.
Fordi en liste ikke kan inneholde mer enn 100 bøker, så kom ikke Skumringstimen med Johan Theorin som nr 101 med.


Godt sagt! (14) Varsle Svar

Legger inn bøker jeg vil lese og føle jeg burde å lese. Enten har tenkt å låne dem, kjøpe dem eller har den i hyllen ulest. Gi gjerne tips om du har noen gode bøker.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i 2011, oppdateres fortløpende.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kronologisk oversikt over hva jeg har lest i 2014 eller ønsker å lese.
Målet er 30 bøker.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Søthjerte - roman" av Gert Nygårdshaug
 • "Dverghesten" av Gert Nygårdshaug
 • "Alkymisten" av Gert Nygårdshaug
 • "Fortellernes marked - historien om Gotvin Solengs oppdagelser" av Gert Nygårdshaug
 • "Himmelblomsttreet" av Gert Nygårdshaug
 • "Nullpluss pluss" av Gert Nygårdshaug
 • "Cassandras finger" av Gert Nygårdshaug
 • "Prost Gotvins geometri" av Gert Nygårdshaug
 • "Kiste nummer fem" av Gert Nygårdshaug
 • "Det niende prinsipp" av Gert Nygårdshaug
 • "Den balsamerte ulven" av Gert Nygårdshaug
 • "Dødens codex" av Gert Nygårdshaug
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver