Rapsgubbene

av (forfatter) og Hilde Lyng (oversetter).

Silke 2010 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.05 (239 terningkast.)

608 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Brødrene Albert og Henning er to gamle gubber som er velkjent i bygda for de eksentriske vanene sine. De lever et rolig og fredelig liv på gården, og støtter hverandre i tykt og tynt. Men plutselig spres en nyhet over hele landet om at det er funnet spor etter romvesener i rapsåkeren deres. Journalister fra hele verden strømmer til, og freden er brutt.

Omtale fra forlaget

Albert og Henning er brødre - to gamle ungkarer som støtter hverandre i tykt og tynt. Gubbene er vel kjent av alle i bygda, og alle kjenner de litt eksentriske vanene deres. De lever etter påbudene de engang fikk av moren sin. Skulle de finne på å gå til køys uten å ha vasket seg i ørene, hører de straks mors strenge stemme i sitt indre. Men gamle gubber er også lure som rever! Noen regler kan de rett og slett velge å glemme. Bak gården ligger rapsåkrene og lyser som solen. Der står Albert og Henning ofte og kikker ut over markene, diskuterer likt og ulikt og spytter snus. Men freden er truet. En dag spres en stor nyhet over landet: I brødrernes rapsåker er det funnet spor etter romvesener! Den lille gården invaderes plutselig av journalister fra hele verden. Dette ville mor ikke likt, tenker gubbene, og prøver å holde seg unna. Men hva slags vesener er det som har inntatt åkeren? Og hva vil nå skje med den søvnige bygda?

Bokdetaljer

Forlag Silke

Utgivelsesår 2010

Format Innbundet

ISBN13 9788299806688

EAN 9788299806688

Genre Humor

Omtalt sted Sverige

Språk Bokmål

Sider 269

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

17 61 103 37 17 4

Bokomtaler

Denne lånte jeg som lyttebok på biblioteket og likte den litt lune humoren..skal også lese Potensgiverne av samme forfatter..foretrekker ofte såvel å lytte som å lese bøker.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Lun humor og god skildrig !

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Gode skildringer, ser for meg gubbene og boligen deres. Hyggelig lesning, morsomt, men med bittelitt alvor vevet innimellom. Godt oppbygget fortelling.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg gir denne boken terningkast fem, selv om det egentlig ikke er av den beste litterære kvalitet. Men man blir bare så utrolig glad i karakterene, Henning og Albert. De er noen herlige typer! Ble i skikkelig godt humør av å lese denne boken. Perfekt å lese i ferien!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

koselig hygget meg

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

"Ikke la banale bekymringer overmanne dere så skuldrene tynges og holdningen synker sammen", hadde moren pleid å si. Hun var opptatt av at man ikke skulle bli nedslått av andres ondsinnethet eller av sånne ting man selv ikke var herre over.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Innbyggerne kunne kjenne duften fra den skånske jorda, og musene fant veien fra jordene og inn i husene, der musefellene smalt som kastanjetter i vaskeskap og kjellere.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Jeg fikk lyst til å lage en liste over bøker med varm og god humor. Forslagene har rent inn, og jeg håper at jeg får med meg alle etter hvert.


Godt sagt! (35) Varsle Svar

Morsomme bøker for voksne


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Følger trenden og lager liste


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Sirile gentlemen søkes" av Karin Brunk Holmqvist
 • "Kaffe med musikk" av Karin Brunk Holmqvist
 • "Rosa elefanter" av Karin Brunk Holmqvist
 • "Svindel og multelikør" av Catharina Ingelman-Sundberg
 • "Julebrevpikene" av Karin Bjørset Persen
 • "Syv dager med tirsdagsdamene" av Monika Peetz
 • "Livet tilbake - roman" av Lori Lansens
 • "Porselenspiken - roman" av Gunn Marit Nisja
 • "Sanger til Willow Frost" av Jamie Ford
 • "Sommerpaviljongen" av Santa Montefiore
 • "Barndomshjemmet" av Lisa Jewell
 • "Potensgiverne" av Karin Brunk Holmqvist
Alle bokanbefalinger for dette verket